Hranica medzi láskou a nenávisťou

28. jan 2024

Ahojte,
Mame s ex malého syna. Som v podmienke a moja ex podala trestne oznámenie na mna za nebezpečne vyhrážanie.
Použila naše správy, že urobim všetko preto aby som bol s malým.
Že urobim všetko preto, aby bol maly pri mne.
Nikdy som jej nič neurobil ani malému . Potvrdené na začiatku roka pred hliadkou PZ.
Malého som nevidel 3 týždne odmieta mi ho dať. Povedala, že ma dostane do basy a zmeni mu meno a bude len s ňou.
Máte vysvetlenie prečo to niekto môže robiť?
Pripadne čo mi hrozí?
Ďakujem

muchacici
28. jan 2024

Snaží sa ti ublížiť najviac ako môže, a to cez dieťa. Toto ja nikdy nepochopím, no práve to je tá najhoršia zbraň. Urobil si chybu, že jej také somariny vypisuješ. Nabudúce si aj ty nahraj rozhovor, kde sa ti ona vyhráža, že ťa dostane do basy atď. Nepomohol si si, si v podmienke a vypisuješ také vyhrážky, to je vážna vec. Ako to bude potom vyzerať, že čo si za chlapa? To najlepšie miesto pre dieťa?? Dúfam, že sa vám podarí dohodnúť oficiálne kto a kedy má byť s malým

autor
28. jan 2024

@muchacici ale napísal som niečo zle? Písala, že pôjdeme na sud a ja som napísal, že urobim všetko preto aby bol maličký pri mne. Nevyhrazal som sa, ale myslím že to je reálna vec aj Ja ho milujem. No každopádne áno chce mi ublížiť najviac ako sa dá, ale neviem dôvod. Keďže vie, že malého milujem.

sissy27
28. jan 2024

No kedze si v podmienke, tak asi nebudes uplne idealny partner. A na zaklade coho si si zmyslel, ze ty si ten, kto ma mat dieta vo svojej starostlivosti, ze ty si ten, kto mu ma byt vzorom do zivota? A preco by podla teba dieta nemalo byt s matkou?
Ake mas byvanie, aku mas pracu, ako by si sa chcel starat o male dieta? Alebo ti pride ako skvely napad poberat rodicak a vyzivne od exky, cim si zabezpecis aspon nejake peniaze a nemusis pracovat?

autor
28. jan 2024

@sissy27 bože môj. Za čo som v podmienke je jedno nie? Aké mam podmienky? Môžem kľudne poslat foto. Ja som tým myslel, že som chcel malého vidieť a urobim preto všetko. Keďže mi ho ukázať nechce. Nikto jej ho zobrať nechcel. Ale mám pravo byt s ním nie? Tu je skôr otázka čo s tým tr. Oznámením..

autor
28. jan 2024

@sissy27 poslal som jej výživné 500€ pred týždňom. Všetko viem dokladovať, že som kupoval ja.ale nejdem si robiť PR. To je nepodstatne len odpovedám na vašu otázku.

lindous
28. jan 2024

“Spravím všetko preto, aby bol so mnou” ale znie ako, že ho chceš do svojej starostlivosti a zrejme ju to vydesilo… za čo máš podmienku jedno nie je, nemusíš sa nám tu s tým zverovať, ale určite to nie je jedno… do budúcna treba komunikovať jasne, stručne, iba o nutných veciach, bez citového zafarbenia, nenechať sa ex stiahnuť do hádky, do veľkých emócii, lebo všetko čo povieš môže byt použité proti tebe…nepoznáme ani jednu stranu poriadne, tak ja len dúfam, že to dopadne pre malého čo najlepšie…

autor
28. jan 2024

@lindous ekonomická tr. Činnosť. Každopádne aj keby ju chcem do svojej opatery mám na to pravo ako otec nie? Nikde nie je napísané, že musí len matka ( zamozrejme to nechcem) no ako môže byt toto nebezpečne vyhrážanie? 🥺

sissy27
28. jan 2024

Sam pises, ze urobis vsetko pre to, aby bolo dieta pri tebe - teda chces ho mat zvereneho do opatery. Nie ze ho chces pravidelne vidat a travit s nim cas. A ja sa pytam, v com si lepsi ako jeho matka, preco by malo byt s tebou…a sorry, tvoja podmienka sa s tebou bude tahat a bude na nu aj sud prihliadat pri rozhodovani o zvereni do starostlivosti. Preco by dali dieta do starostlivosti niekomu, kto je prakticky jednou nohou vo vykone trestu? A nie, naozaj nie je jedno za co to je…
Ze si poslal 500€ este z teba nerobi otca storocia. Ty sa v prvom rade sustred na to, aby si sa do tej basy nedostal a vaz kazde slovo a kazdy svoj krok, aj voci ex, aj voci vsetkym ostatnym. Na sud si podaj ziadost o urcenie vyzivneho a stretavanie s dietatom - to bude zavazne aj pre tvoju ex.

mabenn
28. jan 2024

trestne oznamenie potvrdene podmienkou asi nebude len tak pre nic za nic, napriek tomu, ze mas svoju verziu a dovody

autor
28. jan 2024

@sissy27 zbytočne tu riešiť prečo so mnou a nie s ňou. Nerobím otca storočia. Plním si však povinnosti a moje prava mi neumožňuje. Každopádne v poriadku som v podmienke a to robí zlého otca zo mna?? Len za to, že mám podmienku? Pozrite mna zaujíma iná otázka. Súkromne veci tu riešiť nechcem. Snáď budete chápať.

autor
28. jan 2024

@mabenn nie podmienka je za ekonomickú tr. Činnosť to čo podala ona teraz je na polícii, zatiaľ ma nikto nevypočul ani nič. Ale neviem čo mám čakať a čoho sa báť. Respektíve nechápem aká tenká hranica je medzi láskou a nenávisťou

mabenn
28. jan 2024

hranica medzi laskou a nenavistou je individualna zalezitost... co sa tyka tvojho problemu skor bude zalezat od faktov a dokazovania

sissy27
28. jan 2024

Este raz sa spytam - chces mat dieta zverene do svojej starostlivosti? Teda plnohodnotne sa onho starat 24/7 a exka dostane nejake dni a hodiny, kedy s nim bude travit cas a bude mat povinnost platit vyzivne? Na toto mozes v podstate zabudnut, pokial exka nie je nejaka problemova (drogy, trestna cinnost, vazna dusevna porucha, ohrozenie zdravia ci zivota dietata…), plus tvoja podmienka 🤷‍♀️
Alebo si chces uplatnit svoje rodicovske prava, aby si mohol s dietatom travit cas a chces sa podielat na jeho vychove a plnit si vyzivovaciu povinnost? V tom pripade si podaj na sud ziadost o urcenie styku a vyzivovacej povinnosti k maloletemu dietatu, bude ti vyhovene.
A hranicu medzi laskou a nenavistou do toho netahaj, sudy pracuju s faktami, nie s pocitmi.

marca12
28. jan 2024

To za co si v podmienke je velmi dolezite. Ak by bol otec dietata nasilny typ zrejme by som neskakala od radosti,ze mu mam dat dieta a navyse,ked mi vypisuje ako mi zoberie dieta a bude len s nim.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
28. jan 2024

Neboj sa, toto polícia nebude riešiť ako vyhrážanie. Možno ťa len napomenú. Ale to, že ťa vydiera s podmienkou a s dieťaťom je veľmi zlé a musíš sa cítiť hrozne. Nedalo by sa s ňou nejak urovnať ten konflikt? Tak veľmi ťa nenávidí? Keď chceš zmeniť vás vzťah k lepšiemu (čo by bolo najlepšie riešenie) budeš musieť sa skloniť a všeličo zniesť. Proste skús zistiť čo by ju obmäkčilo a to urob. Hoci keď je schopná ťa ozaj obviniť s rizikom väzenia tak to je hrozná osoba.

autor
28. jan 2024

@mabenn no fakty a dokazovanie. Ona ma naozaj v sprave len toto. Každopádne ak povedala “bojím sa o život” “bojím sa že unesie malú” i keď bez dôkazov. Problém to je. Každopádne keby som hrozba asi by prišli hneď vo štvrtok po mna nie?

ivik4
28. jan 2024

Mi nevrav ze tvoja ex si len tak zmyslela bez dovodu ze dieta chce mat ona a ty si anjelik. Anjelicek najsvätejsi co ma podmienku.
By som si schvalne tie spravy pozrela.
Ja som mala na krku psychopata a za nebezpecne vyhrazanie dostal podmienku a zakaz priblizenia,keby nepodpisal dohodu tak ide na 6 rokov do basy natvrdo.
Aj on bol neviniatko ktore sa absolutne nicim nevyhrazalo 😀. ( tiez sa ma fyzicky nedotkol)
Na to aby sa Ti vedeli ludia kompetentne vyjadrit by si mal napisat komplet vsetko, nie len tvoj pohlad

autor
28. jan 2024

@sissy27 užívateľ drog bola. V tehotenstve prestala. Ale to je nepodstatná info. Nie chcem, aby mala mala mamu. Je pre ňu podstatná. A chcem len styk teda Orava a povinnosti no ona podala tr. Oznámenie kvôli tomu, aby mi ju nemusela dávať vôbec..toto nám povedala včera

autor
28. jan 2024

@taynee ako prvé rada od advokátov áno písal. Ale myslel som, že ona to bude chcieť stiahnuť. Že to urobila len ako vyhrazku. Avšak nechce to ísť stiahnuť i keď to je klamstvo. Mám to na videu avšak dokaz to nie je.

autor
28. jan 2024

@slovakboy včera sme tam boli cela rodina. Povedala, že to robí pre dve veci. Jedna, že ma tam dostane a malému zmeni priezvisko a bude len s ňou. A keby to nevislo na súde bude žiadať zákaz styku s malým. Takze nedá sa s ňou. Povedal som, že či mám ja podať za to, že ma dostane do basy respektíve za krivú výpoveď a smiala sa mi do tvare, že podaj

mabenn
28. jan 2024

predpokladam, ze bude ustna vypoved z oboch stran...jedna vec je, co je v spravach, moze to byt aj emocne prehnane - to uz vy viete, druha vec je, ako dotycny vyhodnoti vase vypovede

autor
28. jan 2024

@mabenn no podľa všetkého mám info, že keby ma brali ako “hrozbu” riešia to hneď. Avšak nikdy som naozaj nepovedal nič take a predpokladám, že aj oni to vyhodnotili tak. Nakolko naozaj nikdy som jej neublížil. Hliadka pz to ma zaprotokolovane. Jej vyjadrenie

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mabenn
28. jan 2024

@taynee tazko my tu z jednej verzie vyhodnotime, kde je pravda...na to je vysetrovanie...tiez sa mi nezda, ze uz jednu podmienku ma a vyhrazanie min. v spravach tam uz bolo...na druhej strane, ona tiez nemusi byt uplne v poriadku a tazko vediet, co sa tam udialo roky predtym...nech si policajti robia svoju robotu

autor
28. jan 2024

@taynee stiahnuť sa to nedá 😉 takze to ani nežiadam. Každopádne manipulátor? Za to te bojujem za syna?

autor
28. jan 2024

@mabenn obaja sme na vine. Každý z nás ma podiel na tom, prečo spolu nie sme. Ale o nás nejde. Ide o malého a to, že mna chce poslat do väzenia..? Nemalo by mat dieťa oboch rodičov? Nemá dieťa na to pravo?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. jan 2024

@taynee v podstate som to vedel, len som si to chcel overiť. Každopádne čo mám obvynit matku svojho syna, že ma krivo obvinila? To je riešenie? Preto som to chcel “urovnať”

grof_monte_christo
28. jan 2024

Raz píšeš, že ide o malého a druhý raz že o malú. Nie je táto žena tvoja Mona? Už si nám tu o tom písal.