Ahojte potrebujem poradiť.
Žiaľ zomrela nám susedka a do jej bytu sa na sťahoval jej syn ktorý asi mentálne nie je úplne v poriadku ..už od pohľadu vyzerá pofiderne a vodí si sem veľmi čudných ľudí
Odkedy je tu tak je tu dosť hlučno najmä v noci,od polnoci do tretej počujeme výťah hore dole chodiť. na zemi nachádzame špaky,aj pred naším bytom , alebo plechovky od piva. A dosť často je napríklad napluté vo výťahu...
A stalo sa odvtedy veľa iných vecí čo nám vadí napríklad že zvykne byť nafajčené vo výťahu a podobne
Toto bolo slušný vchod a žije tu veľa rodinu s deťmi naozaj sa necítíme dobre ani bezpečne keď tu takito ľudia žijú... už od pohľadu naozaj tí čo chcem chodia vyzerajú ako o feťáci ..alebo niečo podobné.. otázka je čo môžeme robiť? Je pravdepodobné že neplatí ani za byt.. myslím že má už odpojenú aj elektrinu sú nejaké páky ako na to aby sa Možno časom odsťahoval myslíte že oznam vo výťahu pomôže?
Naša susedka ho už bola kontaktovať osobne a povedala že sa to zmení a nebude sa napríklad znečisťovať výťah ale stále sa to deje už sme naozaj bezradni a veľmi frustrovani
Správcu ste kontaktovali?
chceš dať oznam do výťahu aby sa odsťahoval? pochopila som správne?
Lebo ak áno tak to je poriadna hlúposť.
@vyrovnanaosoba za našou pani domovcnickou bola tá susedka povedala že nemá ani informáciu o Tom že tí ľudia tu žijú. Lebo v Tom byte žiju s ním ešte dvaja ďalší ľudia. A majú pred dverami aj halové kríze napríklad nakreslene
@deti95060810 nie Myslela som oznam aby sme udržovali čistotu..
Známy mal podobný problém a roky nezmohli nič. Vyriešil to až sám život, keď dotyčný zomrel. Dovtedy boli na prášky zo zúfalstva.
ak maju hakove krize pokreslene,zavolaj policii,je to trestne sirit tieto symboly
Bohuzial, ak je byt po dedicskom konani v jeho osobnom vlastnictve, moc toho nezmozete. Nejake oznamy na nastenkach maju takito ludia totalne v pazi. My sme mali nieco podobne a odlahlo nam az teraz, ked suseda dohnali financne suchoty a byt je nuteny predat. Takze uz cakame ako na spasenie na niekoho noveho a dufame, ze zas nepride nejaka socka.
To by som rada videla ako ho nejaký oznam vo výťahu presvedčí správať sa normálnejšie.
ak vravis, ze za byt neplati a elektrinu ma odpojenu, tak to pojde rychlo nie?
ty vies, ci on je aj vlastnikom?
autorka tak som to zle pochopila...samozrejjme napísať môžte - len to je asi zbytočné...
Mali sme kedysi takeho suseda v bytovke, presne ako popisujes, vsetko pofiderne.
Raz tam prisla policajna razia, lebo jasne boli to kadejaki fetaci a drogy tam boli na dennom poriadku a odvtedy bol pokoj.
Hakove kríže? Veď volajte políciu, oni sú už poradia
Myslim, že okrem volania polície kvôli hákovým krížom, hluku ak robia nezmožeš nič. Už asi len čakať, kedy mu dôjdu prachy a byt predá
@lavender94 napadlo mi že kamery dať ... Keby súhlasili viacerí. Aspoň do výťahu ?? Alebo okolo ? Už bolo aj nacikane dole pri dverách
Ak ma hákové kríze polícia to bude musieť riesit okamžite. Príklad idem si po auparku a zrazu razia kukláčov ja som cumela jak puk nevedela som ako reagovať či utekat alebo čo. A to neaky magor potetovany prišiel na kavu v letných horúčavách v tielku s tým krížom na tele.
U nás dva byty boli problémové jeden sa prechlastal a umrel. Druhy je striedavo na protialkoholickom. Správkyňa to riešila vseliako s políciou, hygienou, bola v lokálnej TV reportáži no ťažké je to pokiaľ je to vlastník. Takže poradiť veľmi neviem iba volat políciu.
My mame aj kamery vo vytahu. Neviem či to pomôže nemôžete mu zabrániť vstupu do bytu. Nám dosť ničili drahe výťahy tak mame už aj kamery aby sa dali vymáhať peniaze za pripadne škody.
@zeldia a ako sa dajú namontovať? Aký súhlas potrebujeme? Koľko vás to prosím vyšlo ?
Co je v LVecku, len ten syn?
Je pravdepodobne, ze ten byt neudrzi, odbyva par rokov, pokial dlhy neprevezne exe, ked dlh presiahne nejaky pomyselny zlomok trhovej hodnoty bytu, potom to uz pojde rychlo, exe su rychlejsi ako smrt. No vase nervy dovtedy, 😂
@ahhola áno zrejme len on
Tak cena za kamery do troch výťahov bolo “veľa”, ale toto je velky vchod viac ako sto bytov tak po rozpočítaní nie veľa na byt, presnú sumu neviem. Samozrejme sú to profesionálne kamery, ktoré prisla namontovať firma čo ma certifikát aj na výťahy aj na ich zabezpečenie (mame menené nové výťahy teraz už možno 5-10rocne ale akože nové). Nie je to žiaden problém stačí zaplatiť.
Ono by bolo dobre aby ste sa sťažovali viacerí a otravovať správcu. Ak nechce nic robit správca, volat políciu - casto. Hovoriť so susedmi oproti a nad problémovým bytom. Hovoriť na schôdzi. Ale hákové kríze by som okamžite riešila a to nahlásením na políciu.
So správcom nič neporiešite jedine, ak by vznikol dlh aby ho hneď dal k exekúcii, ani s mestom, nemá zmysel ani oznam vo výťahu a čo sa týka kamier, ak budú viditeľné stačí ich zastriekať farbou a nič neuvidíte. Ak sú to feťáci a majú hákové kríže, treba sa snažiť čo najviac volať políciu, z tej by možno mohli mať strach a inak vám zostane asi len čakať či sa predávkuje alebo príde exekútor a predá byt , takýchto ľudí len tak nevyštvete.
pri prvej moznej prilezitosti volat policiu. Nenechavaj nic pred dverami, ani topanky,bacha na pivnicu. Na 90% diluje
Veľa ľudí má tento problém s jedincami čo si myslia, že môžu všetko.Mame tu síce zákony, ktoré by to mali riešiť,ale sú bezzubé. Ja sama mám suseda čo robí hluk a smrad,lebo nelegálne opravuje autá. Včera bola na TV JoJ reportáž o bytovke čo riešia susedov a nemôžu nič. Problém vidím v zákonoch. Treba sa obrátiť na poslancov, aby zmenili zákon tak, aby indivíduá sa báli robiť to čo nemajú. Celkovo tú ťa spoločnosť je nastavená tak, že ja môžem všetko.Bozohladnost, arogancia.
Hakove krize niekdo nakresli, bude odpoved suseda. Nezmozete nic, ani kamery nepomozu, ani staznosti, kym sa neodstahuje. On si moze vodit do bytu kohokolvek, je to jeho nehnutelnost. Predsa nebudu susedia rozkazovat, kto ho moze navstivit a kto nie.
Alebo zvykol nechať jedny vchodové dvere otvorené tým pádom fakt hocikto sem chodí. A všetci čo za ním chodia vyzerajú naozaj ako ľudia čo sú na drogách. Sme. V koncoch