Hluční susedia

2. jan 2024

Prosim Vas, existuje "nejaká páka" na hlučnych susedov pred 22hou? Vsak ludia, co maju male deti, alebo vstavaju skoro do prace maju cakat do 22j, aby mohli zavolat policiu a potom este cca 30 minut, pokym to policia poriesi? Vsak male deti chodia spat bezne aj pred 20tou a vtedy sa to neda nijako poriesit? Dik za rady🙏

xsimonkax
2. jan 2024

Žiaľ nedá.

soraya25
2. jan 2024

Teraz sa ma prestať točiť svet lebo dieťa spi?

minenkak
2. jan 2024

Existuje aj druhá strana mince,deti plaču .

deti95060810
2. jan 2024

no a čo povieš na hluk ráno keď prídu domov z nočnej? existuje nejaká páka aby bolo ticho od 8 hod do 14 hod?

nikpa
2. jan 2024

Kúpiť dom.

martinka13
2. jan 2024

Jedine sa odsťahovať

medda_beda
2. jan 2024

A aký hluk? Lebo niekomu vadí aj to, že sa človek prejde po obývačke.

minenkak
2. jan 2024

Ja ráno keď idem do práce o pol siedmej púšťam vysávač,práčku a aj sušičku,prídem domov púšťam hudbu a teda hlasno,sused bývalý počúval hudbu tak nahlas že sme mali disco celý dom,absolutne nik nič nepovedal.Proste bytovka

lizatko1009
2. jan 2024

Len existuje aj druhá strana napríklad ako my, čo chodíme ešte len o 20:00 domov a áno vtedy si pustím pracku ale je veľmi tichá, varím, pustím kuchynský robot a? Veľa x o 2:00-3:00-5:00 7:00 aj 9:00 cez víkend keď my spíme, počúvame plač, dupot, vreskot od detí a sme ticho.

maranta_leuconeura
2. jan 2024

A ludia co sa chcu vyspat do 9tej maju cakat, kym ti vyrastu deti, co revu od 6 rano? To uz tiez nie je nocny pokoj a musime to tolerovat 🤷

kozova87
2. jan 2024

@maranta_leuconeura a to ešte niektré trikrát v noci revú😄😄😄väčší nezmysel som dlho nečítala,treba sa prispôsobiť keď sa býva na byte,nočný klud je od 22-06 asi pre niečo daný

rebrambora
2. jan 2024

Dieta si vies velmi jednoducho naucit na hluk. To ale hned od narodenia, cize je asi neskoro.

gabrm
2. jan 2024

@autor
Moji susedia zas pravidelne používajú priemyselný vysávač o 23:50 na odsávanie soplikov,lebo 8-ročné dieťa nechce samo smŕkať.
A ja bežne vstávam o 2:00 do práce 😂.

nelca0510
2. jan 2024

@minenkak ty si kus hrozného suseda. Pustas hlasno hudbu,vieš o Tom a je to to jedno. Lebo bytovka. Si dobrá ....

vanilkovazmrzka
2. jan 2024

Existuje na to paka za par centov, vola sa stuple do usi.

lizatko1009
2. jan 2024

@kozova87 minule sa na našej stránke sťažovala jedna mamička v sobotu o 13:30 ci musí teraz nejaký sused vŕtať, keď jej detičky spia. No nie, sused mal zaklopať do 100 bytov a robiť si poznámky, ktoré kedy spi.

dominikak4
2. jan 2024

My uvažujeme, že sa presťahujeme zo staršieho domu na dedine do väčšieho bytu v meste. Na dom v meste nemáme peniaze, v našich možnostiach je žiaľ jedine byt - nechceme už starý dom na rekonštrukciu. Vidíme v tom výhody pre deti, socializáciu, všetko poruke, nemusieť stále behať hore - dolu autom. Veríme, že ak bude byt väčší nejako si zvykneme. No ale keď toto čítam, tak to asi nie je až taký dobrý nápad. Budeme síce priamo v meste, ale ak nás majú takto šikanovať susedia, tak to budem asi fakt radšej na tej dedine v dome. My ani nevieme, že máme susedov, v živote sa do nás žiadny nestaral, nikto nerieši kedy periem, či mi vrieska dieťa. To fakt ľudia riešia také blbosti a terorizujú sa navzájom?

petamich
2. jan 2024

holt vola sa to zivot v bytovke 🤷‍♀️ niekto ma hlucne dieta, iny hlucneho psa, niekto sa hlasno hada, iny hlasno sulozi, niekto uklada deti o 20:00, iny chodi na nocne a chce mat pokoj po nocnej a vtedy vystrajaju deti, niekto je v praci do 20:00 a nema na vyber a oprat a varit musi, sople odsavat v noci tiez nie je pasia pre obe strany

kazdy mame nejake svoje dovody, ktore treba respektovat, ak sa tomu da predist alebo byt kusok solidarny a empaticky tak to je cesta, ak sa neda alebo je niekto idiot, zial, potom sa da ist byvat este na samotu u lesa (inak taky sused idiot vo vedlajsom rodinnom dome je tiez parada)

minenkak
2. jan 2024

@nelca0510 ja púšťam hlasno hudbu a bývalý sused púšťal tak že celá bytovka mala disco a nikto sme nič nepovedali

minenkak
2. jan 2024

@nelca0510 a áno lebo bytovka, stále nepustam hudbu tak aby susedom skákali taniere

nelca0510
3. jan 2024

@minenkak jasné,lebo to robia všetci,lebo to robil sused,lebo,lebo.... Takže začarovaný kruh sa nepretrhne. Nikto už nedokáže byť ohľaduplný,že je stále len ja,ja.

lenka.25
3. jan 2024

Toto keď tu čítam, tak fakt neverím . Celý život bývam v bytovke a s takýmito sebeckými susedmi som sa teda nestretla. Aj v bytovom poriadku je , že susedov neobťažujeme nadmerným hlukom, či pachom atď a je úplne jedno koľko je hodín. Takisto v nedeľu je zakázané búrať , rúcať , vŕtať a čo ja viem čo - tiež nám to vyplýva z bytového poriadku .
Pokiaľ robia naozaj neprimeraný hluk , treba sa obrátiť na správcu bytovky .
Kokso , lebo robia iní , budem aj ja , otrasné správanie ....

petrahl
3. jan 2024

@gabrm o 23:30 sa asi každý vysávač zdá priemyselný 😄😄😄

moneequa
3. jan 2024

@lizatko1009 to je bezny hluk, co by normalneho cloveka nerusil. Susedia peru aj o 23:00 a vobec ma to nerusi. Myslim, ze taketo veci autorka nemala na mysli..aj ked uz som sa stretla s pohorsenim, ze niekto o 20:00 vysava😀

lienka.7
3. jan 2024

@lizatko1009 co je na tom zle? Ja som tiež normalne slusne poprosila susedov, aby ak to nie je nevyhnutné cez obed nevrtali. A inak vŕtať v nedeľu o 12.na obed je proste chore... sorry.
A cuduj sa svete, pochopili to. Dokonca robotníci v druhej bráne co v lete robili byt tiež keď počuli, ako mala reve, tak tiež sami sa ma pýtali, či to vadi. Vravim, ze áno, ale co uz teda narobím. Ich šéf mi potom sám povedal, že mali ste nam povedať, vieme robiť tak, ze budeme vrtat keď ste vonku a 2 hodky keď mala spi, vŕtať nebudeme. Cize slusne sa všetko dá. Len netreba byť hneď oprskly a naštartovany na cely svet.

lavender94
3. jan 2024

Takýchto ľudí milujem. Oni maju deti tak poďme teraz všetci chodiť pi špičkách najbližších 10 rokov. Už som sa stretla s tým, že nam vo vchode niekto vylepil na dvere oznam, ze zákaz vysávania, prania atď po 18:00. Samozrejme to nebolo nejake rozhodnutie zo schôdze, ale výplod nejakého chorého mozgu čo asi nechodí do prace. Mne tiež vadilo ked som si chcela pospať a decko pustilo svoje revy. Vies co pomohlo? Isť do domu.

amelie2017
3. jan 2024

Ano, kazda minca ma dve strany, moje decka su tiez niekedy ako utrhnute z retaze a lutujem susedov. Alebo maly byva casto chory a to su preplakane noci, ked nu umyvam vlasy, cakam, ze pride socialka, ... ale nasi susedia pod nami- neviem, kolko ich tam byva, naratala som ich min. 10, robia kazdu nedelu a kazdy sviatok karaoke, ale take ozajstne, ze sa clovek citi ako niekde v klube. Uz nastastie len do 22., lebo som tam musela parkrat nabehnut. Okrem toho, neviem na 100%, co robia, myslim si, ze otvaraju jeden druh musli a to je nonstop do noci buchanie. Sem tam len akoby klepali rezne, ale niekedy take rany, akoby na podlahu hadzali bowlingove gule a vtedy sa mi realne trasie nabytok a lampa. Byva tam cca 3-4 rocne dieta, ktore asi v noci zavru do izby a ono sialene reve aj vyse hodiny- toto uz uticha, asi si chuda zvyklo, ze nik nepride. Bezny ruch bytovky, ci plac maleho babatka mi nevadi- skor lutujem susedov, lebo mam pocit, ze ta malinka len place, nic ine. Alebo ze sa pravidelne sprchuju po polnoci a kazdu chvilu im pada sampon alebo nieco, to som si uz zvykla, ale hluk od tych pod nami naozaj obmedzuje ostatnych susedov. A najlepsie bolo, ked som sa o 4. rano zobudila na kikirikanie. Kazdych 10 sekund, najprv som si myslela, ze to ma niekto budik, ale kdeze- mali nejaky sviatok a na dvore 2 kohutov a kacky 🤦‍♀️ az ked vybehol nejaky iny sused, dali ich dovnutra, tak som ho potom pocula kikirikat cez steny 🙈

tahomi
3. jan 2024

@lienka.7 a ked je tych deti v bytovke XY? Komplex 100 bytov? A kazde inak spava? Tak by si spravila co, ktoremu z tych rodicov vyhovela?

ibatanecnica
3. jan 2024

nie, nie je žiadna páka.

ibatanecnica
3. jan 2024

@deti95060810 presne tak, čo takí, čo sa potrebujú po nočnej vyspať a vedľa v byte behajú a plačú deti.