Do seba zahľadený partner

22. júl 2023

Ako riesite, ked manzel/partner je trocha …mozno trocha viac do seba zahladeny? Len dam priklad na ilustraciu. Vratila som sa s detmi po tyzdni od starkych domov, a muz zatial navrtaval garnize…tri hodiny po navrate mi vravel ako mu to neslo a co bol problem a uplne detaily (to bola odpoved na moju otazku, ze ako sa mal). A potom som ho prinutila, nech sa malej dcery opyta, ze ako bolo u starkych….co sa po chvili aj tak zvrtlo na muzove zazitky z celeho tyzdna. Uprimne, mi prislo luto, ze ziaden zaujem o nas. Takych situacii mam mnoho. Navysse, aj ked som sa s nim o tom bavila, on nevidi ziaden problem.

colsami
22. júl 2023

A co presne si mu povedala ked ste sa o tom bavili? Naozaj sa ani sa nespytal po tyzdni ze ako ste sa mali? Nehovorili ste aj behom dni vela, ze si casto pisala volala a posielala fotky ako bolo a tak mu to neprislo na dlhu debatu?

V tej garnizi by som nevidela nejaky problem.
Aj mne sa rad muz vyrozprava v detailoch o nejakej praci co ma absolutne nezaujima a ani nerozumiem reci jeho kmena.... Ale vidim ze on sa tym zaoberal a bolo to prenho dolezite v nejakom smere. Vypocujem si, pochvalim... A velakrat sa vyrozpravam zas ja jemu a on prikyvuje.

autor
22. júl 2023

@colsami chapem, co tym myslis….ked sa vola kazdy den plus “milion” fotiek. Ale ja to nezvyknem takto robit….raz za cas som nieco poslala, ale skor si zazitky nechava
na osobne stretnutie. Ano samotna garniza nie je problem…ale tych pripadov je mnoho…99%rozhovorov sa skonci o nom. Ja zacnem riesit nejaky moj problem v praci a spomeniem slovo bicykel, a uz sa zrazu bavime o tom, ze treba nafukat gumy na jeho bajku…a ja si to zprvoti ani neuvedomim, ze som najprv riesila moj problem a zrazu zmena temy.

Ked sme sa o tom bavili, ze meni temu, hoc ja mnohokrat ani nedorozpravam…tak tvrdi, ze to nerobi, alebo ked ho “nachytam” pri zmene temy…tak zavtipkuje, resp. nechape kde je problem…ved ja som uz skoncila v rozpravani (alebo, ze som sa dlho nadychovala, tak si myslel, ze som uz dorozpravala). Alebo jednoducho v tom nevidi problem, ze ved mi chce nieco povedat.
Je to dost ubijajuce, lebo realne mu uz nemam chut rozpravat veci…ale pre vztah je to z dlhodobeho hladiska zle🤷🏼‍♀️

colsami
22. júl 2023

Tak ak je vsetko ostatne v poriadku a problem je tento vypestovany (zlo)zvyk, ktory si fakt mozno ani velmi neuvedomuje, tak si daj tu namahu a ako hovoris, vzdy ho upozorni na zmenu temy. Po case mu dojde ze je to ozaj casto a ak bude chciet, moze na tom popracovat.
Ja chapem ze uz Ta to nebavi, ale skus to. Sama vies, ze sa vyskytuju aj vacsie problemy v rodinach a vztahoch... 🙃

shinon258
22. júl 2023

Toto robí veľká časť mužov, takže si nič z toho nerob. Jedným uchom dnu, druhým von. Oni sa radi počúvajú. On bol asi taký od začiatku nie? Že sa rád počúval a ty si ho počúvala. Ja som raz tiež takého stretla, celú dobu sa ma nič ani neopýtal a potom, že ako si výborne rozumieme 😆

mandarinka555
22. júl 2023

Keby si počula, aké sr*čky tliacha môj muž....rieši nepodstatné kraviny a tiež sa veľmi rád počúva...Za tých "sto" rokov som si zvykla a jedným uchom dnu, no a druhým von 😝

evaachesa
22. júl 2023

Tak toto robí moja mama. 🤣 Niečo jej začnem rozprávať a ona mi do toho skočí, prípadne úplne zmení tému. 😅 Tiež si to neuvedomuje. 😂

dadis
23. júl 2023

@autorka myslim, ze tvojmu muzovi chyba ocenenie. asi je jeho jazyk lasky sluzba, tesil sa na vas a tu podrbanu 😃 garnizu namontoval. Stalo ho to usilie, boli tam komplikacie a jemu sa asi zdalo, ze si ho neocenila dost, tak ti dopodrobna snazil vysvetlit, ake to bolo komplikovane, stale dufajuc, ze to ocenis. Bol to prejav lasky a cakal opatovanie jeho skutku. Ty mas iny jazyk lasky - a tvoja tuzba po laske ostala nenaplnena. Ako pytat sa deti, co robili u dedkovcov? Pytam sa len zo slusnosti, ved viem, ze sa mali dobre, su spokojni, vysmiati, co specialne by ma na tom malo zaujimat? Skus sa pozriet obcas na svet jeho ocami. V kolkych muzskych bytoch si videla garnize? Muzi garnize nepotrebuju, ale prejavy lasky a uznania ano. Tebe tiez toto chyba. Skuste si davat viac lasky, pokojne zacni od seba 😊

vilma7
23. júl 2023

Skus nahrať váš rozhovor a potom mu to pustiť.

autor
24. júl 2023
autor
24. júl 2023

@dadis tak toto si trafila klinec po hlavicke👍🏻. Pravda…treba dakovat a chvalit tych muzov.

luccija
24. júl 2023

Musíš mu povedať, že by bolo fajn sa spýtať deti aké mali zážitky.Moj muž je podobný nehovorí síce o sebe, ale nemá rád " omáčky"oni su emočne úplne niekde inde😝alebo by povedal veď nič nehovoríte tak asi bolo dobre, ak by bolo zle postazujete sa.On by sa spýtal ako bolo u babky?dcéra odpovie dobre a tým vybavené to ženy potrebujú stále rozprávať🙂