Išli by ste na Vianoce k človeku, ktorý je chorý?

21. dec 2024

Isli by ste stravit vianoce k cloveku, ktory je chory? (podla vsetkeho nejaky virus, co ma teraz vela ludi). My sme piati s dochodcom a takmer 3 rocnym. Ten clovek inak zostane sam.

stellarstar
21. dec 2024

Samozrejme že určite nie 🤦‍♀️ sa ešte toto pytat?

rozculena
21. dec 2024

odnes mu jedlo,ale nešla by som sa tam nakaziť

maranta_leuconeura
21. dec 2024

Nesla by som, zle ti je zdravej? Mna jedny sviatky velmi nahnevalo, ze ked sme boli chori, zrusili sme navstevu u rodicov, aby sme ich nenakazili, este nam to kvitovali, ze jasne, nechceme byt chori vsetci. Potom sme ich isli navstivit neskor uz zdravi, samozrejme dosli sme a oni vsetci soplavi 😡

autor
21. dec 2024

Ani ked by to bol rodic by ste nesli?

rozculena
21. dec 2024

načo sa pýtaš,keď tam chceš ísť?

stellarstar
21. dec 2024

Nie 🙈 to co za otázku? Moja mama pomaly 80 r tento rok rakovina, oslabená imunita určite by som neriskovala. Až keby vyzdraviem vtedy šla

autor
21. dec 2024

@rozculena nechcem, len obavam sa, ze sa to nestretne s pochopenim na druhej strane a budem ja ta otrasna, ktora nechala rodica sameho na vianoce

stellarstar
21. dec 2024

Ak nepochopí tak jedine s rúškom cely čas a nedávať si pusinky a nechytať sa a ptm riadne vyvetrať

januska12323
21. dec 2024

Keby som to vedela dopredu tak nie. Môžete prísť o pár dní keď už nebude infekčný. Ale moji rodičia majú rozum a sami by návštevu zrušili.

vkatush
21. dec 2024

Odniesla by som jedlo, nákup na tých pár dní, čo budú zavreté obchody, vitamíny, prípadne lieky, ak nemá.
A jednoducho vysvetlila, že nebudem riskovať ďalších 5 osôb, keď je chorý. Môžete si zavolať/videohovor a uvidíte sa, keď bude zdravý.

biba_18
21. dec 2024

moja mama má od nedele kovid. v piatok ďalší test a furt ho má. ak bude mať aj v pondelok pozit, ostáva doma...

andrea_82
21. dec 2024

Ja som asi jedina divna, ale ja by som isla. Ved sa nemusite pusinkovat a objimat. Na vianoce by som ho sameho nenechala, pokial by sam nepovedal, ze nemame chodit. Ked je doma chory jeden clen nasej domacnosti, tiez nechodi s ruskom a nie je cely den zatvoreny v izbe. Naposledy mal starsi syn zapal priedusiek a nikto iny sa od neho nenakazil.

maddie1711
21. dec 2024

@andrea_82 ja by som tiež šla. Vianoce sú skoro o 3 dni. Dovtedy možno Infekčný ani nebude.

autor
21. dec 2024

@andrea_82 mame tam zostat niekolko dni lebo byvame daleko, nie je realne ist tam len na veceru

autor
21. dec 2024

@andrea_82 samozrejme, ked je to v ramci domacnosti, tak je to nieco ine, nikto sa u nas neizoluje

sovica
21. dec 2024

Nie, nešla by som. Všetci v rodine sme príčetní (aj tí starší členovia) a nikto by nikoho nevolal, aby prišiel na návštevu, aj keď vianočnú, keď má niekto vírusové ochorenie. Je veľká šanca, že by sa ostatní členovia nakazili. Ako ďaleko bývate? Nemôže jeden z rodiny odviesť nákup, navarené, darčeky a ísť späť domov? Samozrejme, s rúškom a zbytočne sa dlho nezdržovať. Naozaj sa potrebujete celá rodina nakaziť?

huxy
21. dec 2024

Nie,nešla. A ešte s 3-ročným dieťaťom, ktoré neustrážiš, čoho všetkého sa chytí atď.

matkahelka
22. dec 2024

O ake ochorenie ide? o cierny kasel ci beznu virozu? ak to druhe, isla by som bez najmensieho zavahania. je to rodic, nie cudzi clovek, vianoce su raz v roku, tych dalsich spolocnych sa uz dozit nemusi. ale tak ja neprezivam kazdy sopel a kasel a moje deti maju skvelu imunitu aj preto, ze som ich od kazdeho sopla a kasla nedrzala na kilometer. a ano, tiez mam 3-rocne dieta.

huxy
22. dec 2024

@matkahelka imunita detí sa stále vyvíja. 3-ročné ju ešte nemá dostatočne vyvinutú. Nikdy sme neobchádzali soplík či kašeľ na kilometer. Stačilo začať chodiť do škôlky, tak tie choroby sa častejšie opakovali.
Ale nešla by som niekam naschvál na návštevu na niekoľko dní, keď viem, že je tam chorý človek.

matkahelka
22. dec 2024

@huxy mam zopakovat, co som napisala? takze este raz a pomaly. pre mna sopel a kasel nie su smrtelne choroby, moje 3-rocne dieta by sa pravdepodobne nenakazilo a ak by sa aj nakazilo, tak by sa vyliecilo. rodicov uz zial nemam a dala by som cokolvek za to byt s nimi, preto pisem, ze clovek nikdy nevie, ci prave tieto vianoce nie su tie posledne, ktore s rodicom stravi. co tam po sopli. a mimochodom, moje dieta od septembra chodi do skolky a ziadne castejsie opakujuce sa choroby sa u nas nekonaju.

huxy
22. dec 2024

@matkahelka nemusíš byť arogantná či ironická. Tu nevieme presne o aký vírus ide. A nie každé dieťa má tak "skvelú" imunitu, ako tvoje. Proste osobne by som neriskovala.

matkahelka
22. dec 2024

@huxy to je uplne v poriadku. kazdy z nas je iny. ja by som rodica na vianoce sameho urcite nenechala.

ankare
22. dec 2024

Nie

jamimo
22. dec 2024

nešla by som...

liv1
22. dec 2024

Odkedy je chory/chora?

terezkaarthuramax
22. dec 2024

S dietatom nie. Ani s dochodcom...

kittykat22
22. dec 2024

Tak zalezi ako dlho je ten clovek chory, ci bol u doktora a ma nejake lieky? Ak to je na sposob - no kaslem, mam sopel a boli ma krk uz tyzden a u doktora vobec nebol, tak kludnem moze mat tyzden aktivnu anginu. Ak tam bol, vie co mu je a ma napriklad antibiotika stvrty den tak uz urcite infekcny nebude.

eternity24
22. dec 2024

Ja by som tiez zvážila o aku virózu ide. Ak hnačka, zvracanie, to vy som s dieťaťom a ani ja sama nešla. Ak ma sopel, šla by som. Na sopel sa nezomiera. A tiež je podpstatne od kedy je chora. Ja som tiež mala ešte pred 4 dňami sopel, bolesť hrdla. A včera mi bolo už o 80% lepšie.

zuzanockamt
22. dec 2024

Ak sa jedná o rodiča a má bežné vírusové ochorenie - nádcha, kašeľ, teplota, tak áno, išla by som. Ako sa poznám, išla by som aj keby to bola iná choroba.

dadka1997
22. dec 2024

Tak ty s dietatom ostan doma, dochodca ma vlastnu hlavu a ostatní tiež

Ja by som nešla