Potrebovala by som sa trochu vyrozpravat a mozno pocut nazor ako by sa niekto iny zachoval na mojom mieste. Mam 31 rokov a vyrastla som v rodine, kde sa rodicia neustale hadali, otec je neuveritelny nervak, ktory je za akukolvek malickost urobit uplne peklo. Vzdy som si vravela, ze ak si raz najdem partnera, tak musi byt uplne iny ako moj otec. V laske sa mi velmi nedarilo. Az raz som spoznala muza, s ktorym bolo vsetko uplne skvele a bola som velmi stastna... myslela som si, ze konecne sa na mna usmialo stastie. Bohuzial po roku uplne necakane povedal, ze lubi byvalu a vracia sa k nej. Velmi ma to sklamalo a myslela som si viac nikoho nenajdem.
@merkelica este to nie je dopisane..omylom som to odoslala skor..toto bol byvaly
A ďalej? ??
🙂
Rozviesť, nepotrebujem ani koniec príbehu.
Určite nie v nešťastnom manželstve, máš len 31, to chces ešte 60 rokov trpiet? Tiež mám takého otca a presne to som si vravela, že môj muž musí byť presný opak a ak takého nenajdem, radšej zostanem sama ako trpiet..
ženy ale to malo tam byť ešte pokračovanie ale asi autorka už našla muža snov, kedže pokračovanie nemáme heheh
Skusim to dopisat v komentari, lebo prispevok sa mi uz neda pozmenit. Takze pokracovanie...o nejaky cas po velkom sklamani som stretla dalsieho muza...uz som nebola taka naivna a vztah som brala trosku viac s rozumom..nebola to ziadna velka laska, pri ktorej by sa mi rozbuchalo srdce, ale pacilo sa mi, ze vidim, ze to so mnou mysli vazne, ma vybornu pracu rovnako ako ja, je rozumny, vzdy sa mame o com rozpravat...sex bol nic moc ale povedala som si, ze to nevadi..praveze sa mi pacilo, ze bol taky menej skuseny a nemal predo mnou takmer ziadnu. Skvele bolo aj to, ze na rozdiel od mojho otca bol vzdy velmi pokojny a prijemny. Bohuzial som vsak kratko po tom ako sme spolu zacali chodit prisla o moju vybornu pracu..pacilo sa mi, ze ma v tazkej situacii podrzal a bol mi oporou..vela sme cestovali a planovali buducnost.coskoro som si nasla dalsiu pracu a bola som stastna..ale zacala som si vsimat, ze obcas hodnoti ludi ako neschopnych..jeho podriadeni vzdy robili vsetko zle..moje kamaratky nechcel spoznat, lebo naco? Ved maju o nicom pracu, nemaju dost dobre vzdelanie, dalsia je tucna atd.. toto sa mi naozaj nepacilo. Stale vsak prevazovali pozitiva..no boli sme uz skoro rok a zacala som si uvedomovat, ze mi jeho spravanie nevyhovuje az tak..nepacilo sa mi, ze bol castokrat povysenecky a arogantny..
Ked som si myslela, ze je na case to ukoncit, zistila som, ze som tehotna..bol to uplny sok..zachoval sa velmi pekne aj napriek tomu, ze sme to urcite neplanovali. Spolu sme sa tesili na dieta a na rozchod som uz ani nepomyslela..mali sme mat predsa spolu dieta..tehotenstvo som mala dost narocne..ale bol mi velkou oporou..a boli sme stastni...sustredila som sa na pozitiva nasho vztahu, ved predsa ani ja nie som dokonala. Narodil sa nam krasny zdravy syn a mohli sme byt najstastnejsi na svete, ale prvy rok bol velmi narocny..maly velmi zle spaval, bol velmi uplakane narocne dieta..potrebovala som, aby mi pomahal, ale namiesto pomoci som mala len vycitky za to, ze som stale unavena, ze nemam na nic cas, ze byt nie je upratany ako predtym, ze nemame sex tak casto ako predtym... ked mal maly rok, tak sme sa zosobasili, i ked uz vtedy som mala pochybnosti..ale tak co uz...vezmime sa, ked mame spolu dieta..teraz ma nas syncek skoro tri roky, je to s nim uz jednoduchsie ovela a mne sa zacinaju otvarat oci..nie som si ista ci toto je to, v com chcem pokracovat, no zaroven neviem, ci by mi prinieslo stastie rozviest sa..a nechcem aby tym trpel nas syn. Problem je v tomto- manzel si zacal velmi davat pozor na stravu, vela sportuje a ma vybornu postavu..zatial co ja popri dietati som presla z modelkovskej postavy na velkost M...co je podla mna este v norme, ale neustale pocuvam, ze takto si to nepredstavoval, ze musim schudnut, ze nech sa na seba pozriem ako vyzeram..ked spomeniem nejaku kamaratku, tak vzdy je hlupa alebo na smiech alebo nie dost dobra a preco sa s nou vlastne bavim..dalej..zaraba skvele, ale ja si mozem nieco na seba kupit len raz za sto rokov, lebo ved setrime na dom...na nejake castejsie kadernictvo, kozmetiku mozem zabudnut..no zaroven sa dockam komentara, ze kedysi som vyzerala lepsie.. sex mame raz za sto rokov, lebo ho to uz nebavi a ved viem, ze nikdy to velmi nepotreboval..pobozkame sa akurat tak na dobru noc aj to len obcas..bez hanby mi povie, ze uz sme stari manzelia, ze to je v pohode, ze uz sa nelubime, ze to tak maju vsetci..ze aj jeho rodicia su spolu cely zivot a nikdy sa nelubili..kazdy den varim, upratujem, staram sa o neho..ale nikdy nic nie je dost dobre...a citim sa este prilis mlada a kratko v tomto vztahu na to, aby sme sa k sebe takto spravali...citim sa zvlastne, lebo nemam pocit, ze by to takto mali vsetci, tak ako on hovori...no na druhej strane-podrzal ma v tazkych obdobiach, je dobry otec, vie rodinu zabezpecit..na jednej strane je mi smutno, ze zijem s niekym kto ma pricasto kritizuje a netuzi uz po mne...no na druhej strane je fajn nebyt sama, mat rodinu, mat si s kym planovat buducnost...no bojim sa, ze ma ta neustala kritika a pocuvanie ako sa povysuje nad inych, znici.
asi musiš velmi trpieť aj ty rozumiem čo narobiš živo je raz taky
sme strojcami vlastneho štastia
tito ludia sa nezmenia. Bud sa s tym naucis zit a jednym uchom dnu a druhym von alebo sa rozved. Poznam par tychto chlapov, ale ich zeny sa naucili nebrat osobne tieto ich kecy a nereaguju na to...
Ja osobne by som takto nevedela fungovat
Presne takto podobne to mám aj ja, s tým rozdielom, že ja som zatiaľ tehotná, ale už je to celé zle ..tiež neviem či sa mám rozviesť alebo trpieť ďalej lebo je škoda to všetko zahodiť a zároveň takéto správanie nie je normálne...
myslim, ze samej ti bude lepsie..rozmyslaj co vyrastie z tvojho syna, to iste co vidi, hroza. nastastie mas len jedno dieta a este je ozaj vo veku, ze to zvladne ok, cim starsie tym horsie si myslim..nuz bohuzial spravila si chybu, ze si si ho vzala, ale to uz ti moze byt jedno. su aj normalni muzi, kazdy si zasluzi mat respektujuci vztah. to co ti vravi, to aj na teba dako posobi, ze mu to vravis, ze to nie je ok, ze je to toxicke správanie ci to drzis v sebe ?? bo ak to nedavas von, raz vybuchnes tak, ze budes sama prekvapena. No nepoznam ta, mozno si zvyknuta, ze sa s tebou takto doma rozpravali nvm treba mu to kazdy den hovoriť, ze takto sa s milujucou zenou nerozprava.
Rozvod!
veď vetou čo píšeš "ze to je v pohode, ze uz sa nelubime," ti dal jasne najavo ako to u neho je. 🤐
Si mlada sebestačna žena, ktorá je schopná sa postarať o seba a svoje dieťa. Je skvelé, že tvoj muž je skvelý otec. Tvoj syn o otca predsa nepríde.
Niekde na teba čaká chlap, ktorý si ťa bude vážiť a milovať aj a veľkosťou M a pána dokonalého nechaj iným dokonalým XS a S slecnam 😉
Máš len jeden život, tak ho nepremarni.
Nebola by som s niekým kto ma neľúbi ☹️ o čom je taký vztah
No tak ja by som ho poslala do kelu. To ze je ako otec ok to je ok, ved bude nim aj nadalej. Ale co z toho mas ty? Ved este chces daco zazit.on ti uz dal najavo ze ta nelubi.... Tak na co v tom zotrvavat? Tiez mam vselijake ups and downs ale tie maju daleko od tvojich:/. To uz by som bola davbo rozvedena na tvojom mieste, prepac
tiež som mala podobný vzťah na konci, teda zhruba posledných 5-6 rokov, čo sme boli spolu, dokopy sme spolu žili 17 rokov. Tiež bol relatívne dobrý otec aj partner, nebil ma a netýral (ako sa on sám o sebe vyjadril) a mal pocit, že to takto stačí. Intímny život posledné roky takmer žiadny, nevšímal si ma, nepovedal celé roky milé slovo, nepohladil ani inak sa ma nedotýkal. Posledné roky len samá kritika na mňa, v ničom som nebola dobrá, slovne na mňa útočil aj pred deťmi a posledné roky sa púšťal aj do nich. Všetci sme robili všetko zle, len on bol lietadlo :-🙄 😅. Keby sme nemali spolu 3 deti, odídem už skôr. Lebo tieto zdanlivé drobnosti sú strašne zlé na psychiku a nedá sa to donekonečna vydržať. A posledné roky sa dal aj na alkohol, čo ešte zhoršilo jeho správanie. Nakoniec som si zariadila veci, odišla od neho a uľavilo sa mi. Inak nikdy po rozchode ničím nedal najavo, že ho to mrzí, žeby som mu nejako chýbala a podobne. Evidentne sa aj jemu uľavilo, že so mnou nemusí žiť.
Aký si mala na zaciatku postoj k vzťahu tak takto sa ti to vracia... No veď dobre zarábal, veď je fajn nebyt sama ..veď máme dieťa tak sa vezmeme...takto sa nehľadá partner, takéhoto muža si mala kopnúť kade lahsie ... ako bolo spomenuté v komentári....každý je si strojcom svojho šťastia.. možno si sa z detstva tak bála že nájdeš nervaka že si zvolila tohto....v prvom rade partner sa nehľadá podľa jeho zamestnania. Musíš ho milovať. Chcieť sa s ním oženiť a mať normálny sex, úplne ta týmto ponizuje a nemôže ta milovať ak ti vraví že máš schudnúť, ze nie je upratany byt, je arogantný a povýšenecky .. odišla by som.. A nie nie je to tak že ľudia sú spolu už len zo zvyku.. existujú aj vzťahy kde to funguje v láske v sexe aj po 10 rokoch . samozrejme aj s hadkami ale s respektom a úctou voči druhému...držím palce aby si raz našla čo hľadáš.. tak to normálny vzťah nevyzerá...
Lepšie byť sama než toto...
V kazdom vztahu su problemy. A tym, ze uz sa tak nemilujete, myslel mozno len, ze presla uz faza zalubenosti. Ja z toho nevidim ziadny vazny dovod na rozvod. Mozno len to, ze by si mala viac presadzovat svoje nazory, najst si cas na seba, na kamaratku, na znamych, na kadernicku (povedat si svoj nazor! Porovnava ta s inou, tak chod sa aj ty nahodit), mat pravidelny sex! Lasku bez starosti nenajdes!
Nebat sa oponovat v nazoroch! Stat si za svojimi kamaratkami, obranit ich.
Ale aj pocuvat kritiku a ak je opravnena, chciet urobit aj zmenu na sebe. Ked ide behat, mozete ist spolu, aspon budete travit spolu cas, porozpravate sa.
Raz som pocula dobre heslo:
Nebat sa, nedat sa a vydrzat!
Ja som z podobneho vztahu odisla a nelutujem....a ked som mu oznamila koniec bol prekvapeny ze preco ked sme mali dobry vztah a chcem rozbit dietatu rodinu a ako bude dieta trpiet...a pod.... zatial je to par mesuacov a nic take sa nedeje...jediny kto to nezvladal je on.lebo nema.koho kontrolovat a koho poucovat ... musela som prejst z ciadtocneho uvazku na plny ale nic nam nechyba , smne zdrave a hlavne je pokoj...ako a kedy si spravim vveci doma je len a len na mne
Toto mi nejde do hlavy..si mladá žena ešte v najlepších rokoch aj ty máš svoje potreby cítiť lásku a nie len bozk na dobru večer,a nie len hmotné veci..taký ľudia sa nemenia a tebe to časom bude ešte viacej vadiť jeho správanie.
Autorka, popisujes sice jeho spravanie a nazory, ale z tvojej strany nevidim ziadne naznaky toho, ako sa k jeho reciam a chovaniu stavias v realite ty. Oponujes mu, rozpravate sa o tom, ze clovek nemusi byt dokonaly, aby mal svoju hodnotu? Ci tvoje "o nicom" kamaratky, jeho podriadeni, alebo najma ty sama ako matka jeho dietata, hoci aj s velkostou M?... Skratka zda sa mi, ze si stale viac dovoluje, lebo z teba citi "bábku" a nenarazil na nejake ostre hrany, ktore by si mu ukazala... Inak nic v zlom, ale jeho zdrave jedenie a dbanie na uzasnu postavu mi zavana ortorexiou a narcizmom.
ved ak sa vracia k nej tak rozvod je asi neodvratny.. ci? a urcite byt lepsie sam a stastny ako s niekym a nestastny