Je dieťa u rozvedeného chlapa prekážkou?

13. sep 2021

Ahojte dámy, dievčatá, slečny. Vyše roka som rozvedený, mám 38, mám malú dcérku a aj keď samozrejme je zverená do starostlivosti bývalej manželke, tak ženy akoby sa báli, že budú na druhej koľaji, resp. nerozumiem ich pohnútkam, čo im môže prekážať na tom, že už má chlap v mojom veku ďieťa. Veď práve naopak, niečo by nebolo v poriadku s chlapom, ktorý vo veku 38 ešte nieje otec....
Veď mne práveže imponujú ženy, ktoré už majú dieťa (imponovali mi aj keď som ešte nemal dieťa) a vôbec by mi nevadilo, práve naopak, je to plus, keďže ženy akoby s narodením dieťaťa dospeli duševne a to isté vnímam aj u chlapov, aj keď je pravda, že poniektorí nedozrejú celý život 🙂. A už vôbec by mi nevadilo, keby som zdieľaľ spoločnú domácnosť s partnetkou, ktorá už má deti. Samozrejme, že ešte by som chcel mať aj naše spoločné dieťa :🙂.
Je to taký divný pocit, keď prídem domov a veľký byt prázdny, nikto ťa nečaká s otvorenou náručou, nepočuješ detský krik a dupot... 🙂.

kayyaa
13. sep 2021

To sa neda zovseobecnit. Ked som bola mlada, slobodna, bezdetna, urcite som nechcela rozvedeneho chlapa ani chlapa s dietatom.
Ale keby som ja bola rozvedena s detmi, tak by mi taky chlap "nevadil" 😀.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
13. sep 2021

Tak su tri skupiny žien. Jednej to vôbec nevadí, akceptujú aj dieťa, v pohode sa s ním aj stretávajú, a nijaký problém.Pripadne aj samy majú už dieťa z predošlého vzťahu.
Druhé to síce príjmu, aj sa snažia ako tak, ale po čase im dieťa z prvého vzťahu začne "vadiť" v zmysle ze muž sa mu viac venuje, tým pádom je menej času doma s druhou ženou, a deťmi, pripadne viac financuje, viac sa zaujíma a podobne.
A tretia skupina je ze za nijakú cenu nechce muža so záväzkom, aj keby bola neviem ako zamilovana. .Sama k nej patrím, svojho času som odmietla taky vzťah.
Neviem ci to je dobra odpoveď, ale aj podľa okolia aj mnohých príspevkov tu na MK to je najjednoduchšie zhrnutie

jenny224
13. sep 2021

To je ale individuálne, určite je aj dosť žien, ktorým to neprekáža. Niekto jednoducho chce len svoje vlastné deti, resp. nechce sa im riešiť a vymedzovať si hranice vo výchove dieťaťa, ktoré nie je ich. Vekom a prežitými udalosťami sa to tiež mení. Ale máš zvláštne uvažovanie - keby som stretla muža okolo 40 bez dieťaťa, určite by som ho neodpísala, že musí byť preto divný. A ženy dospejú narodením dieťaťa? Noo...ako ktoré

mistymay33
13. sep 2021

Pisem za seba… u mna to prekážkou nebolo. Moj manzel mal dve deti z predchádzajúceho vztahu, jedna dcera bola dokonca zverená do jeho starostlivosti a u mna to nebolo absolutne prekážkou. Ale ja som bola uz tiez zrelšia, mala som po 30. Mne prave imponovala to, ze je zrelý, ze vie vychovávať deti a uz mal ine hodnoty ako chlap bez deti. Este podotýkam, ze my sme mali vsetci dobre vztahy, aj deti so mnou aj ja s jeho bývalou.

autor
13. sep 2021

@hazelgracegus Hmmm. Ja by som naopak prijal aj 3 spoločné deti, veď to je cieľ nášho života, aspoň toho môjho. A že nemal čas? No potom bol obmedzený apebo ťa nepovažoval za plnohodnotnú partnerku..Veď dá sa aj spoločne urobiť program. A navyše, ja mám tú výhodu ( v nevýhode), že nemáme určenú striedavú starostlivosť, idem za dcérkou kedy chcem.

autor
13. sep 2021

@jaskolka Zaujimavé, ale celkom obmedzené "predsudky". Ja zas tvrdím " kde je vôľa, tam je cesta". To je chyba chlapa, ktorý nechá svoju partnerku na druhej koľaju kôli dieťaťu, všetko sa dá zladiť, ale to musí chcieť aj ten chlap, aj jeho partnerka..Ja napríklad som ochotný sa aj odsťahovať z blízkosti mojej dcéry do väčšej, ale rozumnej vzdialenosti, ak by moja partnerka bývala v inom meste a nechcela odísť. Viem, že moja malá je v dobrých rukách a už je úplne jedno, či býva odo mňa 15km, alebo 150 km. Aj tak nieje pri mne, aj tak. To je ale môj pohľad na danú vec

0silvia0
13. sep 2021

mne sa nepáči tvoje paušalizovanie, že by nebolo v poriadku niečo s chlapom, ktorý ešte nie je vo veku 38 rokov otcom... čudné uvažovanie...

hederamonstera
13. sep 2021

V mojom veku (tak do 35) by som ja nechcela muza s detmi, prepac. Ale vo vyssom veku by mi to mozno uz neprekazalo. Napriklad moj manzel nikdy nechcel zenu s detmi.

autor
13. sep 2021

@0silvia0 Noooo sám som si pripadal divne, keď som mal 33, väčšina mojich známych okolo už dávno dokočíkovali a ja s bývalou sme ešte ani neriešili aký kočík kúpiť 🙂.

autor
13. sep 2021

@hederamonstera Netreba sa ospravedlňovať, ale je mi to divné. Veď preto som aj založil túto tému..

0silvia0
13. sep 2021

zas sa netreba porovnavat s druhymi, kazdy ma svoju cestu...

bluka2
13. sep 2021

Nedufas tu trochu v zoznamku? 😃

h2
13. sep 2021

Je to individuálne. Ja by som ako mladá tiež nechcela rozvedeného s dieťaťom. A realita je taká, že mám rozvedeného s dvoma deťmi. 😁 Jeho deti už síce dávno nie sú deťmi, sú to dospelé ženy a sú super. Dovolím si tvrdiť, že máme nadštandardné vzťahy, vychádzame spolu veľmi dobre. Náš syn má v nich veľké sestry, ja zase super kamošky. Občas si zažartujeme na tému macocha a pastorkyne. 😁 Majú u nás svoju izbu, majú kľúče od domu, môžu hocikedy prísť. A ja sa vždy poteším, keď prídu, hneď to u nás ožije!

autor
13. sep 2021

@bluka2 A vieš, že aj hej? Veď prečo nie, je tu dosť ako rozvedených, tak aj slobodných mamičiek, alebo aj dievčat, ktoré ešte deti nemajú. Áno ja viem, je veľa zoznamiek, či už platených alebo aj "free", no MK považujem za niečo viac, keďže ženy tu vyjadrujú svoje názory, postoje, čo myslím nieje na žiadnej zoznamke, že môžeš otvoriť tému a pýtať sa na názory opačného pohlavia, pričom aj veríš tomu, že niekto ti tak sadne a ty jemu, že nakoniec z togo môže byť plnohodnotný vzťah 🙂

autor
13. sep 2021

@h2 Kraaaaasne, klobúk dole, tomu sa hovorí láska a tolerancia 🙂.

bluka2
13. sep 2021

Tak držím ti palce. Možno aj nájdeš, je tu kopec báb s fajn názormi.
Podľa mňa dieťa vôbec nie je prekážka

autor
13. sep 2021

@bluka2 Deti nikdy niesú prekážka podľa mňa. Prekážky vytvárajú dospelí svojim zmýšľaním, postojom a prístupom ;)

deti95060810
13. sep 2021

u mňa áno... bola som rozvedená s malinkým bábom ,ale ja som rozvedeného s deťmi vôbec nechcela... len slobodného bez detí...
je to individ. Kolegyňa zas chcela len rozvedeného s deťmi, lebo ako tvrdila so slobodnými po 35 - tke, nemala dobré skúsenosti...

sante81
13. sep 2021

Dieťa je výzva a nie prekážka 😉

tenerifka
13. sep 2021

neviem objektivne odpovedat, kedze som nikdy v takej situacii nebola, ale vezmi si, ze baba je este mlada, nema svoje deti, a zakladat si rodinu s niekym,kto ak nie je Bill Gates a ma deti z predosleho vztahu, tak vzdy na tie deti pojde dost dolezita cast muzovej vyplaty+jeho volny cas, tak sa vobec nedivim, ze zeny s takym chlapom nic nechcu mat. Zial, spolocnost je nateraz tak nastavena(a dufam v skoru zmenu), ze muz ma v praci vacsie vyhody a vacsi zarobok, zena vacsinou taha za kratsi koniec a je na ñom financne zavisla (cest vynimkam)

autor
13. sep 2021

@tenerifka Tak toto je už extrém čo opisuješ, veľmi povrchný pohľad na situáciu a celkovo ten tvoj názor je zastaralý, prepáč..Toto už dávno neplatí, čo sa týka nerovnosti postavenia v zamestnaní. A napokon, veď žena by tiež mala zarábať, nie byť odkázaná na muža, takže aj keby išla časť peňazí s mužovho platu, stále je tu plat ženy..A voľný čas? Všetko je o kompromisoch a opäť sa budem opakovať "Kde je vôľa, tam je cesta". Kto chce, hľadá riešenia, kto nechce, hľadá výhovorky prečo sa to nedá ;)

tenerifka
13. sep 2021

ty na akej planete zijes?

tenerifka
13. sep 2021

Chapes, ze suca zena nema problem najst suceho chlapa bez zavazkov, a zuteka este predtym, nez ta spozna, staci, ze jej povies, ze mas dieta. Ak nechces vidiet realitu, tak ok, zavri oci a zi si svoj ruzovy sen. Alebo sa zacitaj do diskusii tu na MK a pochopis

taskataska
13. sep 2021

pre mna je. pre inu byt nemusi

mabenn
13. sep 2021

mna by totalne odradilo: " Ja by som naopak prijal aj 3 spoločné deti, veď to je cieľ nášho života, aspoň toho môjho."

autor
13. sep 2021

@tenerifka Ružové okuliare? Takže muž, ktorý má dieťa už nieje súci? Ten môže dať spoločnému dieťaťu toľko lásky, koľko nedá muž, ktorý ešte dieťa nemá. Dievča, máš prílis osekaný pohľad na veci a asi aj komplexy z detstva, resp. niekto z blízkych ti naočkoval takéto povrchné názory. Ale ako sa hovorí "100ľudí, 100chutí".

autor
13. sep 2021

@mabenn Z akého dôvodu?

tenerifka
13. sep 2021

ja s tebou suhlasim, ze aj rozvedeny muz s dietatom je super a moze dat vela lasky, ja ti nepisem, co si myslim ja, lebo som v takej situacii nebola, ja ti pisem, aka je realita, niektore zeny nakupuju v sekaci a niektore len nove kusky, proste je to tak.

tenerifka
13. sep 2021

to nie su moje nazory, chapes?, to je to, co viidm a pocujem okolo seba