pekny vecer prajem chcem sa spytat ci vam pride toto normalne….prisla zamnou mamina na navstevu kedze byvam cc dve hodiny od nej tak ostava na par dni, kazdy den mame nejaky plan, a teraz volala svokra mojej mame ci sa moze zajtra u nas zastavit…tak vravim muzovi ci nemohla zavolat mne? (niesu kamosky s mojou maminou) neviem ale prislo mi to neuctive ked chce prist ku nam a nezavola mne…inokedy ked tu nie je mamina tak moc zaujem nema nikdy nezavol mne ked tak riesi veci cez muza tak sa pytam manzela ci ma nejaky problem a este teraz ja som ta zla…tak neviem ci len mne to pride neuctive?
Mala sa spýtať teba, či manžela.
Tvoja svokra, ak teda s tvojou maminou nie sú kamošky, ako to, že majú na seba telefónne číslo?
Tak chce sa stretnut s tvojou mamou, tak sa jej pyta, ci nema nejaky program a bude u teba...
Tak mala sa spytat teba, ale tragediu by som z toho nerobila 😉.
Nie, mne to neúctive nepríde. Ale ja opakovane píšem, že rodičia a súrodenci nie sú pre mňa návšteva. Je to najbližšia rodina, s ktorou mám blízky vzťah.
Mozno sa chcela ukazat pre tvojou mamou,ktovie. Kvoli tomu by som nerobila doma dusno a nevytvarala zbytocne dohady. Nekazte si den kvoli svokre.
@unicornlady mozu si raz vymenit cislo na zaciatku trebars kvoli planovaniu svadby. Ja mam kopec cisel v zozname, kde nejde o ziadne caste ci vrucne kontakty.
svokra sa mala spytat svojho syna
Nemám problém, vyrobím si problém.
Fakt toto riešiš?
Moja mama keď príde, vždy volám svokre nech príde aj ona....nech pokecajú
Svokra vždy povie, prídem určite ale pokecajte najskôr vy ja prídem neskôr....
Je to o vzťahoch a o pochopení
To príde tiež na pár dní alebo na chvíľku?
Tak asi teda vedela, ze tvoja mama je u vas, takze si myslela, ze tak ci tak sa to dozvies. Z principu sa mala opytat vas a nie vasej navstevy ale myslim, ze si to snad len neuvedomila. Asi chapem, co ta stve. Ja napriklad musim vykat celej manzelovej rodine (oni mi tykaju) a skoro ma mrdlo, ked muzova babka navrhla tykanie mojej mame (generacny rozdiel), hoci ju videla dohromady asi 10x za XX rokov, v porovnani so mnou, ktora sa s nou stretla niekolko viacnasobne viac. NIektore rodiny maju proste podla mna divne nastavenie.
Posledné dni sa tu vrece roztrhlo s nespokojnymi mladými nevestami. Trochu prehnas. Bože je tam toho.
Ak ste mali plán ísť na výlet na celý deň tvoja mamka mohla povedať " Evička pridi radšej v sobotu. Ja sa najskôr spýtam mojej Janky . Hneď ti brnknem späť".
A tvoja mama jej povedala čo? lebo keby sa to stalo u nás, určite by ju moja mamka odkázala na mňa alebo na manžela a nerozhodla by za nás...
ježiši márija,ty máš problémy....veď to je rodina.....alebo si so svokrou na nože a neznášaš ju?
jaké tu máte všetky skvelé vzťahy so svokrami, matkami, sesternicami, sveta žiť … autorka: ja by som sa tým nezaťažovala. zastávam názor ako ty ku mne, ja k tebe. mojej svokre trvalo dlhšie kým jej to došlo, ale pochopila…
Mohli sa kľudne aj na káve stretnúť
Ony to isto berú nejako inak, ako si ty myslis (ze ma s tebou nejaky problem). Im to je z nejakeho dovodu jednoduchšie sa takto dohovarat a prísť naraz. Moja mama mi to tiež par raz tak urobila - Napr. že boli sme dohodnuté, že príde ku nám na vikend a ona mi o pár dní píše, že keď už ide tak ci tak tu cestu autom, tak zoberie aj moju babku a muzovu babku, že u nás ešte neboli,že budú mať vylet a pokecaju. A ze teda neprespi, že len na otočku, aby to babkam nebolo dlho. Že snáď mi to nevadí. Ako nevadí, ved je to rodina, ale rátala som len s nou (tiež som mala podľa toho naplánovaný program, iný, ako len sedieť pri jedle doma). A prišlo by mi logické, že sa najprv spýta mňa, až potom zavolá ostatných. Ale pre nu je logické niečo iné a už sa to len dá akceptovať (alebo robiť z komára somara, ak človek nemá čo iné riesit).
Alebo minule, zavolala nás ku nim, že oslávime narodeniny môjho dieťaťa a potom len medzi rečou, ze pozvala aj sesternicu. Že sa s nou dlho nevidela a ze keď bývajú v tom istom meste, tak dobrá príležitosť. Ok, jej dom, ona je organizátor oslavy, jej pravidlá. Ale mne to prislo cudne, takto "spájať" dve návštevy dokopy.
Je to uplne normalne, ani nasi nevolaju muzovi,ked nieco, proste je uplne normalne, ze zavolas svojmu dietatu skor ako zatovi, neveste...
Ale mozno volala mame preto, lebo aby nenarusila jej cas s vami, kedze vas vidi menej asi....preto sa pyta jej, lebo je to jej cas s vami.
@biba_18 my máme také normálne vzťahy. Aj s mojimi rodičmi, aj s manželovou mamkou. Máme od svojich domácností navzájom kľúče. Ale nikdy nikto nepríde bez ohlásenia. Považujeme to za slušnosť. Aj keď idem k rodičom, idem vlastne domov, no aj tak vždy cinknem, či môžem. Platí to aj pre prípad, že nie sú doma a idem im napr. zaliať kvety - zavolám, že k nim idem. Ako som napísala vyššie - neviem si predstaviť, aby svokra volala mojej mamke, či môže prísť k nám. Tu nejde o to, či môže/ nemôže. Ide o to, koho sa pýtala.
Ďalšia princezná 😀 ty svokre ako prejavuješ úctu?
Ano ,mala sa spytat Teba