Ahojte. Ex sa začal ozývať, s otázkou na moje pocity, s prosbou zostať kamarátmi, ja som na to jasneze nepristúpila, pretože rozchod bol tažký a úplne chladný od neho. Nasledujúci týždeň sme riešili nejaké veci a začal sa znova ozývať, že mu vadí, že si píšem s mužom, ktorého pozná. Že sa mu až moc zverujem o ňom, teda ex, pritom som o ňom nepísala. Začal hysterčiť a ja, že nech sa skludni už. City ževraj s neho odišli. Poblokoval ma skoro všade, okrem čísla, ktoré nedokaže vymazať. Aj váš ex mal ku vám podobné chovanie, alebo čo sa to uz deje s tými ľudmi?
@deti95060810 niečo sme riešili, čo sa nedalo obísť bez komunikácie
Na mňa sa ex urazil, že prečo som mu neoznámila, že mám nový vzťah 😀😅 a to sme sa rozišli v podstate v dobrom 🤷🏼♀️ tak som mu pokojne vysvetlila, že viem, že on už niekoho má a že som vôbec nepociťovala potrebu mu oznamovať mesiace po rozchode, že mám niekoho iného a tobôž si pýtať od neho dovolenie 😀
@gerber58 aj ked uz musis s nim nieco riesit, co nevies inak ako priamou komunikaciou, stale mozes nereagovat na tie pasaze, ktore sa netykaju danej veci.
Teda cokolvek osobné o citoch, inych muzoch, atd. odignorujes.
Odpovies len na vybrane veci, ktore sa tykaju problemu, ktory riesite (napr. trebars kedy vrati kluce od bytu), zvysok odfiltrujes. I keby to boli urazky a obvinenia, aka si, co robis, alebo vycitky, co si ty v minulosti pokazila a aky je on svaty, proste vsetky tieto naschval zakomponovane pichania, aby z teba vyrazil nejaku reakciu, ktorej sa chyti a bude dalej rypat, nechas bez povsimnutia.
(btw. to, ze to odfiltrujes a nezareagujes na to, ho nastve ovela viac, ako akakolvek trefna odpoved,).
Druha vec je, ked na ne reagovat chces. Potom to zivis, tak sa nemozes cudovat, ze to pokracuje.
to je jedno, čo sa "deje s ľuďmi", dôležité je, čo sa deje s tebou, či s ním chceš komunikovať alebo nie. Ak chceš, komunikuj, aj keď ja na tieto úspešné návraty neverím. Ak nie, si snáď dospelá a dokážeš jasne a jednoznačne sformulovať, že si nepraješ, aby sa ti miešal do súkromia
prečo komunikuješ s ex... nemusíš mu odpovedať vôbec ak nechceš.