Do akeho veku sa podla vas da huckat dieta proti inej osobe? Myslite, ze este aj 5-6 rocne dietatko sa da ovplyvnit matkou proti mne babke? Zalozila som tu uz dnes temu. Mam 3 rocne vnucatko a nevesta je velmi zla zena, ktora hucka moje vnucatko proti mne. Vnucatko ma kvoli tomu jej huckaniu nechce. Tak sa potrebujem utesit, ze uz dlho sa jej to huckanie darit nebude. Mam iba toto jedno vnucatko a velmi ma toto trapi.
Mila babicka, staci jedna tema, mohla si sa spytat tam. A znova napisem, vyries seba a svoj vztah k neveste. Po pravde, ked sa takto spravas k jeho mame, nikto ho huckat nemusi, ono vyciti, ze z teba srsi nenavist a nerespekt voci jeho mame a preto nema k tebe dobry vztah. Tvoja averzia voci cloveku, ktory mu je najpbizsi je tak citatelna, ze to vyciti, nikto ho proti tebe huckat nemusi.
Z teba ešte aj takto cez internet srší nenávisť k neveste. To si porieš. Možno potom ešte budeš vedieť napraviť vzťah s vnúčaťom.
A ci to nemôže byť aj pravda....ze ta nevesta ma aj dôvod na to huckanie....
Mila babka, nestacilo, kolke ti napisali, ze chyba je skor v tebe? Navyse, myslim si, ze skor sa da “nahuckat” starsie dieta ako trojrocak. Bud k dietu mila a privetiva, nevnucuj sa, venuj mu jemnu pozornost. A hlavne bud taka ku kazdemu. Aj k neveste. Ak rozbijes synovi manzelstvo, myslis, ze vnuca uvidis castejsie a bude mat k tebe vrucny vztah?
Autorka ty si sa narodila v roku 1910? To co mas za starecke reci o huckani? V com spociva to huckanie akoze?
@klarissa25 po druhej teme mam podozrenie, ze babka ako taka, od hlavy az po paty je toxicka osoba a trojrocne dieta, neviazane spolocenskymi konvenciami o udrziavani dobrych vtahov k pribuznym, to citi a preto sa jej strani.
Trojročné dieťa ešte nerozumie natoľko aby mohlo byť "huckané" proti niekomu. Skôr sa málo stretávate alebo robíš čo mu vadí. Porieš vzťah s jeho rodičmi.
Odporúčam jediné - sebakriticky zhodnotiť samú seba. Naozaj je chyba v neveste? Z tvojho príspevku srší toľko zloby, že až.
Prepáč ale nechcela by som byť tvoja nevesta. Teraz som fakt šťastná za moju svokru 🩷
K vnucatam vedie cesta cez ich rodicov. Ak chces vnuca, musis sa naucit vychadzat s nevestou.
Toto pravidlo plati bez ohladu na pocet vnucat.
Deti sa huckat daju casto este aj v dospelosti, na to sa nespoliehaj. Jednoducho musis prijat nevestu a budovat dobre vztahy okolo seba, inak nebudu mat chut k tebe chodit castejsie ako raz za mesiac.
Trojrocne dieta sa velmi este “huckat” neda, to skor starsie.
Podla mna kazdy vecer namiesto modlitby nevesta dietatu opakuje, ze babka je zla a nesmie sa s nou pusinkovat a mojkat.
Keby som mala mensie dieta, tak by som si myslela, ci nahodou nie si moja svokra. Ta tiez nevie prezit, ze nase dieta sa s nou odmalicka nechce mojkat a mysli si, ze ho huckame proti nej. Ale nase dieta je uz velke, uz vie samo zhodnotit, koho objime a pod.
@viestta tiež mi to tak príde...mala som takú starku
moja ex zvladla behom par mesiacov po odstahovani totalne zmenit cca 10 rocne deti tak, ze babku bez ktorej skoro nevedeli zit uz ledva obijmu a pozdravia....
@klarissa25 aj ja. Tiez jej mama nebola dobra nevesta a bola vinna za vsetko, aj za to, ze sme k nej odmietali chodit pretoze k nam nemala ziaden vztah, len nas poucovala, buzerovala a citovo vydierala (tak ako vsetkych). Kym sme boli mali, len sme ju nemali radi, ked sme boli velki, tak sme sa jej vyhybali.
@viestta presne ako by si o mojej starkej pisala..Naša celkovo robila rozbroje v rodine...nechcem aby to pôsobilo moc zle ale keď zomrela tak sa mi dosť ulavilo.
Dievcata viete dat link na tu prvu temu? :D
Dieťa sa dá ovplyvniť, aby niekoho nemalo rado, ale tvoje príspevky vyznievajú tak, že problém bude niekde inde. Ak dávaš najavo svoj silne negatívny vzťah k neveste pred dieťaťom (hoc len pasívne) a dieťa vidí, že neznášaš jemu najmilovanejšiu osobu, čo čakáš?
Ďalšia vec, čo je častá u staršej generácie, že majú pocit, že náklonnosť vnúčat je ich právom, nie niečím, čo sa musí budovať. Ale vzťah je niečo na čom treba pracovať. A tiež si mnohí myslia, že povinnosťou vnúčata je strpieť každý bozk, objatie a dotyk od kohokoľvek... všetci poznáme nejakú "milú" tetu z tretieho kolena, alebo rodinnú známu, ktorá nás stískala za líce, ako sme rozkošní, kládla nám trápne otázky, akože či už máme v škôlke frajera a podobne. V minulosti rodičia často nutili deti strpieť to. Dnešný prístup je iný a rodičia učia deti, že dotyky môžu kedykoľvek odmietnuť, ak im sú nepríjemné. Dokonca rodičia rešpektujú aj to, že sú deti, ktoré fyzický kontakt vôbec nemajú v obľube - a to ani voči vlastným milujúcim rodičom .
Ty si nevestu počula, že dieťa hucká proti tebe? Lebo ak nie, tak sú to len tvoje domnienky. A prečo je nevesta zlá osoba? Tvoj syn je s ňou očividne spokojný. Žeby neskákala ako ty pískaš?
Do 10 rokov určite, to nemá dieťa ešte vlastný názor. A potom? Väčšina detí babku nepotrebuje, lebo sa s ňou nudia.
Myslim ze nikoho huckat ani netreba. Keby mam babku co neznasa moju mamu, ktoru vtedy lubim najviac na svete, tiez by som babku neznasala.
1) tvoj syn si bral zenu, s ktorou si rozumie ON a ma ju hlavne ON rad (nie ty)
2) to dieta je tiez clovek s emociami a svojimi hranicami, ktore treba respektovat
3) na vztahu treba pracovat, ak chces mat blizky vztah s vnucatom, musis do toho vztahu nieco dat, venovat sa mu, hrat sa, rozosmievat (pozor! Nemylit si to s obdarovavanim darcekmi a sladkostami! To je podplacanie a to lasku netvori. Vztah rastie na zatitkoch a porozumeni)
4) starsie dieta ked naberie viac rozumu a bude vidiet svoju nenavistnu babku, tak ho huckat takisto nebude musiet, bude ta neznasat este viac
Sú aj deti, ktoré nemajú rady žiadne dotyky od "cudzích" ľudí, mám jedno také doma. Znesie dotyk len od nás rodičov a súrodencov. Babky samozrejme toto asi nikdy nepochopia a vždy ho išli vystískať a vybozkávať, čo ked bol malý, tak začal revať ako na lesy. Teraz už to trochu pochopili, tak mu dajú len letmý božtek na líčko, čo už nejako prežije. Ale trvalo to dlho. Pritom sa majú radi a žiadny problém tam nie je.
Ani sa tomu dieťatku nečudujem, že sa k tebe správa tak ako sa správa. Ty od neho chceš aby ťa malo rado, a ty nie si schopná rešpektovať rozhodnutie svojho syna. Syn si podľa tebe vybral zlú ženu, mala si pre neho v talóne lepšiu a neposlúchol? S tvojim postojom sa môže rýchlo stať, že svoje vnúča neuvidiš ani raz za mesiac potom budeš spokojná.
Predpokladám, že autorka sa už neozve a radšej založí ďalšiu tému a bude dúfať, že niekto bude spoločne s ňou nadávať akú zlú nevestu má
ono si treba u vedomit, ze nie kazde dieta sa rado objima. Su deti, ktore to nemaju radi vo svojej podstate, ani nemojkaju ani s vlastnymi rodicmi, alebo ak, tak iba sporadicky. NIe to este s takmer cudzimi ludmi.
Ano, zial, napriek tomu, ze si jej babka, si pre nu cudzia. Lebo to, ze sa vidite raz za mesiac, je nic. Take male dieta zabuda z hodiny na hodinu, nieto, ze za mesiac.
Za dalsie, nie je to cvicena opica, takze necakaj, ze bude reagovat na povel a pokyn - daj pusu, daj ruku, daj pac, sadni, lahni.
Ju vobec nikto huckat nemusi. Je pravedepodobne, ze to len ty si fabulujes vo svojej hlave.
Navyse, ked sa tak isto ako tu, spravas k neveste, uprimne sa necudujem, ze k tebe nema vztah ani dieta, a asi ani nevesta. A dost mozne, ze ani vlastny syn.
Lebo z tych par riadkov co si tu predviedla (narazam aj na prvu diskusiu, lebo uz tam ti zeny pisali celkom rozumne vysvetlenia, ale nie, tebe to nestaci, malo si naplula jedovatych slin, tak hura zalozis dalsiu temu. A ani tu nikto nenadava na nevestu, tak kolko tem este zalozis, ked budes plut ohen a siru?) ide z teba vylozene nenavist voci neveste, automaticky ju povazujes za zlu zenu, a to by ma teba zaujimalo ako s k tomu prisla, a vnuca automaticky za zmanipulovane, ked z teba hned na mieste od radosti neodpadne.
Nemyslis, ze chyba bude asi niekde inde, a nie vo vnucati a nie v neveste?
Ty sama si nastavena vylozene negativne, a to dieta to citi. Podvedome ten jed a tu nenavist z teba proste citi. Ja sa mu vobec necudujem.
A pokial takto skaredo vystupujes voci neveste aj zoci do oci, je vobec zazrak, ze pridu za tebou aspon ten 1x za mesiac.
Zaujimal by ma pohlad z druhej strany. Keby tu napisala ta nevesta, a ktovie mozno uz aj, tem o svokrach s neprestrihnutou pupocnou snurou je tu haba-kuk. MOzno si jedna z nich.
Skus sa zamysliet najprv sama nad sebou, a nad svojim spravanim.
Vdakabohu, ze moja "svokra nie je taka pusa ako ty. Tebe by som dieta do ruk ani nedala
Mňa by veľmi zaujímalo,či si táto svokra z toho aj niečo zoberie, lebo mi príde ako osoba,ktorá si myslí,že je dokonalá a všetci ostatní sú zlí. A môže byť aj to problém, že to skrátka s deťmi nevie. Moja teta je tiež tip, ktorý sa hrozne teší na deti. A bola taká situácia. Dve deti, dvojročné, živé sa hrali. A ona sedela za stolom a keďže sa jej nejak nechcelo ísť za nimi, tak povedala,že podajte mi ich sem 😆 akože netuším čo chcela, alebo čakala, že tam zrazu budú vedľa nej sediet😆 alebo ďalšia kamoška, prišla za malým štýlom,, No Aaaaahojjj, no poď za mnou, nech ťa vystiskam" a už aj ho brala. No ktorému dieťaťu by sa to páčilo? Obzvlášť od niekoho koho vidí tak málo. Milá autorka, radím začat rešpektovať nevestu, nemusíš ju mať rada, ale je to manželka tvojho syna a matka vnučky. A ak k tebe príde na návštevu, tak sa na ňu nevyrut, ako veľká voda, ale sa jej najskôr niečo spýtaj, ako sa mala v škole, alebo pochval aké má pekné šaty, zavolaj ju na hojdačku..... Určite nie hrrr ideme sa objímať
Ešte dve- tri témy a nahuckaný proti tebe bude aj Modrýkoník. Akurát, že huckáš ty sama... 🫣
A ďalšia vec, možno ak by si sa sama chovala lepšie, tak by syn s nevestou neprišli raz do mesiaca.
žeby sme našli aj toto a dôvod, prečo tá zlá nevesta nechce dávať vnúča babke? https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/reakcie-babky-na-vnucku/
A čo konkrétne robí? A čo na to hovorí tvoj syn? Skúšala si sa s ním o tom porozprávať, že ťa to trápi?