Mám super robotu 5 rokov, ale môj kolega mi už začína liezť na nervy. V robote sme dobrá partia, chodíme von mimo práce, a sem tam sa pridá aj on. Povie hocikomu hocičo, nedáva si servítku pred ústa a všetci to berú ako srandu - kolegyni povie ze je škaredá atd a všetci sa smeju aj ona.
Ide o to, že hocikedy v práci príde k môjmu stolu, zoberie moj mobil a otočí ho na mna akoze chce aby sa mi odblokoval cez face time, tuka heslo atd..potom kopne plysaka (ktorý je tam pre psov) na moj smer a povie ze ach skoda ze som sa netrafil. Sleduje kedy idem z prace a vždy ma poznámku ze co tak skoro atd. Pritom nie jeoj nadriadený ani šéf v práci. Ked sa ohradím tak mi povie co som drza a co utocim na neho.
Ako by ste riešili situáciu? Mam ho nahlásiť personálnej manažérke? Tieto príklady vyssie nie su jedine a ani prvé, viackrát som ho upozornila nech sa slusne správa.
Ani sekundu neváhaj. Daj vedieť ako to dopadlo
Ja by som zahrala jeho hru. Začni robiť to čo on… jemu sa len jednoducho nikto nepostaví, tak si na vás dovoľuje. Ja som raz na kolegu zvýšila hlas (lebo už bolo neúnosné čo predvádzal) a odvtedy už chodil ako posraty 😁
Raz by mi toto spravil s mobilom, tak by som mu dolámal ruky, že by si riť vytieral len s pomocou asistentky.
Ja sa poznam, mne by pohar trpezlivosti pretiekol a ten by si vypocul... Mozno kym by som skoncila netusil by ani ako sa vola. Ale to som ja, ja sa viem branit
@sevrin chudák asistentka
Ja by som mu povedala vaznou tvarou, pusti ten mobil a vytrhla by som mu ho. Nevola sa Peter nahodou?
Tak ak on si dovolí povedat kolegyni, že je škaredá....rovno by som mu povedala, že je sprosté drzé hovädo.
Zrkadli mu, ak mas na to cas a chut a ak nepochopi, normalne zvys hlas, ako ja nemam rada otvorene konfrontacie, ale zoparkrat som skutocne vybuchla, dvihla hlas a povedala co ma hneva a ako sa vycistilo ovzdusie a natrvalo
Ak by mi také tupelo povedalo, že prečo idem tak skoro z práce, asi by som mu s úsmevom povedala, že to preto, aby som už nemusela vidieť ten jeho ksicht.
Ked skomentuje, ze co tak skoro, tak mu povedz, ze kto nie je lenivy, uz ma urobene. A kto sa stale od roboty zasiva a robi blbiny, musi este ostat.
len by si nejaký chuj v práci na mňa niečo dovolil....by som si servítku pred ústa nedávala
V každom kolektíve sa nájde človek (častejšie muž) ktorý si svoje neistoty a nízke sebavedomie rieši tým že hrá suveréna ktorý môže všetko.
"Empaticky" by som mu povedal: "Tak mi je ťa ľúto keď vidím ako sa snažíš upútať pozornosť, veľmi by som ti prial aby si sa vyrovnal s veľkosťou svojho penisu"
Mala som takého podobného kolegu, ale to bol iný extrém, tento bol až stalker. Tam nepomôže slušne povedať, poprosiť, zvýšiť hlas. Keď je to arogantné hovado, tak to chovanie voči tebe bude ešte eskalovať. Lebo budeš pre neho výzva, keď si dovolíš sa mu vzoprieť. Vyriešil to iba rázny pokec s nadriadeným - ja som nahlásila mojej nadriadenej, ona riešila s jeho nadriadeným a potom ten jeho nadriadený prišiel za mnou ešte riešiť. Úplne sme prerušili kontakt, dokonca sa ani nezdravíme. Žiaľ, našiel si inú obeť, tá dosť skoro od nástupu otehotnela a rovno šla na rizikové. Aj to sa prevalilo, takže už to má ťažšie, takže otravuje do radu každého.
@rozculena len niektorých to vyhecuje ešte viac, v tom je problém
Neznášam takýto typ debilov. Si myslí, že je zaujímavý. Určite by som to nejako riešila.
Ja si myslím, že má nejakú poruchu. Možno asperger.
@ankare veľa ľudí nemusí mať ani poruchu a sú to skrátka debili. Ak má dáku poruchu mali ich na to upozorniť pri nástupe toho človeka.
Ďakujem za rady a každý jeden koment 🙏 nahlásila som to nadriadenej, poslala som jej písomnú sťažnosť.
V minulosti ma tento kolega volal na rande ale ja som odmietla pretože som tušila čo je zač a cítila som negatívnu energiu okolo neho a zlý pocit. Tak možno je to aj pomsta za to 😄
Samozrejme, že som sa viackrát ohradila, aj k tomu skoršiemu odchodu keď mal poznámky. Ale viete ako to je s manipulatormi - obvinia Ťa z Tvojej reakcie na jeho zlé správanie. Takže to dopadlo aj takto, že mi povedal že som drzá.
Takže už len čakám na riešenie s nadriadenou, snáď to vyrieši.
Ešte jedna vec - tento kolega napriek tomu správaniu je v robote mimoriadne obľúbený, všetci chodia k nemu na pokec, chcú ísť s nim von, lebo je extrovert. Mám obavy, či ma nevyradia z kolektívu 🤷♀️
Ja osobne by som išla na neho tým istým štýlom ako on na teba. Na otázku prečo ideš skoro z práce, by som odpovedala, nech sa stará o seba. Nič by som mu nevysvetlovala, odpálkovávala by som ho slovne.
Musíš mu veci jasne vysvetliť - ešte raz vezmeš do ruky MOJ mobil tak to budem riešiť ako varovaním, ešte raz kopnes niečo je tu pekne uložené, tak to budem riešiť..ak by to neprestalo tak smer.personalne ..s takýmito ľuďmi sa.inak neda
Správa sa ako 15-ročné decko 😃
No, to su take typy, vidliaci. Kamaratke taky kolega omocil parok do jej horcice, ze ukaz, aku ju mas ty....zovialny drbkovia, ale tento tvoj vyzera, ze ma nejake krytie zvrchu. 👐
Keď ti povie nabudúce, že si drzá tak povieš, že sa správaš rovnako ako on k tebe
Musela by som ho zazit aby som vedela presne co je to za typ, ale ak by som usudila ze by to pomohlo, tak by som si ho zavolala osamote na rozhovor a povedala mu sprisahanecky, ze viem ake ma problemy a ze ho obdivujem ako sa ich snazi veselostou zakryt, ale mna take spravanie velmi rusi v praci a ked s nim neprestane, vsetkym o jeho problemoch poviem.
Kolik je mu let? Je starší?
@jizanka ja mám 31 on 35
Já myslela že je tak o generaci starší, tak to se s ním moc nemaž. Buď asertivní, on si asi myslí, že je vtipny....
Ja by som mu povedala jasne, ze jeho vtipky sú cez a nehodia sa na pracovisko a ak neprestane,budeš to riešiť s nadriadeným. A aj by som to ak sa to bude opakovať riešila. Odtiaľ potiaľ do prace chodím pracovať a nie riešiť takéto veci.. je to za čiaru a uplne nevhodne...