Fungovanie vzťahu

vladko169
7. okt 2023

Ahojte, je podľa Vás správne vo vzťahu používať slová "teba sa to netýka", "ty to aj tak nevieš ovplyvniť" a to v situáciách, keď vidíte, že partnera niečo trápi, nemá náladu, je nespokojný no nechce Vám to povedať? Vás to prirodzené zaujíma lebo partnera máte radi, preto sa na to pýtate ale dostane sa Vám takejto odpovede? Ďakujem za postrehy.

pininka1
7. okt 2023

Zrejme ma pocit ze mu v tom aj tak nepomôžeš tak sa nechce zdôveriť, nezamerala by som sa na tie slová ale skôr na to, prečo sa nechce zdôveriť a uistila by som ho ze sa mu aspoň uľaví keď to niekomu povie, aj keď by si ty nevedela ten problém vyriešiť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vladko169
autor
7. okt 2023

táto situácia sa ale opakuje pomerne často a nie, ešte sa nestalo žeby mi to po čase sám od seba povedal. Myslela som, že vo vzťahu sa dvaja majú baviť o svojich pocitoch. Ja mu hovorím všetko.

thoughtfulweirdo
7. okt 2023

Neviem, či je to správne a normálne, sú ľudia, ktorí nechcú nič zdieľať. Mňa by toto ale prestalo veľmi rýchlo baviť, priznám sa. Nepotrebujem počuť o "každom prde", ale nejakú predstavu o živote a vnútornom prežívaní partnera mať potrebujem.

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@vladko169 ako dlho spolu chodíte? Možno ešte ťa nepozná natoľko, aby si pred tebou vedel vyliať srdce

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vladko169
autor
7. okt 2023

@zmrzlinka2021 sme spolu rok..... Ale to je relatívne. Niektorí spolu môžu byť 3 roky ale nezažiju to, čo niekto za rok.

pininka1
7. okt 2023

@vladko169 nie každý sme rovnaký. Ja tiež mužovi poviem všetko, on mne malo co, podľa jeho slov ma nechce zaťažovať. Pocase som sa to naučila akceptovat a netlačím naňho. Nemyslím si ze vzťah je o tom ze úplne všetko treba zdieľať spolu.

vladko169
autor
7. okt 2023

@jj298 nakoniec sa ale vyslovil a išlo o vec, ktorú síce neovplyvním ale ovplyvní nás oboch a to z titulu, že spolu budeme tráviť o dosť menej času ako doteraz lebo bude preč. To je si myslím celkom vec, ktorú nemal mať problém povedať najmä nie keď ja som kvôli nemu ostávala ďaleko od domova kde nemám nikoho.

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@vladko169 povedz mu , že ťa to trapi

hugger
7. okt 2023

Myslim si, že vo vztahu by si mala vedieť o témach ktoré trápia tvojho partnera aj ked ich nevieš ovplyvniť. Čo sa týka jedného, týka sa oboch.

vladko169
autor
7. okt 2023

@hugger súhlasím, jedno telo. Co sa týka jeho, mňa sa týka.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anketkarka
7. okt 2023

No on má na to právo nehovoriť o svojich pocitoch. Ale chápem aj Teba, že keď niekoho ľúbiš, tak Ťa to zaujíma a ovplyvňuje to vzťah aj keď Ti o tom nepovie. Ťažké, ale asi to nezmeníš. Buď sa s tým zmier, alebo keď je to pre Teba zásadná vec, ktorá vám ničí vzťah, tak to radšej ukončite. Časom to asi lepšie nebude.

demodun
7. okt 2023

@vladko169 tak nakoniec ti to povedal. Možno potreboval len čas. Ja to mam podobne, potrebujem to spracovať vnútorne a až potom to poviem manželovi.
Rozumiem že ťa to trápi. Povedz mu ako to vnímaš, prežívaš ty.

lindous
7. okt 2023

Ja by som mu určite o svojich pocitoch povedala… bez výbuchu, mimo hádky, keď budeš kľudná a vysvetlila by som mu ako sa cítiš a prečo je pre teba dôležité, aby ti o takýchto veciach hovoril a zároveň by som sa úprimne zaujímala a snažila pochopiť prečo on nepovažuje za podstatné ti to povedať… a následne medzi tým treba nájsť kompromis, napr. ja niektoré svoje problémy tiež radšej riešim sama, hlavne tie pracovné, keďže sme z rovnakého odboru a nechcem byť ovplyvňovaná iným názorom, ale aj vtedy poviem aspoň, že sa to týka práce a nechcem to riešiť a som rada, že môj partner to rešpektuje a ďalej sa v tom nerýpe

vladko169
autor
7. okt 2023

Včera sme to riešili... Mňa ale odrovnalo to co povedal, ze je to cele aj komplexnejsie… pozná samého seba a vie ako to mava… ze ked je s niekym dost malo, tak tam aj ta citova väzba pada … pretoze si tú citovú väzbu vzdy buduje osobným kontaktom, nie cez správy, telefón, tie to nevynahradia. Ako by ste si toto vysvetlili? Citová väzba upadá....

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
7. okt 2023

ak je rozhodnutý nabehnúť na režim, kedy budete málo spolu, dal ti jasne najavo, že váš vzťah končí. Podľa toho, čo píšeš, ste značne rozdielni, takže koniec vzťahu by bol tak či tak asi len otázkou času

mikadooo
7. okt 2023

@vladko169 však by som mu povedala, že nejde o to, či to viem ovplyvniť, som jeho partnerka a chcem vedieť, čo ho trápi... to vôbec nesúvisí s tým, či to viem alebo neviem vyriešiť. My sa bežne bavíme doma napr. o pracovných problémoch a ja predsa neočakávam od chlapa, že to za mňa vyrieši. A takisto ani on odomňa, skôr sa mi chce posťažovať, keď je nejaký problém a nevedia sa pohnúť z miesta. Tak mu povedz, že to nechceš riešiť, chceš to len vedieť, aby si lepšie rozumela, prečo sa trebárs cíti naprd 🤷.

mikadooo
7. okt 2023

@vladko169 aha, pozerám posledný príspevok. No, pripravuje ťa asi na rozchod...🤷. Akurát nechce byť on ten zlý, takže nevie, čo ti má vlastné povedať.

grof_monte_christo
7. okt 2023

Podľa všetkého tam pevná citová väzba ani nebola. Inak by ti povedal o tom už skôr, že sa črtá istá príležitosť a on bude (pracovne?) dlhodobejšie preč. Tvoj nazor by ho zaujímal. Nerozhodol by sa len tak bez teba.

ketrint
7. okt 2023

@vladko169 skús si pozrieť knihu Muži sú z Marsu, zeny z Venuse. Je to veľmi ľahké zábavne čítanie a dozvieš sa užitočné veci. Napr to, že ženy o pocitoch rozprávajú, zdieľajú, chlapi to majú inak a prečo… fakt odporúčam precitat, mne pomohla v mnohom.