Je tento vzťah na konci?

astronaut321
3. máj 2024

Ahojte, mám 2X rokov, študujem.

S ex priateľkou sme boli spolu 5 rokov. Keď sme sa spoznali som pracoval 2 roky ako živnostník.

Po roku vzťahu… ona bola prvý rok na strednej… sme sa spoločne rozhodli ísť študovať. Vyštudovali sme spolu prvý stupeň v blízkom zahraničí.
Vždy mi pripomínala, ako potrebuje žiť, socializovať, baviť sa a podobne. Ja som ju vždy musel krotiť, lebo som sa bál, že by to ohrozilo vzťah. Sám som von moc nechodieval, pretože som introvert a nerád sa socializujem.
Išli sme spolu doštudovať na slovensko, na rovnakú školu, aj keď ona chcela inde, nakoniec sa rozhodla ísť somnou.

Celý čas bola nespokojná a chcela ísť bývať na internát, lebo sme bývali spolu v osobitnom byte v dome mojich rodičov a nemali sme súkromie. Na škole stretla kamarátku a strašne si rozumeli, začala chodiť von s rodinou, presťahovala sa sama na inernát a mňa odrezala zo života. Neskôr asi cca mesiac dozadu sa somnou rozišla.

Povedali sme si, že sa ľúbime, ale nefunguje je to, že sa musím sám postaviť na nohy, ona že chce ísť potom študovať ďalej mimo SR.

Vo mne sa od rozchodu prelomilo celé myslenie, začal som cvičiť, chodiť von s kamarátmi, pracovať.

Stretávame sa stále v škole, lebo sme spolužiaci v rovnakej skupine. Mali sme spolu rozhovor, lebo som chcel vedieť, či sa to dá napraviť, ona mi povedala, nech si robím čo chcem, že ona ma už svoje plány.

Tento týždeň sme mali spolu príjemnú debatu o tom, kto čo robil, ako si žijeme.

Ja som si uvedomil, že žiť doma zavretý nie je úplne pre ľudské myslenie a rozvoj dobré. Začal som tiež túžiť po vyrazení a spoznávaní sveta, bohužiaľ ma teraz fixuje škola a financie.

Myslíte si, že to ešte stojí za debatu s ňou a dokážem ju nejako presvedčiť, že môžeme svet spoznať spolu, alebo som len naivný idealista?

thirstymonk
3. máj 2024

@astronaut321 ty asi vieš co chces a aj ona vie co chce. A je to nieco ine ako ty. Tazko povedat... Ale mas 2x rokov. V tomto veku som sa zenil a narodili sa mi deti. Chapem, ze dnes je ina doba, ale dokedy chce "vystrajat"? Kedy bude rodit? V styridsiatke, lebo teraz potrebuje zit? 🤷

really8
3. máj 2024

@astronaut321 najdi si inu. Sebe podobnejsiu s ktorou bude vsetko lahsie. Uplne zbytocne to znasilnujes.

medda_beda
3. máj 2024

@thirstymonk Napadlo ti, že možno rodiť nechce 🤷?
Kde je napísané, že každá žena musí mať deti alebo že môže mať deti.

astronaut321
autor
3. máj 2024

@medda_beda asi druhý chat, tu o deťoch nebola reč

daniela2202
3. máj 2024

@astronaut321 asi to nechať plávať.... ona potrebuje užiť a dozrieť, a ty to isté.... možno raz 😁

dadis
3. máj 2024

@astronaut321 Nechala by som to uz tak, v buducnosti si hladaj tiez introvertnejsie dievca. To, ze teraz tuzis "zit" je v 2x rokoch normalne, ale introvertnejsie povahy vzdy budu tuzit po svojom klude a casom by prisiel ten problem zas. Je zbytocne sa kvoli druhemu menit a pretvarovat, ked mozes stretnut niekoho, s kym to bude fajn aj bez obety.

sevrin
3. máj 2024

@astronaut321 ona ti povedala, nech si robíš čo chceš, že ona ma už svoje plány.
Zdalo sa mi, že už to máš vysvetlené. Neplytvaj časom, kde ho netreba.

medda_beda
3. máj 2024

@astronaut321 Ja som reagovala na nick kde sa spomína do kedy si chce užívať a kedy chce rodiť.

thirstymonk
3. máj 2024

@medda_beda Joj sa nepokakaj. Chcel som tým len povedať, že kedy sa chce usadiť a nie, že hneď musí rodiť, to už je na nich. Môžu mať kľudne aj psa, mne je to šuma fuk.

deti95060810
3. máj 2024

nájdi si inú dámu, táto má už svoje plány - čo ti nakoniec aj povedala...

maxalla
3. máj 2024

Myslim, ze ten vlak uz odisiel. Treba sa pohnut vpred a nefixovat sa na nieco, co uz nie je.

medda_beda
3. máj 2024

@thirstymonk Možno nikdy :D.
Mňa by to neprekvapilo

syslik81
3. máj 2024

sanca je tam asi 0.0001 % ze sa spamata a zacne planovat buducnost s tebou ... takze dostuduj a cestu - este stretnes xy zien nez sa naozaj zamilujes ... a ona tiez.. ta na teba davno nemysli z zije si zivot studenta tak to rob aj ty

tiezjedna
3. máj 2024

svet je krásne miesto, nefixuj sa na jednu ženu, si ešte príliš mladý a ona tiež😉 vystrel a ži👍

miadi
3. máj 2024

Nemusel si ju krotit. Tym si vztah pokazil obmedzoval si ju. Ona nie je diva šelma aby si ju mal krotit . Ale clovek osobnost ktora mala ine potreby ako ty. Nerobila nic zle a ty si ju dusil kontrolovat. Este aj na skolu sla koli tebe na inu nez chcela, a ty si tych 5r nevedel cvicit chodit von s kamosmi pracovat? Uz je teraz uplne jedno ze zrazu chces to co cely cas chcela ona , uz ste mesiac rozideni, ona s tebou ma vztah len ako spoluziacka a rozprava sa s tebou len Preto aby medzi vami Nebolo trapne ticho. Nezaujimas ju. Povedala ti to dost Jasne , Nemusis tp zas pokazit vidis v tom viac sanci nez tam je. Zmier sa stym . Nehodite sa k sebe,

tykat
3. máj 2024

@medda_beda presne, zena mozno rodit aj chce ale nema chlapa s ktorym by deti chcela mat. Je to zavazok na cely zivot a spojenie s tym chlapom. A ked tu vidim co za "pacienti" su niektori otcovia tak sa ani necudujem. Za chvilu pride mozno doba kedy zena radsej pojde do spermobanky ako riskovat co sa vyvinie z exa, otca jej deti.

tykat
3. máj 2024

@astronaut321 uz ta nechce, mne pride ze ste od seba aj vekovo vzdialeni. Kolko ma ona 21? 22? Ty si asi tesne pred 30tkou uz viac usadeny. Keby ta chcela tak je s tebou.
Nefixuj sa na nu, jej nezalezi na tom co robis, ako zijes. Odstrihla sa, chce si uzivat.

astronaut321
autor
3. máj 2024

@miadi To som potreboval, dík 🙂

azzflo
3. máj 2024

Bola som vo velmi podobnom vztahu ked som bola cca v jej veku a jedina rada, ktoru ti dam, je sustred sa na seba a na expriatelku zabudni, nechce s tebou byt. Mali ste detinsky, nevyspely vztah, ona v nom bola dusena, prisposobovala sa stale tebe a vasmu vztahu, az ti teda jasne dala najavo, ze takto dalej fungovat nechce (a dobre urobila). Tym si prejde vela ludi, kym sa naucia, ako sa v zrelom vztahu funguje, je to aj dobre ponaucenie pre teba. Ona tiez nie je jedina zena na svete, urcite si raz najdes niekoho aj ty, len uz neopakuj rovnake chyby. Cim viac cloveka vo vztahu dusis a ombedzujes, tym nefungujucejsi vztah to bude. Ja som vtedy frajera uplne odstrihla mesiac po tom, ako som odisla studovat do zahranicia, lebo som bola z toho tak zdeptana, ze uz som nemala ani chut mu cosi vysvetlovat. Detinske, ale tak to proste je, je velmi unavne riesit rovnake problemy dookola. Obaja sme to prezili, verim ze aj on uz medzicasom dospel a tato skusenost bola dobra aj pre neho, tak snad to bude rovnake aj pre teba.

januska12323
3. máj 2024

Dobre to chápem, že si si s ňou začal ešte na základnej škole? Pričom ty si už bol v tom čase dospelý? Potom si ju celý čas na škole dusil, "krotil", domov si nasťahoval puberťáčku ešte aj školu si jej vybral a teraz sa čuduješ, že chce konečne žiť?

astronaut321
autor
3. máj 2024

@januska12323 Nie ona končil strednú 😂😂 2 roky je rozdiel medzi nami

tykat
3. máj 2024

@astronaut321 píšeš "Po roku vzťahu… ona bola prvý rok na strednej..." tak to mala max 15-16 keď ste začali, nie?

astronaut321
autor
3. máj 2024

@tykat sekol som sa tam malo byť posledný 😂

gerber58
3. máj 2024

@astronaut321 je uplne z ineho cesta. Chce si uživať, pritom možno nevie ani čo sama chce a ty to vieš.
Prave to, že si prišiel na to, že svet nie je len čierno-biely, už to je veľký úspech pre tvoj život. Ale pri nej si to nedokázal, zohľadňoval si len ju a na seba si zabudol. A jej aj tak bolo málo.
Za mňa, hľadaj tú, ktorá bude chcieť do vzťahu investovať svoj čas.

hopsas
3. máj 2024

@astronaut321 áno tento vzťah je na konci

klotildabazarik
3. máj 2024

@astronaut321 kašli už na ňu, nájdeš si inu

januska12323
3. máj 2024

@astronaut321 dobre to znie lepšie ale aj tak, ona je oproti tebe mladšia a chce si užívať nechaj ju ísť buď sa vráti alebo nie

princezna_bosorka
3. máj 2024

@thirstymonk to co je za moralizovanie na margo toho, ako chce ona zit... kto povedal, ze ona chce mat deti? (a nie, nemusi a mozno tak bude ovela stastnejsia ako s nimi).

thirstymonk
3. máj 2024

@princezna_bosorka Jasne, že nemusi. Myslel som tým, že asi nebude ako 70 ročná babka lietať po diskotekach a ožierať sa do nepričetna. Ja som tiež zástancom toho, že nie je povinnosťou ženy byť matka.