Ahojte, potrebujem radu... Moje manželstvo je pred rozvodom. Dohodli sme sa ale s manželom, že ešte tomu skúsime dať šancu aj keď sme obaja dosť skeptickí. Máme malé deti. Prosím, tie ktoré ste úspešne zvládli naozaj ťažkú manželskú krízu, ako sa vám to podarilo?? Nepíšte mi, prosím, že to nemá zmysel, podať žiadosť o rozvod je to najjednoduchšie.
Ja si zase myslím opak, že podať žiadosť a rozviesť sa je ťažšie. Pohodlné je zostať v nefunkcnom vzťahu. Ale bojujte, kým žijete. 😁
A mate aj ine dovody ako len deti? Vasen je vo vztahu?
Nepises aku krizu. Ale myslim si ze by ste si mali dat este sancu.
@domkakvet bolo toho za 12 rokov dosť... Ignoracia, ochladnutie z oboch strán, nedôvera...
Daj este sancu ale vsimaj si kazdy detail aby si zasa nepremarnila roky zivota tak sancu daj ale velmi si vsimaj ako reaguje.
Tak chodte do manželskej poradne.
@panonia reálne poznám dva páry, ktoré manželskú poradňu absolvovali a aj tak sa rozviedli, preto mám z toho obavy. A myslím že muž by ani nesúhlasil... 😔
No dobre tak ste sa dohodli aspoň na nejakych zmenách?
Tiež by som išla do poradne, alebo sama k psychológovi.Ked budete robiť tie isté chyby možno aj nevedome budete na tom istom.Ale je to pekné, že sa idete o to pokusit
Oplati sa zabojovat a dat tomu sancu. Je super,ze to chcete obaja. Musite si uvedomit,akych chyb ste sa dopustili a co od toho druheho ocakavate. Najst znova spolocne chvile,najdite si nieco spolocne,comu sa budete venovat.
@panonia áno, dohodli. Len mam stále také nastavenie v podvedomí, že to nepomôže 😔
@marca12 manžel pracuje v zahraničí, takže tých spoločných chvíľ je málo. Tam to aj celé začalo. Ale pracovať na Slovensku nechce.
Známi boli u nejakého vzťahového kouča.Zatiaľ vyzerá, že im to pomohlo.
Poradnu odporucam, ale musite obaja chciet... par sedeni a ukaze vam vase problemy a bude na vas, ci na tom zapracujete (OBAJA) a zvladnete krizu, alebo ak nie, aspon budete vediet, kde su vase NO GO a pojdete bohuzial od seba. Rozvod je veru ovela tazsia cesta.
Zaklad je komunikacia a spolocne travenie casu. Ak toto chyba, nastava odcudzenie. Preco si manzel nechce najst pracu tu? Nema tam nahodou paralelny vztah? Ak mu na tebe a rodine zalezi, mal by dokazat ozeliet peniaze navyse. Ale musi predovsetkym on chciet. Ta poradna stoji za zvazenie, aspon online.
@kp7333 stále tvrdí, že so slovenským platom by sme nevyžili, ale to je samozrejme len jeho ospravedlnenie toho, že je stále v zahraničí. Napadlo ma už všeličo, preto ta nedôvera, ale nemám žiadny dôkaz...
Tak ak tam je manzel spokojny, a moze tam pracocat dlhodob, preco sa za nim neodstahujes? Dve muchy jednou ranou vybavis, budete spolu aj mat viac cas na seba, aj pracu.
@veselo_neveselo toto je absolútne vylúčené z viacerých dôvodov
Tak ak je situácia ako píšeš, on v zahraničí, vy doma, tak by som to ukončila.
Toto nie je žiaden vzťah , veď aj tak si žijete každý svoj život.
Ak druhá šanca.. Tak úplne odznova a to s tým ze sa vráti k vám..bude žiť s vami.. Venovať sa tebe deťom.. Pomáhať sa zapájať.. Proste si nájde prácu tu a budete spolu.
Inak nie, škoda času.
Co máš z neho?
Sém tam sa ukáže zjaví niečo urobí a odíde.
Ak druha šanca tak jedine ze zabalí zahraničie.
Ak nesúhlasí, tak zrejme vie, prečo..
To je vyhovorka..prvorada by mu mala byt rodina..aj so slovenskym platom by vyzil keby chce..ale on nechce..toto mu vyhovuje..podla mna tam ma paralelne este jednu ženu..prepáč za úprimnosť..alebo je skratka prilis pohodlny a rad ma cas iba pre seba..kazdopadne ak to tebe nevyhovuje musi to riesit..a aj prijat zmenu v zaujme zachovania rodiny..musite sa otvorene porozpravat a byt k sebe aj k druhemu pravdivi, aby ste krizu prekonali