Hádka ohľadom varenia

1. júl 2020

Dobry den, chcela by som si precitat vas nazor, isli sme vcera s muzom do obchodu, som uz roky doma s detmi a asi prispelo k tomu aj to, ze mam svoje dni, tak som sa ho viackrat spytala co mam varit..uz mi dosli napady a tiez je o nervy denne varit, tak som povedala, ze ma to uz nebavi.. zvrtla sa zvada, ze len pi..jem ohladom tohto, ved, ze sa mam naucit soferovat, ked on ma sa naucit varit.. asi sa ho to dotklo, ze to nevie.Mna sa zase dotklo ako mi povedal, ze

autor
1. júl 2020

Potom sme isli do obchodu a tam sme sa povadili opat, vravel ze je stale hladny, a pritom doma dva chody jedla, ktore sa mohli jest... tak som odisla z obchodu, nie som na to hrda, ale urazat sa tiez nedam.. dobehol ma a hadka pokracovala, ci mi vykrical ex ci ine.. ze som nanic matka.. a ine.. padlo aj to, ze tak odid odo mna.. a ked som sa zacala toho drzat, tak ze on rozvod nechce.. neviem ako co dalej,ako sa mam aj ja cez to preniest, mam tiez chyby a nedostatky, ale takto to na mna vyblafnut naraz ma dostalo

jaass
1. júl 2020

Vieš, keď ty nepracujes a on áno, tak si mysli, že ho budeš počúvať na slovo. Lebo on jednoducho zarába. A poznám veľa mužov, čo pracujú, ženy sa 'staraju' o domácnosť a muži ich majú doslova za nič.

pribinak
1. júl 2020

Však sa nauč šoférovať, to je len a len bonus pre teba. Budeš mat viac možnosti, nebudeš tak časovo a organizačne závislá na mužovi.

Chod do prace, ak si už roky doma, asi maličké deti nemáte.
A prečo varis každý deň? Veď môžete jesť aj dva dni to iste, alebo zamraz a odlož na inokedy. S času na čas sa dá ísť na jedlo aj do restiky.

A k hádke? Veď mu normálne povedz že sa urážať nenechas a hentak sa s tebou baviť nebude.
Inak pýtať sa chlapa či máš variť je zbytočne, 99% odpovie: neviem hocičo, barsčo. A hneď máš 3 chody.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. júl 2020

@pribinak mame rok a polrocne :-/

syslik81
1. júl 2020

kup mu k narodkam kurz varenia a ty si zaplat vodicak .... domacnost si rozdelte a vyrieseen

pribinak
1. júl 2020

Ak si unavená z toho že si doma, tak rok a pol staré môže ísť do jaslí a ty do prace. Nemusíš ísť na plny úväzok, možno len na pár hodín, či 2-3 dni v týždni.
Ale zmenis prostredie, ľudí okolo seba a pán otec zisti, že neni všetko len tvoja praca

autor
1. júl 2020

@pribinak tak varim, ale mame 4deti a on si berie aj do prace.. cize to len on je 2x obed denne, ale to je v pohode, len si myslim, ze obaja maju rozhodovat co take varit, ja sa snazim vyhpviet kazdemu, aby mu chutilo a neopakovalo sa.. tak ma asi prirodzene urazilo, ze tak v obchode povedal, ze je stale hladny.. mal dva chody doma a skor islo, ze na dalsi den do prace nemal nachystane, ze si bagetu a take kupoval..

autor
1. júl 2020

@syslik81 asi tak.. ja ten vodicak dam, len ci aj on to co nechce robit - varenie

pribinak
1. júl 2020

Chod do prace aj ty a začnite variť na striedačku. Uvidí že niekedy vymyslieť čo variť je fakt problém. A keď neuvari, takému bude chutiť aj bageta. Ale to je už jeho problém

Inak pri 4 deťoch byt bez vodičáku, to je šialene.

yipsylonka9742
1. júl 2020

Urob si vodicak

lindusss2016
1. júl 2020

Hadka pre nic, kramy ta neospravedlnuju, ze mozes byt nervozna. Tvoj muz pracuje, domacnost povazuje zas za tvoju robotu, asi ho nebavi pocuvat, co budes varit. Moj to ma tak isto, proste sa ho na to nepytaj. Max sa spytaj, na co ma chut. Ked povie, ze je to jedno, uvar hocico. Za tu hadku sa ospravedln a vodicak sa ti zide...

deti95060810
1. júl 2020

načo sa nechávaš vytáčať .... robíte cirkus pre nič...🙄😨
Ak nevieš čo variť, otvor si nejakú stránku ZŠ v tvojom okolí a tam máš jedálny lístok....aj MŠ tak mávajú na nete.
potom je tu skupina dnes na obed, moje polievky a kto vie aké ešte ....dávajú tam žienky aj foto jedla, niektoré aj recepty...otvorím, popozerám ....vybavené.

mirkava
1. júl 2020

Su to bezne hadky pre nič 😊. Poznam to, pride ako burka, prehrmi a pojde prec.... mas toho dost, staras sa o rodinu, muzi to niekedy nevedia docenit. Nie je to vsak dovod na rozvod. Mate dve deticky a to je najviac 😊. Urovnate to drzim palce

spadnutaslivka
1. júl 2020

neviem, koľko ste spolu, ale toto je úplne normálna hádka. teda.... vyťahovať "kostlivcov" sa nemá a nie je to ani prospešné, rovnako ani zbytočné urážky, ale človek v zúfalstve sebaobrany niekedy (alebo častejšie) vykričí a nafúkne hocičo, len aby viac ponížil druhého a teda on sám mal navrch. Treba sa ukľudniť, nerobiť z toho vedu. Ja som doma na materskej 12 rokov a ja už som sa hádala aj s psychologičkou :D áno, chvíľami mi z toho už riadne hrabalo... s manželom sa občas pochytíme aj kvôli jedlu a vareniu, aj kvôli tomu, že nešoférujem (mám vodičák, ale aj plno výhovoriek), a občas aj kvôli trápnej ponožke na zemi... a predsa si myslím, že mám toho najlepšieho muža na svete a viem, že je to obojstranné. Proste občas sa páry pohádajú, ale to ešte neznamená, že sa hneď treba rozvádzať ;)

spadnutaslivka
1. júl 2020

*psychologičku sme mali v škôlke, ja by som k nej nešla :D ale mala plno múdrych rečí a ja som mala ohromné nutkanie jej vysvetliť, že to, čo platí, keď máš 1 dieťa, neplatí, keď ich máš doma podstatne viac :D

nini1010
1. júl 2020

@spadnutaslivka Kokos ze 12 rokov na materskej 😱 tak to by som nedala,by mi uz hrabalo na vsetky strany.Kolko mate deti?

nini1010
1. júl 2020

Akoze nerobila by som z toho ziadnu dramu.Asi mate pekny vztah ak ste sa asi prvy krat takto pohadali.Toto aom ja uz zazila toljo kraaat 😂 Vychladnut,ospravedlnit sa a idete dalej.Inak ak ti zaplati vodicak tak nevahaj ani minutu.Urcite ai ho sprav.

autor
1. júl 2020

@lindusss2016 ja sa mu mam ospravedlnovat, ze som sa spytala co mam varit? on mi moze povedat, ze pic..em a ine veci? dourazat ma? viem kedy to prepiskne, ale toto je uz moc

spadnutaslivka
1. júl 2020

neospravedlňuj sa, príď so zmierlivým tónom, že ste to trošku prepískli a blablabla.... tvoja urazená hrdosť ti je viac ako manželstvo? nehovorím, že mu máš pretrpieť všetko, ale toto je fakt blbosť.... on mohol mať ťažký deň v práci a tiež bol podráždenejší a ty prídeš takou kravinou ako varenie, ktoré ťa už nebaví.... čo si asi myslí? on sa ti má ísť ospravedlňovať? v jeho očiach je to isto také ako v tých tvojich- ja som bol v práve a ten druhý je vinný :(

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dusankomoj
1. júl 2020

Mne,keď na otázku čo variť,povedia hocičo, tak dostanú zemiaky! Obyčajné,s maslom a nič viac! Už som ich varila aj 4dni po sebe.Tolko nápadov čo som potom od nich dostala,by stačilo aj na kuchársku knihu! Ak si si istá, že varenie nebolo len rozbuškou iných problémov,tak si sadnite a spravte si jedálny lístok ako v škole.Aby každý prispel.

anita6666
1. júl 2020

@pribinak ono to,že povieš,že sa urážať nenechas je sice fajn,ale sú muži,ktori aj na toto majú odpoveď a síce "že si to zaslúžis a keď sa ti nepaci,môžeš ísť" 😀

autor
1. júl 2020

@anita6666 tak povedal, ze ak to pojde dalej, pojdes odo mna a tie typicke vyhrazky, ze on sideti necha a ine, to ani nepisem ☹, ked je vsetko OK vravi ako mam toho dost, ako sa pekne o neho i deti staram a ine veci a ked nieco, najviac mi podrazit nohy, ze ex a ze taka matka ziadna matka a tak ☹

ibrunova
1. júl 2020

Navar, čo ťa napadne a nerieš. A urob si vodičák, to nie je nikdy na škodu. Možno aj preto bol taký, z roboty unavený, potom musí s tebou do obchodu. ja chodím už roky sama, akurát by som mala z neho v obchode nervy..

autor
1. júl 2020

@ibrunova on rad chodi do obchodu, mesacne nakupy chodi sam a vo velkom.. to o obchode neni, viem to

anita6666
1. júl 2020

Nuž, ja by som s ním nebola...bez ohľadu na typ hádky,hentake spravanie by som si ja nenechala, urážať ma....zažila som to len raz (hádku + nevhodné slovo) a ani zďaleka nie taký vulgarizmus, ale stačilo jedno nevhodné slovo a viac ma nevidel...dodnes neviem,či ešte žije,viac sa neozval ani on...

pribinak
1. júl 2020

@anita6666 no potom je na zváženie akého partnera si to tá žena vybrala. Lebo normálny chlap aj keď má zlý den a nervy, tak toto žene ktorú si váži nepovie

pribinak
1. júl 2020

V tvojom prípade je najvyšší čas prestaň robiť slúžku. Nájdi si od septembra prácu a hotovo.

marygk
1. júl 2020

Ahoj, väčšinu chlapov nezaujíma čo bude na obed. Proste zjedia čo majú. Nemá zmysel to s nimi preberať. Sú to jednoduché tvory. A na inšpiráciu sú kuchárske knihy, treba dokúpiť keď ťa tie čo máš, už nudia. Ale od chlapa radu nečakaj. Niekde som čítala že, chlap je spokojný vtedy, keď má plné brucho a prázdnu peňaženku. A niečo natom bude.