Ahojte idem si k vám po radu poprípade po skúsenosť ...len vás chcem poprosiť NESUDTE MA ...napíšem to v skratke lebo rozpisovať všetko od začiatku by bolo na dlho čiže do vzťahu nevidíte .... Muž začal nadmieru piť (nechodí domov spity) zatiaľ ale bojím sa čo bude o rok dva ... Na moje meno mi prišla exekúcia (účet bloknuty) financie spoločné s mužom ..povedal že to dorieši... Nezarába špatne o financie sa postará .... Máme dve deti ktorým nič nechyba okrem milujúceho otca .... Ja už mám nervy zo všetkého na deti som sama stále lebo aj keď sa nám môže venovať tak radšej trávi čas v krčme ... Najradšej by som sa rozviedla ...proste nejak nám došla spoločná reč ... On žije úplne iný svet ako ja .... Moja otázka znie ....čo ďalej? NESUDTE MA PROSIM ....
Rozvod. Cim skor tym lepsie
@tncka no ok ale čo ďalej keď ja som na rodičovskej dovolenke ? Zablokovaný účet .... Veď ja nemám východisko ....áno je to sebecké ale skrz peňazí a komfortu čo majú moje deti pri ňom by to bolo fakt ťažké a neviem si to predstaviť ....cítim sa za to veľmi zle ale ja som už tak psychicky vyčerpaná z neho že niekedy uvažujem nad psychológom lebo sa nemám o Tom ani akým porozprávať
Najhoršie na Tom je to že on vie že mi to proste všetko vadí ...no ja už nemám silu sa snim hádať .... Nemám chuť sa s nikým rozprávať pretože keď sa ma opýtajú kde mám muža a ja musím každý deň povedať že v krčme tak sa HANBIM .... Tak som radšej sama na ihrisku s deťmi a stránim sa ľudí .... Ja sa už cítim jak idiot ...
A co si ty myslis, ako by si to mala vyriesit? Ak sa teda nechces rozvadzat, ostava len uprimny rozhovor, mozno ho to donuti liecit sa. Z mojho pohladu, moj otec je alkoholik. Nikdy nam nic nechybalo po materialnej stranke, ale s pdstupom casu by som si radsej odpustila velky dom a kopec veci, ak by som mohla vyrastat v kludnej domacnosti, kde sa nemusis kazdy vecer bat, v akom stave pride otec. A pre moje vlastne deti som taky zivot uz nechcela
Nemáš sa za čo hanbiť,ty v tej krčme nevysedávaš! Na MK ti poradia rozvod aj vtedy,keď si chlap nepozberá ponožky. Ale podľa toho čo píšeš,by som zisťovala čo sa deje. Zablokovaný účet,alkohol...to vyzerá na problémy o ktorých ti nechce povedať. Zistuj a potom sa rozhodneš,čo ďalej.
Určite si porieš BSM.
Dýchaj, napíš si na papier, aké máš možnosti. Už akokoľvek sa rozhodneš, či udržať rodinu alebo ísť od seba, stále sú nejaké možnosti. Zabudni na prekážky, všetko zvládneš, až sa budeš čudovať, aka vie byť v jednej žene sila a vytrvalosť. Len pomaly, postupne, zo dňa na deň to nevyrieši, ani ti nebude hneď teraz všetko jasné. Postupne. Psychológ je výborný nápad, pomôže.
Nejedna z nás už neraz pripadala na hubu, ale oprášili sme sa a ideme ďalej.
Alkohol, exekucia,.. nema problemy v praci alebo financne problemy? Exekucia dnes nie je problem, staci zabudnut zaplatit rozhlas a tv. Otazka je za co a a na kolko je ta exekucia.
Asi klasika. Recesia, zdrazovanie, financne problemy vyjst z jedneho platu. Ty na rodicaku, si zijes vo svojom svete s detmi odtrhnuta od vonkajsej reality.
Tak sa tu spolocnu rec snazte najst. Dajte rec, coho sa tyka exekucia, preco pije a v com je problem. Ak vam uz teraz chodia exekucie, vyzijes v tejto drazobe sama? Rozchod ma byt posledna cesta. Az ked jedna strana nie je ochotna hladat a najst riesenie a spolocny zivot uz nikomu nic neprinasa.
Rozvod, najľahší únik. Muž potrebuje vzpruhu. Porozprávajte sa, návrhni liečenie, pomoc. On to sám bude mať veľmi ťažké, skús ho potiahnuť. Alkoholizmus je choroba, viem každý si myslí že za to si môže človek sám. To nie je pravda. Ak ho stále ľúbiš, povedz mu, buď alebo. Len pri ňom treba stať aj keď bude ,, bazenie,,. Dá sa to. Každý hned druheho odsúdi, radí rozvod. Potom človek nedopadne dobre, začne sa ľutovať a to vedie ku koncu už naozaj......
Určite smer právnik a ak je tam exekúcia tak čím skôr poriesit podielové vlastníctvo aby ďalšia exekúcia nebola znovu na teba. Potom sa porozprávať štýlom ci to on chce riešiť teda nejaká poradňa, liečenie ci si priznáva chybu a ak nie tak to ďalej nemá zmysel....rozvod a dovi dopo. Áno si síce na rodičaku, ale možno požiadať o pomoc rodinu, priateľov sú aj rôzne mestské ubytovne pre takéto zeny. (viem, lebo mame jednu v okolí).... Ak by to chcel riešiť dala by som mu pol roka na poriesisenie financií a samého seba a ak by som nevidela trvalé zlepšenie išla by som tvrdo do rozvodu. Ja vravím radšej budem mat s deťmi 1 izbu a budeme žiť v pokoji ako stále riešiť stresy z exekúcii a alkoholu.... Moja mama na to nemala odvahu a po smrti otca sme to boli my čo sme splacali všetky jeho dlhý ak sme nechceli prísť o dom 😞
Tak toto na rozvod je. Žiaľ alkohol je vážna prekazka tomu, aby vzťah normálne fungoval