Ahojte po dneškuam.taku čudnú otázku. Prečo keď žena žiarli každý jej radi aby popracovala na sebavedomí ? To sebavedomie je až také výnimočné ? Alebo ženy ktoré nežiarlia ho majú 100%-tné?
Mňa by zaujímalo ako sa prejavuje taká nesebavedoma žena ?
Prepáčte mi za chyby, dnes mám 1krat dlhé gélové nechty a zle sa mi píše 🥰
Tak, že si neveri. Je neistá. Necháva sa velmi ovplyvnovat okolím.
Moj pohlad na to. Ziarlivost moze mat viacero dovodov -pred XY rokmi bol umna dovod nedostatok lasky v detstve.Ale castejsi podla mna je nizke sebavedomie zeny- mysli si ze neni dostatocne dobra/pekna atd a vtedy sa boji ze chlap si najde inu…..
Prilis silna ziarlivost je vacsinou prejavom vlastnej neistoty. Clovek si proste neveri, ze partner s nim zostane, extremne sa boji, ze ho strati, citi sa ohrozeny inymi muzmi/zenami, lebo v kutiku duse si pripada horsi ako oni. Je to trapenie pre cloveka samotneho aj jeho partnera. Popracovat na svojom sebavedomi naozaj moze priniest velku ulavu.
Ja neziarlim, pretoze verim, ze moj muz by lepsiu nenasiel. A to je swbavedomie🙂↕️
Ja neziarlim,pretože po prežitých skúsenostiach môžem na 100% povedať,že môj chlap si vždy vyberie mňa.A stále pracujem na sebe,aby som bola pre neho tá naj.
A nemyslím len vzhľad.
O žiarlivosti som raz čítala toto a súhlasím s tým:
Žiarlivosť nie je strach,že si tvoj muž nájde krajšiu,mladšiu,bohatšiu.Je to strach,že si nájde nejakú,ktorá sa k nemu bude správať lepšie ako ty.
Ano ludia co neziarlia su nad vecou a spokojni sami so sebou
Nežiarlia ženy, ktorým muži na to nedajú žiadny dôvod. Ktorým skratka dôverujú.
kašli na chlapa - chlapov. na to, aby si bola sebavedomá, potrebuješ byť hrdá sama na seba. na to, že si dokázala, čo si si zaumienila (alebo tvrdo na tom pracuješ), je jedno, v akej oblasti to je. či ide o vzdelanie, o zlepšenie postavy, o čokoľvek. ak máš svoj cieľ a stanovíš si napríklad, že ho dosiahneš za rok-dva-tri... a darí sa ti, nadobúdaš sebavedomie. chlapa k tomu nepotrebuješ. ale ak ho už máš a on zrazu pocíti, že ty si si sama sebou tak istá (a vôbec nejde o mužské pokolenie), tak odrazu pocíti rešpekt pred tebou alebo možno aj obavu, že o teba príde. odrazu zistí, že tá moja nepatrí medzi sliepky, ale niečo dokázala. a ak dokázala "toto", dokázala by aj to, že ma opustí, ak budem somár....
a v tom to väzí. áno, chlapi majú radi sebavedomé ženy. ale zdravo sebavedomé. ak si niekto myslí, že si dá napichať pery a cecky a chlap ju považuje za sebavedomú, mýli sa 😉
Áno. Je to o sebavedomí.
Žiarlivosť ešte nikomu nepomohla udržať si vzťah.
A ak sa ten vzťah proste neudrží, tak si treba dať otázku, či stal za to.
A sebavedomý človek vie,že jeho šťastie nespočíva v partnerovi.
Sebavedomie je dolezite v x veciach.
Aby neriesila kolegyne (ktora, co nosi, kam chodi, s kym sa bavi, ci je oblubenejsia u sefa a preco (vacsinou nelichotive kusave poznamky),…).
Aby neriesila susedov - co maju, co kupili, kam sli na dovolenku,…
Aby neriesila surodencov, s pocitom, ze ich rodicia maju radsej, ze su “podchvostne muchy” a liskaju sa do priazene.
Aby neriesila kamosku/spoluziacku, ze je oblubenejsia, ma lepsie znamky, bavi sa aj s niekym inym, a hned si preto nahovaral, ze je urcite bff s tym druhym.
A nakoniec, aby neriesila frajera/manzela, ked sa s niekym bavi a nebodaj sa zasmeju, ze uz je to flirt, idu po sebe,… ked sa nejaka zena za nim obzrie, tak ryje do neho, aby take a onake veci nerobil (snazi sa tym utlmit jeho predpokladanu atraktivitu pre druhych, aby ona mohla byt v klude, ze uz si ho nevsimnu)…
Proste, aby ta zena nemala v hlave kazdu chvilu cerveny majak: pozor, nebezpecenstvo, zrada, nevera, som ohrozena.
Aby vedela zdravo odlisit, kedy o nic nejde, a kedy uz treba spozorniet.
Co s nizkym sebavedomim dobre nevie, lebo ono ju nuti orientovat sa precitlivelo na seba, brat veci viac osobne, podvedome uvalovat na druhych ocakavania, ako sa k nej maju chovat, ak ju uznavaju za seberovnu a hned sa riesit, ak jej ich nenaplnia.
Dalsie vec je, ze nizke sebavedomie aj pri prebiehajucej nevere/zrade jej “radi” same blbosti, aby urobila.
Tlaci ju do kategorie “zufale zeny robia zufale veci (= odpudive, trapne hluposti)” a este ma ta zena pocit, ze je to ok.
Napriklad urobit muzovi scenu na ulici, ci kolegyni v praci. Muza tym malokedy ziska spat, tu druhu mozno ponizi, ak ma stastie, vacsinou nie, iba posluzi okolitemu publiku ako cirkus humberto zadarmo. Detto v tej praci vacsinou nic nedosiahne.
A svojej bolesti tym ulavi iba na kratko. Nez sa jej vrati v plnej sile. To je ako buchnut si kladivom po palci, aby si nachvilu zabudla, ako velmi ta boli zub.
Detto robenie scen doma, obvinovanie muza (teda prenesene zufale dozadovanie sa priznania si viny, odprosenia, ospravedlnenia), sypanie ironickych kusavych urazlivych poznamok, a pod.
Proste robenie vsetkych tych veci, ktore partnera odozenu, hoci zena zufalo tuzi presne po opaku.
Ale ziarlivost jej dava tieto “neocenitelne rady” a nuti ju neudrzat sa na uzde, ale tryskat svoj hnev, sklamanie a jed do okolia.
Co po istej dobe odpudi este aj tych, co ju predtym podporovali.
Preto sebavedomie je dolezite. Ale sebavedomie postavene na spravnych zakladoch. Teda napr. nie sebavedomie typu “som vydata pani, mam vyssiu spolocensku hodnotu, postavenie”. Alebo kariera. Alebo vzhlad. Alebo majetok. Alebo inteligencia. … To sebavedomie postavene na vonkajsich znakoch.
Ale sebavedomie postavene na “vazim si sama seba, verim si, nepotrebujem to dokazovat, nepotrebujem sa vyvysovat,…”.
Lebo sebavedomá žena nežiarli.
@moonlight1210 obdivujem, ze sa ti to chcelo vypisovat. Ale ano, uplny suhlas
Mozno aj preto, lebo sebavedoma zena je pre svojho partnera atraktivnejsia, ako ta bez sebavedomia a este aj ziarliva😉