Druhé dieťa na ceste a rozchod

15. sep 2021

Mám taký dosť závažný problém. S priateľom sme spolu 3 roky, syn má rok a čakáme neplánovane druhé. Zatiaľ bývame u rodičov mojich, ale snažíme sa čo najskôr odsťahovať.
Vec sa má tak, že už počas prvého tehotenstva sme mali medzi sebou dosť veľké problémy, keďže som sa dozvedela, že mi dlhý čas klamal a vypisoval kadejakým babám a podobne. Po pôrode to vyvrcholilo a boli sme chvíľu od seba. Akokoľvek to však vyznie, viem, že sme sa stále ľúbili a aj kvôli tomu a aj malému sme sa dali opäť dokopy a sľúbili si, že už to bude inak.
Ale, som druhý krát tehotná a veci sa opakujú. Nehádame sa kvôli minulosti, ale absolútne sa ku mne nespráva dobre. Všetko je prednejšie ako ja a dieťa. Ledva spolu spávame, vždy len keď začnem ja a mňa to psychicky ubíja sa mu doprosovat. Ani neviem ako sa nám mohlo druhé dieťa pri tom (ne)milovaní podariť.
Ja už neviem ako ďalej. Ani len nechce doma rodičom oznámiť, že čakáme druhé dieťa. Príde mi to, že sa bojí, čo mu povedia a že sa bude správať podľa toho ako mu oni nakážu.

autor
15. sep 2021

Dokonca mi príde, že jeho rodičia nie sú so mnou absolútne spokojní, pritom som sa k nim nikdy nesprávala zle, snažím sa im pomáhať, nechcem ich zbytočne otravovať každý deň strážením syna aby si nemysleli, že ich máme len na to a podobne.
Dnes sme mali s priateľom už dosť veľkú hádku, ja už som bola v koncoch tak som mu zbalila veci a doviezla ich do domu, ktorý prerábame. Ani nechcem, aby sa naspäť k nám vrátil, ale zároveň chcem, nech sa už konečne zmení a začne sa správať ku mne opäť tak ako kedysi. Dá sa vôbec fungovať polroka len takto? Polrok je cca doba, kedy by sa mohol dom dorobiť a zároveň by sa mohol aj rozhodnúť, či sa dokáže zmeniť alebo nie. Naozaj nechcem byť slobodná matka s dvoma deťmi, ale nestojí mi ten chlap za to, aby som ďalej trpela

ivik4
15. sep 2021

A to druhe dieta s nim si chces nechat ? Normalne sa pytam, ci si s tym ok

autor
15. sep 2021

@ivik4 áno, najprv som nevedela čo robiť, bol to šok pre oboch, ale už som s tým v podstate "zmierená", aj sa začínam tešiť a na potrat by už aj tak bolo neskoro ..ani vlastne neprichádzal do úvahy

janinah
15. sep 2021

Celé zle.vztah o ničom a už dve deti s "priateľom".čo sa tu dá radiť?... Rodičom ruky bozkávaj.ze toto trpia a prichýlili vás.Chlap nezrely.bez zodpovednosti.k sexu ho treba prosiť...Radim manz.poradnu.ale toto speje k rozchodu.zliepat niečo len kvôli deťom nemá význam.

luccija
15. sep 2021

Nezmení sa a nebude sa správať ako predtým...život plynie nevracia sa...tak ako ste si nerozumeli predtým nerozumiete si teraz...ten dom čo prerabate je spoločný?podľa mňa to pôjde len k horsiemu..už základ bol zly

brita7777
15. sep 2021

Asi by som si zacala hladat sama byvanie. Prip. Mozes ist k rodicom ? Rozid sa s nim, na co ti je ?

rik01lulaka
15. sep 2021

No ako v takejto situácii s takýmto chlapom by som asi zostala u rodičov, snažila sa postaviť na vlastné nohy a on nech si žije svoj život v dome čo prerabate 🤷 bohužiaľ som názoru, že to bude rovnaké, v tom horšom prípade ešte horšie...

jaskolka
15. sep 2021

Keď tak počítam, prakticky hneď ste mali problémy, keď to bolo už počas tehotenstva. Čiže o com to cele je? Klamal ti, neveríš mu, rozišli ste sa, boli od seba, zase ste sa dali dokopy, lebo "ste sa veľmi ľúbili"comu akosi neverím, lebo láska teda vyzerá inak. No a potom ste spravili ďalšie dieťa... Bývate u rodičov, ďalej hádky, ďalej problémy, on záujem nemá, ty sa doprosujes aj o sex... Neviem, ale podľa mňa nasilu lepiť nie je ani co. Môžte to skúsiť, ísť do poradne, k odborníkovi, ale ružove to nevidim...

marseillefan
15. sep 2021

@brita7777 "Zatiaľ bývame u rodičov mojich"

janynyna
15. sep 2021

Tiež som raz odišla od priateľa a vrátila som sa len kvôli malému. Nahovarala som si, že už bude všetko ok a nebolo. Po pol roku som odišla znova. Psychicky by som sa asi zrútila a nestalo mi to za to. Doteraz s tým nie som vyrovnaná ale aj tak si myslím, že pre malého je lepšie, že sme od seba ako by mal každý deň pozerať ako sa hádame. Malý ma 3 roky.

autor
15. sep 2021

Toho sa najviac bojím, že sa to už nezmení. Ale keď vidím v okolí tie rozbité partnerstvá, aj u nich v rodine a to ako sa kydá na jednu alebo na druhú stranu, až zle mi je.

milenke
15. sep 2021

Koľko detí ti má ešte urobiť aby si pochopila že je debil??

heleninamama
16. sep 2021

Určite sa zmení. 😂 Legenda hovorí, že po piatom neplánovanom dieťati prichádza ten zlom a z neschopného chlapa sa stane ideálny partner a otec.

autor
16. sep 2021

Pozor dámy, ako otec je skvelý a aj mne pomáha, skôr je to o tej nehe a náklonnosti ...to mi tam chýba...a predtým som to tak nevnímala, ako to vnímam až teraz... pisala som sem na pokraji nervov, to neznamená že je až taký zlý ako ste ho potom vykreslili aj vy ;)

ivik4
16. sep 2021

Tak ja neviem ci ako otec je tak skveli ked cakate uz druhe dieta a nieje schopny Vam uz tolke roky zabezpecit vlastne byvanie ale zit u tvojej rodiny

sense
16. sep 2021

Véd tým skvelým otcom môže byť aj ked vy dvaja nebudete spolu

luccija
16. sep 2021

@ivik4 aké roky?veď sú spolu 3 roky a ona je na RD dom sa preraba...nie každý má plat, že hneď môže bývať
Ale druhá vec je, že sú asi mladí on nezodpovedný Ine ženy...hádky toľko je chlapov a tu problémy, druhé dieťa na ceste ešte viac starosti...

luccija
16. sep 2021

My sme si nič nevykreslili to ty píšeš...neobhajuj ho.Co to je za chlapa, ktorý nechce doma povedať, že čaká dieťa?vyhodila si ho, po pôrode ste boli od seba, v tehotenstve tiež zle ...veď po 3 r by ste mali byť zaľúbení a všetko super.Mozno nie ste obaja ešte dozreti na vzťah, rodinu....ale, tak fajn, že sme to len zle pochopili

spadnutaslivka
16. sep 2021

@heleninamama ty si zlááá

acrobaleno
16. sep 2021

Neviem či si niekto všimol tento nový trend. Chlap je debil, ale "ako otec skvelý". Oxymorón jak hovädo.

acrobaleno
16. sep 2021

@heleninamama Veď taká tu aj má pár príspevkov 😂 už čaká 5te dieťa a jej matka ich živý, lebo jej miláčik je kkt na pohľadanie. Bola by som zvedavá, že ako sa jej darí.

lesana25
16. sep 2021

"nech sa konečne zmení". Poviem ti asi novinku, ale toto keď sa nezmenilo doteraz, tak sa už nezmení.
A na margo tejto a kvanta ďalších diskusii ešte dodám že:

ivik4
16. sep 2021

@luccija ano vsak dokopy 4 roky odkedy bola tehotna , to mi vobec nepride ako hned ale dostatok casu . Problemy hruza to ani nekomentujem 🙄

jaskolka
16. sep 2021

V čom je to skvelý otec? Neviem, či ja mam divne nároky, ale podľa mňa nie je skvelý otec ten, čo sa polhodinu pohra s deckom a kúpi mu zmrzlinu. Ale ten, ktorý sa aj dokáže postarať o jeho matku, zabezpečuje bývanie, a predovšetkým nepodvadza ju a nevypisuje si kadetade s kolegyňami, je k nej milý a nežný,a teší sa z potomka, nie ze ho tají pred vlastnými rodičmi.

kvetinka75
16. sep 2021

@acrobaleno tiež je to nejako mimo môjho chápania

autor
16. sep 2021

Za prvé, druhé dieťa sme neplánovali takže tie pridrbané urážky si skutočne nechajte pre seba. By som rada videla vaše šťastné vzťahy a manželstvá, kde polovica žien si nechá srať na hlavu len aby ich ďalej mal kto živiť a tu sa hráte na hrdinky 👌

autor
16. sep 2021

A prišla som si sem po radu a nie po hodnotenie môjho vzťahu alebo vysmievanie. Páni, myslela som, že ženy nie sú také sliepky, ale očividne som sa veľmi mýlila a väčšina si sem chodí riešiť svoje komplexy

ivik4
16. sep 2021

Co sa Ta dotklo ? Lebo ty teraz hodnotis zeny len na zaklade odpovedi na tvoj prispevok a pritom pre mna osobne len obycajna chudera ostane s dospelim deckom ktore jednak nezabezpeci byvanie ale dokonca este poza chrbat paktuje s inymi .Ja by som mu taku po pysku j*bla za to zeby mal a nakopala do riti. Vyhodila z domu rodicov, dala vyzivne na dieta a hladala poriadneho otca. No ty miesto toho toto tolerujes, este si snim spravis dalsie dieta ,vylejes si srdce,postazujes sa cize CAKAS reakciu zien a ked ju dostanes tak su SLIEPKY 😃. Ja napriklad ziadne komplexy nemam si predstav a ked som mala s muzom problemy, obaja sme sa snazili aby nas vztah prosperoval a vdaka tomu sme teraz tam kde sme 🙂

sense
16. sep 2021

Predpokladám ze ste obaja veľmi mladý a zrejme ani to prvé dieťa nebolo plánované z oboch strán.
A akú radu čakáš? Chlap kt zatlka doma rodičom že bude druhý x otcom, nie je chlap à ani sa nezmení ale ty máš možnosť sa postaviť na vlastné nohy aj bez neho, požiadaj o výživné à začni sa správať dospelo, načo ti je taky chlap? Co na ňom miluješ? Myslíš si že on sa zmení? Alebo ze ho druhé, tretie a neviem kt dieťa zmení? Viem ze pravda boli, ale keby ta resp vás ľúbi tak sa správa zodpovedne... A urobí pre vás aj nemožné...

A ženy prispievajú na základe toho čo si opísala a ako si ho opísala ty. Ale v podstate je všetko v poriadku. Stará sa o teba aj o dieťa, je vzorný otcom.

lubkavargova1
16. sep 2021

A ten dom co prerabate je na koho meno a ked mate pozicku na koho meno je a kto ju splaca?