Ahojte, dokáže si aj perfekcionista a otrok času užívať život?? Poznáte to niektorá? Podarilo sa vám to zmeniť?
Život perfekcionistu je náročný a myslím, že si nedokáže užívať naplno život. Mením to postupne, a dá sa urobiť zmena, ak človek na sebe pracuje.
tiež som perfekcionistka ale viem to vyvažovať.Ale na mňa platí ked si poviem že dosť tak aj je dosť.Myslím hlavne v práci.Nebudem otročiť celý deň aj ked ma robota baví
Musíš sa to naučiť 🤷. Normálne drezúra... Dať si denne stop time, teraz idem polhodinu relaxovať ("prokrastinovať"). Nastaviť budík alebo čo a v rámci tej polhodiny si zakázať iné veci ako relax. Alebo štvrť hodinu, alebo tak. Na začiatok menej a potom skúsiť rozširovať interval. Asi nájdeš nejaké šikovnejšie manuály na googli. Ale toto tak tip na začiatok.
Bolo by fajn prist na to, odkial ten perfekcionizmus pochadza. Ako si k nemu dospela.
Každý pod užívaním si života rozumie niečo iné. Robí niečo iné.
Dokáže
Dostala som sa k téme až teraz
Je to nepríjemné, dosť ma to obmedzuje…napríklad pracujem cez týždeň a víkendy mám voľno a cez ten týždeň mám jednoducho večer svoju rutinu a keď sa napríklad s priateľom vyberieme na západ slnka tak to idem rada ale už potom začnem mať v hlave že nestíham to, to a to a o tomto čase som mala robiť to a mať hotové to…je to blbosť ale je to iba prvá vec z x
Snažím sa mať všetko dokonalé, keď to mám hotové tak som spokojná ale tá cesta k tomu ma ubíja, unavuje, nudí,…ak ma chápete tie ktoré to poznáte
To nie je perfekcionizmus, ale úzkostnosť, s tým by som niečo robila. Najmä, keď to aj tebe samej vadí.
@jarnajar Vadí ale neviem či je to zrovna úzkosť…
@jarnajar no asi to aj sedí
To je pre neho užívanie si života, to dosiahnutie želateľného perfektného stavu čohokoľvek čo robí. Či nie?