Emočná kríza - smútok, hnev, vina, strach

yanka8952
11. aug 2023

Ahojte dobré dušičky 🙂

Práve si vytváram živnosť a absolvujem o tom kurz, kde potrebujem poradiť. Úloha je spýtať sa nestranných ľudí na ich názor, preto som vďačná za každý komentárik..

Podnikať budem v oblasti energetická psychológia. Moja služba: sprevádzam klientov v emocionálnej "kríze" (napr.rozchod, smrť blízkeho, či len konflikty vo vzťahoch...) a učím ich, ako sa za 1 hodinu mojej konzultácie natrvalo zbavia nevydržatelných pocitov a dosiahnu emočnú stabilitu. Pracujem s technikou MET - na Slovensku ešte žiaľ neznáma technika.

Kto môže, nech mi prosím napíše názor na otázky:
1. Existujú podľa teba ľudia, čo zažívajú emocionálnu "krízu" a aj vyhľadajú pomoc?
2. Aké sú ich najčastejšie problémy. Aké majú vtedy potreby?
3. Myslíš, že by mohla byť aj takáto služba (ktorú ponúkam) na webe vyhľadaná a nápomocná?
4. Myslíš, že by boli ochotní ľudia aj za službu zaplatiť a ak áno, koľko približne? (min.max.)
5. Kedy ľudia dokážu nejakej službe dôverovať?

VEĽMI PEKNE VÁM ĎAKUJEM ZA VAŠE ODPOVEDE.
krásny víkend
s láskou
yanka🌹🌹🌹

anonymanonym
11. aug 2023

1. Podla mna urcite existuju a aj taki, co vyhladaju pomoc.
2. Netrufam si na toto odpovedat. Problemy mozu byt rozne. Od konkretizovanych (rozvod, umrtie, vyhorenie,...) az po nespecifikovane (mam emocionalny chaos a ani neviem preco). Co by potrebovali sa neda podla mna zovseobecnit. Niekto vypocut, podporit, niekto "nakopat do zadku", niekto vysvetlit co sa za tym skryva a ako s tym pracovat, niekto nieco uplne ine.
3.,4.,5. Zhrniem dokopy, a za seba poviem, ze takymto rychlokvasenym rieseniam typu "iba za jednu hodinu sa natrvalo zbavis svojich (casto dlhotrvajucich) problemov" neverim a ani by som nebola ochotna za to zaplatit. Doverujem psychologom, psychoterapeutom a psychiatrom, a som presvedcena, ze cesta za emocnou stabilitou, pochopenie svojich vzorcov spravania a naucenie sa s nimi pracovat, je cesta dlha, a nie jednohodinova a wau, osvietilo ma. A to som otvorena aj roznym spiritualnym a pod. veciam ako je ayahuasca, regresna terapia a podobne. Ale naozaj, ak by mi niekto sluboval, ze mi "natrvalo uprace moj emocionalny svet" behom hodinky, doveru to vo mne nevzbudi.

pkgirl30
11. aug 2023

Ahoj🌞
1. áno existujú - napríklad ja
2. najčastejšie problémy sú asi vzťahové - človek má čo robiť aby dokázal žiť sám so sebou, nieto ešte s niekým iným
3. niečo málo som už o tom čítala, myslím že ľudí by to mohlo zaujímať
4. myslím, že ľudia by boli ochotní zaplatiť ak si už sami nedokážu pomôcť a sú odhodlaní nejak zmeniť svoj život
5. poviem za seba, fungujem podľa intuície, keď mi niekto nezapasuje tak nejdem do toho, psychológ mi nezapasoval, ale terapeutka ktorá sa pohybuje v ezo sfére mi dokázala pomôcť zbaviť sa depresií

Dúfam, že to trocha pomôže 🌞

lindous
11. aug 2023

1. Určite áno (patrím ku nim) a teším sa, že konečne sa o týchto veciach hovorí otvorenejšie a vyhľadať odbornú pomoc, aj keď sa "iba tak" cítim zle prestáva byť tabu
2. Tu to bude určite rôznorodé
3. Vyhľadaná áno, nápomocná - to záleží od tvojich schopností a tiež ochoty klienta spolupracovať.. techniku síce nepoznám a viem, že za pár sedení sa dá spraviť veľký posun, no tvrdiť, že za 1 hodinu sa človek naučí ako s tým pracovať sa mi zdá veľmi odvážne a nepresvedčilo by ma to, ja som napr. prvé sedenie prakticky len preplakala a ledva sa cez slzy vykoktala o čo ide 😅
4. Ak by to niekoho oslovilo, myslím, že by bol určite ochotný zaplatiť
5. Budem úprimná, osobne by som sa niekomu s kurzom nezverila, rýchlokvasení kouči mi nikdy neboli sympatickí, ale sú ľudia, ktorí to vyhľadávajú... súhlasím, že aby to išlo, psychológ musí klientovi sadnúť, ale to pred prvým stretnutím nevieš, ja som pozerala teda na vzdelanie, skúsenosti, na čo sa zameriava a recenzie...

yellow28
11. aug 2023

@yanka8952 Ja som nevyhľadávala osobnu pomoc, veľa veci, ktoré mi pomohli, som si našla sama cez internet... chcela som sa s tým popasovať sama a tak to bolo aj pre mňa najlepšie....

domkakvet
11. aug 2023

@yanka8952 1. Ano su ludia ktori vyhladavaju pomoc.
2. Najcastejsie asi vztahove
3.ano mohla by byt
4.za sluzbu by boli ochotni zaplatit iba v pripade ze by si bola uz znama a mala by si dobre recenzie
5. Ked je overena
Dodatok: to ze vyriesis problem za hodinu tomu asi nikto neuveri.

marianarem
11. aug 2023

@yanka8952 Ja osobne by som tiez nedoverovala niekomu, kto by deklaroval, ze ma zbavi nevydrzatelnych pocitov natrvalo za jednu hodinu. Napriklad smrt blizkeho, ktoru spominas, podla mna nie je mozne takto rychlo spracovat. Bolestivy rozchod tiez nie. Aj vela dalsich ran v zivote sa hoji pomaly, clovek pri tom prechadza roznymi procesmi, ma sancu sa vselico naucit, spoznat svoje silne stranky, objavit netusene schopnosti. Ja mam v krizach skor zaujem o terapeuta ako sprievodcu, poradcu a pomocnu ruku pri mobilizovani vlastnych sil a schopnosti, pomocou ktorych sa z krizy nakoniec vymotam. Aspon u mna to ale teda vzdy trva dlhsie, ale vysledok stoji za to.
Na druhej strane nepochybujem, ze prislub rychleho riesenia si najde svoju klientelu.

oli18
11. aug 2023

Mas vystudovany odbor, co budes robit?

jamimo
11. aug 2023

@yanka8952 zapojím sa tiež..
1. Určite existujú ľudia v spoločnosti, kt. prežívajú emocionálnu krízu a vyhľadajú pomoc. (psychológ, psychiater, mentálny kouč, párová terapia...) Hlavne ak sa im ťažko žije a chcú zmeniť intenzitu ťaživého prežívania, kvalitu života...
2. Vysoko individuálne. Myslím si však, že najviac problémov sa odvíja od vzťahov. Vzťah k samému sebe, partnerom, rodičmi, deťmi, na pracovisku = celkovo sociálne fungovanie, neprijatie rolí v živote(ich disharmónia), nedostatok sebaúcty, asertivity, labeling, stigmy a zažité vzorce (čo sa očakáva, mal by som, patrilo by sa...) Potreby? Byť vypočutý, pochopený...
3. Ľudia vyhľadajú na internete všeličo 🤔 Čo im telefón ponúkne, povie... Mnoho ľudí nevie diferencovať a triediť informácie, nepoužívajú vlastný rozum. Môžu si myslieť, že im to pomôže 🙄
4. Boli by ochotní zaplatiť. Samozrejme. Instantná doba=Instantné riešenie, za hodinu zázrak na počkanie. V dnešnej dobe ma už nič neprekvapí. Ani keby ti 50 € za hodinu zaplatili. Veštice berú aj 100€ a majú plno 😄 Keď je dopyt je ponuka... a je úplne jedno či kolagén od Plačkovej alebo hodinová terapia. Nevadí, každého osobná vec. Minimum asi 20, max. 50 €
5. Možno dokážu dôverovať, ak osobne poznajú človeka, ktorému to fakt pomohlo. Možno dokážu dôverovať ak sú presvedčení, že práve ty to za hodinu dokážeš. Možno dokážu dôverovať, lebo ich tvoj profil na FB alebo web stránka osloví prezentáciou.
Rado sa stalo...
Aj tebe pekný víkend.

sisaka
11. aug 2023

@yanka8952 prevratná technika, ktorá nás za hodinu a navždy zbaví problémov 🤦‍♀️
Ak sa na to niekto dá, tak by som im radila dohodnúť sa na vrátení peňazí, ak po tej hodine sa zázrak neudeje.
Zhrnutie bodov - odpoveď na 1 je jediná, takže to nie je ani otázka, ľudia vyhľadávajú pomoc, dôverujú odborníkom, ale mnohí skočia na lep aj šarlatanom, je prirodzené, že za takéto služby sa platí a mna by presvedčili v prípade takýchto podozrivých metód len osobné skúsenosti ľudí, ktorých poznám a verim.

yanka8952
autor
13. aug 2023

@anonymanonym Ďakujem pekne za tvoj čas a odpoveď. veľa som sa naučila. Krásny deň.

yanka8952
autor
13. aug 2023

@pkgirl30 Ahoj, vďaka za tvoj príspevok, vážim si to. Áno, naše problémiky su väčšinou vzťahové a pre nás ženy sú vzťahy skutočne dôležité. A ako hovoríš, vzťah ku sebe je najdôležitejší - od neho sa odvíja všetko. Rozhodovanie podľa intuície je dobrý bodík, určite si mi pomohla. Ešte raz ďakujem. Všetko dobré🙂

yanka8952
autor
13. aug 2023

@lindous Ahoj a ďakujem za tvoj názor, úprimnosť a všetky odpovede. Tiež verím, že človek môže mať v sebe emočný chaos aj keď sa len s niekým (rodičia, partner, šéf) napr. poháda - čo nie je "porucha", s ktorou by utekal k psychológovi - asi by sa ani neovážil. Ale vrieť to v ňom bude aj tak.. A život by mohol byť omnoho krajší, keby sme sa vedeli v niektorých prípadoch emočne stabilizovať sami a aj chápať naše nálady počas rozličných fáz našeho cyklu. A v dlhodobejších problémoch si už môžme zavolať aj "podporu" - vtedy naozaj len plačeme. Veľká vďaka a krásny deň🙂

yanka8952
autor
13. aug 2023

@yellow28 Ďakujem pekne. Môžem sa spýtať, kde si hľadala a čo si našla, čo ti pomohlo? Rada sa nechám inšpirovať. Skúšala si čítať blogy, alebo skôr pozerať videá? Budem vďačná, za každú info. pekný dník 🙂

yanka8952
autor
13. aug 2023

@domkakvet Ďakujem za tvoje odpovede. Takže ak rozumiem správne, byť známym a mať recenzie je dôležitý bod k rozhodnutiu ľudí, či budú mať o ponuku záujem. Takto si to myslela?

yanka8952
autor
13. aug 2023

@domkakvet Ďakujem za tvoje odpovede. Takže ak rozumiem správne, byť známym a mať recenzie je dôležitý bod k rozhodnutiu ľudí, či budú mať o ponuku záujem. Takto si to myslela?

yanka8952
autor
13. aug 2023

@marianarem Ahoj. Ďakujem za tvoju odpoveď, pochopila som vďaka tomu, že som sa zle vyjadrila. Nikto externý ťa nikdy nezahojí, lebo liečenie sa deje v našom vnútri. Zistiť, že si niečo zvládla z vlastných síl, je určite jedno z najdôležitejších poznaní a úžasná skúsenosť. Ešte raz ďakujem a prajem krásny deň.🙂

pkgirl30
13. aug 2023

@yanka8952 Všetko dobré aj tebe nech sa ti darí 🌞

yanka8952
autor
13. aug 2023

@oli18 Ahoj. Energetickej psychologii sa už venujem dlhšie, ale skutočné štúdium (teória + prax) začalo pred 5 rokmi. V sedeniach MET (meridian energetic technik) sme sa venovali a aj sa budem venovať ľuďom, ktorí po nejakom silnom zážitku nevedia spracovať svoje pocity - najčastejšie chodia ľudia po rozchode. (Iné medziľudské konflikty ľudia riešia skôr len tak doma pre seba.. alebo neriešia..) Čiže prídu, keď stále plačú, nevedia sa koncentrovať na prácu, nevedia dokonca ani poriadne spať a v hlave majú kolotoč myšlienok, typu "čo by bolo keby". Cieľ je, tieto akútne pocity spracovať tak, aby boli ľudia do hodiny emočne stabilizovaní (tým nie je myslené, že problém zmizol - len reakcia na problém sa zmení) a aby sa naučili techniku, ktorú budú môcť použiť ako pomôcku, keď ich znovu zachváti nejaký príliv emócií. Snažila som sa to opísať v skratke 🙂. Krásny deň prajem

yanka8952
autor
13. aug 2023

@jamimo Ďakujem pekne. Moc si mi pomohla. O tých zažitých vzorcoch by som mohla rozprávať hodiny, sama som si tým prešla, ale nemôžem to použiť do oslovenia klientov - veľa ľudí tomu nerozumie.. Tomu sa venujem, až keď viem, že predo mnou stojí človek, čo si uvedomuje, že si určité situácie priťahuje do svojho života sám. Čiže preberá zodpovednosť za svoj život a snaží sa pochopiť, prečo si "naťahal" zrovna takého partnera, šéfa, či hádku so súrodencami/priateľmi.. ale veľmi veľmi pekne dakujem a teším sa, že aj toto niektorí ľudia zohľadňujú. Všetko dobré prajem🙂

yanka8952
autor
13. aug 2023

@sisaka Ahoj a pekne ďakujem za tvoj názor. O tej ponuke vrátenia peňazí porozmýšľam, dobrý tip. A ak sa môžem spýtať, čo patrí pod kategóriu šarlatán? Chcela by som porozumieť, čo si pod tým ľudia vybavujú. Ďakujem a krásny deň

sisaka
13. aug 2023

@yanka8952 šarlatani sú ľudia (zväčša bez adekvátneho vzdelania) , ktorí používaju pochybné praktiky s pochybnými výsledkami za účelom osobného obohatenia sa.
Jedným zo znakov je aj sľubovanie nemožného

domkakvet
13. aug 2023

@yanka8952 ano tak som to myslela.

yellow28
13. aug 2023

@yanka8952 ahoj, tak ja som fakt siahala po rôznych knihách..."ficala" som veľmi dlho aj na Baricakovi...celkovo som sa potrebovala nabažiť tých rôznych duchovných veci... dnes napríklad, keď som spokojná a šťastná, už nič z toho nepotrebujem a dívam sa na všetky tie knihy, príspevky atď..s úsmevom a s vedomím, že si žijem vlastný život bez potreby niekoho rád, ktorý aj tak nikdy nemôže pochopiť mňa a moje zmýšľanie... prepáč, ale neverím tomu, že za krátky čas sa dá niekomu pomôcť...v období mojich najväčších kríz som si opakovala jedinú "mantru", že čas je najlepší lekár....nič sa nedá uponáhľať, každý si to musí odtrpiet a potom sa môže posunúť v živote ďalej.....ale chápem, že niektorí ľudia to sami nevedia spracovať a potrebujú profesionálnu pomoc...nie je to hanba a to treba šíriť ďalej...

yanka8952
autor
15. aug 2023

@sisaka Ďakujem ti za vysvetlenie. Už som tomu porozumela, hlavný účel šarlatánov je obohatiť sa. dobre prajem ešte krásny deň

yanka8952
autor
15. aug 2023

@domkakvet Ďakujem ti. Dostať sa do povedomia asi trošku potrvá, ale verím, že kto hľadá - nájde. 🙂 Pekný dník prajem.

yanka8952
autor
15. aug 2023

@yellow28 Ďakujem za odpoveď. Vidím, že si si tiež prešla po svojej ceste "hľadania". A je krásne, že si sa našla v sebe 🙂 To, či veríš v nejaké techniky je v tomto prípade jedno, ak si našla pokoj v sebe. A ako sa hovorí: "Čomu veríš, to sa ti bude diať". Ešte raz ďakujem za tvoj čas a prajem veľa úspechov.

kp7333
15. aug 2023

@sisaka V poslednej dobe sa roztrhlo vrece s obchodnikmi so "stastim". Asi je ho v tejto dobe malo a ludia sa mylne domnievaju, ze si ho kupia ako cukrik v obchode. Nevahaju platit pofidernym odbornikom - absolventom skoly zivota a pochybnych kurzov, ktorych hlavnym cielom nie je pomahat, ale rychlo a bez namahy sa obohatit.

pkgirl30
15. aug 2023

@kp7333 naozaj je ich v poslednej dobe veľmi veľa, zrazu všetci vedia ako na život, ako byť šťastní. a potom tých čo vedia a chcú skutočne pomôcť sa hľadá veľmi ťažko

yanka8952
autor
15. aug 2023

Ďakujem vám žienky.skutočne som nevedela, ako sa na nejakých koučov pozerajú ľudia na SVK. panuje tam asi veeeeľká nedôvera. žijem za hraniciami a myslela som si, že služby ponúkajú len tí, ktorí chcú naozaj pomôcť. ale veľmi ste mi otvorili oči, prehodnotím svoj nápad, ponúkať moje služby na SVK. nech sa vám všetkým moc darí.🙂

akiana
15. aug 2023

@yanka8952 Mas vystudovanu psychologiu? Lebo na taketo narocne temy ti absolutne nestaci nejaky smirsny kurz, musela by si absolvovat roky studia a potom prax pod superviziou. Mozes ludom vazne uskodit bez relevantnych skusenosti.