Dobrý deň. Je podľa vás dôvod na rozchod, pokial s partnerom žijeme už viac menej ako spolubývajúci, čo sa staráme o spoločne dieťa ? Plus sa občas škaredo pohadame a kricime po sebe, hádka je tak v priemere raz do týždňa, niekedy častejšie, inak fungujeme normálne. Vieme sa porozprávať, trávime spolu čas ako “rodina” akurát moje city voči partnerovi chladnú. Každou hádkou viac a viac. Hlavný problém z mojej strany je, že nedokážeme spolu komunikovať o problémoch- on nechce o problémoch komunikovať vôbec, ja by som to najradšej prebrala do podrobna a skúsila nájsť spoločne riešenie. Lenže proste pekne ako rodina fungujeme, len keď nie sú “problémy” .. zrazu som proste ja nevyspata, on ma blbe obdobie v práci, a vznikne hadka. Mame proste odlišne pohľady na svet, nie som ani ja dokonala, lenže mi príde, že proste nie sme kompatibilní a on je výnosnejší tip. Pride mi, že proste reálne problémy ani nemáme, len to ako celok nefunguje. Ja neviem, či zostať v takomto vzťahu, alebo odísť. Väčšinou fungujeme proste tak neutrálne, a ja mám pocit, že mi proste niečo chyba v tom vzťahu. Zase na druhu stranu, je to dôvod odísť ? Každý vztah po case vychladne.. ďalej mi vrta v hlavou, že čo ak si nenájdem nikoho, kto ma bude rešpektovať s dieťaťom.. partner ma občas ponižuje, dosť ma to vie raniť, o pár hodín sa správa zase pekne, ako by sa nič nestalo, že si to nemám brať k srdcu.
O com su vase hadky?
Lebo je komunikacia a "komunikacia". Sestra sa rozviedla s muzom ktory bol 2h schopny "komunikovat" preco dala maslo do mraznicky. Potreboval si "vykomunikovat" kazdy prd. Nastastie nemali deti.
Ako dlho ste vo vztahu? Ste priatelia alebo manzelia?
Necítiť sa vo vzťahu dobre je pre mňa dovod odísť. Len poznámka k tým vašim rozhovorom: "Príde mi, že reálne problémy ani nemáme,... ja by som to najradšej prebrala do podrobna" Toto je z hladiska chlapa situácia ku ktorej sa nijako vyjadriť nevie a nechápe ju, on je schopný riešiť reálne problémy, nie do aleluja rozoberať nereálne.
“Vykomunikovat do detailu” moze byt kamen urazu.
Vacsina muzov sa vie sustredit na cca 2-3 minuty. Potom uz zhodnocuju pocute a ponukaju riesenia.
Detailne rozoberat, to nie je ich parketa. Nehovoriac, ze po 3 uvodnych vetach (ak nie su k veci) sa stratia v preklade a stracaju aj zaujem to pocuvat dalej.
Takze skus sama u seba vas problem rozdelit na drobne a s nim komunikovat jednotlive casti. Vzdy v 3 vetach a vzdy iba jednu vec v jeden cas (den, tyzden. Nech sa mu zas nezda, ze stale mas bejaky problem).
@majah212 on nechce ísť na žiadne terapie
@tykat napríklad- mačka niečo spravi zle- je to jej chyba, to áno- ale on začne mačke nadávať, aká je je**uta, tak ho stopnem, nech sa takto nebaví pred malou, a že mačka to predsa aj tak nepochopi, ak bude po nej kričať aká je je***ta- tak som začala komunikovať, že to proste nie je vhodne pred dieťaťom sa takto baviť, že ona pochytí naše návyky, začne viacej rozumieť našej reči, začne to vnimat ako niečo normálne, že sa to môže preniesť do jej budúceho života, že deti sú často do veľkej miery odrazom rodičov, a je len na nás jej ukázať, ako sa správať ku zvieratám, k druhým ľuďom, k sebe navzájom, že nie je v poriadku takto komunikovať, ale naopak ju naučiť komunikovať správnym spôsobom, snažiť sa ju naučiť slušnému správaniu, že pokial zviera niečo spravi zle, ono to nerobí náročky, buď to treba zvieraťu vysvetlit v rámci jeho komunikácie, alebo tomu predchádzať a nie hádzať špinu na nevinne tvory, ktoré si nevybrali spolužitie s nami, ale my sme si ich adoptovali/kúpili, tak sme za nich zozpovedni. A toto keď mu poviem, už chyti nervy, za mna je to normálne vykomunikovanie, keď on nemá sám kapacitu to brať tak, ako to je, ale len on si ma potrebu emocialne uľaviť na zvieratách/mne/ iných ľuďoch. Že to nie je riešenie problému. Je to moc ? 😅 rozhodne nemám potrebu toľkoto obkecavat nejaké banality, ale toto je skratka pre mna dôležitá časť života- a to výchova dieťaťa, chcem mat slušne vychovajú dcéru a o tom je potrebné sa rozprávať 🤷🏻♀️ Na to 2 vety nestačia
@zmrzlinka2021 skoro 5 rokov a nie sme zobratí
@elizabet173 nad tým som premýšľala, ísť aspoň sama. Ale čo keď mu raz poviem, že si neželám, aby sa napríkad vulgárne rozprával v nervoch so mnou/zvieratami/.. a on v nervoch občas vybuchne a nadava mi, napriek tomu, že som mu stručne povedala, že si to neželám ? Potom proste mi príde ako lepší nápad, mu to skúsiť obšírnejšie vysvetlit, prečo by mal aj v nervoch zachovať chladnú hlavu, a nenadávať vulgárne, obzvlášť nie pred dcérou, a to je jedno, že to je 1-2x do mesiaca predsa, dieťa to nasáva.
@ckocka napísala som to možno trochu blbo, proste neriešime neveru, neriešime napríklad alkoholizmus, drogy, alebo iné takéto extrémy, ale tie hádky sú proste občas z mojho pohladu prehrotene- ale sú kvôli blbostiam, aspoň za mňa..
@moonlight1210 to by mohlo byť riešenie 🙂
@autorka
Po tvojom prispevku - aby mne niekto nadaval a vulgarne sa celkovo spraval... Pravdepdobne zamilovanost opadla a ukazal svoju realnu tvar.
Cisto len za seba - ja by som pri sebe nezniesla takeho cloveka a uz toboz nie, co mi nadava, toto je podla mna dost cez ciaru. A kedze ste sa este nezobrali, treba ist z kratsej cesty.
Ano, su to blbosti-banality, ale myslim, ze to vie dobre psychicky vycerpat. Treba sa s nim porozpravat, strucne,k veci. Robis dobre, ze mu to vysvetlujes, no mam pocit, ze to (ta) ma na haku. Pokusila by som sa este vztah zachranit, kedze nemate vazne problemy. No ak by som sa zbytocne snazila, tak by som odisla. Psychicky klud tvoj, aj dietata je najdolezitejsi, kym nezacnes mat uzkosti a psychicke pdoblemy.
Je asi cas zist z kratsej cesty. Hlavne to nechci davat dokopy dietatom. Dieta nefungujuci vztah dorazi a nie stmeli. Akurat citam, ze mate dieta, tak nic.
Z takej litanie chlap vníma prvé dve vety, ďalej to nepoberá a iba vie, že si naštvaná, tak je naštvaný aj on. Rozprávate dvomi cudzími jazykmi.
Jemine 20 vychovnych riadkov kvoli macke a nadavkam.
Staci si dohodnut jednoduchu vec... Nenadavaj pred deckom (ale ak je to jeho bezny slovnik tak s tym nic neurobis).
A k tomu dalsiemu zhluku vychovnych slov. Nezvyknem citovat kreslene postavicky ale Homer Simpson raz povedal: "Za krachom vztahu je velakrat komunikacia... privela komunikacie"
Začnite odbornou pomocou~partnerská poradňa, ak máte záujem obaja o udržanie vzťahu, tak skúste preto niečo urobiť.