Gamofóbia – chorobný strach zo sobáša

seyla30
12. dec 2024

Ahojte dievcata mali ste strach zo zavazku?vtedy ked sa ro vyvija pre vas nebezpecne ale pre druhu stranu slubne,mali ste pocity prazdnoty a ze vam vsetko konci?ranna depresia co dalej?snahu sabotovat vztah?strah ze co ak mu ublizite a ze ho zranite?hladali ste dovody preco to ukoncit?nie v jednom vztahy ale vo viacerych,ze ste chapali ze asi s vami nieco nie je ok.a uplnu ulavu ked sa to skoncilo.
Podarilo sa to niektorej prekonat a vstupit do manzelstva?

janickacrazy
12. dec 2024

@seyla30 no treba to rozhodne riešiť u terapeuta, lebo ak sa ti to takto opakuje, tak to bude niečo z detstva pravdepodobne, nemáš strach zo záväzkov preto, že rodičia sa rozviedli alebo niečo podobné?

seyla30
autor
12. dec 2024

@janickacrazy nie nerozviedli .riesim to aj u odbornicky,ale nechspem seba fakt .strach je moja stopka.uz ked si zacnem s niekym len pisat je tsk strach : co ak z toho bude vztah?co ak mu ublizim ....a ked sa to rozvyja:preco je na mna tak namotany?pomoooc?ziadost o ruku=vyhrazka

seyla30
autor
12. dec 2024

A potom stavy depresia,nechut vstať z postele,,nech uz sa ten vztah skonci,,,to s nim mam byt akoze cely zivot?to je konecna...taketo mam myslienky..vzdy

janickacrazy
12. dec 2024

@seyla30 hmm, možno niečo v podvedomí, čo si ani nepamätáš, nejaká príčina tam bude, držím palce, aby sa ti to podarilo vyriešiť

marianarem
12. dec 2024

@seyla30 Tak otazka je, co "vsetko" pre teba svadbou konci. Vies to pomenovat? Co presne by si stratila? Mam kamarata, ktory ma strach zo zavazkov, no nejako som sa zatial nedopatrala k tomu, preco presne. Ale zaujimalo by ma to. Je zo sudrznej rodiny a je to inteligentny, vtipny a srdecny clovek. Prvemu vaznemu vztahu, aj so spoluzitim, dal sancu nakoniec az kratko pred 50kou. Bez strachu to nebolo, ale uz dal sancu a zatial to ide super.
Este ma napadlo, aky zivot zije tvoja mama. Rodicia nie su rozvedeni, ale mas pocit, ze zije, alebo len nejako preziva?

la_dolce_vita
13. dec 2024

S tymto nastavenim by som neusilovala o vztah, ved je to nefer voci partnerovi. Ujasni si najskor, co vlastne chces.

seyla30
autor
13. dec 2024

@la_dolce_vita hlavne ze vies ze ja som nefer,pritom ma vobec nepoznas nic nevies o mojom zivote

la_dolce_vita
13. dec 2024

@seyla30 to nie, ale vychadzam z toho co tu pises..