Dovolenka vo vzťahu

denisa8888
28. okt 2024

Dobrý deň, ahojte,
Sme s priateľom približne 4 roky. Na dovolenke/ výlete sme boli 2x, a to mojou iniciatívou.
Začiatkom roka sme sa bavili, že by sme mohli aspoň niekam odbehnúť, avšak nestalo sa, on si postupne čerpal dovolenku a chodil s otcom na ryby, následne som odišla na dovolenku sama a na výlet s kamarátkou.
Teraz znovu plánuje si čerpať dovolenku s tým, že pôjde na ryby.
Už som mu naznačovala, že mi to vadí a, že nemám pocit, že myslí na nás.
Chcela by som vás poprosiť o názor na túto situáciu.

ivik4
28. okt 2024

Naznacovala ????? To si treba riadne usta otvorit.
Mna ked nieco s*rie tak to hned aj razne poviem

benimnadir
28. okt 2024

@denisa8888 otvor ústa a povedz hej zlato mohli by sme ísť spolu na dovolenku..

vikus17489
28. okt 2024

Nenaznacuj. To je uplne zbytocne. Pokial to nepovies narovinu, ako by sa ani nestalo.

maca1984
28. okt 2024

Nenaznačuj , to je zbytočné.
Povedz rovno čo chceš.

qrstxyz
28. okt 2024

Chlapom zbytočne naznačovať. Im treba rovno povedať, inak nepochopia. S tým, že si iniciátor sa ale očividne budeš musieť zmieriť, priateľ je očividne pohodlnejší typ chlapa

flientica
28. okt 2024

ono naznacovanie ti moc nepomoze, fakt 😀 normalne si sadnite a povedz mu ze by si rada bola keby tie dni dovolenky travite spolu. neviem ako casto pracujete a ako casto sa vidate ci skor minate doma.

denisa8888
autor
28. okt 2024

Ohľadom spoločnej dovolenky bolo povedané jasne, dohodnuté a vzájomne odsúhlasene avšak keď prišlo leto tak si naplánoval podľa seba.
Ono naznačované mu bolo, že mi to vadí - takéto veci mu nesmiem povedať nepriamo, keďže sa hneď urazí.

crazy_cat_lady
28. okt 2024

netreba naznacovat, ale povedat/vysvetlit/diskutovat.. a zaco sa urazi? zato, ze ste sa na niecom dohodli a on to nedodrzal?

zuzanita1609
28. okt 2024

Jooj, dievča zlaté. Rybár 😏. Tam to bude ťažké,čo sa týka dovoleniek a trávenia voľného času spolu. Ak nechceš začať aj ty chytať ryby,tie spoločné dovolenky budú ojedinelé, skôr nebudú.

ivik4
28. okt 2024

Takze sa bojis lebo sa chudacik urazi

maca1984
28. okt 2024

A čo je malý chlapec že sa urazí ?
Ja som vydatá 15 rokov, nenaznačujem, rovno hovorím " chcem ísť na dovolenku, chcem ísť na wellnes", alebo oznamujem " vybav si dovolenku, pôjdeme .... "
Keby som mala naznačovať, to by sme sa moc nepohli.
A tým ani nápad nezhadzujem svojho muža, nenadávam na neho.
Je proste chlap, a naznačovanie by mi bolo k ničomu.
Aj môj muž bol istý čas rybár.
V poriadku, veď aj on potrebuje čas "sám pre seba, sám so sebou", ale NIKDY nešiel tak, že stále len ryby a ja na piatej kolaji.

januska12323
28. okt 2024

Nenaznačuj rovno mu oznám od do zajednavam hotel, keď nechceš ísť tvoja smola.

sense
28. okt 2024

Takže keď povieš priamo tak sa zrazu? Tak máš viaceré možnosti buď budeš chodiť s ním na ryby namiesto dovolenky, budeš chodiť na dovolenku s kamoškou alebo si nájdeš partnera pre ktorého budeš dôležitejšia ako ryby

katkaseiner
28. okt 2024

ja nechapem to tvoje naznacovanie....
ved sa dohodnite kedy a kam, zaplatte a chodte... aj ja naznacujem ze by sme mohli do Bahrajnu... holt, je to cez nas rozpocet, cize je to take... nijake...
Kamkolvek inam sa ale dohodneme kedy mame kludnejsie obdobie, resp. si berieme volno a ideme.

sissy27
28. okt 2024

@denisa8888 obavam sa, ze vo vztahu si len ty sama s nejakou iluziou… bat sa partnerovi povedat co chcem, ako sa citim, lebo on sa urazi? Prepac, to nie je partner, to je tvoj majitel… a on ocividne po spolocnej dovolenke s tebou netuzi, ak teda si si nevsimla jeho “naznaky”… ale asi vies dobre varit, postaras sa o domacnost, zaplatis polovicu nakladov na zivot a aj pravidelny sex je asi fajn, tak co by vymyslal 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
28. okt 2024

Muzovi nenaznacuj, rovno mu povedz ze v termine xxx idete spolu na miesto xxx, nech si nahlasi volno a ze sa na to tesis 🙂

lujziana44
28. okt 2024

Tiež som sa už dávno naučila, že chlapovi treba proste povedať všetko polopate. Nedôjdu im náznaky ani nijaké signály 😀 To je úplná strata času. A ďalšia vec - ak sa s ním otorene o tomto neporozprávaš, tak to jednoducho nevyriešiš a bude to stále iba takto.

purple_wolf
28. okt 2024

OTVOR USTA A POVEDZ MU TO NAROVINU ... kolko mas dvanast ze sa nevies ozvat normalne... ma rad ryby - chod s nim ... chces ist niekam - sakra povedz mu to a nenaznacuj ... on nie je stopovaci pes ani sherlock holmes

luccija
28. okt 2024

@denisa8888 keď to necháš tak, tak jeho voľno bude vždy na rybách a ty s kamarátkou na dovolenke.A dosť by mi vadilo, že sa uráža, aby si sa bála povedať čo chces ty len, aby na neurazil

petradenis
28. okt 2024

Tiež mám chlapa rybára a keďže mňa moc nebaví ísť s ním,spravím si svoj program. Ale hlavne si vieme väčšinou dopredu povedať alebo to zladiť,kedy asi chcem ísť,na ako dlho (jeden deň alebo dlhšie) a naopak kedy si spravíme spoločný program, atď.
V tvojom prípade tiež jedine komunikovať,dohodnúť sa,nie je dôvod aby sa urážal

zmrzlinka2021
28. okt 2024

@denisa8888

Ak tomu správne chápem:
- tvoj priatel si nastavi leto podla seba a ty ho v podstate nezaujimas,
- nemoozes s nim komunikovat priamo, lebo sa hned uraza, cize zakaz uprimnej a jasnej komunikacie.

Chodis s nim 4 roky - co viac potrebujes este k tomu aby si zistila ze zivot s nim bude pre teba trapenie?
Potrebuejs sa vydat? Mat s nim deti?

h2
28. okt 2024

Fíha, nesmieš? To je silné slovo. Nechcela by som byť vo vzťahu, kde niečo, čo je úplne normálne (povedať otvorene, čo mi vadí) nesmiem. A ani vo vzťahu, kde so mnou môj chlap nechce tráviť dovolenku.

lavender94
28. okt 2024

Jaaaaj rybár…. To je diagnóza.

cimage
28. okt 2024

Rybar/polovnik, to ide vsetko bokom. Viem o tom, moj otec je polovnik a vsetok cas tomu venuje. Ale na dovolenky a vylety sme chodili, lenze polovnici maju skor na jesen/zimu sezonu. Ale mali aj vela brigad mimo sezony, takze to je jedno. Rano vstaval o 3tej aby isiel na posed a potom do roboty. Ja to nechapem, pre mna je spanok megadolezity.
Velakrat sa stalo, ze bola rodinna oslava a on bol na polovacke.
Bud sa s tym zmieris, alebo budes hladat ineho. Ono sa to casom nezlepsi, ani deti to nenapravia, len ta to bude viac stvat.

janickacrazy
28. okt 2024

@denisa8888 zaplať dovolenku pre vás dvoch a pekne mu oznám termín, kedy idete. Ak napriek tomu nepôjde, tak by som si rovno hľadala iného chlapa.

drago12587
28. okt 2024

Chlapovi nieco naznačovat...? ;D .. chlap pochopi len veci povedane narovinu..