Je sebecké byť sama?

18. sep 2024

Dobrý deň, viete mi povedať, v čom je to sebecké? Celú noc nad tým uvažujem. Už som na svoju osobu počula mnohé nepekné veci, ale, že je môj spôsob života sebecký prvý krát, tak by som rada vedela ako to vidia ostatní, len mi to vŕta v hlave, nie, že by som niečo chcela meniť kvôli cudzím ľuďom.
Mám 32 rokov, žijem sama vo vlastnom dome so záhradkou.
Mám veľa záujmov, priatelov a prácu, ktorú mám rada.
Kameň úrazu, za ktorý dostávam extrémne veľa sťažnosti na moju osobu je ten, že žijem sama. Nemám priateľa, ani nikoho nehľadám. Samozrejme, keď niekto príde, nebránim sa tomu, ale nevyhľadávam to. Mám spokojný, naplnený život a viac nepotrebujem. Dokonca by mi už po tých rokoch možno aj prekážalo prispôsobovať sa niekomu inému.
Je takýto život sebecký? Ak áno v čom prosím?
Ďakujem, za každý názor.

robertoo1
18. sep 2024

Ahoj ,prečo by to malo byť sebecké veľa ľudí má rada samotu niekomu to vyhovuje 9každý sme iný

tundra
18. sep 2024

Kazdy, nech zije,podla seba😉.Ze to vôbec riesis...

murko14
18. sep 2024

Závidia ti tvoj pokoj. Dráždi ich to, tak ti musia niečo také šplechnúť, aby ťa zneistili.

summer23456
18. sep 2024

Tiež si myslím že to závidia tvoju samostatnosť, spokojnosť a pokoj. Nie je to sebecké, ži svoj život podľa seba, nie podľa druhých.

anketkarka
18. sep 2024

Prečo si sa neopýtala tej osoby, čo Ti to povedala a teraz Ti to chodí v hlave celú noc?

ovaaa
18. sep 2024

Nie , nie si sebecká, len si žiješ svoj život a tak ako ti vyhovuje. Nikoho do toho nič nie je! Ľudia majú tendenciu starať sa do iných len o seba nie. Užívaj si svoju spokojnosť a kľud ....a možno časom niekto príde...

bloger
18. sep 2024

Nie, nie je to sebecké. Ak si takto šťastná je to okej.

mimikarol
18. sep 2024

Normálne pochybujem že ten človek čo ti to povedal vie čo znamená slovo sebeckosť.

beata_k
18. sep 2024

Sebecke to nie je. Len si musis vyriesit aj otazku staroby aby si nebola nikomu na pritaz. Mat dostatok financii aby si sa v pripade potreby mohla prestahovat do domova dochodcov.

jaond19
18. sep 2024

U nas je este stale mentalita z minulych dôb, kedy trebalo len rodit a (z)robit sa okolo vsetkeho a vsetkych... Zit a cestovat ci venovat sa konickom? Nehrozí. Nemat chlapa a deti? Kedysi by si bola za carodejnicu.... Inak cim menej budu cudzi (susedky, kolegyne) vediet o tvojej pohode a spokojnom zivote, tym lepsie. Skutocny priatel ti dopraje. A ostatni si svoj nazor mozu stocit do rolky a zasunút...

ivetz
18. sep 2024

Čo znamená "extrémne veľa sťažností"? Nechápem, čo sa nad tým vôbec zamýšľaš, prečo Ti záleží na tom, čo si myslia iní? Iba, že by si so svojim spôsobom života nebola spokojná až tak, ako to prezentuješ...

kuki13
18. sep 2024

nie nie je to sebecké....tiež som dlho bola single a hlavne muži mi vraveli ze je to sebecké. Nerozumiem v com.

ivik4
18. sep 2024

Nikomu nevadi a ani nikoho uprimne nezaujima ze si a chces byt sama takze toto sebecke nema byt preco.

kitycat
18. sep 2024

To ma naozaj zaujima kto ti to hocori? Pri akej prilezitosti?

To ti pisu listy, volaju a posielaju spravy, ze si sebecka? Pouzili spravne slovo?

cacianka
18. sep 2024

Čo je na tom sebecké, že takto spokojné žiješ ?
To ti kto povedal ? Nejaká zatrpknuta krava ti závidí že nemáš na krku ožrana a flakaca, ako ona, ktorý jej aj treskne po papuli ? Veď to tým veľkohubym ľuďom zrkadli, odvrkni im a uprac ich.
Fakt nechápem kto ti to hovorí, koľko ľudí s prečo

katka700
18. sep 2024

Na tom čo si napísala nevidím nič sebecké.

amonet
18. sep 2024

sebecke je diktovat inemu ako ma zit

mandzula
18. sep 2024

Akoze sebecke voci komu? Koho tym o cokolvek oberas? Ci ma niekto pocit, ze mas privelky dom pre jedneho a mas k sebe nastahovat niekoho, kto nema kde byvat? Vie dotycny, co vobec znamena byt sebecky?

vanilkovazmrzka
18. sep 2024

Nie je to sebecke. Radsej spi.

zuzana9393
18. sep 2024

Nemajú tento názor tvoji rodičia, lebo ich ,,oberas,, o vnúčatá?

shelby88
18. sep 2024

Užívaj si to, ľuďom vadí všetko. Aj ja som sama si es dcérkou, ale sama. Žila som v manželstve a tie stresy, ktoré som mala a v práci rozmýšľala, čo zas bude keď prídem domov. A teraz je to neporovnateľne.

alexis617
18. sep 2024

Sebecké to nieje ak si šťastna takto nie každy túži po rodinom živote a po partnerovi a deťoch ktorým sa celý život musí len prispôsobovať a riešiť problémi ktoré by bez nich nikdy nemal

ndrag
18. sep 2024

NIE, nieje sebecke zit sama ked ta taky zivot naplna a citis sa spokojna, tak to robis dobre a iny by sa mohli od teba len ucit ;). Svoj zivot mas zit a nie prezivat a cakat stale na nieco.

monikkatt
18. sep 2024

Ja ti napriklad zavidim😄 som samozrejme spokojna so svojim zivotom ale aj ten tvoj by sa mi pacil. Neries druhych, hlavne ze ty si stastna.

marsmykkok
18. sep 2024

@beata_k však predá barák a bude mať na domov dôchodcov.

la_dolce_vita
18. sep 2024

Keby si bola v zrelsom veku, tak take invektivy si uz nepripustas..

januska12323
18. sep 2024

To sú názory z minulého storočia. Si sebecká lebo nejakým neexistujúcim deťom nedopraješ matku 😁 že sa nad tým zamýšľaš viac ako pár minút.

svetlonos
18. sep 2024

Ty si ideálna budúca partnerka q s veľkou pravdepodobnosťou si nájdeš aj rovnakého muza. Byt šťastný a vydržať v harmónii sam so sebou vie málokto. A to sú tí, ktorým to kole oči 😁
Sebecki sú väčšinou práve oni, lebo na svoje šťastie potrebujú prave toho druhého. A idealne aby ich ten partner urobil šťastnými! A samozrejme deti!!!
Ty si jedna perfektná vyrovnaná osoba, šťastná a spokojná. Mas svoje záujmy, známych a niet čo riešiť.
Ja nechápem, čo sa do teba vôbec vystaravaju - teda chápem. Aby radšej neriešili ten svoj "stastny" život neegoisticky vo dvojici ci s detmi.
Pretože vyrovnaný spokojný človek nemá potrebu poučovať a kybicovat druhych za iný životný štýl.
To im nabudúce stupni do ksichtu - každému, kto povie, ze si egoistka. To oni si chcú svoje ego po...kať tým, že oni sú vlastne tí sociálny q spoločenský = lepší od teba 😂
Véd to je hotová komédia! Oni si život svoj zariadili tak nech si ho nergoistisky stastne žijú- a riesia SEBA ! Nie teba 🙂 normalne ake požičajú také vráť! Povie ze si egoistka? A ty povieš- nemôžem za tvoj dobabrany život kde sa tvaris stastne 🤪

columbovazena
18. sep 2024

Presne ako ti píšu ostatné baby, nič sebecké na tom nie je, nikoho o nič neoberas. Je to tvoj život, ži ho ako ty uznas za vhodné. Načo sa vôbec zamyslas nad takými dristami. Také niečo vypustí len zakomplexovanec, alebo závistliví ľudia, ich názory ti môžu byť srdečne ukradnuté. Ži svoj život podľa vlastného uváženia, a na debilov kašli.

egonsk
18. sep 2024

asi ti ludia zavidia, ze tu neriesis ako oni opilcov, gemblerov, neveru, krasnych kolegov, atd... cize vytrcas z davu a to sa dnes nenosi. 😉😋