Ahojte. Liečim sa na toto ochorenie od svojich 3roch rokov a zatiaľ nemám pocit že by ľudia mali akosi pochopenie voči tomuto ochoreniu hlavne čo sa vzťahov medzi ľuďmi týka. Mala som 5 ročný vzťah a opustil ma kvôli tomu že nezvládal psychicky keď som dostala záchvat. Nemám ich často naposledy som mala silný záchvat aj s krcmi rok dozadu a vtedy sa rozhodol že ďalej nebudeme pokračovať. Nechápem či je vôbec toto dôvod na ukončenie vzťahu. Terajšieho čo mám tak ten sa tiež skoro so mnou kvôli tomu rozišiel, ale vysvetlili sme si to a ideme ďalej. Máte niektorá toto ochorenie a takúto skúsenosť žeby vás partner opustil kvôli tomuto?
@aeruginosa nechápem prečo majú ľudia predsudky voči tejto chorobe. Veď to není svrab že sa človek nakazi. 😐😶
@vivien120 tak a povedala si to dopredu, ci az ked si maka zachvat. Treba to vyriesit dopredu, aby sa ti chlapi nemali coho zlaknut.
@vivien120 ja to napíšem kruto ale pravdivo. Časom si zvykneš. Len veľmi málo ľudí má pochopenie pre (hocijakú) chorobu. Je rozdiel životný príbeh žiť a rozdiel o ňom počuť. Prajem ti, aby sa ti vyčistil rybník, otvorili oči a prichádzali už len tie medziľudské vzťahy, ktoré fakt stoja za tvoj čas, pozornosť, lásku a energiu.
@vivien120 Pretoze su neinformovani. Vela ludi si dokonca mysli, ze epileptici su psychicky naruseni, menej inteligentni a ze ich deti budu mat epilepsiu automaticky tiez.
@martinkatinka vedel to od samého začiatku
boja sa rodinnej anamnézy... každý lekár zisťuje aké choroby sa v rodine vyskytujú...
a pritom epi záchvat môže dostať každý človek v každom veku...
@sheila121 tak to je super že sa ti ju podarilo úplne vyliečiť. Lenže vedel to od samého začiatku, len stačilo že raz zažil keď som mala veľký Zachvat bolo to večer a na druhý deň mi povedal že je koniec, pritom celý čas tvrdil že ma neopustí len preto lebo mám toto ochorenie.
Tiež som mala prvý epileptický záchvat v 3 rokoch, odvtedy už len 2 v rannom veku, v puberte sa nález stratil. Ale môj dedo mal epilepsiu, na následky záchvatu aj zomrel, spadol na ceste z bicykla a zrazil ho autobus. Táto choroba sa žiaľ, v našej rodine vyskytuje častejšie, ja som jediná, ktorá sa z epilepsie vyliečila. Takže mám pochopenie pre mužov, ktorí sa boja toho, že epilepsiu zdedia aj ich deti.
Môj bývalý partner mal toto ochorenie. Najviac ma mrzelo, že mi to najprv zatajil. Po prvom záchvate, veľkom, ratovali takmer aj mňa. Nebola som pri tom priamo, ale keď mi volal, že mal záchvat a bol silný, že sa necíti dobre, doudieral sa :( bola som smutna, vystrašená. A boli sme spolu dlho a vôbec by som ho neopustila pre ochorenie ako také. Skôr ma nahnevalo, že ma nepripravil :( Potom, ako som to vedela, tak som aspoň korigovala životosprávu. Aby sme chodili skôr spať, vyhýbali sme sa alkoholu, koncertom a tak. Inak to bol skvelý chlap 😉 aj keď boli záchvaty, brala som to ako jeho súčasť, žili sme s tým. Veď on za to nemohol.
@vivien120 nemám osobnut skúsenosť, ale mám známu, ktorá toto ochorenie má, mala pekný vzťah dokonca má aj dieťatko, ktoré bez väčších problémov donosila a to mala teda o dosť horšie kompenzovanu epilepsiu. Je to všetko o ľuďoch. Ja chápem aj tú druhú stranu, nie každý proste má na to žít s chorým človekom a môže za to z veľkej časti neinformovanosť, irelevantné strachy, rôzne články na internete skresľujuce realitu. Verím, že sa ti podarí nájsť životného partnera a možno ho už aj máš. Treba sa o tom podľa mňa veľa rozprávať, priblížiť viac aj tie horšie stavy aby keď to príde, nebol prekvapený a zobral to ako súčasť života.
@sheila121 môžem sa opýtať,akym spôsobom sa to podarilo vyliečiť?kludne aj do IP
@sheila121 už aj operáciou sa to dá odstrániť,ale nie každému,tak len som chcela vedieť ci si nebola na operáciu
Kto toto urobí nie je pre mňa chlap. Jasné, chápem situáciu ak o tom nevie. Ale ak miluje neopustí. Je to zbabelé a sebecké. Ak by sa aj bál o teba, to nie je dôvod a ospravedlnenie. Je to choroba. Ty si si ju predsa neželala. Ešte k tomu o nej vedel. O to skôr mal byť pri tebe, podporovať ťa, pomôcť a ľúbiť. V dobrom aj v zlom. Ja som mala chalana a skôr to vadilo jeho mame, tá na neho tlačila aby ma nechal. Vraj nie som dosť dobrá... A čo sa nestalo...? chlapec jedného dňa dostal prvý záchvat a bolo. Jeho otec ešte aj teraz v starobe ľutuje že nie sme spolu, on to nikdy nechcel a ešte toto k tomu ako prekliatie privolané starou. Boli aj nie vážne vzťahy kedy nik ani netušil, že mi niečo je. Mala som dlhoročného partnera, ktorý spočiatku ani nevedel že ja mám a on mal tiež. Skôr sa on obával môjho postoja. O to viac sme sa potom chápali, ľúbili a klapalo nám to. Bol to skvelý človek, výborný, múdry, šikovný, láskyplný chlap.
Ten tvoj sa len prejavil, nebol to pravý. Ver mi.
Kamoska s epilepsiou randila s chalanom, ktory ked sa dozvedel, ze trpi epilepsiou, napisal jej na FB spravu, ze nema zmysel nic dalej riesit, pretoze on nechce mat chore deti, ak by raz nejake mali. 🙈