Ahojte, mám 7 ročného syna s mojim ex s ktorým už niesom 5 rokov, odvtedy sa súdime, stále mi chce zobrať malého (ešte sa mu to nepodarilo) neustále sa mi vyhraza ako pôjde na súd zisťuje si o mne moje chúlostivé informácie bojím sa aj “vykakať” pretože on všetko zistí som z toho už na prášky a psychicky Ma depta, je na to nejaký paragraf?
Chyba cislo 1: Splodenie potomka s tymto jedincom. Od zaciatku si musela vediet, ze je to hulvat. Chce ti zobrat maleho? 🙂 No, z jeho pohladu si mu ho zobrala ty.
Ved nech si "zistuje", su to jeho problemy. Zi svoj zivot, bud dobrou matkou a dufaj, ze chlapa to casom prestane bavit.
Prečo s ním komunikujes? Načo reaguješ na takýto grc?
Maximálne by som reagovala že kde a kedy si príde zobrať dieťa na víkend. Nič viac
Nereaguj, prestane ho to baviť.
Jaj a ak by mi vulgárne nadával, tak by o tom bila informovaná kolizna a sudca a polícia
A trvala by som mizno aj na styku pod dozorom tretej osoby s tým že je agresívny
Chce vojnu? Tak by ju mal !!!!
on fakt takyto nebol predtym, nez ste si spravili dieta? to nie je normalny clovek podla mna, on je fakt chory. a ty nic zle nerobis, dieta tie nevezme aj keby tanky padali, to by ziadny pravnik nedovolil 😉 dieta patri k matke, pokial je samozrejme normalna a pricetna a nie je alkoholicka napriklad. on si moze vydupkat maximalne tak striedavu starostlivost, ale to uz, predpokladam, ma.
@januska12323 už ho to baví 5 rokov :( a odvtedy sme mali asi 3 súdy
Nevšímala som si ho a fakt by som s ním riešila len podstatné veci ohľadom dieťaťa, ostatné by som ignorovala. Chorý človek 🙏
Áno, samozrejme ako vždy, zlý je ten chlap. Dobre vulgarizmy zo správy bokom. A poďme k veci. Branis mu stretávať sa so synom? Osocujes ho pred synom? Pretože okrem tých vulgarizmov, ktoré hneď všetkým udreli do očí, ja tam vidím aj tieto podstatné fakty, ktoré ti vyčíta. To by vysvetľovalo aj tie vulgarizmy, správa bola písaná v hneve a afekte.
Že ťa sleduje? A máš sa čoho báť? Lebo ak žiješ normálny usporiadaný život, nie je špina ktorú by na teba mohol vyhrabať a tým pádom sa nemáš ani čoho báť. Možno sa len obáva v akom prostredí jeho syn vyrastá.
Usudzujem, že máš aj priateľa (keď si bola na potrate, ak je to pravda) je to tvoj prvý priateľ od vášho rozchodu? Je to medzi vami vážne? Aký má vzťah so synom? V akom prostredí váš spoločný syn vyrastá?
Nie, odpovedať nemusíš, odpovedz len sama sebe. Nechápem, ako tu ženy dokážu toho muža hneď odsúdiť, keď nevidia pozadie. Nejdem tu nikoho súdiť, ale možno má svoje dôvody prečo chce syna pri sebe a nie, možno tie dôvody nie sú zrovna tie, že ti chce ublížiť ale že chce dobre pre syna.
Z tohto nič čo si sem pridala je naozaj trúfalé robiť závery a niekoho odsudzovať.
Na záver len odkaz pre všetky dokonalé osoby, ruku na srdce, vy ste v hneve naozaj nikdy nepovedali niečo čo vás potom mrzelo? Žiaľ, mne sa to už stalo. Som len človek.
@renirv tak ako patrí matke tak patrí aj otcovi
No keď mu 5 rokov na takéto bludy odpisuješ. Ja by som sa zasmiala akurát.
Ahoj, blokkni ho, necitaj jeho spravy. Napis mu, ze je bloknuty cez napr.messenger a ked ma nieco k synovi tak ti moze jedine volat, ale akonahle,.zacne kecat o tebe a urazat ta, zloz. Nereaguj!
Toto bolo jedine co mi pomohlo po 3 mesiacoch ho to omrezelo a zacal normalne komunikovat.
2 roky sme sa natahovali, hocico som mohla spravit, hocico povedat vzdy som bola zla, ohovaral...blokkla som si ho na messengeri na viberi, a jedine my mohol volat, akonhalr zacal znova hovadiny bez slova som zlozila.
Toto radia vsade psychologovia, ze treba prestat komunikovat lebo tym sa to len natahuje, myslela som si, ze to je blbost, ale mali pravdu.
Pozri má možnosť na teba vytiahnuť niečo čo ti môže uškodiť? Ak nie nechápem prečo sa bojíš aj "vykakať" . Má umožnené stretávať sa pravidelne so synom? Stretáva sa s ním. ?
A úplne na záver. Prestaň na správy reagovať , odpovedaj len ak sa týkajú správy ohľadom dieťaťa.
A keď si odmyslím tie vulgarizmy, ak je pravda to o Tom Amsterdamer a potrate asi ani jeden z vás nie je úplne "anjel"
Mna tam zaujalo to, ze sa otec ohradzuje, ze mu je zasahovane do jeho rodicovskych prav a syn je proti nemu huckany. Toto moze byt problem.
Mam pocit, ze vy ste vykvet inteligencie obidvaja...
@animus keby mal dôvody mi zobrať syna myslíš že by sa mu to aspoň na jednom z troch sudov podarilo, nebránim v stretávaní sa so synom naopak umoznujem viac stretávania aj mimo rozhodnutia, otázka bola či na takéto sledovanie a osočovanie mojej osoby je nejaký paragraf
@beloved toto nieje pravda, týmto sa ani nezaoberám , lebo je to výmysel, tu ide o to že otec chodí po meste a vyzvedača všelijaké informácie o mne a špiní mi meno a vymýšľa si a aj ostatní ľudia a to ma trápi
Keď ti špiní meno tak oslov právnika, daj trestne, podnet na súd
Veď keď drzis jak hlucha dvere tak jasne že si k zene dovoľuje
Zrušila by som aj dávanie syna nad rámec. Vy nemáte dobre vzťahy, jednoducho by som umožnila len toľko koľko určil súd
Keď vezmem do úvahy stav nášho súdnictva a sociálneho systému tak áno, myslím si že aj keby existoval dôvod na odobratie je veľká šanca, že aj tak dieťa ostane u matky.
Čo sa týka tej druhej veci, aj sa nemýlim, pokojne ma niekto opravte, tak ak ťa ohovára natoľko, že došlo k poškodeniu tvojho mena v takom rozsahu, že si kvôli tomu napr. prišla o prácu, alebo to poškodilo tvoje vzťahy alebo ti to spôsobilo inú ujmu (napr. zdravotnú) tak vtedy to môžeš riešiť trestným oznámením. Ak sú to len jeho neškodné reči, ktoré ti okrem hnevu nespôsobili inú ujmu moc toho neporiešiš. Ak sa ti vyhráža ublížením na zdraví alebo smrťou tak vtedy tiež môžeš podať T
Bože ženská máš 15 rokov? Prečo si s ním vypisuješ?
Ak ide o syna. Krátka jednoduchá správa a vypni si na neho upozornenia, daj ho do "obmedzených" a opäť napísať iba nutné veci.
Ty mu prilievaš olej do ohňa. Buď nad vecou, každý zdravý jedinec nebude veriť iba jednej strane a to ublíženemu chlapovi. Ale ešte si s ním písať? Veď on sa tým živí, že ťa to štve a má tvoju pozornosť. Nemôžeš nič lepšie urobiť ako ho mať na háku a ignorovať jeho existenciu. Tým, že vie, že mu odpises, venuješ a serie ťa to, ho krmiš v tom aby s tým pokračoval.
A po ďalšie žiadne ze vidieť syna navyše. Nech zabudne. Ak sa nevie chovať choď čisto iba podľa súdu. Dovidenia. S takým somarom sa ty mieniš doťahovať?
@animus Nespoliehala by som sa na to, ze dieta ostane u matky, pretoze otec moze podat ziadost o striedavu starostlivost a je velka sanca, ze mu ju schvalia. Uz su davno prec casy, kedy boli deti davane do vyhradnej starostlivosti matky a otec bol len oslik na platenie alimentov.
načo s ním komunikuješ... odpovedaj len na to čo sa týka detí... ostatné si odkladaj pre právnika, popr. políciu.
Takéto správy si odkladadaj a odpisuj iba stručne a jasne.
*Týka sa táto téma malého? Nie, tak ma prosím s takýmito vecami nezaťažuj. Ak sa chceš spýtať niečo ohľadom dieťaťa tak kľudne ale na takéto útočné otázky ti odpovedať nebudem.
*Neželám si aby si so mnou komunikoval takýmto spôsobom. Ohľadom malého ti rada vždy odpíšem a dám informácie a však ak ma budeš urážať budem to riešiť.
Spýta sa niečo ohľadom malého, odpíš. Píše ti takéto útočné bludy aj po slušnom upozornení, nereaguj.
Len ťa provokuje a snaží sa ti znepríjemniť život.
Nikto nebude riešiť či si bola alebo nebola na potrate, je to tvoja súkromná vec ktorá sa dieťaťa vôbec netýka.
Ahoj ja len že tebe ako dospelej žene príde normálne riešiť také veci a dokonca zverejňovať vašu komunikáciu na MK? Lebo toto by neurobilo ani 15 ročné dievča popravde..... Detinské to je aj to ako reaguje on samozrejme ale aj to že to takto zverejňujes
@animus Presne takto som to pochopila aj ja 🙂
Ak mas pravdu ty a maju striedavku a este aj vo svojom case umoznuje otcovi stretavanie so synom, tak potom kolko casu realne s nim travi ona?
Ale vzhladom na to, ze sa otec ohradzuje tym, ze je mu zasahovane do jeho prav, tak to na striedavku nevidim a moc ani neverim tomu, ze mu autorka velkoryso dava syna navyse nad ramec, ako stanovil sud.
Komunikuj s nim len ohľadom dieťaťa a na ostatne nereaguj.