Ahojte. Pohádala som sa pred pár dňami s najkamoskou.
Dôvod, vecne negatívny človek, hypochonder a nikto nema ťažší život ako ona.. poznáme sa od plienok, vychovali sme spolu deti, ako vzdy mala tieto sklony no nezasahovalo má to nijak… ja dom
Bola furt ta, ktorá ju vytahovala z tých negatívnych myšlienok a snažila sa jej ukazat aj život, kde sa človek nemusí zo všetkého psychicky zrútiť….neuspesne, ale už mám toho dosť, uvedomila som si, že mi je bez nej ľahšie. Je to len pár dni, ale nirmalne premýšľam alo nás vzťah ukončiť úplne. Mám jej povedať že co koniec? Naše deti sa kamosia a aj celkovo naše rodiny sú prepojené krížom krazom, muzi spolu robia, deti do skol, naše mamky su tiež kamky a majú spolu folklórny súbor a teda sme pomerne často v kontakze aj skrz rodinných akcii a tak… neviem ako to ukončiť.
Nepritakavala som jej v našom kamarátstve na vsrtko, už viac krat som jej povedľa svoj názor že to preháňa naprikald aj s tými návštevami doktorov pre úplne hluposti…rozum by vám zastavil na hodinu. A ona aj tak…
Ďakujem za prečítanie.
Ja som mala podobnú kamošku, síce nie od plienok, ale poznali sme sa cca 13 rokov ... Ale tak isto bola neustále negatívny človek, na všetko frflala, ešte aj na vzduch, ktorý dýchala ... Vždy som sa to snažila nejako nepripúšťať ... Ale ona sa vždy vyjadrovala, že deti nechce, že je už na to stará a potom som otehotnela ja ... 3 mesiace som doma ležala, ako riziková a keď som konečne mohla na kavu, som si išla nohy dolámať, že jej oznámim, že som tehotná, nechcela som cez tel a že s babátkom to vyzerá po 3 mesiacoch konečne dobre a asi to zvládneme a ona čo na to ??? že sa nemám tešiť, že jej kamošky potratili aj v 6 mesiaci dalsia v 8 mesiaci a zrazu tých kamosiek hadam bolo na každý prst jedna, ktorej tehotenstvo nedopadlo dobre a že sa zbytočne vytešujem !!!!. Sedela som na tej kave ako obarena a vôbec som netušila, či jej mam drbnúť po hlave, nech sa konečne spamätá, že je tak negatívny človek, že sa nedokáže tešiť ani z kamarátkinho tehotenstva, alebo sa mam len postaviť a bez slov odísť ... Sedela som a čakala, dokým to skončí ... Najväčší gol bol, že hneď ako sme došli domov, mi začala vypisovať, aké vitaminy som užívala ( išla som cez IVF ), lebo zrazu jej kamoška volala, ano jej, čo deti ani nechce, čo by si mohla dať na plodnosť ... Z tohto som usúdila, že to dieťa chce, ale asi jej nebolo dopriate a keď som otehotnela ja, nevedela to prekusnúť, tak ma psychicky zdeptala počas jednej kávy... ODVTEDY u mňa skončila a pozdravíme sa maximálne čau ... Akože keď to s ľudmi nejde po dobrom, na čo ich mať v živote ??
Ak by čítavala knihy, táto kniha je na to dobrá
https://www.martinus.sk/648409-citit-se-dobre/k...
Sú tam napísané aj kognitívne skreslenia a vysvetlené, napr. čierno-biele videnie, mentálny filter (kedy človek vníma len to negatívne), emocionálne zdôvodňovanie (keď na základe nejakého pocitu, človek vykreslí celú realitu- "cítim sa zle- tak je všetko zlé")
Nie neukoncuj to, staci sa vyhybat.
Tak, to bude zrejme jej osobnostná črta, to nezmeniš.Ak, ťa to irituje natoľko, že sa nad to nedokážeš vzniesť, tak nemusíte byť najlepšie kamarátky, stačí, že budete dobré známé
@nikoleta999 Nikdy, som nečakala, že spadne niekto na rit, len za to, že som tehotná a prekonala som tretí mesiac. A taktiež som z nikoho neomdlievala, len preto, že je gravidna.To, je intímne preživanie, ktoré cítiš ty vďaka hormónom, možno tvoji najbližší a určite, kamarátka nemusí so mnou prežívať tehotenskú eufóriu.
Keď sa začne sťažovať, zmeň tému alebo sa tvári nezaujato, nereaguj. Po čase jej dôjde že o Tom sa baviť nechceš a začne rozoberať niečo normálne.
Čítals som Jordana Petersona 12 pravidiel na život. Hneď tretie pravidlo je, obklopujte sa ľuďmi, kt pre vás chcú len to najlepšie.
Ja osobne eliminujem všetko negatívne.
@hederamonstera no ona má dosť v minulosti aj tak citovo vydierala. Že ja ju vždy viem nakopnúť do života, že bezomna by ani materstvo nezvládala (nesom psychológ ale podľa mna mala an poporodnu depresiu a jednoducho dodnes sa nestotožnila s rolou matky (6 a 2ocne deti)furt hovorí ako je všetko náročné s detmi pritom zije v generačnom dome s mamkou a tatkom, cez cestu jej zije sestra s babkou, pomoci má visc nez dosť. Aaaa teda keď jje niečo iné poviem, čo nieje podľa jej odpovedi tak do mna vždy šla štýlom. Od teba dom čakala úplne inú odpoved, myslela som že Mi rozumies a take pre mna už nepríjemne konfrontácie
Na čo jej hovoriť je koniec ako keby ste mali milenecký vztah. Normálne nebudeš s ňou chodiť von, nebudeš si s ňou písať a vyhýbať sa stretnutiam a pochopí aj sama a ak sa opýta čo sa deje vysvetlis jej to
@nikoleta999 extrém. Dobre si urobila. Mne ako posem nikdy nejak nerobila naorieky ani mi nijak neublížila nikdy, ale ten jej negatívny postoj m životu je pre mna poslednú dobu nezvládnuteľny…
Neukoncuj to teatralne. Ak by si jej povedala, ze koncis, urcite by sa strhla vymena nazorov, emocie a to by dopadlo zle. Rodina, znami by to vedeli, riesili, starali sa do toho, ktora ma vacsiu vinu na tom... to ozaj nepotrebujes.
Jednoducho s nou len nebud. Neda sa ti, mas toho teraz vela, teraz nemozes... ak bude nejaka spolocna akcia, normalne s nou prehod s usmevom par viet, ale inak stravis cas s inymi.
Jej to po case urcite dopne, ze nieco nie je ok, ale nebude ti mat co vycitat, kedze sa v podstate nic nestalo.
@candii tak sme od plienok spolu, bývame v rovnakej dedine, prakticky na rovnakej ulici. Len mame chrbtom Domi k sebe a spojené branickou 🙄 nehovoriac o tom, že majú u nás nejaké veci v mrazaku velkom, že neni to len tak jednoduché
@unicornlady tak u nej by to sedelo
@anna777115
@domkakvet tak už 4 deň sa “ignorujeme” ja di to viem predstaviť takto mat aj do budúcna, ale asi bude potrebná z mojej strany iniciatíva držať to v tejto rovine bez nejakých teatro scén
@malapepka áno, asi to tak budem riešiť👌
kamos sa s nou nadalej, resp kvoli detom si s nou udrzuj korektne vzťahy, ale určite obmedz intenzívny kontakt, lebo ona je toxik a tebe sa zacne vplyvom jej energii kazit zdravie, viem o com hovorím.
@lenkakravcova jojooooj. Tak to ja som majster v zmene tem pri nej, ale keď sa jedna o zdravie tak vlasy dupkom a tam už ani ignorancia nepomáha. Najnovšie už aj deti po doktoroch vlaci, 6rocna má vraj nadmerne ochlpenie, prisaham nemá, ukazovala mi to, že má male prsty, dlhé chodidla na svoj vek a mna to jednoducho už prestáva baviť… tých veci hlavne z tej zdravotnej stránky čo ona rieši je podľa mna aj na psychológa
Idem sa venovať rodinke dievcata. Ďakujem za rozumne soravy! Prajem vám peknú nedeľu 🍀
@anna777115 Zrejme si nepochopila môj príspevok ... Ja som nečakala, že keď jej oznámim, že som tehotná, že tam začne plakať, spievať, tancovať alebo mi tam robiť opičie tanečky ... Ja som si za 3 mesiace tehotenstva prešla peklom a neprajem to ani najhoršiemu nepriateľovi a keď konečne začínali byť výsledky dobre a mohla som na tu kávu, len som čakala jedno slovo a to GRATULUJEM, nič viac som nechcela a kľudne sme sa mohli celú kávu baviť o niečom inom a vôbec by mi to nevadilo. Skôr mi vadilo, že som vkuse kávu odsúvala a nechápala prečo sa nestretneme a keď som jej konečne oznámila dôvod, namiestoho suchého gratulujem, som si vypočula len o tom, že potratím a potratím a ešte raz potratím a cela káva sa vlastne niesla v štýle potratov ... Podľa mňa toto nie je normálne a nechápem, ako jedna dospelá žena, môže tehotnej žene po tom, čím všetkým prešla tvrdiť, že aj tak sa to dieťa nenarodí, lebo potratí ... Istotne by to aj Tebe padlo ´´ vhod´´ si takéto niečo vypočuť a nie nemusia s Tebou pritom ani lomcovať hormony 😉
Môjmu priateľovi stačila jedna akcia s ňou a povedal, nech ho už nikdy v živote nevolám niekde, kde bude aj ona a vlastne celá moja partia, mala na ňu taký istý názor ... Tak po tomto som si vlastne všetko v hlave utriedila, že vlastne, keď sa s ňou stretnem, nie je to o ničom inom len, čo je zle, prečo jej vadí toto, hento tamto a všetci sme blbí, len ona hviezda ... nebolo o čom ... ja som kamarátstvo neukončila, ale ani sa nemienim už ozvať ... Možno jej doplo, čo spravila, i keď pochybujem :D
@nikoleta999 Ja, ťa chápem, prešla som si tým štyri krát a ver mi, že tiež som nenatrafila vo svojom okolí na ľudí, ktorý by to so mnou nejako moc preživali. Časom, som pochopila, že je to bolesť, ktorú musím spracovať sama v sebe. Ja, som sa napočuvala, tiež veľa somarin, ktoré mi vôbec nijako nepomáhali prekonať tú bolesť a beznádej. Ale, vtedy som pochopila, že to nikdy nikto neprečítal, tak ako ja, ani mi nijako nemôže nikto uľahčiť prekonať.Ja, by som jej napr. Nezazlievala, keby ti stale pripomínala potrat, lebo vlastne mala pravdu. Tehotenstvo, je vždy veľká lotéria, až do poslednej sekundy, nikdy nevieš, ako to dopadne. Slová kamarátky, bolí slová rannej , uvoľnenej ženy, ktorá nemala spracované vo svojom vnútri vlastné bolesti a treba to aj tak brat.
@anna777115 Ospravedlňujem sa za preklepy. Ubolenej ženy, Nikto neprežíval....
Nemusis to priamo ukoncit, len sa s nou nestretavat ked nemusis. Nevolat ju nikam, odmietat jej pozvania, ak sa stretnete napr kvoli detom, mamam, tak viest s nou len jednoduche small talky, prestat jej radit, ak sa zacne stazovat, ignorovat to.Takito ludia su extremni vyciciavaci energie, poznam jedneho takeho, nastastie sa uz nejaky rok dva nekontaktujeme.
Ale ak sa na to citis, mozes jej aj priamo povedat, napisat, ze mas toho dost