Dnes mi odisiel do neba môj najlepší dedko na svete… najlepší človek z celej našej rodiny… v živote sme sa nepohádali vždy sme spolu dobre vychádzali … ako sa cez to preniesť 😭 neviem si predstaviť že tu nebude… ostalo po ňom strašne prázdno…
Úprimnú sústrasť. ❤️ Tu pomôže len odplakat si to, tiež som si to prežila. Ja rekreačne malujem, začala som maľovať taký obrázok na čiernom podklade, keď som chcela byt sama so svojimi myšlienkami. V hlave som si povedala, že kým ho dokončím, prebolí ten prvotný šok. A tak aj bolo.
Úprimnú sústrasť. Toto som ja mala pri starkej. Na začiatku by som ju najradšej vyhrabala zo zeme. Staré otrepané, že len čas. Nezabudneš,ale tá bolesť sa zmierni. Už to bude 13 rokov,ale asi ani nie je dňa, keby som si nespomenula.
Je mi to luto, som v rovnakej situacii, tento rok bude mat vyrocie smrti 20 rokov. A neprejde den.. Pre mna bol ako moj otec, ten skutocny sa o nic nestaral. Ale ja som mala 11 rokov ked dedio zomrel, bola som dieta, predpokladam, ze vy uz nie ste dieta, aj ked neviem, ci by som to v dospelosti brala inak.
Aj ked mi velmi chyba, dal mi velky dar. Vdaka tomu, ze ma vychovavala babka s dedkom sa mi vryl obraz milujuceho partnerskeho vztahu a vdaka tomu (co som zistila az ovela neskor) som nasla svojho muza, ktory mu je vo vela veciach podobny 🩷 Zeny si hladaju partnerov podla vzorcov, ktore odkukali od otcov a vdaka tomu mam skveleho muza a ziadneho tyrana a alkoholika ako bol otec. Verim, ze mate tiez vela zazitkov a skusenosti, za ktore mozte byt dedkovi vdacna. Berte chvile s nim a spomienky ako dar, ktore vam navzdy zostanu 🍀
Vyslovujem úprimnú sústrasť. Každá strata bolí, zvlášť tá, keď ťa opustí človek, s ktorým si najviac rozumieš.
Smútok je prirodzený, tieto prvé dni normálne, keď nechceš s nikým byť, so smútkom sa musíš vyrovnať ty sama.
Ja mám hrozne myšlienky… chcem ísť za ním 😭😭😭😭😭
Ver mi, kazdý clovek si musí vo svojom zivote prejsť stratou svojich blizkycj milovanych ludí. Postupne ako starneme nás opúsťaju Zostávajú žit v nasich spomirnkach. . Je to tak čo je svet svetom. Prišiel čas a aj Tvoj dedko odisiel. Celý svet urazu zostal šedivý a Ty sa citiš opustená. To je prirodzene a niet inej cesty iba sa s tym zmierit. Keď Ti je smutno poplač si, porozpraj dedkovi čo citiš, že Ti chýba. Musiš prejst fazou truchlenia. Táto faza sa nedá obisť ani preskociť, musiš ju preziť. Potom sa začneš vyrovmavať s tym, ze Tvoj dedko tu uz nie je. Spomienky na neho budu postupom času menej a menej bolestive. Vždy Ti bude chybať ale budeš vedieť ziť dalej a Tvoj dedko by to tak chcel tiež. Jeho zivot pokracuje Tvojim zivotom. Ži ho tak, aby sa na Teba z hora mohol usmievať a tešiť sa z Teba. 💙
❤️ Úprimnú sústrasť