Ignoruje ma, všetko mu je jedno

24. jún 2023

Pekny den. Som 5 rokov vo vztahu. Nie vzdy to bolo idealne, ni nejako sme vzdy vsetko prezili. Ja mam jedno dieta a partner 2. Byvame spolu v podnajme. Ale chceli sme si kupit byt. Kupa nevysla kvoli financiam. Velmi sme sa o to par mesiacov usilovali a nakoniec nic. Trochu sme sa s partnerom chytili minuly tyzden a on uz sa odvtedy so mnou nebavi. Problem nie je ten, ze sme sa chytli. No povedal mi, ze po tom neuspesnom pokuse kupit byt vyhorel a uz mu je vsetko jedno. Uplne ma ignoruje. Ked sa s nim chcem akokolvek bavit, tak vsetko skonci pri tom, ze ved nech sa s nim rozidem. Ze jemu je vsetko jedno, ze ma vsetkeho pokrk. Nepacia sa mi taketo reakcie a citim sa psychicky velmi zle. Poradite co dalej?

reanda
24. jún 2023

a chces sa s nim rozist?

autor
24. jún 2023

@reanda nie.. ale on si ma vobec nevsima a chce, aby som na neho nerozpravala.

marca12
24. jún 2023

Ako dlho to trva? Daj mu cas. Kazdy ma obcas chvile,ked je demotivovany. Potrebuje znova vidiet nadej. Netlac nanho,zite ako doteraz,sprijemnujte si dni a casom sa snad da dokopy.

autor
24. jún 2023

@marca12 no on sa so mnou vobec nebavi.

olimuc
24. jún 2023

Tak skus ho pochopit… neviem kolko ma rokov, ale ma 2 deti, nema zabezpecene byvanie a stupajucim vekom sa moznost vlastneho znizuje (ak neratam vyhry, alebo necakane dedicstvo), co potom na dochodku 🤷🏻‍♀️ Berie to ako vlastnu prehru a musi to najskor predychat. Chapem ho, ze nema chut na nic … co ma planovat v podnajme do buducnosti? Vsak ani nevie ako dlho tam este bude byvat. Skus pochopit a netlacit

reanda
24. jún 2023

tak tyzden je uz dost, aby sa trochu spamatal a aspon sa s tebou slusne bavil.. ak si teda stoji za tym, ze ma vsetkeho po krk, tak nech sa s tebou rozide on.. preco to hadze na teba a ty sa s nim mas rozchadzat, alebo ostavat vo vztahu, kde ta ignoruje? taketo chovanie neospravedlnuje ani to, ze je 'vyhoreny' .. inak ako si realne predstavuje to, ze sa 'na vsetko vykasle'? aj na vlastne deti? lebo je jednoduche, hodit sa do role obete, ktora ma vsetkeho po krk, a nechat vsetku svoju zodpovednost na druhych, spolahnuc sa, ze to potiahnu.. a este jeho budu lutovat a ofukovat.. asi sa spolieha, ze sa s nim nerozides, lebo vie, ze nechces, tak si moze dovolit sa 'zlozit' .. vsak ty to vydrzis.. a budes sa len ticho trapit a on bude mat pokoj..
asi by som mu povedala, ze ja sa rozchadzat nechcem, ale ak nezmeni pristup, tak budem musiet a aj odidem..
ked sa chce na vsetko vykaslat, tak ok, ale nech si aj nesie vsetky nasledky sam a netaha so sebou na dno aj druhych, ktori sa na vsetko vykaslat nechcu

autor
24. jún 2023

@reanda vcera som s nim chcela debatovat a spraval sa ku mne ako cudzi clovek. Povedal, ze je mu vsetko jedno. Ze on vezme svoje deti a pojde byvat prec. Vyzvala som ho teda nech sa rozide ked evidentne chce, ale neurobil to, ze to mam spravit ja ked chcem. Ze tu nejde o mna ale o neho. Ze uz ma vsetkeho dost a ze je mu vsetko jedno.

zuzubb007
24. jún 2023

No tak snad vcera ti povedal vsetko, nemas co riesit u neho je to davny koniec, uzavriet a ist dalej nic ine tu nepomoze

autor
24. jún 2023

@zuzubb007 no ano, ale toto je jeden tyzden. Sme spolu 5 rokov a nic taketo sa nedialo nikdy. Keby mi toto niekto spravil po roku, tak iste nepremyslam. Ale tu je ta situacia trochu ina. Ved este pred tyzdnom v sobotu sme si hovorili, ze vsetko zvladneme a bude to OK. Dokonca to bol on, co povedal, ze ma podrzi a je tu pre mna.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. jún 2023

Najhorsie je, ze igoruje aj deti. Len s nimi prehodi slovo a ide spat. Ide iba do prace a zvysok je v spalni a lezi alebo spi.

autor
24. jún 2023

Toto sa mi ani v najdivokejsich snoch nesnivalo, ze po rokoch to skonci takto necakane a cudne a rychlo. Hlavne su este aj ine moznosti ako ten byt o ktory sme prisli. Vo vztahu bol on vzdy ten, ktory bol pozitivne naladeny a ked ja som nieco nedavala, tak ma vzdy potiahol, ze to dokazem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
reanda
24. jún 2023

tak mozno nejde iba o byt.. kazdopadne ak on sa rozhodol na vsetko kaslat, nema podla mna zmysel cakat, ci sa nieco nezmeni.. alebo ak chces pockat, tak ale fakt uz mimo neho.. lebo toto je pod tvoju dostojnost.. a ak sa aj nakoniec nieco zmeni, tak by to mal byt on, co sa omluvi a bude sa snazit vas vztah dat do poriadku a nie ze ty mu mas davat sance a nebrat vazne jeho reci, lebo on je mozno v depresii
nie je to urcite prijemne a asi si tiez z toho v soku, ale ja radim v prvom rade dbat na tu svoju dostojnost.. inak uz aj tak nikdy nebude ten vztah potom uplne ok

moony99
24. jún 2023

Tak sa s ním rozíď,čo Ti dáva takýto chlap??!Len Ťa psychicky ubíja, radšej byť sama ako toto.

ahhola
24. jún 2023

V najme bývate piati, jeho 2 deti a kde je ich matka...?
Prečo nevyšla kúpa bytu, hypotéka...?
Nevyšlo by vám na víkendový domček, chatku, niekde na dedine?
Hneď je to iný pocit, ze mame nejakú istotu, aj keď sa pretlkate podnajmami. 🌺

korylan
24. jún 2023

Zažila si niekedy vyhorenie?Frustraciu? Splín? Depresiu? Sám povedal,čo mu je. Päť rokov ťa vedel podržať. Možno by si mohla teraz ty jeho. Zrejme neúspech pri riešení bývania ho položil,keď vkladal veľa úsilia a nádeje. Má právo byť chvíľu mimo.
Bolo by super,keby mu pomôžeš. Nájsť ďalšiu možnosť,ako skúsiť riešiť bývanie. Pozvať ho k činnosti,ktorá ho rozveseluje. Ísť niekam,aby sa rozptýlil,získal nový rozhľad.
Vyhorenie je stav,ktorý sa zmení. Podpor partnera pozitívne. 🙂

lujza123
25. jún 2023

Každý spracováva životné neúspechy inak. Možno mu na tom byte naozaj záležalo, možno to bola len taka posledná kvapka ktorá sa pridala k viacerým trápeniam a teraz to všetko nejako dolahlo...

Hlavne si to neber osobne, je to proste splin, vyhorenie, musí sa s tým vysporiadať on sám.

stanulienkat
25. jún 2023

Pises, ze vztah ste nemali a ani nemate idealny. On sa sprava uplne nezrelo na dospeleho chlapa. Ma ta na haku. Podla mna je s tebou, ze sa o nich staras. PRECO?? Preboha uvazujete o kupe spolocnej nehnutelnosti? Aby ste sa o 3-4 roky o nu sudili? Uz vam cbyba ku stastiu len spolocne babatko...🙄

autor
25. jún 2023

@stanulienkat Bolo to myslene tak, ze sme si spolocne presli vselicim co nam zivot priniesol. Niekedy sme sa povadili, ale urcite to nie je zle.

stanulienkat
25. jún 2023

Podla mna mas ruzove videnie vasho vztahu. Ale mozem sa mylit. Jeho reakcie nie su ok.

autor
25. jún 2023

@korylan Ano. Snazim sa o to, len je to tazke. Ja ked som bola zle na tom, tak som ho nikdy neignorovala a nechala si od neho pomoct a poradit. On nereaguje na nic. Povedal, he mi uz nevie nic slubit.

autor
25. jún 2023

@stanulienkat To je jasne, ze nie su OK. Ale po 5 rokoch jednoducho neviem behom tyzdna odist s tym, ze chovas sa kruto, maj sa.

korylan
25. jún 2023

Možno neúspech s bytom berie ako svoje zlyhanie. Keď nechce komunikovať,ja by som sa nič nepýtala. Pozvi ho na prechádzku, niekam,kde by sa potešil,alebo na nové miesto. Alebo ho len poobjimaj,keď nebude vládať vstať z postele.