Ahojte,
rada by som Vás poprosila o Váš názor, úprimnú radu, pretože sa veľmi dlho trápim a potrebovala by som názory nezaujatých ľudí. Som vydatá 3 roky, ale s manželom sme spolu už 12 rokov. Stále ho ľúbim, ale žiaľ, ideme sa rozvádzať. Viem, že za rozpadom vzťahu sú vždy dvaja, preto to skúsim opísať z môjho prežívania.
Zo začiatku bolo všetko OK, asi ako v každom vzťahu. Mali sme sa radi, s rodinami sme obaja vychádzali. Časom mu rodičia nechali starý domček, že si to môžeme prerobiť a bývať. Veľmi som sa tešila. Lenže zistila som, že môj priateľ má pár exekúcií, pretože ako mladý urobil pár chýb. Mala som ho rada a tak som si zobrala 1. úver, z ktorého sme začali prerábať, lebo jemu by úver nedali. Vyplatili sme časť jeho dlhov, a keď som si našla prácu aj ja (študovala som), všetko išlo do prestavby, domácnosti, jedlo a podobne. Nie som náročná žena, vedela som ušetriť, bavilo ma zariaďovať si bývanie. Lenže začala som si všímať, že muž by radšej namiesto práce sedel na káve s kamarátmi. Do života mu vstúpil jeho dávny kamarát, poviem narovinu veľmi bohatý, a odvtedy sa náš vzťah úplne zmenil. Ponúkol mu prácu (stavby) a začali tráviť každý deň spolu, po práci chodievali do hotelov na kávy, domov sa neponáhľal, pretože by som na neho tlačila, že treba urobiť toto a ešte hento atď. S peniazmi to nebola žiadna sláva, hoci opak by som čakala. Nenosil riadny výplatu, často nedoniesol aj 3-4 mesiace, inokedy doniesol zase peknú čiastku. Keď mu niekto zavolal, či ten kamarát alebo ktokoľvek iný, vždy mu dal prednosť predo mnou, vraj to musím chápať, práca je dôležitá. Hovorila som si, že to zvládneme. Pred svadbou som si zobrala 2. úver (stále sme vrážali do domu), mužovi medzitým prišlo ešte pár exekúcií. Teraz už viem, že som sa mala spamätať už vtedy, ale ako vravím, ja som ho ľúbila a robila som všetko s láskou. Po svadbe sa to však zhoršilo. Síce nechodil do krčmy, ale celý deň bol v práci, cez víkendy tiež, chodila na stretnutia do kaviarní, do drahých reštaurácií, večer len sedel pri telke s mobilom v ruke alebo sa hral s bratom na x-boxe, zatiaľ čo ja som si večer predstavovala inak. Keď som mu volala kedy príde domov a čo robí, tak mi povedal, že ho stále len kontrolujem. Že len čo príde domov, tak je znechutený, lebo furt len ziapem. Že je na reťazi, že s ním len zametám, že nič nemôže, že kamaráti sa svojich žien na nič nepýtajú, chodia si kde chcú a kedy chcú, že som ako fúria. Áno, posledné roky som už s nervami na dne. Snažila som sa o to, aby bolo nakúpené, navarené, chodila som do práce, rýlovala zahradu, sadila, kosila, kúrila, ukladala drevo, odhŕňala sneh, proste robila som moju ženskú prácu aj jeho prácu. Snažila som šetriť peniaze, vymýšľať spoločný program (ktorý on väčšinou zrušil kvôli práci alebo sa mu nechcelo robiť to či ono). Vyčítala som mu veľa vecí, ale on si z toho nič nerobil. Každá vec ma už vytáčala, bola som podráždená, potom som sa naštvala a ziapala po ňom. Keď sa mi ešte vyškieral do tváre, začala som byť už vulgárna, vedela som mu nadať škaredo, čo ma mrzelo, ale skoro nikdy som sa mu neospravedlnila. On bol skôr ten prvý, kto sa prišiel udobriť, ale bez komunikácie. Nemal rád rozhovory o problémoch a pocitoch. Chvíľu to bolo fajn, ale hneď nato sme boli v starých koľajách. Peniaze domov nedoniesol od marca tohto roku, len sem tam 50 €, celá domácnosť je na mne, všetky účty platím ja, jeho splátku exekúcie, z výplaty mi ostatne 60 €. Mám na starosti všetko. Neviem sa na neho v ničom spoľahnúť. A prednosť ma stále ktokoľvek iný. Pred 3 mesiacmi som si refinancovala úver tretíkrát. Posledné mesiace už so mnou nespával, viac ma ignoroval. Nemali sme už žiadne spoločné aktivity. Nakoniec som sa dozvedela, že chodí na zoznamky, kde sa cudzím babám sťažuje, že má doma zlú ženu...môj brat ho videl sa s jednou bozkávať na parkovisku v aute. Povedali sme mu to a brat to povedal aj rodičom. On to všetko poprel a odišiel z domu. Keď sa vrátil, chcela som ho opustiť, ale moje city boli veľmi silné, chcela som neveru prekonať, lenže on ma sa mi úplne vyhýbal, že on sa o tom baviť nechce, že nevie čo chce, že ma má rád, ale že sa neprenesie cez to, že to brat povedal rodičom. Plakala som každý deň, ale nechala som mu priestor. Jediné, čo som chcela bol on, jeho čas so mnou, byť milovaná, mať rodinu a zostarnúť. Po mesiaci som si povedala buď alebo. Opýtala som ho či chce so mnou byť, že ja ho ľúbim. On na to, že veľa rozmýšľal ale že už nechce pokračovať, nevie či máme spoločnú budúcnosť, že pre neho je manželstvo len zdrap papiera, že on sa nezmení a ani ja, že ho nik nedonúti zostať vo vzťahu, ani nestojí o záchranu vzťahu a že pre neho to skončilo, vraj už pred svadbou už cítil ochladenie a viac mi k tomu nemá čo povedať. Chce sa rozviesť. Odvtedy spím na gauči, neodišla som, hoci ma to veľmi bolí tam byť. Dôvod? Všetky moje peniaze a úspory, peniaze mojich rodičov a všetko čo som kedy zarobila je v tom dome, navyše prácu mám asi 500 m od domu. Nemôžem odísť len s jednou igelitkou. On ma ignoruje, chodí domov neskoro, cez víkendy je preč, doma nič nerobí, len je na telefóne. Včera ma nazval fúriou lebo som ho nepozdravila. Vnútri sa cítim veľmi zle. Odkopnutá, využitá, nechcená, zlá, škaredá, nevhodná, hlúpa. Skoro každý deň plačem, trápim sa, vnútri mám pocit, že som si to pokazila sama svojou povahou, že som ziapala, až si musel hľadať niekoho lepšieho. Že som mu musela veľmi ublížiť keď sa ku mne takto správa. Ku človeku, ktorého pozná 12 rokov. Naozaj mám pocit, že som veľmi zlý človek. Prosím o názor alebo rady, na duši ma to veľmi bolí. Ďakujem Vám.
ako mm stojí asi za figu, s tým už veľa nespravíš...nezmení sa.
ale škoda je tých e ktoré si vrazila do jeho domu... On to dostal od rodičov ako dar? Možno by som ešte navštívila dobrého právnika - kvôli návratu investíícii. Viem že peniaze nie sú všetko, ale bez nich je v živote ozaj ťažko.... Deti nespomínaš - ešte nemáte?
Nebyť teba tvoj muž nemá nič. Opust ho a hneď sa uvidí kto z vás dvoch bol tazny kôň. Ty sa iste nestratis, horšie to bude s ním. A súdne si nárokuj na finančné odškodnenie, keď dom nie je na vás oboch.
Ak máš dokazy že si investovala do toho domu, mozes od neho tie peniaze žiadať. Ale či uspeješ...? A aj keby áno, od neho ich neuvidis. Ach žena. Veľa, veľa chýb. Láska je asi ozaj slepá ☹️
Boze ako sorry ale si strasne hlupa. Takemu trontosovi-niktosovi-neschopakovi robiť doslova MATKU. Este splacat jeho uvery!! Citil ochladenie ale na uvery si mu bola dobra?to je ale trapas fakt... nevien ani co povedat. Len to ze musis dokazat ze si vsetky peniaze investovala a samozrejme neplatit mu jehi uvery!!! Nech mu icj plati ta lacna kamoska zo zoznamky 🙂 utecie od neho aj ta ked zisti aky je to neschopak
Ja nechápem, skutočne nechápem,na základe čoho dokážeš ľúbiť takéhoto bula??? Už pri prvej zmienke o exekúcii by boli moje city nieže na nule,ale hlboko pod bodom mrazu,mne sa takýto chlap neskutočne hnusi. Ak chlap nemá peniaze,tak by sa na žiadnu normálnu zenu nemal ani pozriet. je smutné,ako ťa o*ebal a ešte smutnejšie,že si sa nechala.
Boze a preco si TY odhrnala sneh kurila kosila rylovala zahradu?? Co si ty chlap? On je potom na co? On je jedna zzenstila zenska. Fuj. Ze sa nehanbi...
@anita6666 presne tak suhlasim. Peniaze nema ale do vztahu ide? Ako sorryyy...
ďakujem za úprimné názory, mala som tam ešte doplniť, že áno, máme dom rozdelený na polovicu, asi pred rokom to jeho rodičia chceli synovi darovať, len jemu, ale pomohla mi švagriná, ktorá sa ma zastala a tak trochu ich pritlačila. Potom teda darovali polovicu aj na mňa. Manžel to teraz nevie zniesť, keď som mu povedala, že keď mám polovicu, tak mám na ňu aj nárok. Neviem akú hodnotu to môže mať, ale rozmýšlala som, že by som aj tak asi nechcela presnú polovicu, predsa len je to ich rodinné dedičtsvo. Je mi to proti srsti. Deti nemáme, hoci sme sa o ne pokúšali. Mám ženské problémy. Možno aj v tom bol problém, že sa nám nedarilo to bábätko :(
Vobec sa nemusis citit ako zla, jediny kto je vo vasom "vztahu" chybny je tvoj lenivy, vyuzivacny, bezcharakterny manzel. To ze si na neho ziapala, za toto vsetko co ti robil, je to najmenej, ina zena by mu uz davno hodila minimalne kvetinac do hlavy. Byt tebou, hned teraz vyhladam pravnika a poradim sa. Snazila by som sa bojovat, aby aspon dake peniaze sa mi vratili. Na neho by som sa uz ani nepozrela. Zbalila by som si vecia odisla. Hlavne neplat uz nic. Prajem vela sil, a urcite si nic nevycitaj, ze by si ty spravila chybu...mala si proste smolu stretnut takeho hovado v ludskej kozi. DRZ SA!!!😘
Aj keď ťa to bolí a ty ho veľmi ľúbiš, už sa prosím ťa viac pred ním neponižuj! Neboj, teraz to možno vyzerá, ako koniec sveta, bolí to, ale všetko časom prebolí a ty budeš koniec koncov šťastná, že si sa ho zbavila.. len musíš byt teraz silná! V prvom rade kontaktuj nejakého právnika, nech ti poradí, aby sa Ti aspoň nejaké peniaze vrátili a splátky úveru nech sa hneď prepíšu na neho, veď prácu už má, tak by v tom nemal byť problém .. držím palce!
@bebbina Tento príbeh nech je varovaním pre ďalšie ženy, ktoré si nahovárajú, že sú zaľúbené do podobných egoistov. Nie, nie ste zaľúbené, ale HLÚPE a bez štipky sebavedomia. Najlepšia bola veta v úvode: " Stale ho ľúbim." Ako môžete čokoľvek cítiť k takémuto človekovi? Veď ten človek ku vám nič necíti. To sa nemáte ani trošku rada? V prvom rade by som od neho utekala kade ľahšie, keby prídem na to, že má exekúcie. To nemôže byť rozumný muž, ktorý si nevie splatiť dlhy. Ja nemám rada nerozumných mužov. No nič ma nenapadá, iba to, že toto musí byť vaša karma, niečo mu splácate. Inak si neviem vysvetliť, že by normálna žena bola s takýmto debilom.
@bebbina prides mi z tvojho pisania ako taka slaba utlacatelna osobnost, ktora na vsetko povie ze ok, nevadi. Uz len z toho ze ty si odhrnala sneh a rylovala, co mi je totalne prkti srsti lebo to ma robit chlap. Asi si aj na to len povedala ze ok spravis to ty. Ach zeny.. nechate si vsetko fakt hocico vam ti muzi spravia .. och. No ale dolezite je, aby si sa nevzdala polky domu. Ved si do nho investovala plno penazi! Ci to jeho sprosta rodina nevidi? Že on ma exekucie a nič do domu nevie investovať? A ty si všetko investovala (aj jed hlupo) ale teraz musis zabojovať o ten dom!a zbierať si vsetky dokazy co si kde i vestovala a na co ma snarok!a on ze to nevie prezit? Tqk ako sorry ale co cakal? Ze ty zaplatis dom a este z neho odides? A rodinne dedicstvo, dali vam stary dom na prerobenie ktory si prerobila TY. Takze mas na nho este vacsi narok ako on. Kebyze nie si ty bol vy vo vtacej budke akurat
Jedine stastie, ze mas na seba polku domu.. uz sa pozeraj len na seba, pekne rozvod, predaj domu, polku peňazí si vezmi a dovidenia.. zabila si s nim prilis vela casu a zbytočne
@bebbina ty si taka dobra az si hlupa. Tak ten chlap ta vycuciava, zivis ho, jeho dom, jeho dlhy a poslusne na neho cakas... a tebe je luto zobrat si pol domu? Ako prepac... ja by som si dala nehnutelnost ohodnotit, spolu s rozvodom riesila rozdelenie majetku - pripadne poratala vsetko co som do toho dala, roky, uvery -uroky a urcila si kolko za to chcem a poslala mu pekne ponuku na odkupenie podiely (ste manzelia, cize neviem ci to takto funguje aj vo vasom pripade). A ked nema na vyplatenie tak sa preda. Sorry. A jeho rodicia a ich rodinny majetok? No mali si syna lepsie vychovat, ked musim byt hnusna. Zabila si s nim pol zivota, s chlapom co uteka kto vie kde za kto vie kym a ani financne ta nezabezpeci. Ako nech je chlap aky che, nech nocuje v praci.. Ale nech aj vidno vysledok. Pravidelne.
Mne jeho pribeh pripomina tzv. kavickarov (samozrejme nemusi to byt u vas). To nie su zamestnaci, nie su to podnikatelia. To su trtkovia, ktorych ma okolo seba nejaky kvazi zazobanec, robia s nim ksefty /raz ide, raz nejde/, sem tam ich nahovori niekto na "bieleho kona" nejakej vyhodnej srocky.. a v podstate nic nerobia len kavickuju, flakaju sa a hraju frajerov. A dost casto aj milenky striedaju, elbo kedze budia dojem super chlapov za vodov, tak sa rozne pipinky na nich lepia. To samozrejme nemusi byt vas problem. Ale ktory normlany chlap chodi s kamaratom kavickovat? 🙂) Na takychto by si mlade slecny mali davat pozor, ale nie jedna skoncila s dietatom a placom a milacikovymi dlhmi (alebo poznam jednu co chodi za milacikom do basy...)
Z pribehov z MK je pre mna urcite lekcia nikdy sa nezapliest s niekym kto ma na krku exekuciu. To uz samo o sebe vypoveda o nezodpovednosti jednotlivca a financnej negramotnosti.
Vecna skoda, ze si si na krk zavesila takeho lajdaka.
Veľmi ťažko sa to číta a neviem si predstaviť čo musíš prežívať. Držím ti palce nech všetko dopadne tak aby si bola konečne šťastná . Hlavne veľa síl a treba sa nejako cez to preniesť a určite nie sa trápiť a plakať dennodenne. Život sa ti neskončí po rozchode určite príde časom lepší .Prajem ti to 🌼
Nechcem sa ho zastávať, ale on nebol taký od začiatku, práveže bol milý, ochotný, mojim rodičom veľa pomohol, bol zábavný a veselý, chcel bábätko, s prácou to už bolo horšie, nechal sa nahovoriť na zákazky, ktoré mu nezaplatili a vznikli dlhy. Keď ale prišiel do života ten jeho kamarát, už akoby sa zmenil, tak snobsky, nestačilo mu čo mal doma, nebavilo ho to doma. Bol (a stále je) pod jeho vplyvom. Ja ho už dlho nespoznávam, je arogantný, neúctivý, má úplne iné názory na život, na manželstvo, chce si kupovať len to čo chce, na cigarety má peniaze, chce chodiť na chaty a chodiť s kamarátmi. No a zrejme obyčajná žena ako ja mu už nevyhovuje. Ja neviem, čo sa s ním porobilo.
Určite za rozpad manželstva nemozes len ty a niekedy tá rodina nepride práve preto, že je vzťah nefunkčný. Ty si sa správala vo vztahu zodpovedne, nebyť teba, ste niekde na ulici, alebo v rozpadnútom dome a je úplne normálne, že si na neho kričala, nadavala mu, veď to bolo jedine, čo si mohla, keď už ani na pekne slova nepočúval. Odíď od neho, požiadaj o vysporiadanie majetku na súde a bude sa musieť dom predať, aby si dostala investované peniaze spat. Hlavne sa už pri ňom nezdrzuj, rieš to razantne, nech máš ešte čas najst si toho pravého.
@bebbina Aj ja som s mojím mužom dvanásť rokov a tiež rýlujem a odhŕňam sneh. Ale robím to rada. Tiež prerábame starý dom. Ale môj muž robí od nevidím do nevidím, často aj 7 dní v týždni. Raz vyrobil problémy s peniazmi a ja som na neho narevala, že odchádzam, že dom sa predá a hotovo. Klačal predomnou so slzami v očiach - nech neodchádzam, že ma lúbi. A keby sa to zopakovalo, tak by som odišla, napriek tomu, že ho lúbim aj ja. Ale človek si musí zachovať hrdosť a myslieť aj na seba.
Ty podla toho, čo píšeš, žiadnu hrdosť nemáš, nevážiš si samú seba a neváži si ťa preto ani tvoj muž. Vzchop sa, začni myslieť aj na seba, zisti si, či a ako sa dajú získať peniaze, čo si do domu vrazila a začni žiť nový a lepší život. Veď z teba spravil handru. Buď rada, že s ním nemáš dieťa. Takéhoto človeka dieťa nezmení, akurát by si mala o kopu starostí viac.
uprimne. potrebujes pomoc profesionalneho psychologa. aky vztah mali a maju tvoji rodicia?? co na to hovoria? porad sa s pravnikom. pochatuj si na ipcko.sk tvoj chlap si ta nevazi a ty veris ze teda si nehodns... to ako fakt,????
@simca06022011
áno, nejak takto to žiaľ je s tým jeho kamarátom a ich podnikaním. on mi ani veľa vecí nehovorí, lebo vie, že by som nesúhlasila, len medzi sebou sa bavia aby ich nik nepocul. každopádne sa presne takto všetci tvária, že sú ťažkí od peňazí a môžu si všetko dovoliť.
Ahoj, z toho čo čítam my vychádza, že naozaj nieje dovod sa cítiť ako zlý človek...manželstvo vám nefungovalo už dlhšie.Len sa to nejak stále zliepalo,udržiavali silou vôle. Muž ti už povedal ako to cíti s vidí on...to by som brala ako veľké plus.A ty máš jednu veľkú veľkú výhodu, že si šikovná finančné nezávislá žena, ktorá s ním nemá dieťa.Mozes sa zbaliť, rozviesť a začať odznova.
Viem, že to teraz bolí...ale nebude na vždy.Vdaka pánu, že ti švagriná dopomohla k prepisaniu polky domu na teba (tej sa poďakuj).
Fakt...vpodstatd by si to mala brat ako veľkú výzvu a oslobodenie od tých sraciek v ktorých si tak dlho žila...
Keď uveris tomu, že môže byť aj j lepšie...tak bude.A nájdeš si ešte aj dobrého muža.
Držím ti palce😉👍.
@scila
všetko čo som doma robila bolo preto, že ma to bavilo, inak by som to nerobila. Na druhú stranu som to robila aj preto, lebo on bol dlho v práci a niekto to urobiť musel, nie som lenivá, práca okolo domu ma bavila a záhradkarčenie ma napĺňalo. Myslela som si, že on aspoň zarobí a ja zatiaľ urobím robotu čo treba...asi to bola chyba
Tak toto je obyčajný manipulátor tiež jedne z tych mužov ktorý ke zahladeny do seba a on... Ale ked este aj na peniaze a všetko nechal na teba. Čudujem sa ze ta este opustil chce ked mu bolo pri tebe tak dobre... Všetko si urobila a on si ešte žil na,, vysokej '' nohe... Láska je slepa... Nie si zla zena to určte práve si taka dobrá a plná lásky az to možné nie je a presne tento typ žien si priťahuje do života takýchto mužov. Manipulátorov a egoistov... Že si furia? Ked chceš lásku a jeho cas? Kus hoväda. Takýto druh chlapov si nikdy neuvedomí chyby.. Bude to možno trvať ale dostaneš sa z toho to ti garantujem. A budeš silnejšia ako ktokoľvek. Nechcem ti hovorít to klišé mas na viac ale predsa ti ho poviem. Máš! Držím palce a šetrí si slzy vezmi svoju hrdosť a začni sa ľúbiť...
Co na ňom ľúbiš? Na chlapovi z kt nič nermas, staráš sa o neho a Zivis ho? A nie nie di zla.... A rozvádzať sa chce predsa on... Každá jedna by už odišla davno
@juliet86
moji rodičia sú fajn(asi viem načo narážaš, tak áno, otec bol na mňa veľmi prísny, keď som bola malá, ale teraz je to iné keď som dospelá), detstvo som mala pekné, teraz ma v tomto podporujú, hlavne teda mamina, všetci sú na neho nahnevaní a sklamaní, že sa k tomu takto stavia a ako sa správa ku mne. ja viem, že nemám príliš veľké sebavedomie, ale učím sa tomu, snažím sa mať samu seba radšej, ale teraz som úplne ubolená
@bebbina
Nešťastnica, prečo to všetko robíš?
Načo by sa snažil, keď o všetko je postarané.
Nemáš deti, môžeš robiť čo chceš. Nenavar, nie je za čo.
Odíď z domu . Z práce ku kamoške alebo spat do hotela,
Nie je nachystané drevo a nebudeš predsa sedieť sama v studenom dome.
Má ťa istú, vie že urobiš všetko čo je treba aj za neho.
Ty sama si nechala urobiť zo seba rohožku, do ktorej si príde akurát utrieť nohy a ešte aj za to si mu vďačná.
A o ten dom bojuj. Sú tam peniaze tvoje aj tvojich rodičov. Ak nevie vyplatiť on teba , vyplať ty jeho.
Potom ho môžeš predať, ak by ti jeho rodina robila problémy.
Ak sa o dom nepostaras ty, určite sa postará exekútor a aj tak o neho príde.
@bebbina hned som vedela ako som zacala citat ze to si ty s tym " muzovym kamosom", stalo sa ti to najlepsie co sa ti mohlo, deti nastastie este nemate, pobal si svoje caky paky, alebo teda jeho a nech ide kade lahsie. Horsie ti isto nebude. nechapem ako sa zena dokaze zatat a tvarit sa ze ma dobry vztah, ja by som ho kopla do prdele uz v 1/3 toho co sa ti stalo. Vela sily ti prajem a aby si uvidela realitu taka aka je, a to ze ty tahas karu a on sa velkopansky vezie :(
Och tolko chyb naraz, verim, ze s lasky, ale ako mozes byt takto dobra k takemu magorovi :( Uplne ta vycucal. Zober sa, odstahuj sa, prestan platit JEHO uvery, nech sa aj pod zem prepadne, bohuzial ostanu ti tie tvoje, co si vrazila do JEHO domu uz asi nikdy neuvidis, hlavne, ak ma on dlhy, tak to pravdepodobne bude musiet predat aby to splatil. Rozvod co najrychlejsie s co najmensimi emociami, si mlada, nemate deti, chod, kym sa da. Do roka mozes stretnut muza snov, ktory si ta bude vazit.