Išli by ste bývať s rodičmi?

8. júl 2023

Keď ste už raz bývali spolu a potom sa každý odstahoval inam a teraz po rokoch ?🤦znie to šialené viem ale teraz je situácia zas taká že sú starší a potrebovali by možno aj viac pomôcť . Ale úprimne neviem si to predstaviť, som zvyknutá na svoju domácnosť svoju kuchyňu a u len keď sme na návšteve a niekto mi do niečoho kecá ako má byť ide ma poraziť

patka06
8. júl 2023

Určite nie, pomôcť im môžeš aj keď s nimi nebývaš v jednej domácnosti

sima234
8. júl 2023

Nie. Pomôcť áno, čiže nákup, upratať a pod. Ale bývať nie.

pribinak
8. júl 2023

Nie. Bola by som ochotná robiť nákupy, robiť odvoz k lekárovi, doma im upratať, porobiť čo treba ALE presťahovať sa určite nie

Starší ľudia majú svoje zaužívané pravidla ktoré nemenia, majú svoje zvyky a rituály a to je hneď kopec konfliktov

syslik81
8. júl 2023

ak by boli na to odkazany a bola by som jedinacik tak asi ano ..ak by som prisla o byvanie a nemala kam ist ajs detmi tak docasne ano ,ale len preto ze si myslim ze by sa im to mozno hodilo tak to nie ..

listy456
8. júl 2023

ak by potrebvali dennu starostlivost napr boli imobilni trebalo by ich davat do postele na wcko lebo uz su slabi tak by som ani sekundu nevahala ale jak treba robit len nakupy a varit abo raz tyzdenne velke upratovanie psa vyvencit tak by som nesla to sa da aj z vlasnteho domu

sweetdreams1
8. júl 2023

Kým sú sebestační, určite nie. Radšej by som im chodila cez víkend poupratovať, cez týždeň kľudne zaniesť navarené, ale bývať nie. ALE ak by už boli povedzme ležiaci a ja by som mala možnosť sa o nich starať, bolo by to iné, to sa však nedá teraz tak presne povedať, záleží to od situácie, práce a iných okolností.

autor
8. júl 2023

Dikes sa mi potvrdilo že to nieje dobry napad . A ja niesom jedináčik takže okolo toho by bolo zas.. vyplácanie dohadovanie ,závisti ja na to nemám asi chuť .

pribinak
8. júl 2023

Najmä ak ste aspoň 2 súrodenci tak si viete tu pomoc okolo rodičov rozdelít.

ankare
8. júl 2023

Nie. Určite nie.

zuzanockamt
8. júl 2023

Áno, bez váhania. Aj to zvažujem.

petronellla87
8. júl 2023

Nie.. Byvali sme u nich mesiac kym sme prerabali a stacilo😀

deti95060810
8. júl 2023

niéééé....bývali sme spolu roky a mne stačilo. Boli to pekné časy ale ako spomienka stačia....
Ale keď niekto potrebuje pomoc tak to je zas troška iné...bývaš ďaleko? lebo ja takto pomáham otcovi - prebehnem cez záhradu sa som u neho. Vidíme si navzájom do dvora, vie kedy sme von a to isté aj my o ňom...

marsmykkok
8. júl 2023

Autorka No nie, nechaj tak. A presne to vyplácanie ak ste dvaja, to ťažko zhodnotiť čo je fér. Možno rodičia budú sebestačný, ale náhle zomrú za pár rokov a bude mať druhá strana-súrodenec pocit, že si to získala skoro zadarmo. A možno požijú aj 30-40 rokov v nie dobrom zdraví a ty sa budeš čím viac starať, nebudeš môcť ísť nikam z domu, nebudeš môcť ísť za lepšou prácou a veľa na tom stratíš.

babulkomale
8. júl 2023

Keby keby, to su vzdy take reci
Zalezalo by od situacie.
V rodine isla davno rozvedena bezdetna dcera starat sa o mamu, v takom pripade je to velmi fajn, asistuje, vodi k lekarom, hygiena...
Ako kompletna rodina s detmi by som sa k rodicom nestahovala.

jasminet
8. júl 2023

kolko maju rokov? prosia ta/vas o pomoc?
pises, ze su starsi a potrebovali by mozno pomoct - tu baby uz o cerstvej 60-tničke pisu niekedy, ze stara, potebovala by pomoct, uz nie je pri sile v jej veku....

ivangeline
8. júl 2023

Podla toho...ako im treba pomoct. Ak su ozaj stari a nezvladaju to,tak ano...prip vzala ich k sebe.

terezka1947
8. júl 2023

Záleží od ich zdravotného stavu.
Ale ak je to vážny stav,tak ja vravím áno.

domkakvet
10. júl 2023

Ak sa to da z tvojho somu tak nie, ak sa to neda tak ano.