Presťahovala som sa do väčšieho bytu, v prvom byte bolo ticho, akože niekedy nejaké buchnutie alebo vodu počuť bolo, ale v podstate fakt kľud. V tomto byte, ja si myslím že vedľajší susedia hneď vedľa mňa, starí na dôchodku cca 70 rokov, neviem či sú hluchí či čo... Cez deň je kľud, večer vypnem telku a oni strašné nahlas rozprávajú, buchocu, furt hlasná vrava a zvuky do polnoci. Vstávam ráno o štvrtej, neviem si predstaviť, ak to takto bude stále... Som tam len týždeň zatiaľ ale už mám toho dosť... Ako by ste to riešili? Tú ženu odvedla som videla raz na chodbe, keď mi vŕtali technici káble na tv, už na pohľad taká rozdrapena drzá pani. Neviem či jej mám zaklopať večer a poprosiť ju,nech sú ticho po tej 10tej, predpokladám že to aj tak bude mať na háku. Možno už aj predtým to niekto riešil. Alebo čo by ste robili? Napísať oznam napr do výťahu anonymné? Nechcem sa tam hádať do susedmi hneď po pristahovani ale oni asi Spiš do obedu a vylievajú v noci lebo cez deň fakt nič nepočujem. Som z toho úplne znechutená. Ja si ani práčku nedovolím pustiť cez víkend pred ôsmou,aby som niekoho nezobudila... Idem si kúpiť štuple do uší, ale neviem či nebudem počuť aj cez ne a ešte zaspím do práce...
Hold život v paneláku. Nespravis s tým nič. Ak sú hluchí, kvôli tebe, či oznamu vo výťahu, sa rozprávať neprestanu
@tramtada31
@luliu v paneláku som zila už desať rokov, ale toto je extrém. Aby začali hulákať o desiatej večer. Cez deň nepoviem pol slova. Presne to, že predpokladám, že keby som zaklopala a slušne poprosila aby boli ticho, tak ešte začnú hulákať po mne, na pohľad je to ten typ tá žena... Preto neviem či to neriešiť nejako anonymné skôr... Neviem keď je to byť vedľa môjho, je to stredový byť, či aj tí ďalší to počujú, nad nimi, pod nimi alebo len ja keďže si asi rovno za stenou....
Co sa hadaju? Ci ako su hlucny? Ak salen rozpravaju nepustaju hlasno hudbu nespravis s tym nic. Syarsi ludiA su nahkuchli tak ked rozpravaju rozpravaju hlasno. Ja byvam v dome suseda je hlucha ma nosit syrojcek nenosi tak sunovia ked s nou komunikuju doslova vresta aby pocula. Ked ma vecer zapnutu yelku a otvorene okno pocut to po ulici riadne to je na plne pecky.
@slavomira236 Ja o štvrtej vstávam každý deň do práce a dnes som zaspala snáď o dvanástej... Ja to neviem ani identifikovať, či to je krik či rozprávanie, presúvanie nábytku, zas niečo spadne na zem, do toho telka, fakt buď veľmi hlasno rozprávajú alebo neviem... Nepodoba sa mi to na hádky... Včera akoby zívala nahlas so zvukmi... Vieš keby cez deň tak dobre. Ale nie že ja idem spať o desiatej, vypnem telku a mám pocit že práve vtedy sa to začne. Fakt už na pohľad pani vyzerá byť veľmi neprivetiva, tak preto sa nechcem nič púšťať do otvoreného konfliktu, aby to nebolo ešte horšie. Preto mi napadol aj ten oznam, len nechápem čo to počujem len ja alebo aj tí nad nimi a pod nimi, či aj tak nebude vedieť, že som to písala ja,ak sa doteraz nik nesťažoval alebo naopak sa už sťažovali viacerí... A fakt už od pohľadu to nie je typ kritiky mi povie prepáčte,dáme si na to pozor...
Tak sa skus opytat spodnych vrchnych susedov ci pocuju nieco ci im to vadi. Ak ano ci je to tak u nich bezne. Ak ti to bude vadit tak ak sa nechces odstahovat tak len vydrzat. Maju uz po 70 tke tak vecne zit nebudu. Oni si mozno ani neuvedomuju ze nahlas rozpravaju. Ak nerobia diskoteky v noci nikto to riesit nebude. Susedia si mozno zvykli a nevadi im to. No stari ludia su castokrat tbrdohlavi a horsi ako male deti
my sme mali suseda, kt. sa opíjal, vykrikoval na balkóne ožratý, zhadzoval cigy dolu, robil si párty do 3:00 ráno, volali políciu=dostal pokutu za rušenie nočného kľudu,ale toto fakt všetci počuli... vraj 3výjazdy a môžete spísať petíciu ako vchod...tvoj prípad je o ničom...ja tiež počujem ako sa susedia rehocú a viem vždy kedy pijú a majú návštevu, to jedine furt im klopkať po 22:00, že už majú byť ticho, ale budeš za sprostú asi, odhlučni si jednu stenu v byte, však akustický polystyrén nieje až taký drahý keď by to zabralo...
@carrot_apple no teraz sme prerobili byť, som samoživiteľka, tak som totálne vychádzala z peňazí teraz, kúpa,zariadenie atď... No fajčenie to je ďalšia vec... Tu nemám zasklený balkon tak vyjdem na balkón a plno popola na ňom z cigariet...a to zas tipujem ona fajčí lebo hocikedy aj na chodbe je smrad z cigariet... Keď si sama neuvedomila že popol dám hoci do zavaraninovej fľaše a zavriem ju, a nerobím druhým bordel tak asi poprosenie nepomôže... Balkón má hneď vedľa mňa, nie je medzi nami ani jedno okno...
@slavomira236 no vieš, nechcem tu po týždni bývania obiehať susedov a robiť zlú krv, normálne mi to je blbe...
A to vážne je bežné že ľudia takto vystrájali v noci? A neberú ohľad na druhých? Bývalá som teda už vo viacerých panelákoch a toto som nezažila
… je Ti to blbe obiehat susedov, pani je na pohlad neprijemná a začne hulákať ked ju poprosiš … tak čo chceš robiť? Pochybujem, že po ananymnom papieriku vo výťahu sa niekto uvedomí. Tak buď komunikovať alebo sa proste odsťahovať …
No ten akusticky polystyrén ani nepomoze, my mame takisto problem že mame tenkú stenu so susedom, ktorý je kus nahluchly ale vždy keď napíšeme sms tak si telku stíši ale keď s niekym telefonuje to ako keby bol u nás v obyvacke tak je to počuť … no a teda zainvestovali sme do odhlučnovacieho sádrokartónu chlapi nám to spravili vyšlo nás to cca 400€ aj s robotou a to len jedna stena a efekt žiadny práveže mám pocit, ze je ho počuť ešte viac 😄
@hellionka no preto sa tu pýtam na rady. Tak neviem či ty by si sa chcela už od začiatku hádať s niekým a už vôbec nie s takým človekom čo to bude mať na háku akurát robiť možmi ešte prieky.
@spanielka44 hrozne ako sú ľudia... A najhoršie je že týchto cez deň nepočuť vôbec. Mám pocit že čakajú kým vypnem telku aby mohli začať 🤣😡
Ja som minulý týždeň zistila odkiaľ ide hudba občas naplno, nevadilo mi to no okolo mam dôchodcov sme tichý vchod,, suseda oproti si púšťa rádio nahlas tiež ma okolo 70 🤣 skôr by si mohla ísť pekne za nimi a porozprávať sa ved už majú svoj vek
No alebo ich v čase Tvojich voľných dní zobuď krásne ráno o 6 hlasným rádiom/TV. Možno im zmeníš režim. Obávam sa, že tu ozaj nič nepomôže. Môžeš skúsiť policiu po 22.hodine, ale ak vyslovene nerobia bordel, asi nepochodíš. Držím palce a pevné nervy....
@martinka13 ďakujem. Uvidím ako to bude pokračovať, začnem stuplami do uší a uvidím...ak nepomôže, skúsim ju asi pekne poprosit...
@martinka13 mohla by som ich cez pracovný týždeň zobudiť o štvrtej ráno, aby videli, že ani mne nestačia štyri hodiny spánku... A to som sa pri obhliadke bytu pýtala ako sú tam susedia....samozrejme všetko v poriadku...
no obavam sa, ze ti nepomoze nic. ja som si zazila nieco podobne, skoncila som na liekoch, pre mna doteraz nocna mora, den, ked sme sa odstahovali som sa znovu narodila.
urobila si chybu, ze si sa nesla opytat susedov realne, aki ludia tam byvaju, ale spolahla si sa na medove reci predajcu
ak je to typ susedov, co v noci hulaka a zije a cez den spi, tak potom mozno piju, fajcia a cez den dospavaju, cize to budu stari sebci,co im na nicom uz nezalezi.
ak mas vacsi byt, tak skus si prestahovat postel co najdalej od ich steny
@lenkahvh no neviem aj tak, či by niekto povedal pravdu zo susedov. Áno sú to taki ľudia zrejme, teda ju som videla 2x ale ide z nej už na pohľad nepríjemná energia... ani sa nedá kde presťahovať posteľ, lebo nie je na ich strane steny... Ale v detskej je spoločná izba, v obývačke aj chodbe... Ostáva už len kuchyňa a tam sa ledva zmestí stôl...
no mozno by ti nepovedali, ale keby si zazvonila na vsetky dvere, otvorili by ti ludia a urobila by si si urcite lepsi obraz o tom, kto tam byva /ja uz by som k starsim ludom kvoli tomuto nesla byvat, mam tiez taketo skusenosti, ze su nahluchli a vsetko im reve/
ja viem, ze dnes si uz mudrejsia a budes inak konat, ak budes kupovat dalsi byt, ale to je tak, ze clovek sa uci na vlastnych chybach
teraz ti to nepomoze, vieme
skus ist na nu milo, kup jej daco sladke a prid sa predstavit a pri tom jej to slusne povedz, nejak zacat musis, uvidis, mozno to aspon trochu pomoze
napis o mesiac, ako sa to vyvija
@lenkahvh veru na vlastných chybách...žiaľ...ani ma to nenapadlo,keďže fakt s takým niečím som sa nestretla...určite sa nechcem hádať...ak nepomôžu štuple,tak ju pekne poprosím a uvidím...ďakujem 💗
Cez týždeň si predpokladám v práci do 15, keď ráno vstávaš do práce, tak ako chces po týždni tvrdiť že cez deň sú ticho, keď doma nie si
Starší človek po 70tke má snáď aj nejaké choroby , starosti, tak sa nebude na chodbe asi usmievať a po 7 dňoch si opísala babku dosť otrasne
Tiež raz budeš stará, hluchá a keď sa budeš s niekým rozprávať , budeš hlasnejšie kričať aby si počula
@sante81 tak týždeň je to vždy večer... Poobede nepočujem nejaký extrémny hluk. Ak je to aj cez deň, tak ďakujem pekne.
@sante81 v pohode, nech sa rozprávajú hlasno. Isto by dom to neriešila keby to bolo cez deň.ale týždeň furt hlasno rozprávať do polnoci? Ty by si bola asi v kľude, keby si do polnoci nespala a o štvrtej ti zvonil budík...
Ja vstávam 4:20 a bývam v paneláku, kde je väčšina ľudí vo veku po 75 rokov, tiež som samoživiteľka a žijem tu 6 rokov. Zvykli sme si všetci, predpokladám že si byt prerabala, alebo nejaké úpravy, píšeš že babka vyšla von keď ti vŕtali káblovku, stačilo pred tým zaklopať, milo upozorniť že bude chvíľu hluk
Neútočim na teba, iba sa mi nepáči spôsob akým píšeš o ľuďoch ktorých poznáš spoza steny 7 dní.
Všetci budeme raz stari, chorí, hluchí, .
@sante81 nevyšla von, šla z výťahu domov. Áno, všetci budeme raz starí ale to snáď nie je dôvod nebrať ohľad na iných... Nemám rada toto, že len preto že je niekto starý, môže všetko,musí mať úctu atď. Mali by to byť vždy obojstranné.
Normalne tam o 10 vecer zajdi a povedz im nech su tichsie v ramci nocneho kludu coho sa bojis😂, lepit kktiny na vytaz je blbosť ked uz tak im to hod do schranky ale i to je blbosť
No ja som divná, ale išla by som normálne, slušne ale priamo povedať hneď po hulakani.. čiže ked príde nejaké dlhšie hulakanie, pôjdem k bytu, zaklopem a po otvorení sa milo s úsmevom predstavím a poviem niečo zhruba takéto " úplne chápem, vaše súkromie a právo hovoriť nahlas, ale zajtra skoro ráno vstávam do práce - mohli by ste prosím hovoriť tichšie? Ruši ma to, neviem zaspať a bojím sa že keď budem unavená, spôsobim nehodu za volantom.. moc ďakujem, že mi viete vyjsť v ústrety".. avšak podľa reakcie by som reagovala aj ja.. ak by bola nepríjemná, podráždená, viem byť taká tiež a o to viac by som k nim chodila klopať..
Jedno čo naozaj nemám rada je, že ľudia si myslia že sú na svete sami a verím že mnoho krát im ani nedojde že ich je počuť, lebo ich na to nikdy nikto neupozornil..
@sante81 čiže tvoja rada je akceptovať ak niekto ruší nočný kľud?
Kup si stuple do usi. Bohuzial, hlavne panelákový byty majú papierové steny a je pocut všetko. Mozes si odhlucnit stenu, umiestniť tam veľkú skrinu, to pomoze stlmiť zvuk