Je takéto správanie osoby normálne?

19. mar 2024

Ahojte…
Prosik vas, co by ste si vy mysleli o cloveku, ktoreho ked idete normalne a slusne konfrontovat kvoli tomu, ze robi nieco, cim vas negativne zasahuje a chcete ho razne napomenut, aby s tym prestal, inak to zacnete riesit vaznejsie, tak zacne zvysovat hlas a kricat po vas? Mne sa taka situacia dnes stala a som z toho sokovana… Z normalnej konverzacie v sekunde prepnut do hadky a ked bola dotycna argumentacne „zahnana do kuta”, tak len s opovrhnutim povie „Dobre” a ani sa neospravedlni za problem, ktory opakovane sposobovala. Je toto podla vas spravanie jednej normalnej dospelej osoby?

lneviemmeno
19. mar 2024

Presne takto reagoval pri argumentoch môj bývalý. Vždy len nahnevano či ako "dobre" a koniec 🙂 nikdy sa neospravedlnil za svoje činy, musela som doliezat ja. Preto je bývalý 😀

natty0987
19. mar 2024

Takýto typ človeka si neuvedomí že spravil chybu ešte sa aj na vás urazí. Myslím si že je škoda vysvetlovat aj rak vy budete tá zlá asi tak..

vyrovnanaosoba
19. mar 2024

Neviem ci je to správanie hodne dospelej osoby, nevieme o co išlo, možno on mal na to iný názor a nechcel sa hádať, tak ti ukončil tým "dobre" myslel tým dobre, už bud ticho, zbytočne sa s tebou hádať.

reanda
19. mar 2024

tak ked ides hned od zaciatku niekoho 'konfrontovat' a 'razne upozornovat', pripravena 'riesit to vaznejsie' a 'argumentacne ho zazenies do kuta', tak co cakas? ze sklopi usi a s usmevom ti podakuje? sa pozri na svoj pristup

vkatush
19. mar 2024

Kontext a aj tvoje podanie argumentov, prístup sú veľmi dôležité, takto všeobecne sa to nedá povedať, či bolo správanie okey alebo nie.

To môže povedať človek, že negatívne na neho vplývajú hlučné sanitky, keď býva pri nemocnici a chce sa sťažovať na vodičov sanitiek. Že negatívne na neho vplýva veľa povinností v práci, keď chce povýšenie a chce sa sťažovať na šéfa. Že negatívne na neho vplýva nevrlosť manžela, keď pracuje od rána do večera, kým žena je doma a chce sa sťažovať, nech je viac usmiaty a s ňou. Že negatívne na neho vplývajú časté párty kamošov, keď ty chceš byť abstinentom, nech pijú menej.

Somariny, ale príklad. Vždy tam sú dve strany mince. A keď nedá človek celý kontext, často je to aj jeho chyba. Takže skús konkretizovať, ak chceš normálnu odpoveď.

jamimo
19. mar 2024

bežná reakcia slabochov, nevzdelancov, hlupákov, neokrôchancov, úbožiakov, mentálnych chudákov. A veruže ich je 👆
Útok, agresia, chŕlenie plameňov a pľutie horkých slín, napriek tomu, že vedia, že máš pravdu 🤨, ale nechcú to priznať a pochopiť. A vlastne.. možno v niektorých prípadoch nemá opačná strana mentálnu kapacitu na to, aby pochopila argumenty 🤷‍♀️ Či už slušné, pravdivé, správne, alebo právne.

vorkola
19. mar 2024

Ano,konkretizuj,nemusis do detailov,,Ale asi tak,napr,ze dotycna by tvrdila, ze citron je farby cervenej,.aspon o co sa jedna.Mozno je aj manipulatorka,Ja mam takeho doma.

miadi
20. mar 2024

Neviem co si mam mysliet o cloveku ked Neviem ani konkretne aka bola situacia. Ked sa neda posudit ci tvoja poziadavka ci kritika bola opodstatnena. Cele si to tak abstractne opisala. Ze ty si slusna a v prave a ta osoba nereagovala v klude. Ak si ta manzelka co sa vcera stazovala ze jej muz prdi a si mu povedala ze ked neprestane Tak mu das panvicou po hlave.. Tak ta reakcia toho muza sa da chapat . . Tvoj opis je v skratke ty si dobra ten druhy je zly. A len chces počut to co si ty sama myslis. Nechces nestranne nazory. Chces len kritiku toho cloveka. A to mi nepride fer. Tazko mi je mat nazor na situaciu ktoru si opisala len zo svojej strany alibisticky bez detajlov. Ten clovek moze byt hrozny nenormalny alebo uplne normalny tebou vytočeny ..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andaluzia12
20. mar 2024

Existuje taká fabka, ktorá znemožní, aby ta vymkla, nakoľko sa zvnútra vôbec nedáva kľúč....kúpiš ju v zamočnictve, nieje ani drahá…

moonlight1210
20. mar 2024

Asi robi nieco, pri com nechce byt prichytena. A mat kontrolu nad tym, ze vsetko stihne v pohode zahladit.

Ale to je jedno.
Riesim moze byt vymena zamky, co ale musis prediskutovat s majitelmi, kedze ste v podnajme. Alebo hladanie ineho podnajmu.

jesenzima
20. mar 2024

Ja by som na teba nezačala kričať, ale tiež by som povedala iba dobre, pardon ... 🤷

anketkarka
20. mar 2024

Z čoho si šokovaná, keď si išla napomínať a konfrontovať? Keď ideš na niekoho ako na malé decko, tak dospelú reakciu nečakaj. Toto určite nebolo primerané riešenie konfliktu ani z Tvojej strany.

zazka666
21. mar 2024

Áno. Šli ste do toho konfrontačne a osobné. Ten človek sa automaticky bráni. Cíti sa ohrozený. Kritika ako spätná väzba je dôležitá, ale musí sa vedieť podať. Človek prijme kritiku, ak sa podá s taktom s úmyslom riešiť problém a neútočí na osobnosť.

8mirka7
24. mar 2024

Čisto môj otec

mandarinka555
24. mar 2024

Neznášam toto trápne okolkovanie...Prečo nenapíšeš, o čo šlo?