Drzosť ľudí

21. mar 2024

Dnes som sa zamyslela nad ludmi aki su drzi. Pracujem pre jeden e-shop s topankami, kde mame vyssie ceny. Prisiel mi email od zeny, ktora prosi o sponzorsky dar nakolko nezvlada financnu situaciu, ma kadejake choroby, deti, ale na nohach by rada 150€ lodicky. Dokonca pridala aj do prilohy presne konkretne topanky, ktore by chcela :D ako pride mi vtipne, ako neustale zobronia zeny, ktore v zivote nerobili, robili iba deti
a pytaju peniaze od zien, ktore makaju, aby zarobili nejaku tu korunu. Preco by sme sa mali skladat nezodpovednym ludom? Parkrat som ponukala veci zadarmo a este niektoré mali drzost vyberat si, ktore veci ano a ktore nie. Pomaly aby si im tie veci pod rypak doniesla. Nemam problem pomoct rodine, ktorym zomrel necakane clen rodiny, ako napriklad ta mlada mamicka pri porode....ale aby som sa skladala zdravym zenam, ktore maju v 30tke 5-6 deti? Nie, neprosím

hederamonstera
21. mar 2024

No a co my teraz s tym? Vymaz mail a chod dalej

autor
21. mar 2024

@hederamonstera zeby som otvorila diskusiu o tom, aby aj druhi sa vyjadrili s podobnymi skusenostami? Ci sa mame tvarit, ze je ok, aby sa robiki zbierky lenivym ludon?

zooeynka
21. mar 2024

Rovno do mailu jej napis toto, ona hned zmeni pesnicku, vulgarne ti vynada a vybavene. Ludia skusaju, cigani specialne su v tomto majstri, cest vynimkam.

petulda333
21. mar 2024

Dobre,byt na tom zle a chciet yake drahe topanky je slusne povedane cudne. No to,ze si nirkto vyberal co ano a co nie,z veci zadarmo,mi nepride zle. Prave naopak. Naco by brali vsetko,ked im to netreba? Aby vyhodili? Ved to mozes potom dat dalsim ludom. A ano,tiez nerada podorujem ludi,co robia lrn deti a praca im nevonia. Na druhej strane,ale tie deti zato nemozu. A ak mam nazvys hracky ci oblecenie,tak im dam. Ak ty pomahat nechces,to z teba priam srsi,tak nepomahaj

petulda333
21. mar 2024

Este sa spytam,ako vies ktori udia su lenivi a ktori nie? Ak ich nepoznas,len si precitas nieco

zooeynka
21. mar 2024

Ze ta nejaky mail dokaze takto vytocit....mne napisala nejaka podobna na veci z bazara ci jej mozem zadarmo poslat, rovno aj adresu pripojila. Alebo dalsia expertka ci mozem poslat tenisky hned a ona posle peniaze buduci tyzden. Pobavilo ma to, obe som slusne do zadku poslala a neriesim dalej.

beronsche
21. mar 2024

Vzdy existovali vychcani ludia, ktori sa radi prizivili na hocicom a hocikom.
Ze tomu vobec venujes energiu....

Na druhej strane, pozor na vynasanie sudov - nie kazdy, kto potrebuje zbierku, je lenivy vychcanec. Su aj ludia v nudzi, ktori sa tam nedostali tak uplne vlastnym pricinenim..

autor
21. mar 2024

@petulda333 a ty ako mozes vediet, ci rada pomaham alebo nie?🙂 to iste tvrdenie, ako moje o tom, ze sa im nechce robit. A ano, ked ponukam plne vreco veci zadarmo a mam fotit kazdu jednu vec s tym, ze toto sa mi paci, toto nie, tak je to otravne. Podla mna ked je človek vo velmi zlej situácii, tak nepotrebuje na sebe modne vychytavky. A dalsia vec je ta, ze kolkokrat reportaze o rodinach, kde ziju v strasnej biede a zeny zmalovane, nechty na rukach, spraveny melir

zooeynka
21. mar 2024

@beronsche ta co jej treba lodicky za 150€ je urcite v hroznej nudzi.....a potrebuje zrovna take pekne lodicky

melanta
21. mar 2024

Mám niekoľko rodín, ktorým pravidelne pomáham. A kľudne takej pani dám aj oveľa drahšie topánky ako tebou spomínané, ktoré som mala na sebe 5x a nenosím ich. A prečo nie? A keď im išli deti do školy, zaplatila som deťom školskú tašku, akú si vybrali. A prečo nie. Pomáhať nie je povinné, ale ak to robíš, tak to rob nezištne a zo srdca. Nie každý, kto potrebuje či pýta pomoc je lenivý a vychcaný.

beronsche
21. mar 2024

@zooeynka a pisem niekde nieco take? 🙂

stanulienkat
21. mar 2024

Ludia skusaju... keby som bola v nudzi, tak si obujem hocico a nemam naroky na 150e lodicky. Pani je zlataaaaa.😁

autor
21. mar 2024

@beronsche vsak som aj napisala, ze ked rpdina pride o clena rodiny, pri poziari a pod, to absolutne chapem. Ja nechapem zeny s 5-6 detmi. Vssk ked raz zijem v otrasnych podmienkach, tak si rozmyslim, ci budem mat jedno dieta a nie rovno 5-5 a kazde s inym

melanta
21. mar 2024

@zooeynka a možno áno, možno je v núdzi, ale chcela by raz za život niečo pekné. Aj chudobní ľudia predsa môžu mať sny. A prečo im nepomôcť splniť im ich. Ak teda viem, že nejde o lenivca.

kellypiu
21. mar 2024

normalne by som to odignorovala, ludia su proste vselijaki, skusaju, niekoho mozno dokazu obmakcit, u mna by to veru nepreslo.

hederamonstera
21. mar 2024

Ked sa ti chce na to minat energiu…tvoja vec

mk1111111111
21. mar 2024

@melanta aj ja pomaham, ako Ty. Ale autorka pise o topankach z drahsieho e-shopu, kde ona pracuje, nie pouzitych. Chce to ako sponzorske.

zooeynka
21. mar 2024

@melanta je to od teba pekne. Ja uvazujem opacne. Ked som v nudzi tak su mi 150€ lodicky na nic, budem ich nosit do lidla? Do prace dotycna asi nechodi a ak ano tak asi sa do nej nepotrebuje reprezentativne obliekat. Nemam na jedlo pre deti ale tuzim po lodickach? Vo financnej tiesni by som svoje marnive sny asi prehodnotila

beronsche
21. mar 2024

Nuz, poviem sice aj ja, ze to nechapem.. na druhej strane viem, ze to vysvetlenie ma..
Zauzivane vzorce spravania, nizke vzdelanie, nulova financna gramotnosti, nizky intelekt, neschopnost odputat sa zo soc.prostredia, v ktorom vyrastali...
Faktorov je vela, prevela..
Ziadne mudrovanie situacii nepomoze.

Nastastie sa kazdy moze rozhodnut, ci pomoze, ci nie..
Vynasanie sudov je mrhanie energiou.

autor
21. mar 2024

@melanta ja tiez pomaham, ale urcite nie kupou handier. A nie kazdy je vrchna slachta, ako ty, co ma potrebu skoro v kazdom prispevku spominat tvoju financnu situaciu a ze vlastne 150€ lodicky su nejake lacne smejdy :D predstav si, ze vacsina slovenskej populacie sa na take lodicky ani nepozrie a pride im to vela. Radsej si kupia v ccc alebo v deichmane. Ludia, co maju malo, ziju skromne, pokorne a teda, nevidela som ziadnu rodinu s detmi, ktora potrebuje pomoc, aby mala na nohach nejake prada lodicky za 1500€ :D

cookie29
21. mar 2024

@melanta ale das jej ich pretoze ich ona od Teba pyta? Akoze ja rozumiem, ze ked potrebujem pomoct, tak to neznamena ze MUSIM zobrat cokolvek, pretoze mnohi ludia skutocne ponukaju dalej "odpad". To je fakt. A je super, ked si deti mozu vybrat aktovku, lebo ju budu nosit kazdy den, nepredpokladam, ze by sli do nejakych 200€... Ale na druhej strane, konkretne v tomto prispevku, ide o nie podstatnu vec a za luxusnu cenu. Keby este pytala kvalitne topanky, tak rozumiem, ale lodicky zrovna k univerzalne pouzitelnym topankam nepatria

ibatanecnica
21. mar 2024

autorka - áno, ja takéto ,,zbierky,, ignorujem. Ja mám zopár ľudí, rodín, ktorým pomáham a tam to hasnem. Zase nemôžem rozdať celú výplatu

autor
21. mar 2024

@zooeynka super nazor 🙂 ale tu ide skor o dotycnu, ktora sa potrebuje ukazat, ze ona ma z coho kupovat :D skoro kazda tema, ktora sa tyka financii, tu dotycna komentuje :D mna by zaujimalo, ze ako je mozne, ze tak bohaty a uspesny clovek ma potrebu stale to omielat na MK.:D pre mna úspešní ludia absolutne neziju na virtualnych forach a nemaju potrebu kazdemu vesat na nos, ake drahe malu kabelky, ake drahe dovolenky sli a pod :D

simca06022011
21. mar 2024

ako eshoparka ti poviem, vymaz to a ani sa nad tym nepozastavuj. Ludi nezmenis. A nie, nepomahaj tymto sposobom, ak chces pomahat, tak si najdi ludi co ot potrebuju, posli detom dopanky, mamickam 100vku atd... ale svoj biznis nechaj tym cim je. Keby ste nemali luxusny tovar, ale uzitkovy, tak by to bolo ok, napr. my sme raz poskytli starsiemu paru s chorobami komplet produkty, ktore potrebovali. Ale zasadne ignorujem rozne sponzorske a pod emaily. AK sa mimochodom sponzorske veci davaju, vacsinou je to formou reklamy :D cize teba zienka prosila o darcek, aby mohla mat steklicky podla jej zelania. Rovnako ak vyradujete nejake veci, a chcete niekomu pomoct, odporucam PREDAVAT to za symbolicku cenu. Ten co potrebuje tu vec, a pomoze mu 95% zlava a ten co vymysla, len aby mal a to co chce ten sa otoci na opatku, lebo ved chce to zadarmo a este aj pred nos priniest. Toto sa mi osvedcilo ked som posuvala oblecenie po dcere a hracky a take zvyskove veci, co ani posunut v rodine, ani predavat som uz nechcela. Ked som dala ze darujem, prisla vobec nie nudzne vyzerajuca kocka vo fare, ani dakujem mi nepovedala, hodila veci do kufra a dovi. Boli vtedy aj take afery, ze to potom dalej predavaju niektori ludia. Svojim sposobom mi to bolo jedno.. ale dalsi raz som vytriedila krabicu oblecenia, a hodila to na FB s tym, ze za 5EUR si moze prist niekto zobrat, alebo donesiem ak budem mat cestu (islo o lokalny fb) a uz sa naozaj ozvala zena, ktora to potrebovala. Bohuzail vela podvodnikov je a ludi, kotri zneuzivaju co sa len da. AK by bola zena v nudzi tak predsa si poprosi o prakticke veci, obuv pre deti, atd.. a nie luxusne lodicky :D

vevesh
21. mar 2024

@melanta suhlasim, ale ti ludia, ktorym ty pomahas ti taky email neposlu (alebo priamo slovne nevypytaju lodicky v takychto hodnotach). Tiez pomahame ludom v nudzi, ale nie takym, ktori arogantne pytaju stylom "vsak mas vela, tebe chybat nebude (a idealne daj mi to najdrahsie, co mas)..."- pretoze zo skusenosti tito ludia cestni a ani pracoviti nie su a su tam z 99,9% vlastnou vinou. Ked niekto pride, ci by sme "nejako" nemohli pomoct, nie je problem. Ale nie s vyberanim to a to chcem a hento nechcem, lacne nechcem, atd. (ak sa nebavime o dietati a skolskej taske..)

melanta
21. mar 2024

@cookie29 nie, nepýta ich, nepýtajú odo mňa pomoc vôbec. Ja im pomáham z vlastnej aktivity. Čo som tým chcela povedať je to, že nie každý, kto chce či potrebuje pomoc, je lenivec a vychcanec. A pomoc nemá znamenať to, že dám dotyčnému otrhané handry, lebo veď čo by chcel zadarmo. Ženy tu su zvláštne, hejtujú tých, čo sa majú dobre a hejtujú aj tých, ktorí sa majú zle. Smutné.

zooeynka
21. mar 2024

Tak niekto sa rad pochvali a niekto si sukromie vazi a aj keby mal miliardy tak sa s tym nechvali lebo rozumie ako funguje ludska zavist. Otazka je, preco to teba vytaca. Ja sa nad tym pousmejem, ale som rada ze su ludia ako ona, co pomozu, sice to nezabudnu kade tade oznamit, ale daju....

lienka.7
21. mar 2024

@autorka plný FB mas takýto anonymných výziev... ja zasadne nepomaham ľuďom, ktorých nepoznám, lebo som sa viac krát "popalila". Darovala som vecičky, obratom som si ich nasla na predaj na FB.
Pomáham (aj spolu s kamaratkami) konkrétnej mamine, ktorá má postihnuté dietatko, je na neho sama a naozaj nemá nikoho kto by jej pomohol.
A odpoveď na tvoju otázku... vymazať mail a bodka 👌

simca06022011
21. mar 2024

@melanta len ono je to ine, ked nosime veci my niekomu, napr ako pises, to co viac nepouzivas. A ine je ked ti niekto pise, ze chce od teba nieco... Keby ti napisala nejaka zena z ulice listok ze by rada ako sponzorsky dar tvoje nove lodicky, ktore na teba rano videla, alebo co tak rovno napr. tvoj ebike, tak by si sa na to inak pozerala. Tiez mame rodinu, ktorej davame veci, najma z domacnosti, a panske veci, a nepytaju, spokojni su, za to pridu napr. pomoct s drevom, ked sa nedalo pomahali babke nasej v zahrade a tak. Ale to je uplne ina vec.
A k poskodenym veciam.. nikto o starych handrach nehovori tu. Len ty. Myslim, ze kazdy normalny clovek poskodene veci, vynosene yvhadzuje a nedava dalej.

jana_eyre_2
21. mar 2024

@melanta autorka ani nepovedala, že každý kto pýta pomoc je vychcanec a lenivec, už v úvode to predsa spomina.. ale mnohi sú, zase sa netvarme že nie..