Je takéto chovanie starých rodičov normálne?

11. júl 2024

Zhrniem v skratke, babka nás vola na návštevu 1-2 x do týždňa teraz keď sú horúčavy majú veľký dvor maly sa pohra trochu vo vode za čo som veľmi vďačná. Ide o to ze nemáme chodiť pred obedom lebo vtedy väčšinou dedko robí s náradím čo je Ok, potom ale nemáme chodiť keď obedujú lebo šak babka povie - najedzte sa doma. Čo smaozrejme robime Ale oni obedujú okolo 13:30-15:00 a teda potom už moc chodiť sa mi neoplatí. Malemu vždy beriem jedlo so sebou. Keď Ale vidí že idu obedovať samozrejme chce od nich aspoň ochutnať proste je zvedavý keď poviem nie lebo samozrejme place - svokra sa rozkladá ako keby schválne tam kde sme väčšinou na záhrade. Ide o to že ho nikdy neponúkne povie že to varila dedkovi alebo že on Už obed mal. Ja nehovorím že ma malého kŕmiť každý krát alebo čo ale príde mi to hrozne divne keď vidím jak babky vnúčatá laduju. Keby aspoň teda nejedli pred ním alebo ja neviem.. potom samozrejme majú reči že place je nevychovaných a podobne.. muz mi povedal nech teda nechodíme k ním ale nemám povedať prečo … staviame však dom takze nechcem chlapa moc zaťažovať lebo ozaj ani doma neni .. čo myslite ? Kaslat na to ? Nechodiť vôbec? Nechať ho revat?

pribinak
11. júl 2024

Nechodiť tam. Nájdi si iný program

maca1984
11. júl 2024

Nešla by som viac. Ak majú starí rodičia problém dať vlastnému vnúčaťu z jedla, tak potom nech si trhnú nohou.

dadka1997
11. júl 2024

Nechodiť, smutne od babky.. nech si trhne .. no treba niekedy povedat aj nie, nie vzdy ti ten čas vyhovuje ..

autor
11. júl 2024

Boze ja som taká rada že to vidíte podobne, už som sa bála či nejsom ja vadná alebo prizivnicka

lienka.7
11. júl 2024

Nechoď tam viac, nie je normálne aby si mu predsa nosila jedlo 🤦‍♀️
Možno pochopia, možno nie. Aspoň z mňa, oni sa majú prispôsobiť tebe, resp.malemu, nie ty im 🤦‍♀️

vivuska666
11. júl 2024

Ja by som nahlas pred nimi malemu povedala, ze jest nemoze lebo babka je lakoma.

foxanda
11. júl 2024

Tak to normálne, že oči otváram. Ja zakaždým, a to aj keď už som dospelá, počujem od svojej starkej: "A nie si hladná?" A to mi už pomaly nakladá jedlo na tanier a to jej 100x poviem, že som najedená.
A tu stará mama nazve svoje vnúča za to, že chce ochutná, lebo malinký je zvedavý, za nevychovaného. Akože normálne nemám slov.

murko14
11. júl 2024

To je vymylené toto? Ja neverím, že takí starí rodičia existujú, kriste…

dixitka
11. júl 2024

Je to divné riadne 🙄 ešte fakt keby sa najedli tak, aby to malý nevidel, tak ok, ale schválne jesť pred ním, nedať mu ochutnať a ešte takto komentovať, keď plače, to je ozaj psycho

zuzana9393
11. júl 2024

No to je divné, aby bol niekto tak lakomy na jedlo. Minule muž spomínal, že bol v lekárni a pred ním nejaká pani kupovala pre vnucika lieky. Pýtala si blok, aby jej to mohli mladí preplatiť. Aj to mi príde riadne strelené. Hanbila by som sa ako pes...

darina77
11. júl 2024

@murko14 by si sa čudovala koľko takýchto lakomych starých je

nikushka8
11. júl 2024

Fuu, mna by tam veru viac nevideli. Utocit na dieta,ze je nevychovand,ked sami nevedia ako sa spravat 🤦‍♀️ toto chce riadne spiplavu poznámku a vysvetlit synovi, ze babka je lakoma a nevie co sa patri (zbytocne dieratu klamať, takto to vezme ako fakt a ich nech hanba fackuje). Dufam,ze aj oni k vam chodia najedeni

doriiis
11. júl 2024

Viac by tam svoje vnuca nevideli.Odopierat dieťaťu jedlo? Sedliaci.

dolly_xd
11. júl 2024

Až sa mi srdce rozbúchalo silnejšie 😀
Že obed varila pre dedka? No nech sa dedko z toho po**rie 🫣
Nechodila by som, a jasne im dala najavo preco
Dik za pozvanie babka a dedko ale radšej neprideme nech vám jozko nezje obed aby vám nechýbalo 😖😖

zelenina1
11. júl 2024

Nosit jedlo k babke je ako nosit drevo do lesa 🙂 .... Kazdopadne, recept na stastny zivot je jednoduchy - chod tam, kde sa citis dobre. Stretavaj sa s ludmi, pri ktorych sa citis dobre. Rob pracu, ktora ta bavi. Splna navsteva starych rodicov vyssie uvedene kriteria?

majlo1234
11. júl 2024

Nepoznam babku, co netlaci jedlo do vsetkych ludi v priamom dosahu, to mate doma naozaj exemplar do muzea.
Vysvetlila by som synovi, ze babka sa s jedlom nechce podelit a pred nou

mimi3008
11. júl 2024

Nechodit tam

gaja78
11. júl 2024

Ja by som skusila raz navrhnut, ze babka, nevarte, ja prinesiem pre vsetkych, najeme sa spolu. (nejake chutne jedlo co moze aj male dieta, aj dedko s babkou) - mozno by sa potom babka nabuduce inac zachovala.
Ale urcite toto normalne nie je, ked si niekoho zavolam na navstevu, tak ho aj vzdy niecim ponuknem.

murko14
11. júl 2024

@darina77 ja keď tu niekedy na MK prečítam akých rodičov a svokrovcov ženy majú, tak len ďakujem, že ja mám normálnych milujúcich jedných aj druhých. Byť lakomý je hrozná vlastnosť.

maminkadeticiek
11. júl 2024

Preboha ziveho!To je strasne!Chore nedat vlastnemu vnucatu???Ved je tonich krv nie cudzie z ulice!Vsetci nasi stari rodicia by aj posledne dali,sami nejdeli ako vnucatu nedat ochutnat,ci porciu.No hanba.Urazila by som sa a viac tam nechodila.

januska12323
11. júl 2024

Čo s tým má chlap? Išla by som max raz za mesiac aj to s nachystaným olovrantom ako pre kráľovnú a keby pýtali poviem, že to je pre ich vnuka oni majú vlastné. Nech si trhnú nohou.

1mina
11. júl 2024

To je ozaj divné. Presne široko ďaleko čo poznám babky skôr laduju vnúčatá viac ako treba. Ja som len nechala dcéru minule u babky nečakane večer okolo 6/7 kým som šla so synom na pohotovosť a keď som sa vrátila bola prepchata že mäsko so zemiakmi, toto hento tamto 😂 ponúkajú vždy všetko aj keď není treba, ozaj divné aby im bolo ľúto dať kúsoček dieťaťu. Navyše to dieťa teda zje tak máličko podľa mňa že to ani z porcie neuberie

adrianap83
11. júl 2024

No, naozaj som to prečítala správne, ze malému aspoň na malý tanierik nedá ochutnať? Ja som takéto správanie ešte nezažila, asi som zo šťastného sveta, kde babky a starké vykrmovali a vykrmuju - naopak ich musíme uzemňovať, aby sa toľko už netrapili v kuchyni. To mu nič nedajú, fakt? Neponúkne babka jemu niečo iné? Ze ich viac okoreníla, alebo také niečo? To im nie je blbé, také scény? Véd keby mu len jabĺčko nakrájali...nemusí babka piecť.
Neviem, ako by som sa zachovala. Asi by som tam tak často nechodila, stačí 1x za 2, mozno aj 3 týždne, keď mi tam ma dieťa robiť cirkusy a cítim sa s ním vlastne nevítaná. Ze im zavadziame pri stolovani.

zorkahorka
11. júl 2024

Ty brdo, ved su to ich vnucata, nie cudzie deti. Ano, zvlastni su. Chodula by som obmedzene a ked sa budu pytat preco, poviem, ze jw to komplikovane, ak sa ti nemozu ani najest

majka879742
11. júl 2024

Myslela som si, že už ma nič neprekvapí ale mýlila som sa....s takym prístupom son sa teda nestretla...aby im vadilo dať jesť vlastnému vnúčatu? Šak in nezje všetko 🤦🤦🤦

matullienka
11. júl 2024

Nechodila by som tam. Radšej by som si s ním urobila iný program.

sense
11. júl 2024

Zas som čakala nejaký problém ktorý problémom nie je ale a o toto by mi vadilo a teda by som tam nechodila. A keby už som tam tak by som normálne dieťatu aj pred babkou povedala Jurkl babka pre na chystala len pre nich a pre teba nie, doniesla som ti doplň co chceš. Zajtra ti spravím také doma. A babke by som povedala nabudúce nehnevajte sa ale neprídeme, nechceme vás rušiť pri obede a neskôr sa m. To už neoplati

betulinka1
11. júl 2024

Takych starych rodicov ani nepoznam. Poznam iba takych co by radsej ani nejedli, len aby nakŕmili ostatnych 😉. Treba sa o tom pobaviť spolu. Nieco tam bude divne. Ale ja by som tam nechodila. Tolko podmienok kedy mozem prist s dietatom. Wtf? Radsej by som napustila dietatu doma vanu a isla do parku sa vybehat.

matullienka
11. júl 2024

Bože ja keď si predstavím, že naším deťom babky ešte aj domov nabalia

kleopatra32
11. júl 2024

Ja ked si predstavim, co vsetko maju moji rodicia aj svokrovci nachystane v komore a chladnicke pre nase deti, jogurty, vyzivy,...vsetko co maju radi a daju im jest co im na ociach vidia. Ja som od babky nikdy neodisla bez toho,aby mi neuvarila aspon 10 parok a 2 klobasy s polkilovym chlebom a neotvorila vsetko sladke a slane co len nasla. Co to su len za stari rodicia? Nechodila by som tam casto.