Existuje podľa vás ten pravý?

5. feb 2024

Myslite si , že existuje niečo ako pravá láska, že na každého z nás čaká ten pravý a žiadny iný? Ja som toho názoru že nie, že keby nestretnem mojho muža, stretnem neskôr niekoho iného. Nie rovnakého, ale možno o niečo lepšieho, v niečom zase horšieho. Proste za mňa vzťah sa ma budovať, formovať, pracovať na ňom a nikto nevie dopredu povedať, či o 20 rokov budeme s tým človekom rovnako šťastní aj ked obaja robia všetko pre to aby bolo. Ja to cele vnímam nie ako nejaký vesmír, osud a neviem čo, ale čisto ako vec rozhodnutia. V každom vzťahu su problémy, ktoré sa nedajú vyriešiť, vykryštalizuju sa povahové črty, ktoré sa nepáčia a nie vždy sa všetko vyrieši k spokojnosti. Často sa treba zmieriť s takými vecami a už je na každom z nás či sa rozhodneme zostať alebo ten vzťah skončiť. Zamilovanie raz skončí a ďalej je to čisto o tom, čo sme na sebe schopní tolerovať a ako sa chceme ďalej posunúť. Lebo každý ma chyby, nikto si nemôže povedať, že svojej polovičke ničím nevadí. Veľa báb okolo 20-30ky ma asi pocit, že motyliky v bruchu budú trvať do konca života, že sa budú stále ňuňkať ako prvé mesiace, kedy hormóny len tak lietali a keď spadnú ružové okuliare zdupkaju, lebo oni sa zaslúžia dokonalosť a nevadí im na ňu počkať. A potom skončia samé a nakoniec si vezmú debila len pre to že im týkajú bio hodiny. Aspoň toto bol často životný postup ludi v mojom okoli 😃 ako to mate vy? Existuje podľa vás taká ta pravá láska ako v tych predsadených románoch?

petamich
5. feb 2024

ja som velmi racionalna zena 🙂 a tak uplne na pravu lasku, motyliky a soulmates neverim, mozno niekde ta moja je ale moze byt pokojne na inom kontinentne alebo v tomto zivote ju nestretnem

a ocarenie, zalubenost...tak ta casom vyprcha a treba na vztahu pracovat

ale ano mam v okoli aj pary, kde mam pocit, ze ti dvaja sa naozaj nasli a patria presne jeden k druhemu, tych je ale skor mensina ako vacsina 🙂

babulkomale
5. feb 2024

Ja suhlasim s tebou, podla mna neexistuje ziadny pravy, iba niekto, s kym dokazeme vydrzat 😂

bloger
5. feb 2024

Verím, že existuje aj veda toto popisuje. Nie je to len nejaká romantická predstava.

bublinka1426
5. feb 2024

@petamich fakt si nikdy necitila motyliky? mna to drzalo 4 roky zial osud to zariadil inac. motyle pri nom mam doteraz.

evickuska
5. feb 2024

ja som racionalna, negativna a dost pesimisticka, muzom neverim na zaklade skusenosti nie mojich ale takych, ktorym som zial bola svedkom ale na pravu lasku verim a myslim, ze ju mam aspon zatial doma 😊 ale prava laska sa nenajde len tak, treba sa o nu starat, polievat ju a aj okorenit lebo uplne zo vsetkeho na svete sa moze stat stereotyp 🤷‍♀️ len moj nazor 🙈

bublinka1426
5. feb 2024

ono co znamena ten pravy????? lebo to nie je len o vzruseni.
co ja PRAVA laska??? co je laska?
uz na tu otazku kladiem otazku....

petamich
5. feb 2024

@bublinka1426 nikdy 🙂 jasne take tie prijemne pocity, ked sa dvaja spoznavaju a "okukavaju" ale teda motyliky ako to v knihach opisuju nikdy

ale mozno som len v tomto prilis racionalna 🙃 a kazdemu tie motyliky a pravu lasku a zdravy vztah prajem

autor
5. feb 2024

@bloger nepošleš nejaký odkaz?

bublinka1426
5. feb 2024

@petamich joj ja pri jednom , uplne. zial osud zariadil inac. aj ked mam pri sebe muza co lubim, o tomto sa mi casto sniva. ...neviem, niekedy je to mozno naozaj silna chemia, pri nas az tak silna, ze som ho bozkavala hodiny az kym sme nemali opuchnute pery. v zivote som nic podobne nezazila. a uz asi nezazijem. a to som mala dost chlapov.
a ano, racionalna som ostala vekom.

petamich
5. feb 2024

@bublinka1426 ani neviem, co napisat ❤️ mrzi ma, ze to osud zariadil inak, na druhej strane asi aj ta chvila, ked ma clovek naozaj pocit, ze stretol toho praveho zrejme stoji za to (aj ked...) a neviem, ci ti priat, aby si to este zazila (idealne s existujucim partnerom ale tak to asi nefunguje)

babulkomale
5. feb 2024

@petamich fakt si nemala taky ten pocit ze ti zaludok robi salta? Ja som bola niekolkokrat tak strasne zalubena, ale teda nemyslim si ze tie chemicke procesy znamenali ze je ten dotycny pravy a naveky.
Cisto chemia to bola, ale neskutocna.
S manzelom som to tiez tak mala. Som velmi racionalna, ale nemohla by som spavat s niekym ako tu niekedy byva ze su spolu z rozumu a chemiu nikdy nemali. Nedokazem si to predstavit mat sex s niekym len z rozumu, ze je fajn a chcem si ho udrzat, tak mu dam.

bublinka1426
5. feb 2024

@petamich ja to neviem opisat. chyba mi velmi. podla mna ho istym sposobom stale lubim. ale uz mam svoju rodinu a pre nu zijem.

petamich
5. feb 2024

@babulkomale ja ti neviem, nemam ten pocit 🙂 jasne napr. manzel ma pritahuje, chemia funguje (okej teraz, ked mame dieta je to kus ine) a lubim ho ale nepamatam si, zeby sa mi nohy podlamovali, zaludok robil salta a pod.

a veru asi som ani nikdy nebola strasne zalubena, ja som rovnymi nohami skocila do dlhodobeho vztahu, potom som bola dlhsie sama a zrazu muz

a teda moj muz take ani nepozna 😂 ten by na mna pozeral, ze na co sa ho pytam ale tak chlapi to asi maju inak (aj v tych knihach)

amelia89
5. feb 2024

Myslim si ze moze byt tych velkych lasok viac. ale nemyslim si ze zaklikneš na pockanie s kymkolvek. Podla mna za zivot to zazijes 1-2x ak mas velke stastie. A ak mas este vacsie stastie toho cloveka si vezmes a mas s nim rodinu.

lenka.25
5. feb 2024

Pokial som nestretla toho svojho , nikdy som sa nad tým nezamýšľala . Každý kto nás pozná , vždy len skonštatuje , že vy dvaja ste sa museli dlho hľadať 😀 . Ešte aj posledné 4- číslie rodného čísla máme rovnaké .

bloger
5. feb 2024

Hovorili o tom aj v Záhadách tela. Záľúbencom, že bije srdce rovnako. Vedci toto skúmali a zistili zaujímavé veci. Aj ako telo reaguje na lásku. Preto tomu verím, že je to možné. Ale stáva sa aj to, že sa nenájdu nikdy. Je to komplikované vysvetliť.

babulkomale
5. feb 2024

@petamich ja som zazila taku chemiu s jednym priatelom, ze po rokoch ked som ho stretla, tak mi este srdce busilo ako zvon a obchadzali ma mrakoty 😃

petamich
5. feb 2024

@babulkomale 😁 no ako v tych romantickych knihach 😅

babulkomale
5. feb 2024

@petamich myslim ze aj teraz keby som ho stretla sa mi podlomia kolena...ale nebolo nam sudene byt spolu, on uz mal podpisanu zmluvu do zahranicia.
A neskutocne romanticke zazitky sme mali ako ma nasiel a prisiel na mega aute pre mna, no uplne ako z rozpravky... Keby to bolo vo filme, ako stary skeptik poviem ze hovadina od Evity, ale mne sa to stalo 🤭

simik411
5. feb 2024

@bublinka1426 akoby to píšem ja... Boli sme mladí, hlúpi život gombicka doslova ale veeelmi sme sa ľúbili,myslím že obaja, avšak mladosť pochabost provokovanie žiarlivosť robenie si naschvalov 100 rozchodov 99 návratov... Po ňom ich bolo ešte dosť, dnes som vydatá 2 deti mám o 16r viac ale sníva sa mi s ním veľmi často teda odkedy mám druhé dieťa ani nie ale ešte 2r dozadu vkuse, a stále sme sa v sne k sebe vraciali, bozk.. z tých snov som zila celé dni. Cítila som presne to čo pred 16r.. inak o ňom nič neviem len že je je v zahraničí s nejakou..😀.. ale ten pocit vo mne žije a myslím že bude žiť naveky už 😶 aj keď muža mám dobrého aj ho ľúbim ale.. ale nie ako jeho som .. 💔❤️‍🩹

simik411
5. feb 2024

@bloger alebo sa nájdu. Poseru to. Nájdu si iných partnerov a potom žijú z minulosti kým nepomru. Thats life 🤪

ema22270
5. feb 2024

Exituje osudova laska, som si tym 100% ista.
Ale nie vzdy sa podari s tym clovekom realne byt. (Niekedy to nacasovanie v zivote nevyjde).

autor
5. feb 2024

@bloger ale zaľúbenie sa predsa vôbec nemá nič spoločne s tým, či je to ten pravý partner. Zaľúbenie je otázka prvých par rokov a nie je to záruka šťastného vzťahu v budúcnosti. Po 20 rokoch je už malo kto zaľúbený. Áno, milovať moze celý život, ale to je iná láska ako v začiatkoch.

panonia
5. feb 2024

Ja som našla toho pravého...

domkakvet
5. feb 2024

Ano verim, ale myslim si, ze nie kazdy ju stretne.

marianarem
5. feb 2024

Ja som to brala kedysi podobne ako ty. Ale potom som stretla manzela a to bol fakt rozdiel. Pripadal mi taky dusou velmi blizky a zivot pri nom tak nejako nabral obratky. Zacalo sa mi darit vo viacerych veciach, zlepsila som sa aj v praci, zacala som zdravsie zit. Vsetko tak nejako spontanne. Postupne sme aj zistili, ze uz minimalne 12 rokov bol nablizku - mal byt moj spoluziak na VS, boli.by sme spolu aj v kruzku, no v den zapisu si na poslednu chvilu vybral inu skolu. Viackrat sa stalo, ze sme sa stretavali v tom istom case s tymi istymi ludmi, ale my sme sa nestretli. Dokonca o mne od dvoch roznych ludi aj pocul, ale nevedel, ze ide o tu istu osobu. Pri jednej z tych prileztistosti, ked o mne pocul, tak si aj pomyslel, ze "take dievca by som chcel." No a ked sme sa uz stretli, tak som si uz nevedela pri sebe predstavit nikoho ineho.

lubkovaandrejka
5. feb 2024

@bublinka1426 u mna to bolo rovnake ako u teba.🥺🥺

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simik411
6. feb 2024

@eniaq 🤣🙏

jane982
6. feb 2024

Verím, keďže som to zažila pri mojom mužovi 😍 stretli sme sa cez zoznámili, už pri písaní sme mali toho veľa spoločného, a keď sme šli na prvé rande, už vtedy som vedela, že to je on, hneď som sa pri ňom cítila, no-doma 😍 a to som nezažila žiadne motýliky pri ňom, ani poblaznenie a šialene zaľúbenie. Ale tak my sme aj racionálne na začiatku prebrali veľa veci a už potom to len bolo o našom vedomom rozhodnuti ostať spolu. A bunky som nebola šťastnejšia a spokojnejšia ako pri ňom