Ex je na mňa stále naviazaný

2. jún 2024

Ahojte, idem sa poradiť, možno ste sa s podobnou situáciou už stretli. S mojim expriateľom sme sa rozišli zhruba pred 2 rokmi, keďže sme sa rozišli v dobrom, padla dohoda, že môžeme zostať kamaráti, občas si napísať, občas sa možno stretnúť, povedať si čo máme nové a podobne. No aj po tak dlhom čase, mám pocit že si príliš vynucuje moju pozornosť, denne mi píše, ak nedopisem tak to skúša opakovane. Viackrát do týždňa sa chce stretnúť a keď sa mu to nedarí a ja opakovane odmietam tak skúša rôzne iné spôsoby ako napríklad "náhodou som išiel okolo, tak som sa zastavil že pokecame". Prechádza to do takej tej násilnej formy, že aj keď mu vysvetlím, že nemám čas, tak ma neustále bombarduje. Ako z toho von, ak si s ním chcem naďalej udržať neutralny vzťah? Ako mu vysvetliť že toto je otravné a nevhodné a že nemám záujem byť v kontakte tak často ako by si to predstavoval on?

koniarova
2. jún 2024

Úplne prerušiť kontakt. Neutrálny vzťah? Ten sa dá,len keď chcú obaja.

autor
2. jún 2024

@koniarova ja nemám problém sa s ním stretávať ale ozaj vo svojich limitoch, tzn par krát do roka. Nie že pomaly každý deň ako by to chcel on.

autor
2. jún 2024

@koniarova ešte podotknem, že úplne prerušiť kontakt by nešlo, keďže mame veľa spoločných známych a že sa v priemere 1-2x do roka stretneme na nejakej oslave / grilovacke a podobne

egonsk
2. jún 2024

najdi si uz frajera, ten mu to strucne vysvetli...

koniarova
2. jún 2024

Veď ho pošli slušne do riti a hotovo. Nechápem,akú radu čakáš. Zjavne je pribrzdený a nedochádza mu to.

domka222
2. jún 2024

Veď mu povedz,že sa ozveš keď budeš mať čas. Ak sa bude ozývať mimo toho,tak proste neodpisuj,nekomunikuj

enmery
2. jún 2024

Fú, to je strašné. Až 1-2krát do roka sa stretnete so "známymi" a tvojím ex na nejakej oslave, preto nemôžeš prerušiť kontakt. Ale môžeš-ty jednoducho nechceš, urobila by si to pre jeho dobre. Svojho ex uvidíš 1-2 do roka na oslave a inak nič. Čo je na tom také ťažké, keďže mu tento váš kontakt evidentne nerobí dobre a komfortné sa už necítiš ani ty?

koniarova
2. jún 2024

@enmery toto nechcela čítať. 😁 Máš úplnú pravdu.👍

syslik81
2. jún 2024

pises ze ti staci ostat v kontakte par x do roka- presne tolko casu stravis na spolocnej oslave u kamosov.. takze s nim prerus kontakt uplne ... a stretnete sa uz len na oslavach ...

autor
2. jún 2024

@enmery ono to nie je také úplne jednoduché, ja som sa mu už x krát snažila vysvetliť, že mi nie je komfortné to čo robí a ako sa snaží stále ma kontaktovať a on sa napriek tomu stále u mňa objaví s nejakou výhovorkou ako práve išiel okolo a podobne

tinqua
2. jún 2024

To co ty robis sa vola "zmiesane signaly"...ty nemas problem ho vidiet par krat do roka, ale on ano...lebo on za vasim vztahom nedal bodku. Teraz sa vykasli na to, ze ty problem nemas a ani sa nesnaz oponovat na moju prvu vetu, mne je uplne jasne, ze ty to tak nevnimas, ale treba nastartovat empatiu a ked ti jeho spravanie lezie na nervy tu bodku musis napisat za neho. Prestan s nim komunikovať. Akokoľvek. Nemusis udrzovat priatelske vztahy kvoli grilovacke 2x do roka. Pretoze toto nie je u neho priatelstvo, poletuje okolo a caka kedy pootvoris dvierka. A myslim si, ze sa nepletiem, ze az ked toto urobis zazijes ozaj rozchod, pred dvoma rokmi si sa rozisla len ty.

autor
2. jún 2024

@syslik81 áno, s týmto by som bola v pohode, ale ako píšem, on stále vyhľadáva kontakt so mnou a hľadá si spôsoby a toto mi je nepríjemné a vždy keď mu o tom poviem tak to nakoniec ešte otočí proti mne že akože veď čo je na tom zlé...proste nerešpektuje moje rozhodnutia

tykat
2. jún 2024

U teba objavi?
Tak nie si doma alebo si prave na odchode alebo mas pracovny call alebo akurat spis, si vo vani, s frajerom v posteli...ale najlepsie mu bez predchadzajucej dohody neotvorit a aj mu to povedat, nie sme dohodnuti, nevyhovuje mi to/obtazuje ma to.
Ale tipujem ze tam pomoze len ukoncit akykolvek kontakt na dennej baze a ponechat max.tie grilovacky 2x do roka. A aj tam ho len zbezne pozdravit, prehodit dve tri vety a osobitne sa mu nevenovat.

liv1
2. jún 2024

Povedz mu, ze niekoho mas 🤷‍♀️

autor
2. jún 2024

@liv1 áno, nad tým som uvažovala, dokonca som to raz už aj povedala, ale potom si nejako zistil, že to tak nie je (spoloční kamaráti)

muchotrafka298
2. jún 2024

Evidentne si vztah ukoncila iba ty, on nie. Treba sa s nim prestat bavit, neudrziavat ziadne kontakty. Tie grilovacky alebo oslavy 1-2 x do roka su v pohode za mna, pozdravis ho a budes sa bavit s inymi. Tymto neustalym kontaktovanim, vypisovanim, stretavanim sa v nom zivis nadej, ze sa date dokopy a on v to aj dufa. Inac by s tym davno prestal.

autor
2. jún 2024

@muchotrafka298 ďakujem, asi toto bude jediná možnosť, aj keď z mojej strany už bolo všetko vysvetlene, aj to, že mi vadí to časté kontaktovanie, aj to, že už si vzťah s ním neviem predstaviť a toto je už pre mňa uzavretá téma. Bolo to povedané viac krát a dostatočne jasne, tak neviem či nepochopil alebo len nechcel pochopiť.

enmery
2. jún 2024

Je jedno, čo si mu povedala, pretože skutkami mu ukazuješ, že odpíšeš, otvoríš dvere. Kamarátanie sa s ex som nikdy nechápala. Pre niečo je ex. Kamarátstvo môže v takomto prípade fungovať, iba ak to tak majú obaja rovnako a po pár rokoch. Musíš s ním úplne prerušiť kontakt, pre jeho dobro. Žiadne odpisovanie, otváranie dverí, proste nič.

muchotrafka298
2. jún 2024

Vies co, ja som ikskrat tiez takto vysvetlovala, neviem co, nakoniec som ho vsade poblokovala. lebo to bolo neunosne. Tiez v kuse kontaktovanie, telefonaty, vypisovanie.

autor
2. jún 2024

@muchotrafka298 ďakujem, tiež sa budem musieť nejako odhodlať k tomuto 🙂 čo ma v tom brzdí je to, že som mu vtedy dala slovo ze môžeme zostať kamaráti a ďalšia vec sú tí spoločni známi, že to pred nimi začne nejako prekrucat a urobí zo mňa pred nimi najväčšiu kravu

autor
2. jún 2024

@muchotrafka298 lebo on je taky typ človeka, že pokiaľ je s ním človek za dobré, tak je fajn. Ale keď mu niekto v niečom nevyhovie alebo má pocit ze mu niekto nejako ukrivdil tak vie urobiť ozaj peklo.

januska12323
2. jún 2024

Tú kravu zo seba robíš sama. Keď ti nevyhovujú vypisovačky tak neodpisuj, pripadne zablokuj, telefonáty nedvíhaj, keď zazvoní pri dverách nie si doma, snáď vidíš kto prišiel.

enmery
2. jún 2024

Spoloční známi sa nerovná skutoční priatelia. Kto chce, opýta sa Teba, kto bude chcieť veriť jemu, môžeš mu dať aj dôkazy čierne na bielom a nič. Aspoň sa tí "známi" pekne vyfiltrujú sami. Proste len hľadáš prečo sa to nedá namiesto toho, aby si reálne prestala s obavami a výhovorkami. Tvoj ex ešte neukázal svoju pravú tvár po rozchode, lebo preňho to rochod nebol. Možno budeš nemilo prekvapená-ale stále to nebude Tvoj problém, ale jeho problém a jeho charakter. Nikto nehovorí, že ak sa spamätá a dá Ti na pár rokov mesiacov pokoj, že ho nemôžeš pozdraviť pri posedení.

miskajerry
2. jún 2024

Takže sa s ním stretávaš zo strachu?

autor
2. jún 2024

@miskajerry no čiastočne možno áno

koniarova
2. jún 2024

Ty si normálna? Zo strachu? Veď ten človek je pre teba minulosť. Kopnúť ho do riti.

muchotrafka298
2. jún 2024

No tych spolocnych znamych by som sa nebala, pretoze mozno zistis casom ze su to len jeho znami, nie tvoji. Pokial s nim nic uz nechces mat, je to minulost, mas to v sebe uzavrete, tak ho zablokuj a nebav sa s nim. Bojis sa, ze ti realne ublizi? Pojdes na policiu.
Moj ex take bajky rodine a znamym nakecal, ze Ezop bol suviks. Zial zistila som, ze tito ludia boli, su a budu len jeho kamarati, nie moji. A krasne sa to vykrystalizovalo.

autor
2. jún 2024

@muchotrafka298 on je toho tiež schopný, už také veci raz urobil, asi preto mám taký strach. A jeden môj kamarát pozná jeho ex, ktorú mal ešte predo mnou a jej po rozchode robil ozaj nepekné veci podľa toho čo som sa dozvedela.

autor
2. jún 2024

@muchotrafka298 a áno, asi pre toto som pri tom rozchode navrhla to, aby sme to ukončili v dobrom a zostali spolu dobre vychádzať

muchotrafka298
2. jún 2024

Lenze oni si to evidentne vysvetlil uplne inac a to tak, ze nadalej budete spolu a ty si to proste jedneho dna rozmyslis.