Je chyba vo mne?

20. júl 2024

Pekný večer, chcela by som sa vás opýtať na váš názor... S priateľom sme spolu 6 rokov...Od začiatku vzťahu sa stále hádame kvôli alkoholu.Keď si vypije som strašne podráždená...Nemám rada ľudí,kt. pijú..Respektíve ľudí,kt.nevedia kedy maju dosť...Ľudia,kt. nepoznajú svoje hranice,tak by radšej piť nemali vôbec( Môj názor )...Máme spolu aj dieťa, po jeho narodení sa mi stala udalosť,kt. tiež súvisela z alkoholom...Vypil si viac ako mal a napadol ma s dieťaťom na rukách..Vtedy som od neho odišla, ale dala som mu šancu to napraviť keďže mi sľuboval že s alkoholom prestal...To mu vydržalo cca 4/5 mesiacov,no potom znova začal piť,aj keď nie každý deň ale proste keď si vypije tak je neznesiteľný,začne sa ku mne správať hrubo ,aj keď od tej udalosti doteraz sa ma ani nedotkol ale proste dotkne sa ma psychicky, nadáva a pod....Dáva to za vinu mne že preto je taký lebo mne vadí keď si vypije,že musí sa niekedy odreagovať atď...Achh neviem čo mám robiť. Či ho opustiť alebo nie...Napíšte prosím váš názor,alebo ak niektorá máte vlastnú skúsenosť napíšte ako ste to vyriešili.

doriiis
20. júl 2024

Môj názor? Že si strašne hlúpa.To fakt rozmýšľaš,že či ho opustiť? Hrdosť si nechala kde?

malasandrika
20. júl 2024

Napadol Ťa s dieťaťom v rukách?! V tomto prípade by som ani druhú šancu nedala.

ns994
20. júl 2024

Ci ho opustit? Samozrejme, ze ano. Napadol ta s dieťaťom na rukach. Nemala si sa vrátiť...

zuzubb007
20. júl 2024

Áno chyba je v tebe, nemala si mu nikdy dať druhu šancu, debil ostane debilom, takže bal kufre a zachráň hlavne dieťa

viestta
20. júl 2024

Jednaznacne je chyba na tvojej strane. Uz davno si mala byt aj s dietatom prec od chlapa, ktory vas napadol, ktory se nevie ovladat a je agresivny.

autor
20. júl 2024

Áno až neskôr som pochopila ,že som sa vrátiť nemohla...Mám 24r. a po tom incidente som sa vrátila k rodičom no tam to nie je ružovšie kvôli môjmu ocovi...môžem povedať že ma takú povahu ako on,aj horšiu,preto som sa vrátila...Neviem ako by som fungovala sama s dieťaťom..dostávam iba rodičak čo je nejakých 405€...čo nie je ani na nájom v byte v ktorom bývam..neviem na koho sa mám obrátiť....aj by som šla do práce ale bojím sa dieťa nechať niekomu inému,proste nemám človeka ktorému by som 100% verila

enmery
20. júl 2024

V prvom rade si sa nemala vrátiť. Ty nad čím uvažuješ?Chceš si zničiť svoj a hlavne život Tvojej dcéry kvôli tupém alkoholikovi?Celý Internet príbehov ako Tvoj a žiadny sa neskončil happyendom. Ja neviem, na čo čakáš. Ježiš ma prísť údajne na zem druhýkrát a jedine on by to možno ešte vedel zmeniť, ale zlá sprava je, že nevieme, kedy to bude. Zdôver sa niekomu a zdrhaj preč.

viestta
20. júl 2024

Ak sa zamestnas budes mat narok na danovy bonus. Uz teraz mas narok na rodinne pridavky (dufam, ze ich beries ty, nie otec) a okrem toho dieta ma narok na vyzivne od otca. A samozrejme do troch rokov ti beobezi aj rodicak.

enmery
20. júl 2024

Si si vybrala po vzorec otca a to isté chceš urobiť dcére 😧S mamou to je ako?

murko14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
20. júl 2024

Preboha, rychlo.prec, kym nedopadnes ako moja svokra, ktora s alkoholikom prezila cely zivot. A tvoje dieta ako moj muz, ktory bol tym velmi traumatizovany. Svokor tiez vedel sekat dobrotu niekolko mesiacov, potom povolil, ze vsak len trochu a nie kazdy den a potom zase chytil tah. Do nemoty, rodina mu stale davala nove sance, este aj ja som sa na to pozerala, ked som stretla muza. Vzdy to bolo: "Uz vyzera, ze sa fakt drzi.", "Teraz si uz uznal, ze ma problem a snazi sa"...Potom: "Dal si pivo, ale v pohode, decentne, len jedno.." A toto bolo dokolecka dokola to iste. Odid uz teraz, on svokru nakoniec aj prezil, este aj novu partnerku si nasiel dokonca a tej robil to iste.

autor
20. júl 2024

@enmery s mamou to je veľmi zle...vždy psychicky aj fyzicky týrana, takisto aj sestra ktora tam býva...

isis234
20. júl 2024

..citujem... Dáva to za vinu mne že preto je taký lebo mne vadí keď si vypije,že musí sa niekedy odreagovať ... ako výhovorka je to dobré... Ak by ťa lúbil a vie, že ti alkohol vadí, tak by nepil. Odreagovať sa dá aj inak.
Horšie je odísť, keď je dieťa. Ale, lepšie bez alkoholika, ako keby mal neskôr ublížiť obom.. Porozmýšľaj nad tým. Skús osloviť Centrum právnej pomoci. Centrum, kde sú maminy s deťmi.
Od začiatku vášho vzťahu pije? Po mesiaci by som mu dala zelenú. Adios.

hyta
20. júl 2024

Ach, dievča, bola si naivná, keď si mu uverila že s pitím prestane. Alkoholik si nikdy neprizná že má problém a ako vidno, svoju vinu sa snaží hodiť na teba. Chápem, že financie sú dôležité. No i tak si myslím že by si mala odísť s dieťaťom čím skôr. Nepíšeš v ktorom meste bývaš, či by sa nedal nájsť lacnejší podnájom. Prípadne azylový dom , popýtať sa na sociálnom odbore. Držím palce, nech pozbieraš odvahu a dokážeš urobiť ten dôležitý krok.

autor
20. júl 2024

Viete ked niekto niekoho presviedča že chyba je v ňom tak napokon tomu začne veriť..asi ako v mojom prípade ale už teraz chcem s tým navždy skoncovať..už nevládzem ďalej takto

ns994
20. júl 2024

Pozri, nebude to jednoduche ale da sa to. Určite je to lepsie ako riskovat zivot dietata a tvoj. Ked uz vas raz napadol... cakas kym to spravi znova ? Ja viem, ze sa bojis je to pochopiteľné ale ano prepac, toto je tvoja vina. Nemala si sa vratit. A nemala si s nim robit dieta. Pisala si, ze od zaciatku ste sa hadali, cize taky bol vzdy a nezmenil sa len tak. Ale to uz nezmenime. Stalo sa. Tak sa nakopni kvoli dietatu a prec od neho. Ked budes pracovat budes mat plat, plus rodicak-ten ostava do 3 rokov dietata, vyzivne, pridavky na dieta, danovy bonus...bude to tazke (kedze pomoc od rodiny asi nedostanes a muz je kreten), ale da sa to, je vela takych zien, bohuzial, a zvladaju to, musia. No psychický ta depta aby si bola odkazana na neho. Sup sup prec od neho. Vazne. Necakaj. Mrzi ma to ale toto nebude mat dobry koniec

ptvw
20. júl 2024

Jasne ze obete majú problém odísť od tyrana keď aj ľudia čo by im mali dat podporu a pekne slovo im nadávajú, vid prvé komenty, nadávať do hlúpych atd,
Ja ti autorka poradím aby si nasla v sebe silu odísť alebo skusila kontaktovať aj nejaké podporné skupiny pre ľudí v tvojej situácii, drz sa

autor
20. júl 2024

Až ste ma rozplakali😥😥😥konečne niekto na mojej strane,konečne aspon čítam povzbudenie..a ďakujem vám za to😥🙏

hyta
20. júl 2024

To je typické pre týrané ženy, sú už tak psychicky ubité, že už začnú veriť že chovanie ich partnera je ich chybou. Neviem ako staré máš dieťa, pôjdeš do práce, bude zasa lepšie. Určite nechceš, aby dieťa vyrastalo v takomto prostredí , pozbieraj všetky sily a odíď.

komplikovana
20. júl 2024

zapamataj si jednu vec, ze kazdy clovek je zodpodeny za svoje spravanie. Ty za jeho pitie nemozes. On sa rozhodol. Ani ked sa pre nieco rozculi, ze si povedala nieco co sa mu nepacila. Jeho reakcia - krik nie je tvoja vina. On sa rozhodol, ze bude kricat. Ak ti vadi na chlapovi pitie, tak si s nim nezacinaj. ( to je dobuducna ) a ani nedufaj, ze sa zmeni, ze prestane. Chran v prvom rade svoje dieta.

enmery
20. júl 2024

Vidíš, ako žije tvoja a mama sestra a ani ty tam nechceš ísť. Toto maj pred očami a nedovoľ, aby takto vyrastala Tvoja dcéra. Túto generačnu traumu musíš a dokážeš pretrhnúť. So silnejšia, ako si myslíš.

enmery
20. júl 2024

Skús sa opýtať na sociálnom odbore vo vašom okrese, centrum právnej pomoci nasmeruje Tvoje ďalšie kroky. Áno, 400 eur veľa nie je, ale ako Ti tu písali hore, keď si všetko vybeháš bude toho viac.

cezpat
20. júl 2024

Toto sa skôr bude stupňovať a áno, ich stratégia je dávať to za vinu partnerkám spolu s ospravedlnením... " keby si to neurobila, nesprávala sa tak a tak, nemusel by som ťa udrieť, kričať, piť..." A ženy uveria, že je to ich chyba.
Zvládneš to. Premysli a naplánuj si to.
Môžeš kontaktovať napr. Národnú linku pre ženy
0800 212 212. Je nonstop a bezplatná. Tam ti môžu pomôcť aj naplánovať si odchod.
Resp. organizácie pôsobiace v tvojom kraji, netuším z ktorého si, skús pozrieť internet, napr. Fenestra, OZ Hana, OZ Žena v tiesni... Všetko organizácie, ktoré pomáhajú ženám, na ktorých je páchané násilie - či už fyzické, psychické alebo iné...
Skúsiť si podať žiadosti do krízových centier a útulkov. Tam získaš aj podporu a pomoc pracovníkov.
Takisto sa môžeš obrátiť na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí - môžu pomôcť aj s krízovým centrom, návrhom na zverenie dieťaťa tebe.... Poradiť.
Držím palce, zvládneš to.

lonely66
20. júl 2024

nečítam diskusiu, ale nie je možnosť, aby ste si prenajali byt ty, sestra a mama? ak by ste mali možnosť pracovať všetky a dieťa si nejak prestriedať (ak by ste niektorá robili na zmeny...)

enmery
20. júl 2024

@lonely66 Ty si myslíš, že jej týraná mama so syndrómom týranej ženy pôjde od tyrana po toľkých rokoch preč, keď jej dcéra napíše?

autor
20. júl 2024

@lonely66 mama neodíde,až veľmi sa bojí pretože keby nie tak to urobí veľmi dávno

egonsk
20. júl 2024

biblia sice vravi o obetavosti, ale nemyslim, zeby si si ziskavala tolko plusov do buduceho zivota tym, ze tento zivot pretrpis a dietatu tiez dobry vzor do zivota moc neprinesies.

lonely66
20. júl 2024

@enmery neviem. ja by som odišla. radšej neskôr ako nikdy...
autorka: tak to je škoda. lebo takto psychicky zabije aj ju, aj sestru... a tebe nemá kto pomôcť.

deti95060810
20. júl 2024

dieťa do jaslí a ty do práce... v jasliach je dieťa v bezpečí - nemusíš sa ničoho báť...
postupne si nájdi podnájom a od ožrana choď preč....

babulkomale
20. júl 2024

Mam vlastnu skusenost a vyriesila som to tak, ze som nikdy ani len nezacala chodit s niekym, kto pije.
Neznasam ozranov a ich hlupe reci a spravanie.
Na Slovensku zvlastne, viem, ale nasla som aj nepijucich.