Hanbím sa za rodičov

marher
24. júl 2024

Ahojte, v realnim zivote o tom nerozpravam, ale lezi mi to velmi ba srdci. Moji rodicia sa dostali do neprijemnej zivotnej situacie. Rodicovsky dom, v ktorom zili, dalsi surodenci predali. Oni sa museli odstahovat. Vybrali si, ze pojdu byvat do starej hrubej stavby, bez toalety, elektriky, vody, do strasneho bordelu.
Tato situacia nie je nova, nechali to takto vyeskalovat. Strasne mi je to luto, ze takto ziju, na druhej strane sa hanbim, ze takto ziju.
Pripravovala som im dokuemnty na obecny byt, neskompletizovali ich, pomaham im zhanat robotnikov ale netusim ci im zavolaju...nie je nic horsie vidiet takto vlastnych rodicov...

dadis
24. júl 2024

@marher Nemozes za to. Rodicia si vybrali, ze nebudu riesit svoju bytovu otazku. Mali na to cely zivot, zili v dome, ku ktoremu asi nemali vlastnikcy podiel (bez suhlasu co i jedneho vlastnika by dom ich surodenci nepredali), mohli oni kupit ten dom od surodencov, mohli oni riesit ten najomny byt..no mali vela moznosti. Ze skoncili v takom dome, nie je tvoja hanba. Predpokladam, ze su tam i ine problemy, pravdepodobne alkohol. Za nic z toho sa ty ako ich dieta nemas dovod hanbit..

anjelicek26
24. júl 2024

Tak zavolaj vodára na tu vodu a toalety. Pozri darovacie skupiny za odvoz kvôli nábytku. Tam sa dajú niekedy neskutocne veci vychytat. A komunikuj s rodičmi. Co si ako súrodenci mysleli, že kam rodicia pôjdu?

marher
autor
24. júl 2024

@dadis dakujemza povzbudenie

januska12323
24. júl 2024

Ty sa nemáš za čo hanbiť,je to len a len ich chyba.

renirv
24. júl 2024

rozhodne to nie je tvoja chyba. preco sa nechali len tak vystahovat? kazdopadne je to dost smutna situacia, tiez by mi trhalo srdce.

katica06
24. júl 2024

@marher poznám veľmi podobnú situáciu v rodine, tím.dvaja vtedy pracujúci dospelí, dnes pomali bezvládny dôchodcovia posledných 35 rokov nič neriešili ak aj s nimi ich dospelé dieťa niečo riešilo tak iba v hypotetickej rovine. Respektíve im sám objednal šachtu na vodomer, vykopal jamu vybavil, zaplatil všetko potrebné. Keď mali okolo domu 2m burinu tak šiel pokosiť. Zrušiť trvalý príkaz, zmluvu o stavebnom sporení, vybavenie dôchodku a tisíc ďalších veci, vždy došiel ich syn a vybavoval, hoc išlo o presun na vzďielenosť 100m na najblišiu poštu či obecný úrad. Tak pekne pohodlne žili s vedomím že im on všetko vybaví. Tak si po čase zrušil podnájom veď tam mal trvalý pobyt a všetky svoje úspory vrazil do polorozpadnutej chatrče. Dokopal rodičov ku kúpe nového domu pritom sám šiel za ručiteľa, presťahoval ich tam. Keď si nakoniec našiel partnerku a chceli riešiť vlastne bývanie ešte bol za zlého.
Komu niet rady tomu niet pomoci....

gerber58
24. júl 2024

@marher nechceš si ich zobrať k sebe, keď tak trpiš pri pohľade na nich?

danica2711
24. júl 2024

@marher to nie je tvoja hanba. Ale keďže tvoji rodičia majú zrejme dosť laxný prístup k majetku a k životu vôbec, prever si, ako je to s vlastníctvom terajšej nehnuteľnosti, aby im ju zase niekto "nepredal" pod zadkom. Kým nezistíš, že naozaj patrí výlučne im, neinvestuj do nej, aj keď by si chcela rodičom pomôcť. A aj potom len najzákladnejšie veci, aj keď ti to je samozrejme ľúto. Ale tvoji rodičia sú dospelí a svojprávni a do tejto situácie sa bohužiaľ dostali vlastným lemplovstvom...

melanta
24. júl 2024

@marher pozri, je dosť možné, že niekto ti tu napíše, že sú to tvoji rodičia, zober ich k sebe. To nerob. Sú to dospelí ľudia, ktorí evidentne celý život neriešili otázku vlastného bývania. Nie sú zodpovední a to je ich problém. Pomôž im tým, že ak im pomáhaš riešiť obecný byt, tak pomôž im v rámci toho so všetkým. Ak vidíš, že nie sú schopní ani si veci doklepnúť. Ak potrebujú robotníkov, zavolaj ich ty a rodičom oznám, kedy prídu a koľko im zaplatia. To pre nich môžeš urobiť, nebude to stáť príliš veľa energie navyše.

mantilka
24. júl 2024

Pravdepodobne súrodenci sa cítili využívaní. Ako opisujes tvoji rodičia nič neriešili, ani teraz neriešia.
Chápem ten pocit bezmocnosti ale ty si už samostatná jednotka.
Pravdepodobne celý život niekto riešil problémy za nich...nedozdeli.
Je to pekne, že si to uvedomujes a chces riešiť...aj napriek tomu, že doma si nemala vzor.
Ries seba a ich len okrajovo, lebo vidíš že kašlu na tvoju pomoc. Držím ti palce, aby sa ti v živote darilo ♥️

janickacrazy
24. júl 2024

@marher mňa by hlavne zaujímalo, ako mohli tvoji súrodenci predať rodičovský dom, ty si o Tom predaji nevedela?

dadis
24. júl 2024

@janickacrazy Asi surodenci rodicov..

marher
autor
26. júl 2024

@janickacrazy surodenci rodicov