Dvojdňový kresťanský výlet a reakcia sestry

8. aug 2024

Chcela by som váš názor. Pokúsim sa stručne písať. Chcem ísť na dvojdňový výlet v sobotu o 16:00 odchádzam z domu a budem tam do nedele čiže v nedeľu sa vrátim. Je to vlastne kresťanský výlet kde budu niekoľko kňazov. Ale chcem vlastne povedať podstatu. Ako som písala že je to kresťanský výlet tak som písala staršej sestre že nebudem môcť prísť k nej na návštevu v sobotu lebo odchádzam neskoro poobede a vrátim sa v nedeľu. A sestra mi napísala k výletu citujem: nie že dopadneš tak že skončíš v kláštore a nejaký kňaz ťa zblbne aby ťa do kláštora nalákal. Kňaz nie je tvoj kamarát má manželku. Vôbec nechápem prečo to napísala. S kňazom sa snažím vychádzať slušne lebo je s ľuďmi stále v kostole. Ale dotklo sa ma to od nej trochu. Čo si o mne myslí. Prosím vyjadrite sa asertivne ďakujem.

petamich
8. aug 2024

A co presne sa ta na tom dotklo? Jednak uplne nechapem co chcela povedat tym, ze nie je tvoj kamarat a ma manzelku ale okej, kazdopadne nevidim tam nic take co by sa ma dotklo

viestta
8. aug 2024

Myslim si, ze ten kto by mal trenovat asertivitu si prave ty. Pretoze ked ta toto rozhodi a nevies reagovat, tak tvoje sebevedomie je celkom nizke. Popracuj na tom aby si vedela stat za svojimi rozhodnutiami a vedela ich ucinne obhajit voci hocikomu.

autor
8. aug 2024

@petamich ona si myslí že na tom výlete by medzi mnou a kňazom k niečomu došlo. A ja nie som taká aby som mala niečo so ženatým mužom prisahám že nie

beata_k
8. aug 2024

A na zaklade coho si to ona mysli? Len tak z nicoho nic jej to napadlo?

autor
8. aug 2024

@beata_k zrejme áno. Ona ani do kostola ani nechodí skoro ho ani nepozná a len tak z ničoho nič jej takáto myšlienka napadla lebo je mladý pekný tak vraj sa stane všeličo. Ale ako som písala že nie som taká aby som mala niečo so ženatým mužom prisahám že nie.

beata_k
8. aug 2024

Tak ak nie si taka, tak je odpis "ok" a hod to za hlavu.

petamich
8. aug 2024

Tak to ty si poznas sestru, lebo mne tento kontext, ze by si mala nieco so zenatym knazom vobec nenapadol. Ked uz tak skor to, ze sa boji, aby si sa nestala mniskou.

autor
8. aug 2024

@petamich mne by tiež nenapadlo že si bude myslieť že by som s kňazom niečo mala. Čo sa týka tej mníšky tak ja chcem v budúcnosti mať rodinu deti manžela nechcem žiť v celibáte.

marianarem
8. aug 2024

A sestra je veriaca? Niekomu je prilisna angazovanost v nabozenskych veciach nesympaticka, pripada mu to ako oblbovanie ludi, hocijaku cirkev povazuje za sektu. Nebude mat sestra problem s tymto, ze ma proste averziu voci krestanskemu vyletu?

autor
8. aug 2024

@marianarem mám pocit že odkedy sa vydala tak ako veriaci človek sa neprejavuje zrejme pravda na tom bude tak ako píšeš že berie to ako oblbovanie ľudí, cirkev považuje za sektu. Možno len ja to tak vidím ale podľa toho čo mi napísala mi vychádza že averzia voči kresťanskému výletu v nej je.

autor
8. aug 2024

@marianarem Ale na druhej strane ospravedlňujem sa za úprimnosť je to jej problém že je taká ja s tým nič neurobím

marianarem
8. aug 2024

Jasne vsak nic s tym ani nerob. Mozes jej ked tak povedat, ze ta mrzi, ze to takto vidi, ze ides proste len robit nieco, co je tvojej dusi blizke a to je vsetko.

tiezjedna
8. aug 2024

tak sestra ťa pozná lepšie než modrý koník...

gab
8. aug 2024

a aka je to cirkev?

patus_2
9. aug 2024

Ja by som sa skôr pozastavila pri vete, kňaz nieje kamarát, má manželku. Ako k tomu došla? Tráviš s ním veľa času? Idete na ten výlet viacerí alebo len vo dvojici?
Nepoznám tvoju situáciu, len som si spomenula na jeden prípad, čo sa kedysi stál u nás. Mladé dievča mal tak omotané okolo prsta, že urobila všetko čo chcel. Ona si to ani neuvedomovala, až museli zasiahnuť rodičia. Nehovorím, že je to aj u teba takto, ale nevidí sestra niečo podobné, čo ty nechceš vidieť?

sweaaa
9. aug 2024

Podľa mňa nič tým nemyslela, len taký small talk a sesterské podrývanie. Odpis jej "ok, pokúsim sa".

autor
9. aug 2024

@gab greckokatolicka

ibrunova
9. aug 2024

Segra asi chcela byť vtipná, ale asi to nebolo dobre pochopené.

lapersefona
9. aug 2024

Ahoj nic si z tych reci nerob. Su to bludy. Je pekne chodit aj na krestanskej vylety je to vyziva pre dusu.

rorino
9. aug 2024

Ak má kňaz manželku,asi ťažko by ťa lákal do kláštora,sestra má pomotane vierovyznania.

autor
9. aug 2024

@lapersefona rodičia sa zasa obávajú noci keby príde búrka lebo spí sa v stane ale počasie má byť dobré. Ja som mala pôvodne v pláne že pôjdem v nedeľu skôr ráno kvôli hlavnému programu. Ale v nedeľu nikto z rodiny so mnou nepôjde a už sa takáto príležitosť nemusí naskytnúť hocikedy

autor
9. aug 2024

@rorino ona má pomotane aj slovo kláštor čo znamená . A len tak teoreticky keby som chcela byť mníška už dávno ňou som ale nechcem byť. Teraz musím skúšať ešte presviedčať rodičov aby ma pustili lebo sestra písala mamke že vraj som sa dala oblbnúť, nie že skončím v kláštore a mamka tým rečiam uverila a nechce ma pustiť už ani otec

rorino
9. aug 2024

Možno som prehliadla,koľko máš rokov?

patus_2
9. aug 2024

Podľa kontextu písania vyzeráš mladučká, v stane budeš spať sama? Možno aj tam je odpoveď, prečo ťa nechcú pustiť rodičia.

autor
9. aug 2024

@rorino 18

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
9. aug 2024

Teraz čítam, že si plnoletá. Výlet financuje kto? Idú ľudia z farnosti? Prečo majú rodicia nedôveru?
Kvôli počasiu?
Máte v prípade búrky kam sa ukryť do bezpečia?

autor
9. aug 2024

@janage mám 18 rokov zatiaľ viem že ide autobus takže predpokladám že pôjde viac ľudí. Logicky autobus by nešiel kvôli jednej osobe. Po druhýkrát by som bola mimo domu na noc lebo prvý krát som bola na výlete zo školy a nebol problém

patus_2
9. aug 2024

Tak zrejme rodičia nemajú dôveru kvôli niečomu. Ide autobus, takže viacej ľudí, poznáš niekoho z nich? S kým budeš spať v stane? Stany, spacáky, karimatky mate zabezpečené? Ak by prišla búrka, vietor, bude niekde možnosť úkrytu? Aspoň nejaké auto alebo ten autobus.

rorino
9. aug 2024

Tak si mladá,ale plnoletá.Sadni si s rodičmi,vysvetlí im rozdiel medzi videami,kde sú kláštory a kde nie,povedz im,že ich máš rada,že ich rešpektujem,ale,že vieš do čoho ideš,ak to skutočne vieš.Manzrlka toho farára na Tom výlete nebude?Ak áno ,možno by nebolo zle,keby ona povedala tvojim rodičom,že ti tam nič nehrozí