Hádka a koniec vzťahu

17. nov 2024

Sme klasicka rodina, 2 deti, hypo, dom, 8 rokov spolu,manzelia..
Pohadali sme sa svojim sposobom pre hlupost, a z toho co mi povedal mam chut ukoncit tento vztah. Vynadal mi pred detmi ked som este jedno kojila. Mal to niekto tiez tak ze po jednej vaznej hadke ukoncil alebo vazne rozmyslal ze ukonci takyto vztah?
Ako sa z toho dostat?

majlo1234
17. nov 2024

Treba sa vklude porozpravat, v hadke clovek povie aj co nechce, a potom uvidis.
Mne raz muz vynadal, ze som prije****a, este sme dwti nwmala. Som myslela, ze ho zabijem. Ale vyrpzpravali sme si to, preco to on povedal, preco sa to ˇna extremne dotklo a uz sa to neopakovalo

janinah
17. nov 2024

S takými záväzkami sa neuteka preč po jednej hádke hoc vážnej.Normalne v kľude si to vysvetliť.

maminkadeticiek
17. nov 2024

No tak ho ukonci.To sa da vzdy.A ja sa len spytam aky mas nasledujuci plan s 2 detmi,spolocnymi majetkami a hypotekou ked nepracujes?Lebonto je velmi dolesite mat premyslene.

autor
17. nov 2024

@maminkadeticiek mam nasporene dost. Viem sa osamostatnit aj s detmi.

autor
17. nov 2024

@majlo1234 ano ved to no uz presiel od vtedy den a stale som sa s tym nezmierila.. on sa sice tvaril uz po 30 minutach ze nic. Ale ja som mu nic take ani nepovedala co on mne. A okrem toho ako vidi ze som z toho mimo tak zas zacina byt nasraty aj on. Asi si myslel ze sa budem tvarit ze sa nic nestalo. A este povedal rano ze aspon vieme aky sme.. teda to co povedal myslel vazne.

januska12323
17. nov 2024

Kvôli jednej hádke sa neuteká. Treba komunikovať ako dospelí ľudia.

autor
17. nov 2024

@janinah tak trochu neviem co mu vysvetlit..

maminkadeticiek
17. nov 2024

Tak potom do toho.Ty vies ci sa stalo nieco tak vazne,ze sa to neda riesit inak.Mozno je dobre odist aby hned z prvej pochopil,ze ty nie si ziadna handra,co mu bude toto tolerovat.

autor
17. nov 2024

Pre toto co povedal a kedt to povedal uz nikdy nebudem moct povedat ze bol vzdy super dokonaly manzel a vzdy sme spolu super nazivali. Zanecha to velku ranu a povlecie sa to s nami uz cely vztah.. a on sa neospravedlni..

autor
17. nov 2024

@maminkadeticiek presne to ma napadlo.. lenze clovek rozmysla ci to nespravit aj inak.

jarnajar
17. nov 2024

Ako je možné, že mu nevieš vysvetliť, prečo sa ťa to tak dotklo? Ako je možné, že on sa neospravedlní? V tomto by som videla problém, nie v jednej hádke, akokoľvek už bola. Asi si teda naozaj nenažívate až tak super, ale to by bolo ok, vzťahy nemusia byť vždy super, za tie roky prídu rôzne fázy. Na ich prekonanie je ale dôležitá komunikácia a obojstranná ochota.

maminkadeticiek
17. nov 2024

Mas napad?

lucka_ke
17. nov 2024

a čo to bolo? môžeš aj do správy, lebo neviem celkom poradiť keď neviem o čo išlo, že sa ťa to až tak dotklo

sima234
17. nov 2024

Opäť sa mi potvrdilo, že základom vzťahu je komunikácia, čo je dnes problém. Pre jednu hádku ukončiť vzťah 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

777januska777
17. nov 2024

V hádke človek dokáže povedať veľa veci, ktoré tak nemysli. Hádka je často vyhrotena situácia, kde sa začnú vyťahovať krivdy a bolesti, ktoré sa neriešia a zametaju pod koberec a urobí sa z nich oveľa väčší problém aký je.
Si matka 2 deti, tak nádych výdych a v kľude to prebrať. Za pár rokov budú tvoje deti v puberte a vtedy si možno vypočuješ kruté slová od svojich deti a co urobíš? Nahnevas sa a koniec?

milanemila
17. nov 2024

Tak ak je vas vztah super a toto bola jedna hadka, kde povedal nieco cez, tak by som sa rozvadzat nesla. Mam ale pocit, ze ta hadka je len vyvrcholenie dlhodobejsich problemov a preto ta napada rozvod.
Pises, ze mas dost nasetrene, tak len mysli na to, ze vsetko co si nasetrila v manzelstve je vase spolocne a ak mas nasetrenych napr 100k, tak pri rozvode si manzel moze narokovat polovicu. Netyka sa to penazi preukazatelne nadobudnutych pred manzelstvom alebo zdedenych alebo ak ich mas doma pod matracom (to by nevedel na sude preukazat), rovnako mas ty narok na polovicu jeho uspor.
Je pravda, ze v hadke a hneve clpvek povie kadeco, dolezite je ako sa zachova, ked “vychladne” a ty pises, ze sa urcite neospravedlni. Mne by vadila ta neochota to riesit a vydiskutovat si to, ospravedlnit sa…

luccija
17. nov 2024

kedt to povedal uz nikdy nebudem moct povedat ze bol vzdy super dokonaly manzel a vzdy sme spolu super nazivali

Neverím, že v každej rodine sa niekedy nepovedia zle veci. Človek v hádke povie niečo sprosté.
To, čo píšeš, že vždy super dokonalý manžel je možno v rozprávke.Taky človek neexistuje.Aj my sme si za 20 r povedali kade čo dôležité je si to vykomunikovat ospravedlniť a ísť ďalej.

autor
17. nov 2024

@jarnajar asi nie.. vlastne ano ako je mozne ze sa neviem ospravedlnit a mne sa s nim ani nechve po tom bavit

lienka.7
17. nov 2024

@autorka dôvod hádky??? Inak kojis a pritom sa hádate??? Omg 🤦‍♀️

maryetta
17. nov 2024

Pises lusok chaoticky. Nechaj to vychladnut ale… tak ci onak si to musite vykomunikovat. Ale som nazoru ze po jednej hadke sa neodchadza.

autor
17. nov 2024

@sima234 ano aj mna to prekvapuje ze pre jednu hadku mam take myslienky

slovakboy
17. nov 2024

@maminkadeticiek rozchod rovno nie, ale ak ona teraz nemôže, tak môže začať vážnu diskusiu o svojich pocitoch a ak je v nich aj úvaha o rozchode kľudne môže začať o tom vážne diskutovať. Ale ak už, tak vážne a nie, že ho tým len straší aj keď by to tak bolo. Proste mu povedz @autorka, že takto ho nemôžeš prijať a nevieš mu odpustiť. Najprv ťa bude obviňovať, že nie si dosť dobrá a nevieš odpúšťať. Ale tam sa ukáže jeho pravý charakter a či chce a vie zachraňovať vzťah. To že ťa zranil tak, že nevieš odpustiť a trápi ťa že už nikdy nebudeš môcť povedať že bol dokonalý to sa netráp. Keď mu odpustíš, zabudneš na to. My sme si tiež s manželkou poubližovali nie tak. Raz na mňa aj nôž vytiahla. Odpúšťanie príde a zabudneš. Odpustenie nie je zabudnutie, ale na to zranenie si nebudeš spomínať niekoľko krát za den ale len raz za rok a éšte sa na tom zasmeješ. Vidíš aký si bol debil? A aj tak sa mame radi. Proste tá reakcia tvojej psychiky na tu spomienku bude neutrálna. Teraz nie je. Teraz v tebe vyvolava zle pocity bolesť úzkosť hnev odpor k nemu. Skús ho teraz donútiť sa ti odpravedlniť. Ale Nehovor že chceš aby sa ospravedlnil nepros sa o to. Na to musí prísť sám keď ťa ma rad. V ňom sú teraz tiež hnevy tak takto reaguje ale keď uvidí že ty viac trpíš ako on a že bez zmeny prístupu sa k tebe nedostane, tak sa ospravedlní. Pozor ale to ti ešte nemusí stačiť na odpustenie a budeš stále neprístupná. Potom už ale pracuj na sebe a nevyžaduj aby sa ti kajal furt a sypal si popol na hlavu. To už musíš zvládnuť aj u seba a naučiť sa odpúšťať. Nepodviedol ťa. Predstav si, že niektoré pary musia aj také zranenia riešiť a vyriešia ich.

sisska96
17. nov 2024

určite nie, nie sme sopľavé deti, ale dospelé ľudia

lindous
17. nov 2024

Nie, akože neviem si ani len predstaviť čo by mi musel partner povedať, asi že ma celé roky nenávidí alebo také niečo 😅 zaujalo ma toto “ uz nikdy nebudem moct povedat ze bol vzdy super dokonaly manzel” no nikto nie je dokonalý, sme ľudia, robíme chyby, ty si úplne perfektná? Nikdy si nepovedala alebo neurobila niečo čo ti bolo ľúto? keď si to vyrozprávate a prekonáte vás vzťah to môže dokonca posilniť, niečo sa z toho naučíte…ak on sa tvári, že nič, vysvetli mu, že to nie je nič, povedz mu ako sa cítiš, nečakaj že na to príde sám… ak fakt potrebuješ vychladnúť, nemôžeš ísť na pár dní napríklad k rodičom, s tým že si chceš veci premyslieť? Ja by som to síce takto neriešila, ale príde mi to ako taký kompromis medzi tým, že chces byt teraz sama, ale nemusis to rovno riešiť tak drasticky

mikadooo
17. nov 2024

Hmm a čo tak poradňa a nie hneď ukončiť vzťah,v ktorom sú hneď aj dve deti a ešte aj manželstvo, čiže hrozí aj súdny proces, plus delenie majetku? Resp. ak by on nechcel, aspoň ja by som zbehla so svojimi myšlienkami za nejakou psychologičkou/teraupeutkou upratať si svoje myšlienky. Ale ideálne obaja, či je to naozaj už nezachrániteľné, alebo si len veci neviete povedať ináč ako tak, že sa navzájom zraňujete a ubližujete si. Lebo v tom druhom prípade sa s tým dá ešte pracovať.

autor
17. nov 2024

Dakujem za radu.. som zvedava ako to skonci. A ako to bude pokracovat. Chapem ze clovek ma rany ale mne sa tazko odpusta. Ked je pravda ze clovek pocas hadky povie pravdu a teda toto je pravda a mysli si to. Tak co mam robit s takym clovekom? Zit a tvarit sa ze nic. Ked on si ma nevazi.

ahhola
17. nov 2024

Len cakal na nejaku "hlupost", aby mohol vypustit paru ako z papinaku. Takze to nebolo na pociatku, ale zda sa, dlhsie vyvrcholenie nespokojnosti s...? Nakydal na teba, ked si kojila, ani vlastny muz nemusi zboznovat obrazok dojky, aj ked sa krmi jeho vlastne dieta. Uz sa mu zajeda rezim mame male deti a ked toto nejak preskace, zo skolakmi uz moze byt fajn. 🍀🌷🗽

autor
17. nov 2024

@lindous nikto nie je dokonaly ale tak clovek dufa ze ten s kym zije ho ma dad, respektuje ho vazi si ho a nebude mu ublizovat.

lindous
17. nov 2024

Ked píšeš takto všeobecne, tak je ťažko poradiť, keďže ako vravím, ja si ani neviem predstaviť, že čo by mi musel partner povedať, hlavne taký, ktorého si doteraz považovala za dokonalého, aby to vo mne až takéto pocity vzbudilo… neviem či ti vážne toto povedal a keby sme vedeli čo to bolo, tak by aj naše reakcie boli možno iné alebo či si si to len ty z toho vyvodila a bolo to skôr nedorozumenie…

autor
17. nov 2024

@ahhola ano asi je to tak cakal na nejaku hlupost. Lebo pre taku hlupost takto vystrajat mi pride fakt od veci. Potom co by robil pri niecom vaznom. A ci sa v nom nieco nazbieralo? Evidentne ano..