Irituje ma správanie ľudí pracujúcich v oblasti služieb

1. mar 2024

Strašná sprostost, ja viem, ale naozaj by som chcela vedieť, či som na tých ľudí taka prísna a zbytočne precitlivena, alebo to stojí za príspevok. Poslednú dobu , naozaj veľmi dlhú, ma irituje správanie sa ľudí pracujúcich v oblasti služieb. Rodicia ma vychovali, snazim sa byť naozaj slušná, poďakovať, poprosiť atd atd. Môže mi niekto vysvetliť - za tringelt sa už nedakuje? Keď mi pani povie "4,40" a ja poviem "5" je to akože malo? Malo na to aby dotyčná povedala jediné "ďakujem?" Viem, že v zahraničí to zamestnancov uráža- tringelty. Ale na Slovensku to myslím môže len a len potešiť. Nešlo o žiadnu luxusnú restiku, ani nič na veľkej úrovni, pani tam robí od nevidím do nevidím. Skúsila som jej opäť dnes nechať tringelt a zas žiadne ďakujem 😀 rozmýšľam ake by to bolo keby sa jej narovinu opýtam, ze ci ju to uráža? Keď jej nechám navyše?

lauriik
1. mar 2024

Neviem v akom zahranici niekho urazaju tringelty. V civilizovanom svete su tringelty automaticky nauctovane do utraty bez pytania. Pani, ktorej davas tringelt asi nebude urazena ale nevychovana. 🤷🏼‍♀️

januska12323
1. mar 2024

Nechaj niekde recenziu a uvidíš ako rýchlo sa naučia ďakovať.

blazargandalf
1. mar 2024

Tak na budúce nedáš tringeltík a hotovo. 🙂

lukbe
1. mar 2024

Asi to záleží od ludi, ja ked nechám triangel svojej kadernícke pekne sa poďakuje.

terka224
1. mar 2024

Aj mňa by zaujímalo že kde v zahraničí sa urážajú za tringelty. Sú krajiny, kde je 'povinnost' dať tringelt. Ale o tom, že to niekde niekoho uráža som ešte nepočula

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zafir01
1. mar 2024

@terka224 v Japonsku sa tringelty nedávajú , urážajú . V južnej Amerike detto

angelous1991
1. mar 2024

Som Kadernicka . Mám prasiatko kde si tringelty odkladam . Vždy ma poteší či je to 50 -20 centov alebo jedno euro pekne sa podakujem . Pre mňa to znamená že sú ľudia spokojní . A vážim si to . Je doba kde ľudia šetria kde môžu tak je to naozaj vzácne .
V chorvatsku sme zažili v reštaurácii kde sme došli čašník milý zlatý . Platili sme za obed 5 ľudí 84 EUR cca a mamina platila zaokrúhlila na 90 a na druhý deň sme tam šli zas čašník nepríjemný protivny tak sme rozmýšľali že buď mu to došlo deň predtým malo alebo len nemal svoj deň ale zakaždým ako sme tam šli bol zvláštny potom sme už nenechávali nič . Lebo sa nám to nepáčilo bohužiaľ

chanel_c
1. mar 2024

Tak napr. v Japonsku mozete tringeltom aj urazit, ale tak predpokladam ze pani Japonka asi nebola.

juliacenc
1. mar 2024

Suhlasim s tebou, sluzby uz nie su to co boli. Ja nemam rada ak pridem niekam do obchodiku a personal sa nepozdravu

autor
1. mar 2024

Ďakujem dievčatá za názory. Už som si myslela, že mi hrabe.
A gól pre mňa mesiaca bol, keď sme po 100 rokoch išli s mužom nedavno do na úrovni restiky, čakali sme asi 10-15 minút na jedálny lístok, hovorím mužovi, chod ho zobrať a on ze ci to nie je drzé. A ja ze muž môj, je mi to jedno, deti nám varovať nebudú do noci, proste nam ten jedalny chod vziat maju ho pred pultom. A vzal si ho a o 30 sekúnd príde k nám čašníčka, že či máme vybraté. A hovorím jej nehnevajte sa ale ešte nie a ona vydala taky ton hikajuco opovrhujuco niečo proste jak sliepka na mňa vybehla ja som tam skoro odpadla ze to je už sila tak ten istý ton som po nej zopakovala na celu restiku. Praskli mi nervy proste....bez slova odišla..

domi2425
1. mar 2024

niektori ludia su ako telata a to mas jedno v akom odvetvi.. niekedy pomoze ked im otocis zrkadlo a spravas sa rovnako ako oni, mne sa vela krat stane ze si to clovek aj uvedomi a spravanie zmeni, a pokial nie tak mi to je styri pat a nepozastavujem sa nad tym

svetlonos
1. mar 2024

Ja som minule platila za pizu 11€, dala som 15 a čakala na vydavok. Cakam cakam a nic. Tak som s usmevom poprosila o výdavok. Casnicka na mna prekvapene pozrela, ze ved ste mi povedali nech sa paci. No ano, ked som jej podala peniaze. Nepovedala som jej, vdaka to je pre vas. Vydavok mi teda neochotne dala. Bola to pizerka s donaskovou sluzbou a par stolmi. Ziadna extra mila obsluha a podobne. To sa mi nepacilo.

1angelika
1. mar 2024

@juliacenc keby len nepozdravi ale mne sa bežne stáva ,že ja sa prvá pozdravím a ani neodpovedia...

angelous1991
1. mar 2024

@svetlonos mne sa to tiež stalo raz a vtedy som sa hanbila ako pes . Ja som bola v úlohe prijímateľa peňazí . Tiež mi to ten pán podal a niečo povedal v tom zmysle tak ja že ďakujem a on stojí a že ale ja som vám dal toľko a toľko .. tak som sa zahanbila že prepáčte a vydala som mu a potom sme sa bavili s ostatnými klientkami a oni že úplne ti to dal ako keby že to je dobre… mohla to len zle pochopiť .

denithestrange1993
1. mar 2024

Mna uraza spravanie zakaznikov,chcu nieco len hned vybafnu ani dobry den,ani buenos dias 😂 potom sa im venujem 10 minut,vdaky sa kolkokrat nedockam. Ale tak co uz.

autor
1. mar 2024

@denithestrange1993 súhlasím aj z tejto strany, že ľudia sú fakt hrozni. Ale musíte uznať, že keď stretnete slušného človeka tak mu opätujete len slušnosť nie ? Ja "davam" len slušnosť a ľudia sa ku mne chovajú jak k hovnu za to. Niekedy premýšľam, či nie je naozaj lepšie byť arogantným a strachiducim

katka700
1. mar 2024

Viem že sa na mňa dobre zarábajúce zabezpečené "dámy na úrovni" vrhnú ako supy, ale poviem ti takmer som prestala dávať tringelty. Ceny sú šialené a mizerná protivna obsluha čaká tringelt mimalne 5 eur. Vrchol bol keď bola na účte suma 23 a čašník co sa počas obeda tváril že sme vzduch sa spýtal "zaokruhlime to na 30?"
Tringelt dávam len príjemným ľuďom pre ktorých zákazník nie je otravný hmyz, aj keď im das "len" 2 eurá neksichtia sa akoby si im na barový pult vysypala furik s hnojom.

svetlonos
1. mar 2024

@angelous1991
no to moze byt ale ty si sa ospravedlnila a nevystruhala si taku grimasu 🙂 Ja mam pochopenie pre všeličo, napriklad som pravidelne odchadzala so zmrzlinou v ruke bez zaplatenia. Pani sa zasmiala, ze ved skusit to mozem 😁 Aj ja som raz zabudla vydat, robila som veselo dalej. Pana som sa po chvilke opytala, ci sa este rozhodol nieco kupit, ze nie ale rad by vydavok - s usmevom 😂. Normalne som citila ako mi lica scerveneli. No hanba, ale nakupoval pravidelne tak vedel, ze to nerobievam inak 😁

neviditelnypes
1. mar 2024

Tringelty sú taká nefér hovadina, divadielko pred sebou aj pred ostatnými... kto už zaplatil viac napríklad vodičovi autobusu že ako pekne ho odvezie, alebo minule odviezol. Ale zrazu v reštaurácii iní to robia tak aj ja, čo som horší, klasika.

mclissa
1. mar 2024

Presne toto si hovorim po kazdej nasteve Slovenska. A nie len v restauraciach. Clovek sa nieco slusne opyta a div ta ocami nezbiju, ze sa spytas. Drzost nema hranice. Nabuduce nenechavaj a mas klud.

zarrinka
1. mar 2024

Ja som bola teraz týždeň v tatrách. Normálne som po tejto skúsenosti povedala,že buď budem obedy variť alebo a to bez preháňania dochádzať do Poľska 😁😁😁 ceny šialené, kvalita jedla a prístup personálu des. Fakt to nesmeruje k ničomu dobrému. Ja nemám problém zaplatiť za dobré jedlo a oceniť prístup ale nie je to automatické. Mne napríklad vadilo v Budapešti, že sprepitné bolo zahrnuté v účte. Rada sama ocenim dobré služby a chcem mat na výber 😉

zarrinka
1. mar 2024

@neviditelnypes predstav si,že ja som pani, ktorá predáva na stanici lístok na vlak nechala výdavok pretože mi fakt poradila a jednoducho som to tak chcela oceniť. Ak je milá predavačka v potravinách či inde v obchode tiež jej nechám výdavok. A nerobím to pre iných ale preto, že chcem 😉

neviditelnypes
1. mar 2024

@zarrinka Predstavujem si, to je od teba pekné. 🙂

Inak, nie je mi jasná tá cenotvorba... napríklad vyrobiť rezeň ma stojí 6 €, tak do cenníka dám 5 € a dúfam, že zákazníci zaplatia viac? Kde ešte sa používa takáto logika, napríklad oceniť auto na 20.000 € ale v skutočnosti očakávať 24.000 €? 🙂

candii
1. mar 2024

Neviem, ja som vždy poďakovala (za návštevu ) aj keď mi zákazník tringelt nedal a popriala pekný deň 🤷🏼‍♀️ 🤣 keď k tomu človek nemá vzťah, presne takto to vyzerá

zarrinka
1. mar 2024

@neviditelnypes cenotvorba je: výroba 5,-€, predať za 12,-€. Personál minimálna mzda v lepšom prípade trochu viac. Personál teda má tringelt ako prilepšenie a preto by mali byť motivovaní správať sa slušne 😉

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliacenc
2. mar 2024

@1angelika no presne… uplne od veci uz

neviditelnypes
2. mar 2024

@zarrinka "Personál teda má tringelt ako prilepšenie"
Toto si práve v praxi neviem celkom predstaviť...
Predstavme si čašníčku, pracuje iba s hotovosťou - na konci dňa má prehľad a vie koľko dať do pokladne, a koľko si zobrať do vačku?
Teoretický čašník ktorému platia iba kartou - systém rozozná jeho platby, vie koľko je "navyše" a to mu hodí na (zdanenú) výplatu?
Ja si len myslím, že za veci by sa malo na rovinu platiť koľko stoja a basta. 🙂 (to do: zrušiť dotácie všetkého)

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz