Je možné udržať si priateľstvo s tehotnou kamarátkou?

16. sep 2024

Moja kamarátka je pomerne dosť egocentrická, stále rozpráva o sebe a potrebuje riešiť seba. Keď prídem ja s nejakou témou úplne ma ignoruje alebo len prikývne hlavou, je vidieť že ju nezaujíma čo rozprávam a o pár minút keď sa ju na niečo opýtam, si ani nepamätá o čom bola reč. Každá máme nejakú tu chybu, nie sme dokonalé, uvedomujem si to. Od priateľov ale čakám, že záujem by mal byť obojstranný. Čo sa týka stretávania a kontaktu, ozve sa aj sama, stretnutia iniciuje častejšie ona. Aj ja jej píšem, zaujímam sa. Teraz ako je tehotná ešte viac je zahladena do svojho sveta a záujem o mňa je ešte menší, stretávať sa chce, po každej poradni mi píše ako sa majú a ako napredujú, mňa sa opýta ako sa mám ale nereaguje na moju odpoveď iba ďalej rieši seba, ak otočim tému na môj život preruší ma alebo ignoruje čo hovorím. Nemám problém priateliť sa s ľudmi aj keď sme aktuálne v rôznych etapách života a sme odlišní, ale tieto jednostranné debaty ma ubíjajú. Už som sa s ňou o tom rozprávala ale zmenu nevidím. Bude to ešte horšie keď porodí ?

ella1234
16. sep 2024

Ak je uz teraz taka tak je podľa mna veeelmi pravdepodobne ze bude stále rozpravat len o dietati lebo to bude pre nu celý svet.

viestta
16. sep 2024

Ano, moze to byt z tvojho pohladu horsie lebo sa jej uplne zmenia priority. Zivot prinasa aj to, ze ludia uz nemaju spolocne temy, preto treba zvazit ci sa neposunut dalej, ked nas zivot dalej posunul.

evahunkova15
16. sep 2024

To všetko sú hormóny a čaká svoje dieta na všetko sa pripravuje či fizicky ale aj psychicky určite po pôrode to bude len o bábätku ale určite keď si sadnete a porozprávate sa o tom všetkom ešte raz a všetko si pekne vysvetlite myslím si že by to mohlo byt lepsie… každá matka sa tesi z kazdej maličkosti keď počuje že dieta je v poriadku rastie a vyvyija sa veľmi dobre alebo niečo nieje naopak v poriadku a potrebuje sa podeliť s niekym o tieto všetky informácie musíš mat trpezlivosť… ja som mala podobnú situáciu s kamarátkou ja som bola tehotna no musela som jej všetko dopodrobna povedať o všetkom no mala toho už plnú hlavu videla som to ne ne ale potom nás to všetko prešlo bavili sme sa o všetkom ako rastie ako sa má bábätko ale aj ako sa má ona

evahunkova15
16. sep 2024

@evahunkova15 mozes byt rada že sa o vsetkom s tebou porozprava a že sa neuzatvorí iba sama do seba a bolo by to oveľa horšie

derdia
16. sep 2024

Bude, jej svet bude dieťa, skákanie, ci kanie, soplik, zúbok atď.
A teba to nebude baviť pocuvat😊proste to je tak. To nevadi, zivot prináša stále nových a nových ludi😊ona bude stastna vo svojom a ty vo svojom😊

evahunkova15
16. sep 2024

Ale mala som aj takú kamaratku že akonáhle som bola tehotna a všetko som jej hovorila čo a ako s bábätkom no zaujímala sa Ano aj po pôrode ju chválila aká je krasna no ale pokial som jej ja nenapisala ani mi nenapisala a ani neozvala a je to tak doteraz na pôrodnici som čakala že bude medzi tými prvými ktorá sa tam ukáže a vôbec. No tak sme sa oddelili nejako sme sa prestali kontaktovať a nemá asi záujem tak som to tak radsej nechala tak… to je tak no teraz má vlastne ona svoj svet v ktorom je ona a jej dieťatko a ty máš zase iny svet..

autor
16. sep 2024

@viestta ja nemám problém, že rieši iné témy ako ja, rada sa s ňou porozprávam a vypočujem si jej témy. Aj sa zapojím kde viem, problém je,že ona nemá záujem vypočuť si mňa. Mám veľa priateľov čo žijú úplne iným spôsobom života ako ja, rada si vypočujem ich zážitky aj problémy. Je to pre mňa obohacujúce pozrieť sa na svet aj inými okuliarmi. Ale väčšina mojich priateľov sa zaujíma rovnako tak o mňa ako aj ja o nich. Tiež sa zaujímajú o môj život, aj keď oni sú úplne inde v tom svojom. Veď to snáď nemusí byť dôvod na nezáujem.

mandarinka555
16. sep 2024

Keď už teraz je to také, časom to bude tisíc krát horšie...No a keď sa jej narodí dieťa, tak ti z nej načisto prepne, lebo ťa už vôbec nepustí k slovu a bude riešiť len dieťa, samozrejme v pluráli a to už sa neudržíš, potom jej jednu vypáliš a bude po kamarátstve! Takže prerušiť kontakt, najlepšie hneď, pokiaľ si ešte psychicky na tom dobre😝

svetlonos
16. sep 2024

@mandarinka555
😁
máš osobnú skúsenosť s - idú nám zúbky a už týždeň sme nečakali a už chodíme do prvej triedy?

vanilkovazmrzka
16. sep 2024

Ked porodi bude to rovnake. Kamaratka nahovno bola pred tehotenstvom a rovnako je aj pocas, takze neviem preco po porode by to malo byt ine.

svetlonos
16. sep 2024

Mne uz sa povprvej vete čítať nechcelo ale dočítala som. Boli sme 4 kamosky. Dve mali na rovnako deti, my neskôr tiez 🤣... Jasnecze náhoda. Ale už vtedy mi hovorila, že jej lezie na nervy riešiť len témy o deťoch, ona to robiť nebude.
Dodnes sa bavíme aj o xy iných veciach ale aj o tých detoch, len to zák uplne neprečítané- teda nie pri každom pikecicje niečo dôležité o deťoch.
Mne to s tými dvoma kamoškami nevadilo, lebo oni vedeli aj MBA počúvať a nie to len hrať.
Ale toto budeš mat ešte zábavné s takou babulou.

autor
16. sep 2024

@svetlonos aj ja mám skúsenosť už teraz, sme ako fazuľka, máme 3 cm, máme 12 cm, už sme hruštička. Trošku mi to trhne uchom ale nejdem z toho chytať infarkt 😅. Však nech sa vykecá ja sa teším na jej bábätko. Len keby aj ona kus zdieľala somnou moje radosti 😟.

svetlonos
16. sep 2024

No lne tomikanie uši trhá 🫣 q to mam jednu veľmi rada a používa to. Nič jej nepoviem ale pokial sa ma mama opitá, kopkobuzcmame zúbkov, poviem ja toľko a maly 8! A na co jej info koľko mam zubov?!
Oar takychto odpovedí a zbadala sa.
A inú kamosku nemáš?

viestta
16. sep 2024

Proste prijmi fakt, ze vase cesty sa rozchadzaju. To tak v zivote byva

autor
16. sep 2024

@svetlonos jasne že mám aj iné, len mne sa ťažko ukončujú priateľstvá, tak mi to je ľúto tak utnúť. Ale uvažujem, či vôbec je pre mňa ešte niečim tento nás kontakt prínosný. Lebo mám viacero priateľov, ktorí sa aj reálne zaujímajú o môj život a je mi s nimi príjemnejšie než s ňou, tiež mám veľké príbuzenstvo na ktoré mám málo času. Tak rozmýšľam, či by nebolo lepšie čas a energiu ktorú venujem tejto kamarátke dať radšej do ľudí kde cítim aj tu spätnú väzbu a záujem.

svetlonos
16. sep 2024

Obmedz to na menej a kratšie stretávky. Cadom uvidíš. Možno aj ona najde iné matky v okolí.

marianarem
16. sep 2024

To je podla mna taky typ cloveka a ina uz nebude, ak.nebude sama velmi chciet. Mozno bola od mala zvyknuta, ze sa okolo nej toci svet a aj teraz vyhladava ludi, ktori sa budu okolo nej tocit. Druha moznost je, ze utrpela nejaku emocnu ujmu, ze sa jej prave nedostalo dost zaujmu, aj niektori taki ludia vedia byt v dospelosti velmi egocentricki. Nech uz je ale ako chce, tak sa to meni tazko, ja by som asi s takymto clovekom ani nenadviazala nejaky hlbsi vztah.

sashka22
17. sep 2024

Presne s Takou som to nedokázala ukončiť. Chodila som jej kocikat, roky som sa s jej deťmi zabávala a keď prišlo moje a potrebovala som si zrazu oddýchnuť ja, tak jej nebolo.... takmer po 20 rokoch som ju konečne zablokovala a vôbec mi nechýba. Samozrejme dostala aj vysvetlenie, že som jej bola dobrá len na to keď mala ona problémy ale keď som nedajboh potrebovala vykecat ja, tak ju to vôbec nezaujímalo, išla si len to svoje

sabina_pekar
17. sep 2024
Používateľ sabina_pekar je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sabina_pekar.

skúsila by som sa ešte raz s ňou porozprávať, dať tomu šancu a potom to ukončiť ak nepomôže. Ste kamarátky máte tu byť jedna pre druhú. Prípadne vyskúšaj jej hneď o tom povedať v tej situácií. Keď jej rozprávaš o svojich veciach a ona ignoruje.

mandarinka555
18. sep 2024

@svetlonos Ináč by som to nepísala...nedá sa to počúvať...už keď tú susedu vidím, utekám ako o dušu🙈