Ex mi chce zobrať dieťa. Čo mám robiť?

lula555
3. jún 2020

Dobrý deň.. Chcem sa spýtať bola tehotná keď sme sa rozišli s priateľom.. Musela som odísť od neho.. Bývalí sme u jeho rodičov. Dôvod bol taký že jeho matka sa všade starala a znevazovala má. Nechceli mi dovoliť nič.. Stále som bola len v izbe. Tak som sa rozhodla že pôjdem bývať ku naším.. Môj otec mi dal polovicu domu mali by sme súkromie.. Lenže moj priateľ má oklamal sľúbil že pôjde ale Nakoniec sa rozhodol pre svoju matku.. Ktorá mi volala keď som odišla a urazala má a vyhrážala sa mi.Celých 9 mesiacov nič nerobil len mi písal sms raz do mesiaca. Kde som mu ja písala že sme skončili.. Malej nekupil nič.. Ani neprišiel za mnou osobne aby sme sa dohodli. Len SMS ktoré chce na súde vytiahnut proti mne. Žiadny záujem že by prišiel.. Medzi tým čo ja som sa bála že dieťa bude chore , v tehotenstve som si dala robiť testy na rodine vady.. V jeho rodine sú chorý.. Kým ja som sa bála a plakala on sa bol zabávať. A dokonca mala aj frajerku.. Moja rodina ho videla. Omna sa starala mama a oco. On mi za celých 9 mesiacov nič nedal ani malej nič nekupil.. Len SMS vypisuje aby sa kril na súde že mal záujem. Tými SMS správami len stresoval aj jeho matka.. Kvôli ním som ostala na rizikovom. A teraz mi píše že mi malu vezme . Lenze ja nechcem dovoliť ani len striedavú pretože viem ako som sa tam mala ja.. Ako má psychický týrali a svoje dieťa tam nechcem pustiť. On sa lieči na panicke poruchy, berie aj lieky, aj jeho matka aj jeho otec sa liečia na psychiku. Preto nechcem tam svoje dieťa púšťať a dosť som si tam pretrpela. Nechcem ani výživné ani nic len pokoj.nezapisem ho do rodného listu. Určité to dá na sud.Koľko trvá taký proces trvá? A čo by ste mi poradili.? Ďakujem

pribinak
3. jún 2020

@lula555 tak načo si si robila dieťa s chlapom, ktorý je psychicky chorý, jeho rodičia sú psychicky chorí? To všetko si si mala rozmyslieť predtým?

On po narodení dieťaťa nemá žiadne práva, lebo podľa všetkého ho nezapíše do RL ako otca

lindusss2016
3. jún 2020

Babatko mu ziaden sud nezveri, pokial nie si alkoholicka, narkomanka alebo nejaka deviantka. Vyhrazat sa moze, zmen si cislo a mas pokoj.

hastrmistr
3. jún 2020

Do rodneho listu nezapis meno otca,byvaleho nahlas sa policiu za psychicke tyranie,si chranena osoba ....nic mu nehovor,ziadne zivotne kroky svoje mu nespominaj,davaj na seba pozor.tu policiu isto kontaktuj ...nenechavaj to len tak lebo....

lula555
autor
3. jún 2020

@hastrmistr nad tým tiež rozmyslam. Stále že on má SMS v ktorých sa zaujma a ja mu odopieram . A čo sú SMS. To hocikto môže písať.. Ďakujem pekne za radu

alberto1
3. jún 2020

Nezapísat do rodného listu....on si vie otcovstvo dokázať na súde, ak chce. A ak nemá záujem o dieťa, ešte mu dobre urobíš, nebude mať žiadne povinnosti voči dieťaťu, zostaneš bez výživného...

zuzzka358
3. jún 2020

@lula555 Ahoj. Určite ho nedaj zapísať do rodného listu. Avšak on sa môže sudne domahat otcovstva. Ak je situacia ako opisujes treba kontaktovat policiu pre obtazovanie a nebezpecne vyhrazanie. Podanie takehoto trestneho oznamenia bude pre teba velmi dolezity argument na sude. Ak tak neurobis, sudca nebude povazovat situaciu za natolko vaznu kedze si nemusela kontaktovat policiu. Ak maju psychycke problemy treba dokaz. Sud nariadi psychologicke vysetrenie len malokedy. Aj keby poziadal sud o urcenie otcovsta malo babo mu nezveria pokial ty niesi alkoholicka a pod. Mozu mu ho zverit na par hod tyzdenne za pritomnosti matky.

dzina007
3. jún 2020

@lula555 a co mu odopoieras? dieta sa asi este nenarodilo ako chapem. Tak co mu odopieras? Stretnutie s bruchom?

Neodpisuj na spravy. A hlavne urcite nie nijako vyhrazne stylom nedam ti ju, neuvidis ju nikdy a podobne... aby to nemohol na teba vytahovat

jaskolka
3. jún 2020

Ak ty ho neuvedies ako otca, tak nič nemôže. Nebude akurát ti musieť platiť. Môže to dat na súd, dokazovať skúškou dna, že je otcom, ale aj tak nemoze ti zobrať dieťa, lebo chce. Pokiaľ tyas kde byvat, o malé je plne postarane, nie si alkoholicka, nefetujes, a podobne, tak súd nezveri bábätko otcovi. Zmeň číslo, nereaguj na neho. Pripadne sms ukáž na polícii, že sa vyhráža a obťažuje. Ale celkovo mi to príde len, že ma veľa reči,lebo ta chce zdeptat.

erikavesela
3. jún 2020

Pozri...nezapises do rodneho listu...nebude mat ziadny narok, nebude platit vyzivne...da si urcit otcovstvo, ale stoji to prachy a ver lacna zalezitost to nie je...moc som nepochopila. .to akoze 1 sms mesacne ma byt prejaveny zaujem.?...prosim ta, ake vysoke iq ma ten clovek? Ja nechapem na co s nim este komunikujes...dieta sa este nansrodilo ako som pochopila...takze za vyhrazky, psychicky natlak a pod.chod na policiu...mas to aj v sms ako som pochopila...zaznam z policie je skutocny dokaz, jpp dokazim nie je...

0silvia0
3. jún 2020

@lula555 akože fakt nechápem, z akého dôvodu si sa dala dokopy s psychicky chorým človekom. A nechápem ani ďalšie tvoje životné postoje. Ako môže ísť kojenec do striedavej starostlivosti? Keď si si už takto pomrvila život, tak tohoto človeka čo najskôr odstrihni zo svojho života tak, ako ti tu bolo poradené...

ayanamirei
3. jún 2020

@lula555 je mi jasne, ze mas strach, ze sa ti blbec vyhraza a ty sa bojis, ale musis pristupovat k veci rozumne. Ak ti vypisuje, tak si ho zablokuj na telefone, alebo zmen cislo. Neuved ho ako otca a teda keby sa isiel domahat, musi ta dat na sud, musi zaplatit testy otcovstva, nieje to lacna zalezitost pre neho a je to otazka x mesiacov (sudny proces neprebieha za par dni) , takze je vysoko otazne, ci by do toho isiel. Tvoji rodicia stoja pri Tebe a to je dolezite, sustred sa na malicku, je v poriadku, tes sa z toho.

eliska13
3. jún 2020

@lula555 vôbec mu neodpisuj v prvom rade načo sa necháš zastrašovať a vypisovať si výhražné SMS

iwkaa_97
3. jún 2020

@lula555 ja som natom podobne 🙂 až nato že ex nemal žiadne psychicke problémy... 🙂 bývam u rodičov ochvilu už budem rodiť... a taktiež sa ozve raz za mesiac že ako ... a už mu ani neodpovedám ..kontaktuje ma jeho matka.. tak tiež neodpovedám 🙂 nezapisujem ho do RL... 🙂 kedže ani raz sa neopýtal či mám čo potrebujem pre dieťa.. pomáhajú mi rodičia 🙂

lenuska9999
3. jún 2020

Veď sa nestará nijako okrem vypisovania správ. Okrem toho je psychicky narušený. Jemu určite dieťa nezveria, nemusíš sa bat. Okrem toho súd nikdy nevezme matke dieťa len tak. Musela by si byť alkoholické, drogovo závislá alebo gamblerka...

malinoismum
3. jún 2020

Nezapisala som ani ja malej do rodneho listu otca, on sa sice neozval, ale ak by, tym padom nema ziadne prava (logicky ani povinnosti nakolko si nemozem a ani nechcem pytat vyzivne)

simuskaaa123
3. jún 2020

Kľud, hlavne kľud.. My sme sa síce rozišli až po pôrode.. Nemá záujem o malú, ide mu len o to aby uskodil mne.. Takže kľud. Súd mu malé babo nezveri, max iba pár hodín v tvojej prítomnosti.. My to tiež tak mame. 2x do týždňa na 2hodiny..avšak chodí raz do mesiaca iba ma urážať a robiť mi zle.. Tiež sa vyhrážal striedavou teraz vidím ze to je len bububu. A prosím ta, co by s ňou robil? :D kľud..

simuskaaa123
3. jún 2020

@0silvia0 ja som tiež revala cele dni, keď mala mala necelý mesiac. A môj ex sa vyhrážal striedavou.. Tiež som nevedela ze to sa nedá.. Keďže mi tvrdí že stačí ak ju podpíšem papier a je to ze všetko má vybavené..

cacianka
3. jún 2020

Vstup do skupiny Právne poradenstvo, je verejná bezplatná.je tam vyse 500 strán dobrých a vybornych rád.prelistuj si co najviac a vyberaj si na čítanie take témy co potrebujes.
Velmi vela sa dozvies a ukľudni sa - tie jeho blbe reči a sms raz za mesiac este neprinutia ziadny súd aby mu dali dieťa.
Dcérka nie je stangla salámy a ze dajte mi ju....a sud mu ju dá. Veru nie.
Ked je on trafeny a jeho rodina tiež, tyral ta a manipuloval, tak ma iba sproste reči - lebo si mu utiekla a on uz nema svoju hračku ktorej môže ublizovat.
Chod na UPSVAR za koliznou sa poradit, pripadne ak sa da aj za pravnikom. Popros ich o pomoc, aj rodinu, aby ti vsetko zistili vysvetlili priamo osobne.Takto sa radi ťažšie.
Len sa spravaj zodpovedne, na úrovni aby si nikto neukazoval na teba ze si neporiadna a o dcerku sa nestarás.

sofia1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
3. jún 2020

Vzhladom na dusevne poruchy nemoze dostat dieta do starostlivosti, moze ziadat cez did. O urcenie otcovstva. Ale zase ci to spravi. Poradila by som sa vopred s pravnikom. Hlavne na co si s nim to dieta spravila vzhladom na fakt, ze tie poruchy su tam prenasane genetikou. Odporucam zajst po narodeni aj na genetiku a checknut co sa mohlo podedit.

ibrunova
3. jún 2020

@lula555 je zapísaný v rodnom liste ako otec?

lujza123
3. jún 2020

Nič v zlom ale podla toho co píšeš je to naopak, dieťa chceš vziať ty jemu (nezapisanie do RL). Pritom ti nič také hrozné nespravil, proste ste sa rozišli a zle sa ti bývalo u svokrovcov, nič neobvyklé, toto zažilo veľa zien.

Treba si uvedomiť ze to malé za vaše zabomysie vojny absolútne nemôže. Keď vám to nevyšlo ako partnerom tak sa treba nad to povzniesť a snažiť sa aby vám to vyšlo aspoň ako rodičom.
Striedavku žiadnemu kojencovi neprikazu a v realite ju ani chlapy nechcú, majú dosť čo robiť keď im tam dieťa prespi jazdy druhý víkend.

kitycat
3. jún 2020

Mozno si mala najskor otvorit oci nez ste v detskej izbe splodili dieta....dalsi smutny osud

sara1789
3. jún 2020

@lenuska9999
Panicka porucha nie je choroba taká ako si myslíte vy, za to že jeho správanie je také aké je ta choroba s tým nemá nič spoločné.
Pozrite sa čo tá choroba znamená

sara1789
3. jún 2020

@kiki68 zas, pozrite sa ešte raz čo Panicka porucha znamená, je to choroba ..nerobí to z človeka psychophata a tirana

lula555
autor
4. jún 2020

@sofia1 moja a prečo ľutovať dieta... Ja viem čo je pre dieťa najlepšie!!!!!! Ok!! Každý robi chyby!!! Nebud mudra a nepis mi tu!

sofia1
4. jún 2020

@lula555 ty nebudeš rozkazovať ľuďom,kto ti bude písať a kto nie.Tak potom nepíš na MK

cacianka
4. jún 2020

@sofia1 toto si fakt prehnala !

kiki68
4. jún 2020

@sara1789 bolo tam pisane o kombi poruch a lieceni, vratane jeho rodicov. Teda pre mna na zvazenie sposobilosti o vobec starostlivost o dieta

sara1789
4. jún 2020

@kiki68 tak panicka porucha je depresia , a ver tomu že by si si nechcela prežiť ani jeden Atak.
A jasné, dieťa je samozrejme prvoradé, nebolo pekne se sa o dieťa nezauzajmal a nič mu nekúpil.