Je to len kríza, alebo to mám radšej zabaliť?

26. máj 2021

S manželom sme si prestali rozumieť. Začalo to tým, že pracuje v Rakúsku, ma tu dom, rodinu, kamaratov, zazemie, tak sme sa sem nasťahovali. Žije tu celá jeho rodina, neďaleko od nás. Máme trojročné dievčatko, na ktoré som v podstate sama, kedže muž robí 12 hodin denne. Niekedy malu odveziem k svokre, aby som si napriklad okopala záhradku, alebo lepsie upratala, navarila a proste na chvilku oddychla od malej. Ide o to, ze svokra si ju vezme len ked jej to vyhovuje. Ked napriklad prsi a ona sa doma nudi. Som z toho frustrovaná, lebo viem, ze na Slovensku by mi s malou maminka rada pomohla. Je vdova, no nemoze prist k nam, lebo este stale pracuje. Muz prichádza domov vecer, vtedy preberá starostlivost o malu on, a ja mam teda tu hodinu na záhradku, alebo pracu okolo domacnosti. Potom idem malu okupat a o osmej som uz tak vystavená, ze padám rovno do postele. Nemame v podstate cas, ani na komunikáciu, ani na intímny zivot. Po vacsine sa cez den len hadame. Uz som na tom tak, ze svokre malu nedavam vobec, lebo nie raz sa stalo, ze nas vo dverach poslala domov. Tak sa radsej spolu hrame, aj ked sme stale len same dve. Chystám sa prist na Slovensko aj s malou, bez manzela a naozaj neviem ci sa vobec chcem vratit. Citim sa opustená. Bez rodiny, kamosiek, mojich oblubenych miest.Na Slovensku som mala vsetko. Manzela stale lubim, ale poslednou dobou som z nasho vztahu viac nestastna ako stastna. Citim, ze lepsie mi je len s malou. Myslite, ze pomoze odlúčenie, alebo sa uz radsej nemame ani vracat,?

komplikovana
26. máj 2021

urcite je to len kriza. Nemozete dat malu do skolky? Prestahovanie sa nie je lahke, ale treba sa naucit zit s tym co mame. V dnesnej internetovej dobe, je lahsie udrziavat komunikaciu. Na vztahu treba pracovat, lebo ten sa sam od seba neudrzi. Skuste si dat aspon zavazok, ze sa napriklad zlepsite v komunikacii. Budete sa snazit komunikovat bez kricania a zvysovania hlasu. Ved ked sa lubite tak preco sa hned rozchadzat?

gbgb
26. máj 2021

Zahradka???? 😁 Upusti od svojich konickov. U nas burina ako svet... Vysavat a umyvat podlahy mozem,ked tato strazi. To iste s velkym varenim. Inak nahanam 2 deti po dome cely den a na striedacku uspavam 🙄

autor
26. máj 2021

@gbgb upustiť od koníčkov,??? Som zatvorena v zahranici, bez rodiny, kamosiek, bez vsetkeho. Sama ako prst a vdaka tej záhradke nie som este v blazinci. Tak vdaka za radu.

dazdovka
26. máj 2021

Jedno dieta zabavis tym, co aj sama robis, chces robit nieco v zahradke, tak mu daj detske naradie, vyhradis kusok, kde sa moze realizovat a ono ta bude napodobnovat, potom ho este aj pred tatkom pochvalis ze ma svoju zahradku o ktoru sa stara same... Upratovanie, varenie? Vsetky tieto prace mozes robit popri dietati, lepsie si to zmanazuj, co ked pride dalsie dieta do toho? Ako matka 4 deti vzdy hovorim, jedno dieta - ziadne dieta.

vikusjk
26. máj 2021

Urcite ti dobre padne na chvilu zmenit prostredie, cize ak si chces dopriat dovolenku s malou tu na SK, tak pridte, uzijte si to tu a uvidis po navrate, ci sa nieco zmeni. Trojrocne dieta by uz na SK mohlo chodit do skolky, ty do prace. V AT to tak nefunguje? Je to dobre aj pre socialny vyvoj dietata, nauci sa fungovat s inymi detmi, medzi rovnesnikmi... A ty by si sa zamestnala a tiez mala cez den ine aktivity, pracu, myslienky. Myslim, ze by to mohlo dost pomoct.

sruma
26. máj 2021

Ja si myslim, ze s muzom mate len obdobie. Treba si najst cas na seba aspon aj ked len pred spanim chvilku sa pomojkat, porozpravat. Ja mam prve babatko, ma 3.5 mesiaca a tiez som po celom dni unavena ze padam na hubu. Manzel pride z roboty o 23.00 niekedy az o polnoci co ja by som uz spala. V noci este kojim ale kazdy den ho pockam aby som mu aspon ahoj povedala, alebo lubim ta a dobru noc.Svokru neries ta pride casom na to ze zanedba vnucatii. Ja tiez nemam dat kam maleho. Byvame daleko, koli korone ho este ani nasi ani svokrovci nevideli. Kamosi babo este nemaju cize su v robote a stretavky su vecer v krcme pri pive co ja samozrejme nemozem ist. Chodim na dlhe prechadzky, do mesta stale aspon tak sa vzdy dam s niekym do reci. Malinku zabav s aktivitami ako aj ty robis, nech ti pomoze a urob z toho zabavu pre nu. Ale hlavne nezabudaj na vase manzelstvo. To je tiez prvorade. Urobte si vylet spolu ked manzel bude mat volno.

lucka_ke
26. máj 2021

manžel je rakúšan?

dskjhfdlkdjhl
26. máj 2021

Trojrocne dieta je uz dost velke a da sa zabavit tak, aby si si mohla okopat zahradu, navarit a upratat. Svokra nie je povinna Ti ho opatrovat a teda je jasne, ze sa mu chce venovat vtedy, ked ma nan cas a nie vtedy, ked by sa mu kvoli svojim povinnostiam nemohla poriadne venovat. Treba si cas lepsie zorganizovat, pripadne dat dieta do skolky a ist do prace.

h2
26. máj 2021

A to si išla dať malú k svokre bez toho, aby si sa s ňou na tom dohodla, keď vás otočila vo dverách? Ona má tiež svoj život, nevisí na háčiku, aby si si ju zvesila, keď sa to Tebe hodí. Porobiť si v domácnosti a na záhradke sa dá v pohode aj pri dieťati, ja som všetko robila spolu so synom, aj keď napríklad viac pokazí, ako urobí a všetko mi pri ňom trvalo dlhšie. Ale dalo sa, aj on sa zabavil, aj ja som spravila, čo bolo treba.
Verím, že svokra Ti rada malú postráži, keď sa s ňou na tom dopredu dohodneš.

miadi
26. máj 2021

Svokra vas otoci vo dverach ? Ved jej najprv zavolaj ci mà cas ti postrazit dieta. V zivote mi svokra deti nestrazila . . A da sa aj sama s 2urobjt vsetko co chces. Ja mam akcne nespave deti. Sme vela vonku . Malej urob pieskovisko kup hojdacky a zapoj ju do zahradky. Moj rocny Strasne rad polieva.krhlou aj hadicou. Mate krizu Lebo on vela robi a ty si doma frustrovana. Daj dieta do skolky ked si od neho potrebujes odychnut. Chod do prace a najdi si kamosky . Musis si tam vybudovat svoj zivot. . Urcite nekonci vztah koli blbemu obdobiu Lebo chlap moc maka a tebe je smutno za mamou.

janinah
26. máj 2021

Keď si pomyslím čo všetko som ja zvládla s dvoma malými deťmi za zadkom,tak sú dnešné ženy "z cukru",bez urážky ,prosím,to len chcem vyjadriť môj pocit.Na takú babku sa vybodni,dieťa predsa môže byť s tebou na zahrádke.Na SK u rodičov by som na tvojom mieste bola aj pár dní každý mesiac,manžel by to mal pochopiť.Nechápem tiež,že nemáš energiu na intímny život,sú predsa aj víkendy,voľné dni,kedy je manžel s vami,toto hneď zmeň,lebo sa budete odcudzovať až k rozvodu.Neviem ako je to tam so školkami,ale čím skôr dieťa niekam umiestniť a ty medzi ľudí,do práce,na dáke kurzy.Doma si kamošky nenájdeš.Nastav sa inak v hlave,lebo môžeš prísť o zrejme celkom dobrého manžela a otca.

lucka_ke
26. máj 2021

nájdi si v okolí nejaké aktivity pre mamičky s deťmi tam si nájdeš kamarátky a nebudeš sa cítiť taká osamelá, od muža neodchádzaj, porozprávajte sa

alaguema
26. máj 2021

Ako hlavný problém sa javí to, že si nebola schopná adaptovať sa na novom mieste. Otázka je, či si pre to vôbec niečo urobila. Ak si sa rozhodla tam žiť, máte tam zázemie, máte spolu dieťa, tak treba robiť nejaké kroky k tomu, aby si si tam našla niečo, čo ti pomôže sa tam cítiť dobre. Premýšľať o rozchode je podľa mňa totálne mimo. To si mohla robiť, kým ste nemali dieťa. Teraz ak nemáte naozaj zásadný problém vo vzťahu (závislosti, násilie, ponižovanie a pod), tak pravdepodpobne je toto celé len o tebe, o tvojom osobnom probléme. Nemá význam snívať o Slovensku a o svojej maminke. Si dospelá, si mama, treba dospieť a začať hľadať pozitíva na tom, čo je. Rozbiť si rodinu len preto, že je ti smutno za Slovenskom, je trochu absurdné.

lusyc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
number19
26. máj 2021

Uz tu bola ta otazka. Mas manzela rakusaka? Pred otehotnenim si pracovala v AT, alebo na SK? Snazim sa pochopit podmienky tvojho presidlenia. Ako dlho si v AT?
3 rocne dieta by uz ciastocne mohlo ist do skolky (20h/tyzdenne by prospelo), uz pri nom nepotrebujes babicky. (Ak vobec pri jednom zdravom dietati je nejaka potreba. Uprimne. Nechapem co je take komplikovaé na zvladnuti 1 zdraveho dietata ak si full time na materskej)
Len mna by zaujimalo, ci ty tam v tom AT mas co robit? Lebo ak si presidlila a nemas tam robotu kam sa vratit (prip. znamych), tak potom to je ina tema...a chapem tvoju frustraciu.
Ale aj tak, zdrhat spat na SK za mamkou a kamoskami povazujem za dost nezodpovedne a detinske.
Nechcem sudit, dala si vemi malo infos. Tak len taky nazor na dialku.

potvorka88
26. máj 2021

Mas zle zmenezovany cas. S trojrocnym to je parada. A bud rada, ze ti ho postrazi obcas svokra a aj manzel sa pohra. Ja mam 3 deti a nemam uz nikoho kto by mi ich postrazil. Som sama v cudzom meste a zvladam vsetko. Kazdy den je navarene, upratane, nakupene. Ak sa ti cnie za kamaratstvami, tak si ich vybuduj tam. Chod s dietatom na vylet ci ihrisko. Vzdy je vsade kopec mamiciek, ktore nemaju problem pokecat. Ale nicit si vztah kvoli svojim nesplnenym predstavam a ocakavaniam je hlupost. A radsej miesto padania o 8 do postele sa venuj aspon hodinu muzovi. Preto mas pocit krizy.

simca06022011
26. máj 2021

nevidim problem v svokre, ani v zahradke.. ale v tom, ze ty proste nemozes byt doma xy rokov zavreta s dietatom. Proste mas toho dost... Treba ist do prace, dieta dat do skolky a realizovat sa.
Svokre co otoci vnucku vo dverach a posle nas domov, by som tiez dieta nedavala. Ale ja by som teda ani manzela neobchadzala, povedala by som mu ze netuzim cele dni sediet sama doma...

hviera81
26. máj 2021

a raz tyzdenne vecer si vybavit opatrovatelku k dietatu? aby ste boli spolu?
aj o vztah sa treba starat....

katkati
26. máj 2021

Ty nie si ani tak unavená ako frustrovaná. Nestačí ti prítomnosť dcérky, ale si asi typ, ktorý potrebuje svoj deň zdieľať aj s niekým iným okrem dcérky. Ja ťa aj chápem, ja som bola určitý čas sama so synom a stále som niekoho naháňala, kamarátky, sestry atď, aby som mohla s nimi tráviť čas, lebo sa mi to zdalo aj pre syna ako lepšie. Ale vieš čo? Teraz, keď vyrástol je mi to tak ľúto, že sme netrávili viac času spolu iba my dvaja, viac sa rozprávali, hrali, aj pracovali. Ale čas sa už nedá vrátiť. Tak si užívaj dcérku a ber ju ako parťáčku, nie malé dieťatko.

oslo1
26. máj 2021

Viem, ako sa citis, tiez mam 3 rocneho. Byvame v Londyne, ziadna rodina. Kamosky sy, ale koli covidu sme sa nevideli.
Ja man este full time robotu.
No, ale k tebe, moj 3 rocny he moj partak, vsetko robime spolu, vratane umyvania kupelni, treba mat viac handier. Kopeme v zahrade, treba mat minimalne 2-3 naradia a jednehobdruhu, lebo vzdy mam predsa ja lepsie nacinie. Plus treba ratqt s tym, ze ti sem-tam pokope aj to co nema.
AJ moj muz je tiez v robote full time.
Najdi si kamosky, svet bude krajsi.

desore
26. máj 2021

Na SK ta caka jedna velka party 😄. Neblazni, tebe chybaju kamosky s rovesnikmi pre tvoju dceru. Kazda si tymto obdobim prejdeme. V desiatich rokoch bude dieta samostatne, budes sa moct venovat aj svojim konickom. Je krasne, zober dceru na vylet, staci aj 10 km od domu a obidve pookrejete. 🙂

mirkaandrej
26. máj 2021

Urcite je to len kríza. Tiez sme sa prestahovali do zahranicia ked mal syn 1,5 roka. Muz robil na dve zmeny , takze som bola casto so synom sama doma. Bez znamych , rodiny a s minimálnou znalosťou jazyka . Ale vsetko doma som robila ked bol muz v praci . A ked bol doma cas sme trávili vzdy spolu. Domácnosť rieš ked je muz v praci urcite ti mala rada pomoze . A ked pride muz domov bud v prvom rade jeho ženou. Vsetko to chce cas a toto obdobie prejde uvidis .

miadi
26. máj 2021

Pozri on maka 12h ty mu das dieta na hodku a ides si relaxovat do zahradky.. potom o 8odkvacnes a on Tiez . A potom nemate ziadny intimny zivot a komunikaciu. Len sa hadate. Tak by si mala vselico zmenit . Ten relax v zahradke si mozes urobit aj s malou cez den. Taketo male deti to este mega bavi. Moja v 2r zbierala cherry paradajky jahody .. radi somnou sadia kvety aj maly ..deti chcu stebou robit vsetko. Porob si nez dojde muz domov a tu hodinu co usetris travte spolu ako rodina. Ked budete mat pravidelny sex a vecernu pohodu nebudete sa hadat pre blbosti. Nebudete na seba podrazdeni. A kludne chod aj na mesiac k mame zit . Na prazdniny. Zistis ze ti pojde viac na nervy ako chlap. Mozno potrebujes magnesium alebo ti chyba nejaky vitamin ked padas o 8. Ja mam 2deti kojim polku noci cez den online skolka Denny spanok maleho.,3podlazny dom upratujem varim denne a o 8 u nas este nikto nespi. 😅alebo mas unavu z psychickeho stavu ze sa citiš nanič. ( mm nema ani volny vikend iba v Auguste 4 nedele ..a v zime ) no aj tak idem s detmi na vylet do parku treba ist aj mimo dom hoci nie este moc medzi ludi ., koli Covid .. Bud rada ze muz maka mate svoj dom nezijete ako niektori u rodicov mate svoj klud. Uz len si ho vediet vychutnat. Ked budes chodit do prace budes mat na vsetko este menej cas. No s 3r nie je vela roboty vie sa same obliect najest pohrat. Vztah je ako Ta zahradka musis sa onho starat. Su suche obdobia ked musis viac polievat. Nedumat ze sa vykašleš na celu vec Lebo si unavena.

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Zobraz