Dobroprajné švagrinky

29. dec 2024

Čím to je, že niektoré švagrinky sú tak dobre naladené, nápomocné. zceľujú rodinu a udržiavajú pekné vzťahy v nej? - samozrejme ironicky napísané.

moonlight1210
29. dec 2024

Lebo sme ludia premnohych povah. A vsetci mame z domu svoje naucene normy na to, co je ok a ako by to malo pospravnosti byt. Ako konat, ako sa chovat, co robit, co hovorit. A co tym druhym cez to ne/naznacujeme.
A to sa vie medzi sebou niekedy riadne pobit.

No su aj realne nebezpecni ludia a my mame vo vzdialenej rodine zavistlivu narcistku. Ta robi take rozbroje, ze to prenesene zasahuje do zivota naozaj sirokej rozvetvenej rodine. Dokonca zijucej v inych statoch.

autor
29. dec 2024

moonlight1210 niečo podobné máme my 3x. Nestretáva sa celá rodina. Dve sú si blízke pôvodom aj chovaním (otras, jedna nadávky, fajčenie, chovanie ako 3 cenová, druhá to iste len s alobalom) a tretia je úplne iná kasta čo by rada riadila zemeguľu aj veci do ktorých ju nič nie je a robila nám doma neskutočné rozbroje, tam som stopla kontakt ja. Fakt si neviem vybrať ktorá z nich je lepšia. Mám pocit že som “vyhrala” na plnej čiare.

jamimo
29. dec 2024

prečo? Lebo sa stretnú úplne cudzí ľudia, kt. si majú zrazu akože rozumieť, a tváriť sa na harmonické vzťahy a zrazu sú rodina. Nie s každým to klapne na prvú, ani na 1564x, tak už to v živote chodí 🤷‍♀️
Pre mňa sú partneri súrodencov cudzí ľudia, kt. si vybrali pre spoločnú cestu životom. Keď som to zahlásila pred mamou, ešte ma ohriakla: Ako to môžeš takto povedať, veď sme rodina!!! Nie, pre mňa sú to cudzí ľudia, nič ma s nimi nespája, nezaujímajú ma, ja som úplne niekde inde. Amen
PS: nemusíš si vyberať, stači prerušiť kontakt 😉

autor
29. dec 2024

@jamimo a práveže som sa snažila udržať aspoň slušné a morektné vzťahy. Aby si mi rozumela, nikdy som neočakávala nejaký vrúcny nadštandard. Ale aspoň dovoliť ísť deťom k nám, pohrať sa spolu.. Asi som mimo no. Hlavne je samozrejme ak si oni v páre rozumejú, no aj tak mám pocit že som vyhrala na plnej čiare.

basska_b
29. dec 2024

Este nam.objasni prosim... to su tri sestry? Alebo si zhrnula svagrine z oboch stran? Rodinu si clovek nevybera a tieto svagrine si vybrali dani muzi, casto ani ich rodicia nebyvaju s vyberom spokojni a mozno vidia sirsie suvislosti... ja co mam kamosky, tak veru maloktora ma idealny vztah so svojou svagrinou. Ja som tu svoju videla pred 2 rokmi. Mame to 400km. Nejako sa poharkala so svokrou a nechodi tam (to mame tak na pol ceste). Chodieva tam len svagor sam. Deti uz maju odrastene

diewcatqoo
29. dec 2024

Zaklad je neriesit. My sme so svagrinou tiez totalne odlisne povahy, vobec si nerozumieme, ani s mojim muzom si nerozumie, ale je to milacik svokrovcov, ti by jej a jej detom zniesli aj modre z neba, keby mohli. My sme len taki do poctu v rodine, ani zaujem zo strany svokrovcov pre nase deti nie je od nich, ani od svagrinej. Ale povedala som si, ze toto su veci, ktore nezmenim, tak naco take veci riesit? Nevyhybame sa navzajom cielene, ak sa stretneme u svokrovcov, tak nejaka zdvorilostna debata prebehne, aj so svagrovcami, aj so svokrovcami, ale nic osobne si vzajomne nehovorime. Je mi jasne, ze potom som ohovorena, ale nevzrusujem sa nad tym.

blancheporte
29. dec 2024

Mám 2 také švagriny. Na začiatku som k svokre chodila, pomáhala, poupratovala, navarila. Aj tak si švagriná stále niečo našla. Odchádzala som odtiaľ s plačom. No a po 15 rokoch som si povedala DOSŤ! Nechodím a ani oni nechodia k mám. Vnukov svokra vidí 2 krát do roka aj to keď idú na sviatky k nej.

autor
29. dec 2024

@basska_b nie sú sestry, ale zavrela by som ich spolu do jednej miestnosti na mesiac nech si pekne navzájom užijú svojej medicíny 😅 😈.

diamont00
30. dec 2024

Sú to cudzie osoby, ktoré v mojom živote beriem len ako manželove sestry ..ničím sa neobohacujeme (duševne), nevyhladavame vzájomnú spoločnosť a vôbec mi to nevadí