Dominantnosť vo vzťahu

mitama
5. jan 2024

Ahojte dievcata. S partnerom sme obaja dominantní. Vie takýto vzťah fungovať? Sme obaja rozvedeni, mame dve detičky, v podobnom veku, ktoré si super rozumejú.
Nás vzťah je naozaj super. ALE…
Keď sa pohadame, je to strašne. Odchádzam, balim kufre, nezažila som to. Neviem zniesť to, čo sa deje a neviem kde je chyba.
Obaja sme dominantní, mame svoju pravdu, keď je veselo ok, ako-tak ústupim, ale on sa nedá a ja to neviem zniesť.
Dá sa s tým niečo urobiť? Alebo?

majlo1234
5. jan 2024

@mitama da sa pracovat len na sebe, druheho k zmene nedonutis. A potom v klude komunikovat. My s muzom mame tiez obaja velke ego, obaja sme hrdi, a to je katastrofa😂 ale zvycajne ustupim ja a nwhadam sa, myslim si svoje.

mk1111111111
5. jan 2024

Uz teraz Ti to vadi, co bude o par rokov?

melanta
5. jan 2024

Netreba si dominanciu zamieňať s neschopnosťou robiť kompromisy a správať sa tak, že druhá strana sa necíti dobre. Hovoriť o tom otvorene, o pocitoch s očakávaniach. Ak ťa má rád a záleží mu na tebe, nemôže byť problém robiť kompromisy. Alebo ako píše majlo, zvyknúť si. Ja osobne by som tak ale žiť nemohla. Pre mňa to znamená chýbajúcu účtu a lásku, ak si musíš zvyknúť na to, že vždy musí byť ako on chce. Ty si na začiatku vzťahu, načo ho rozvíjať keď teraz v úvode to škrípe?

alickapusinka
5. jan 2024

Podľa mňa ak TI to už prekáža teraz neskôr bude čo. Ešte horšie. Treba vedieť robiť kompromisy. Prečo vždy odchádzaš ste dospelý ľudia problémy sú na to aby sa riešili a nie aby si sa balila. Nechovaj sa ako puberťačka ale ako dospela žena.

tiezjedna
5. jan 2024

Tak dôležité je vedieť sa ospravedlniť a iniciovať udobrenie. Z oboch strán.

janickacrazy
5. jan 2024

@mitama No a bývate spolu už či každý sám? Možno by bolo vo Vašom prípade lepšie bývať oddelene a stretávať sa len občas. Sú tam deti z oboch strán a tieto vzťahy sú vždy komplikované, lebo každý má iný štýl výchovy. Zažila som, nehovorím len tak do vetra.

janulka1802
5. jan 2024

Na začiatku vzťahu také blesky-hromy nemajú miesto. Ja by som sa skúsila i tom porozprávať v kľude, čo s tým budeme robiť, ak by však nedošlo k zmene, odišla by som z takého vzťahu. Ja neznášam hádky, konflikty, ale občas samozrejme sa to stane aj u nás, ale vieme si obaja priznať svoju chybu a ospravedlniť sa. Ak by to bolo jednostranné, nefungovalo by to.

tttbb
5. jan 2024

O com sa prosimta hadaju dvaja dospeli ludia ktori maju uz svoje deti? Cast financii minajte spolocne, obcas vylet, obcas sex. Vybavene. Vy uz nebudete nikdy normalna rodina , tak si rieste to co ste v zivote navarili (svoje deti) a budte radi, ze mate znovu sancu na nejaky vztah. Vasa najvacsia priorita su deti a ich vychova. Aj hadat sa prestanete ;)

terezka1947
5. jan 2024

Teraz sa všetkému dávajú vznešené názvy....
Tak dominantní,čo tvrdohlaví,či sa máte málo radi,či chcete manipulovať toho druhého, či....tých či je veľa.
Neviem,ale môže byť vzťah super,keď píšeš na fórum,že....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lonely66
5. jan 2024

@mitama dominantnosť je jedna vec, tvrdohlavosť druhá. ak je navyše tvrdohlavý, že nikdy neurobí prvý krok alebo nikdy si nepripustí, že pochybil on, budeš to mať ťažké. buď sa v daných chvíľach prispôsobíš, alebo choďte od seba.
dovolím si podotknúť, že ak máte obaja ešte "detičky", ako uvádzaš, tak by som ten vzťah nesilila. poznám také prípady (takéto vzťahy) a žena pre dobro "rodiny" vždy napokon ustúpi alebo je ticho, aj keď vnútri ju to strašne serie. ale veľakrát sú fakt ticho tie ženy, lebo už vedia, že akýkoľvek pokus o normálny rozhovor a vyriešenie problémy skončí na danú konkrétnu tému opäť hádkou alebo tým, že znovu ustúpi... aj keď áno, v iných oblastiach môže ísť o muža galantného, fantastického, vtipného... ale hlava tvrdá ako diamant...

majlo1234
5. jan 2024

@lonely66 presne ako vravis, a ako vravi @melanta, je to sakra tazke, my mame momentalne aj krizu a ja mam permanentne pocit, ze nevieme konstruktivne vyriesit svoje nezhody😖 takze si toez myslim, ze maju harmonickejsie vztahy ludia, ktori nie su rovnakej tvrdej povahy

vanilkovazmrzka
5. jan 2024

Skor ci neskor to prestane fungovat.