Iný pohľad na život

2. okt 2023

Ahojte
Priateľ mi vyčíta že nechcem dieťa ,teda on by ho chcel ale ja sa nato necítim chcem sa trocha kariérne vypracovať a stabilizovať. Proste dosiahnuť finančnú nezávislosť pre môj dobrý pocit. Oponujem tým ze som ani nežila kým som dokoncila štúdia a doktorát a veľmi túžim ešte v živote niečo zažiť a nie sa pripútať doma na materskú. Zazlieva mi ze on chcel už v najbližšom obdobi popracovať natom vraj nejaký nový zmysel života mu chyba …a tak mu vravím ze najprv musí byt spokojný on so sebou ze dieťa mu ten zmysel nemusí dať.
Rovnako to bolo aj s jeho očakávaniami s bývaním ja som dúfala že sa spoločne dohodneme kde budeme bývať no on svoje hniezdočko opustiť nechce. Ak ak niečo nájdem nič nie je dobre … alebo to zhodí na mna že on stabilnú prácu má že teda ja som ta ktorá možno ešte teraz nevie na ktorú svetovú stranu sa pohne kým sa pracovne usadim…
Príde mi to že všetky dôležité otázky len podmieňuje niečím aby sa vyhol odpovedi a riešeniu problémov. Neviem ako asertívne s ním komunikovať na tieto témy…bola by som rada za iný pohľad

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
subartic
2. okt 2023

veď sa môže posunúť, urobiť z teba manželku .

rebrambora
2. okt 2023

Vsetko co spominas su temy, na kt sa musite jednohlasne a nekompromisne zhodnut, inak bude minimalne jeden z vas nespokojny.
Myslim si, ze odpoved poznas.

zmrzlinka2021
2. okt 2023

Rozmýšľaš múdro.

Neviem čo je to za doba, ale chlap, ktorému nestojís za to, aby si bola jeho ženou a chce dieťa, to ja považujem za dosť úbohé a drzé z jeho strany. Prosím ťa, nikdy nerod frajerovi.

anita6666
2. okt 2023

Nechápem,ako si žena s ambíciami môže zavesiť na krk akéhokoľvek chlapa. Tebe na ňom visí jednobunkovec.

medda_beda
2. okt 2023

Dieťa by ti urobil, ale za manželku ťa nechce.A z toho čo píšeš mi to skôr príde ako manipulácia, ako by si ťa chcel dieťaťom pripútať.Dobre rozmýšľaš.Lepšie je si najprv nájsť prácu, smer ktorým chceš ísť.Dnes on prácu má, zajtra mať nemusí.Zatiaľ nech šetrí peniaze.

majada35
2. okt 2023

Správne rozmýšľaš. ,👍. Sú to zásadné otázky, ak sa na nich nezhodnete, /máte ináč nastavené priority/, asi to tak bude stále...popremýšľaj nad tým.

number19
2. okt 2023

Preco by si chcela rodit dieta priatelovi? Chod s priatelom na pivo, ale nerod mu deti....
Ak chce nieco viacej - krok po kroku a postupne...dieta ja to konecne "vyvrcholenie - zmysel zivota" az po svadbe, zabezpeceni byvania, atd... 😂

anketkarka
2. okt 2023

Ja nechápem prečo Ti tu ostatné píšu o manželstve a takomto posune, keď Ty ťaháš úplne iným smerom ako k usadeniu sa. Ty chces ešte žiť a budovať kariéru. Nie sa usadiť. Tvoj priateľ už dosiahol čo chcel a chcel by sa venovať osobnému životu. On si ešte nechce užívať, niečo zažiť? Išiel by na materskú s bábom, aby si mohla Ty pokračovať v kariére? Nemáte vyriešené ani bývanie a on už rieši dieťa? V čom sa vlastne viete zhodnúť?

beata_k
2. okt 2023

Raz neviem co s tou "manzelkou" stale mate. Minuleho roku bolo cez 8000 rozvodov. Z toho 60%!!! s maloletym dietatom do jedneho roka. Nie je to zarukou nicoho. Ci mu porodi ako manzelka alebo frajerka.
Autorka: Vy dvaja sa ozaj nezhodujete v zasadnych otazkach. To je celkom problem do buducna.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
2. okt 2023

@beata_k
@sheila121 a koľko bolo rozchodov?

janickacrazy
2. okt 2023

@zmrzlinka2021 na to sa štatistika nerobí, ale určite veľa

pralinka25
2. okt 2023

no jedine ze by siel na matersku on sam. ved nech je teda doma on ked tak velmi chce. podla mna by nebol. chce si ta priputat tymto. mozno mu krivdim ale ono to tak byva ze chlap chce dieta ale nakoniec sa prilis nezapaja. a potom co.
nedaj sa ukecat ked sa na to necitis.

subartic
2. okt 2023

Tak ja teda tomu nerozumiem , je akože 60 % rozvodovosť - myslím že nižšia , ale to je jedno , dvaja spolu žijú pomaly 100 rokov , zoberú sa a do dvoch rokov sa rozvedú . Je to chyba toho inštitútu ? Nie je , je to chyba ľudí čo spolu žijú , skúšajú , overujú pomaly ešte ako sa kto vykadí ,kto si ako utrie zadok , zoberú sa a prvý problém rozvedú sa . Tak k čomu boli tie roky spolužitia a skúšania ? Na vine nie je manželstvo ale teda dieťa, zlomilo im väz. Takže neberme sa , nemajme deti a budeme žiť spolu až do smrti .

beata_k
3. okt 2023

@subartic Rozvodovost mame "len" 50%. V 60% bolo pri rozvode male dieta.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
3. okt 2023

@sheila121 to súhlasím, ale ja sa bavím už o vzťahoch, kde má byť dieťa, ktoré má právo na plnohodnotnu a funkčnú rodinu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimikarol
3. okt 2023

@beata_k presne tak. Ako keby manželstvo poskytovalo voljaku záruku, istotu.....

janetinka27
3. okt 2023

ahoj, myslim, ze kazdy z vas chce nieco ine. kolko mate rokov, ked mas uz doktorat?
ty chces karieru, pracu, financnu nezavislost a este si uzit zivot, on sa chce usadit, ma stabilnu pracu, chce si zalozit rodinu.
to jeho hniezdocko je co? jeho byt?
asertivne komunikovat na tieto temy znamena pre teba co?
ste dvaja rovnocenni ludia, ani jeden z vas nema vacsie pravo rozhodovat, ako budete zit dalej, na tom sa musite len dohodnut.

domkakvet
3. okt 2023

Urcite vam treba najskor zabezpecit byvanie.

lenkakravcova
3. okt 2023

Bez ohľadu na manželstvo..
On chce rodinu, dieťa. Ty kariéru. Choďte od seba.

kvetinka75
3. okt 2023

@beata_k pretože ak sa mu nedajbože niečo stane, partnerka nemá nárok na nič. A nikdy nevieš čo sa môže stať. Tak isto nemá právo na informácie o jeho zdr.stave, on má svoje hniezdočko a ona čo?

beata_k
3. okt 2023

@kvetinka75 To mas sice pravdu, ale stastie, lasku a vernost ti to nezaruci.

kvetinka75
3. okt 2023

@beata_k to nie ale treba myslieť aj na praktické veci, človek nie je živý iba z lásky.

tiezjedna
3. okt 2023

Vy ste úplne nekompatibilní. Pošli ho do obehu a hľaď si svojho.

ejmylia
3. okt 2023

Neviem si predstaviť ako budete fungovať ďalej, keď sa v takýchto veciach rozchádzate. To je podľa mňa dosť na zváženie.

zmrzlinka2021
3. okt 2023

@sheila121 Ale ved ani to nepisem. Ale som presvedcena, ze je u vacsiny ludi vyjadrenim toho, ze chcu spolu zdielat zivot, a aj po pravnej stranke, aj s negativami a chcu to aj verejne, ci pravne deklarovat.
Dnes je uplne bezne, ze chlap nema problem frajerke spravit dieta, pretoze to neberie ako zavazok voci nej, ale ma sakra problem si ju vziat za zenu.

Je to to, ze zeny hraju hru muzov.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz