Hádka a slová, ktoré bolia

carlylol
12. dec 2023

Zdravím skupinka, prosím o radu/rady. Jedná sa o to, že ked sa s mužom pohádame (sporadicky) vraví mi slová, ktoré mi ublížili a neviem na ne zabudnúť. On je v hádke môj nepriateľ nie osoba, ktorú mám rada. Keď sa vyparí zlá atmosféra tak mi povie on to tak nemyslel. Nemám brať to, čo bolo v zlosti povedané. Naposledy mi okrem iného povedal, že ohováram ľudí a že mi vravel, že mám schudnúť. Čo chudnem po pôrode som schudla 10 kg a bojujem ďalej z mojimi 70kilogramami. Už mi zničil sebavedomie, lebo sa cítim zle.a pritom som vždy bola pekná. Nikdy som nemala zlú odozvu, ale jeho slova bolia. Mám 43 rokov a premýšľam, či ostať s ním. Či mu mám veriť, keď mi povie dnes ti to pristane, že ma ľúbi
Odišla som za ním celkom do iného mesta, som bez kamáratky a nemám s kým sa o tom porozpravať, preto táto diskusia. Ďakujem za pochopenie.

bloger
12. dec 2023

@carlylol V hneve naozaj dokáže človek veľmi zraniť toho druhého. Nemala by si si to tak brať k srdcu. A je to presne tak ako píšeš. Vždy si bola pekná a na tom sa nič nezmenilo ani teraz.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
12. dec 2023

@carlylol Pokial uvazujes na rozchode, tak asi nebude problem iba v tom, ze ti pri hadke nepekne vynada, ale pojde urcite aj o to, ze sa hadate prilis casto 😏. Otazne je, ci ste sa vzdy takto hadali a ak nie, tak sa treba zamysliet nad tym, co sa zmenilo a co generuje tieto hadky.

madeincssr
12. dec 2023

@carlylol skús sa s ním niekedy o Tvojich pocitoch ublíženia otvorene, vľúdne porozprávať. Keď budete mať obaja čas a dobrú náladu. Z jeho reakcie môžeš veľa zistiť o Vašom vzťahu. A možno aj on sa rozhovorí, čo trápi jeho.

ivangeline
12. dec 2023

Odist a vychladnut. Konflit riesit neskor.

gabikaa96
12. dec 2023

Presne ako píše @ivangeline ,ja som sa to tiež naučila len časom teraz keď máme nezhody (už sa nehadame) tak radšej idem do druhej izby/na balkon niečo robiť a keď sa vychladneme obaja v kľude sa porozprávame o tom. Tiež sme mali obdobie keď sme sa denne hádali, povedali si také veci čo druhému ublížilo,aj som rozmýšľala nad rozvodom. Ale potom som prišla na to že keď chcem aby sa to zmenilo najprv musím zmeniť mojej správanie a rozmýšľanie. Časom som prišla na to že kľudným dohovorom to ide lepšie ako s hádkami.

misulkasikulka
12. dec 2023

Nikdy ten chlap nebude vedieť koľko krát sa po takýchto hádkach žene v hlave opakujú niektoré slová a vety ktoré brutalne zaboleli… viem o čom to je mám nerváka ktorý tiež vie povedať veci ktoré ma až zaťažia čiže v tomto úplne chápem

domkakvet
12. dec 2023

@carlylol porozpravajte sa o tom.