Hnevalo by vás to?

1. dec 2024

V piatok som bola na bratrancovych narodeninych. Bola tam krstna, ktora je na mna vzdy velmi mila ale za chrbtom ma pred mamou neustale ohovara. Stavalo sa to aj pred tym, ale teraz ma to uz napzaj nastvalo. Opat zavolala mojej mame a totalne ma skritizovala za to, ako som bola oblecena, namalovana a ako som sa spravala. Podla jej slov som sa cely cas tvarila ako kralovna a kazdemu som sa vychvalovala kde pracujem, oblecena som bola tak ze by takto ani smeti nesla vyniest a namalovana som bola uplne odveci lebo som sice mala mihalnice ale licenku a bronzer nie. Realita je taka, ze som sa tam cely cas bavila s sesternicou z druheho kolena, o jej vztahu a o mojej praci nepadlo ani slovo, takze neviem pred kym som sa mala vychvalovat a tvarit sa ako kralovna. Co sa tyka mojho vyzoru, ona je jedina, ktora to neustale kritizuje. Nikto iny s mojim vyzorom alebo oblecenim problem nema, kludne vam sem aj hodim co som mala na sebe a aj keby bolo, som dospela osoba, nechapem preco to prebera s mojou mamou ktoru to potom tiez zaboli, ze ma vkuse kritizuje a pohadaju sa. Dalsia vec, mam bezlepkovu dietu, teda boli sme tam dve, neboli ochotni zabezpecit nic co by sme si mohli dat aj my. Mali sme hranolky s kecupom. Ked zostali posledne kolace ktore uz kazdemu ponukali ale nikto nechcel, tak som si vzala a zjedla som ich tak ze cesto som nechala. Ked si to vsimli, nahucali na mna, ze co z nich vyjedam krem, ze aj ked ich nikto uz nechcel, vzali by si to domov. Toto tiez vycitala mojej mame, ze som im “znicila” puncovy rez za 2€. Ona je obezna, tiez by sa ju dalo kritizovat. Dnes volala s tymto mojej mame, ktoru to uplne rozhodilo lebo ona jej dieta takto nekritizuje a je to proste hnusne. Pritom kazdy den mi zavola a je na mna velmi mila, ale toto tolerovat nebudem. Vas by to tiez vytocilo?

biba_18
1. dec 2024

tvaja mama a ona sú sestry? nerieš to, pravdepodobne sa to týka ich vzťahu a nie teba. ale ako si písala, už si dospelá - nabudúce sa krstnej spýtaj keď bude milá, ako to myslela s tým tvojim oblečením a namaľovaním, že kľudne to môže tebe povedať, nemusí mame…

st_277
1. dec 2024

@biba_18 tiez by som ju konfrontovala a vydiskutovala si to priamo s ňou, ale samozrejme slusne a skusit nevybuchnut.

autor
1. dec 2024

@biba_18 ano su sestry. Ona sa takto navaza do kazdeho za chrbtom. Predomnou zase stale kritizuje tu sesternicu z druheho kolena, ze je strasne hlupa a skolu na ktoru chodi podla nej nedokonci lebo na nu nema. A toto takto povie, na rovinu, bez dovodu. Ale ked ide o jej syna, tak on bude raz urcite vysoko postaveny, on je vzdy najkrajsi, najlepsi…chapem, lebo kazdemu je vlastne dieta najkrajsie, najmudrejsie atd, ale preco musi zhadzovat a urazat inych to uz nechapem.

ruxandra
1. dec 2024

Ja by som si z tej kritiky od krstnej zobrala asi to, že ťa nazvala kráľovnou 🙂 takže áno, si kráľovná a ona ti to závidí, tak ma potrebu ta zhodiť.
Čudujem sa skôr, že to hovorila tvojej mame a ona sa ta vôbec nezastala? Iba ticho počúvala? Nič jej nepovedala?

Ale inak, aj mne moja krstná minule vykricala veci, ktoré myslim, že jej viac prekážajú na jej dcerach ako na mne 😅 zasmiala som sa a idem ďalej

Proste si dôležitejšia a zaujímavejšia ako ona, tak ma potrebu ta zhadzovať

tykat
1. dec 2024

Ked ti zavola tak.sa jej rovno opytaj s cim mala problem na oslave lebo ti to mama povedala. Ver mi ze ta pred tvojou mamou uz ohovarat nebude 😄 a keby predsa nainstruuj mamu nech ju stopne a povie nech to zavola tebe, ze ju to vobec nazaujima.

luccija
1. dec 2024

Tvoja mama sa ťa nevie zastať?na ďalšie stretnutie by som nešla a tete by som povedala svoje aký má stále s tebou problém?

earlgrey
1. dec 2024

Koľko máš rokov?

autor
1. dec 2024
maranco
1. dec 2024

Keď ohovára druhých, tak je jasné, že bude ohovárať aj teba.
Keď začne ohovárať, treba zmeniť tému rozhovoru, ak sa stále k tomu vracia povedať jej jasne že toto nebudeš počúvať, a keď ani to nepomôže tak odísť.
Ak nebude mať poslucháčov na klebety tak ich nebude šíriť.
To isté by sa mala naučiť aj tvoja mama a mala by vedieť zložiť telefón ak začne s klebetením.

diewcatqoo
1. dec 2024

Co mas 10 rokov? Ved ked sa takto sprava a kazdy den ti vola, to je taky problem ju nejako zrusit? Ci aj ty si milunka na nu? O com su take vztahy, kritizovat sa za chrbtom a pritom do oci ako med?

januska12323
1. dec 2024

Nejak celej situácii nerozumiem. Tebe každý deň volá osoba o ktorej vieš, že každého aj teba ohovára a ty jej stále dvíhaš a udržuješ kontakt? Tvoja mama tíško počúva jej výmysly a namiesto vyhubovania jej ti len všetko zvesela zreferuje? Vy dve nemáte vlastný názor?

diewcatqoo
1. dec 2024

"Teta, mali by ste mi podakovat, ze som vam znicila kolac a nemohli ste si ho zobrat domov. Len som vam chcela pomoct, lebo keby ste zjedli dalsich par, mozno by ste uz cez dvere nepresli." 🙄

andreakotesova
1. dec 2024

Daj foto oblečenia, naozaj som zvedavá, čo ju tak poburilo.

komplikovana
1. dec 2024

ak ma tvoja mamina "gule" nech nabuduce svojej sestre povie - vies co draha sestra, mna tie tvoje keci nezaujimaju. Ja si svoju dceru poznam a hanbu mi urcite nerobi. A nech zlozi telefon. Jednoducho ju stopnut zakazdym.

thereisabear
1. dec 2024

Nie že či by ma to vytočilo, mňa to vytočilo aj za teba už teraz. Toto si prečo necháte? Určite by som jej povedala svoj názor a minimalizovala kontakt, keďže dosť pochybujem, že si vstúpi do svedomia a prestane ohovárať.

kristina2412
1. dec 2024

Ja ako matka by som to zarazila:" Katka, neželám si aby si takto rozprávala o mojej dcére .. Ak to neprestane budem s tebou žiaľ musieť prerušiť všetky kontakty". Hotovo ...

gladys_07
1. dec 2024

Nie su puncove rezy len 3 piskoty zlepene lekvarom, z ktorych jedna je napustena sirupom? Aky krem sa tam da vyjedat?

gladys_07
1. dec 2024

Keby mi krstna mama vola kazdy den, hodim telefon do najblizsieho jazera

tetapetra
1. dec 2024

Ty nemáš jazyk? Sa jej z mosta - do prosta opýtaj aký má problém 🤷🏻‍♀️

ina2405
1. dec 2024

Vykašli sa na to, však to nestojí za trápenie. Keby ste tetku zrušili hneď, ako začne pindať, nebol by problém. Tieto falošné vzťahy nechápem. Navzájom sa kontaktovať a deptať, za chrbtom potom ohovárať. Tetka rozpráva mame o tebe, mama rozpráva o tetke pred tebou, ty sa radíš na MK namiesto riadnej konfrontácie.

sissy27
1. dec 2024

Mama nech jej nabuduce povie, aby sa pozrela do zrkadla a neobtierala si hubu o teba a zlozi telefon. Pozna ju, nechapem, naco tie blaboly pocuva a este si z nich robi tazku hlavu. Kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolis ty a vy ocividne tejto tetke dovolite vela.

autor
1. dec 2024

@gladys_07 miňonka to bola. Pomylila som sa kedze obe su ruzove.

kristinka92
1. dec 2024

Ja by som taku osobu odrezala zo života úplne, naco sa tvarit ako rodinka keď za chrbtom každého ohovára? Asertívne by som jej zavolala poslednykrat v živote že aky ma s tebou problém, co konkrétne sa jej nepacilo na tvojom oblečení, čo na liceni a keď ma s tebou problém ma dôjsť osobne a porozprávame sa a nie vyvolávať mame- nikto ste sa jej očividne takto zoči voči nepostavili tak to robí poza chrbat do telefónu. Po takejto konfrontácii by zostala zarazena na dobre dlho. Keď by si chcela “pridať” grády tak spomenúť že si veľmi rada že si začnete hovoriť veci takto otvorene a teda tebe sa tiež nepáčila ignorancia alergii že ste boli na oslave na hranolkach s kečupom, jej obezita a doplň si

hederamonstera
1. dec 2024

Ja sa divim, ze ju jednoducho neposlete do pitche a stretavate sa s toxickou osobou

svetlonos
1. dec 2024

A vy ste celá rodina vrátane teba už úplne debilny?? To prečo ju nezruší okamzite a neposlednom do riti, nezlozite telefón, keď začne ohovárať? Kto vám to káže počúvať a vôbec dvihnut jejvtelefon? Takú by som verejné na oslave pred všetkými sucastnenymi poslala do prdele a povedala aj nahlas prečo. S priamymi príkladmi co kom aj o mne rozpráva poza chrbát, pritom he vzdy "mila". Sviňa falošná je to a azlto ny som vetejne pred všetkými povedala tiež! Bez hanby. Hanbiť sa bude totiž ona. Keď ma gule a vie nadel8vat, nech teda aj zožne úrodu!
A vy len držíte ako hluchý dvere.
A pokial ma hocijaký problém so stravou a takuto skvelú rodinu, zabezpec si donášku a nespoliehajte sa na nich!
Kamoska riesila minule na oslave narodenín hit niekoho, koho vlastne riadne ani nepozná ale strávili dostal akú potreboval. Takže, kde vola tam cesta.

sisaka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basulaak
1. dec 2024

Stara tucna teta co rada riesi piZZoviny. Zasmiala by som sa a mavla rukou.

romiada
1. dec 2024

Napiš jej na Vianoce pohladnicu s tymto textom: kto o kom pred tebou, o tebe za tebou..... a snad tvoja mama vie aku ma dceru a nemusi jej to dokazovať zakomplexovana sestra. Ludia ktori kritizuju a ohovaraju druhych maju zvacsa najviac problemov sami so sebou. Boji sa nakuknuť "do vlastneho hrnca" , tak radšej pozera inym.

bystrozraky
1. dec 2024

Presne si popisala zavistliveho a manipulativneho cloveka. Ta by ti zavidela aj to ze existujes a hlavne vztahy. Rucim ti, ze ta sa v klamstvach topi na kazdom rohu. Je to take neprebudene telaaatko. Hlavu hore ;)

cimage
1. dec 2024

Milujem taketo osoby, kazdeho ohovaraju. Ja nerada chodim na stretnutia s nimi. Mna to nezaujima a urcite potom poohovaraju aj nas. Je z 3sestier, vzdy ohovara tu, ktora tam nie je. Normalne mi je z nej na grc. Na stastie som ju nevidela uz par rokov a snad dalsich par ani neuvidim.